Szép és hasznos naptárak 2015-re

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

naptar_2015

Cicás-kutyás, lovas, tájképes, virágos… A régi klasszikus naptár témák mellett szerencsére már vannak izgalmasabbak is az új esztendőre, akár magatokat is meglephetitek vele :-) Naptárak 2015-re Minimatiné válogatásában!

naptarborito

Egeres falinaptár a Két Egértől
A Két Egér falinaptárában 12 mozgalmas egeres képet találtok Máray Marianntól. Garantált szórakozás az egész évre!

cerkabella_naptar_2015

A Cerkabella Családi naptára
A családi naptár nekünk is létfontosságú eszköz, amelynek segítségével megtervezhető és nyomon követhető a családtagok programja. Mindenki saját oszlopban rögzítheti az eseményeket, ráadásul egy pompás felületen, amelyet Keszeg Ágnes derűs illusztrációi díszítenek.

szegedi

Naptár Szegedi Katalintól
Szintén a Cerkabellánál jelent meg Szegedi Katalin csodaszép nosztalgia naptára.

ringató_naptar

Ringató naptár
A falinaptár a névnapok mellett mondókákat és vidám, könnyen megvalósítható, játékos ötleteket tartalmaz. A tavalyihoz képest újdonság, hogy az időjáráshoz kapcsolódó népi megfigyelések, bölcsességek olvashatóak az oldalakon. Ezen kívül megjelennek a hónap dalai is, melyek különösen illenek az év egy-egy szakaszához. A dalok mind fellelhetők a Ringató könyvekben. A képeket a Ringató kiadványokból jól ismert, remek illusztrátorok készítették: Bogdán Viktória, Maros Krisztina, Schall Eszter és Szepesi Szűcs Barbara.

Kippkopp_naptar_2014

KippKopp naptár Marék Veronikától
„Régóta gondolkodtunk azon, hogy a gyerekszoba falinaptára ne csak egyetlen évről szóljon. Új naptárunk a napok számozását mutatja, a napok neve nincs feltüntetve. A naptárhoz tartozik 3 matrica-lap. Színes pöttyökkel jelöljük be a vasárnapokat, a Húsvétot és a Pünkösdöt, vagyis a változó ünnepeket. Ezek után következnek a születés- és névnapok, s az üres matricákba beírhatjuk mindazt, amit még fontosnak tartunk. A Kippkopp-naptár lényege a színes facsipesz. Ezzel a gyerekek követni tudják a napok múlását, és azt, hogy hányat kell aludni egy-egy fontos ünnep előtt. A következő évben a vasárnapok, a Húsvét és a Pünkösd matricáinak áthelyezésével ismét egy érvényes naptárral rendelkezünk. Reméljük, tetszeni fog az új Kippkopp-naptár!” – Marék Veronika.

gyuri_bacsi_egeszsegnaptara_naptár_2015

Gyuri bácsi egészségnaptára
Gyuri bácsi egészségnaptárában a napokon kívül az is benne van, hogyan őrizhetjük meg egészségünket, előzhetjük meg a betegségeket. Ahogy szokta, Gyuri bácsi a jövő év minden hónapjában ajánl egy-egy fontos témát (például sav-bázis egyensúly, méregtelenítés vagy stresszoldás) és az ahhoz illő gyógyteákat. A hasznos tanácsok mellé szép gyógynövény fotók társulnak, és szó szerinti Gyuri bácsi idézetek, 12 gyönyörű, színes oldalon. A naptárat megvásárolhatjátok a Györgytea mintaboltokban.

Falinaptar_MME

Az A3-as 7 lapos, 13 oldalas naptár grafikáit Kókay Szabolcs készítette a Magyar Madártani Egyesület számára. A címlapon a 2015. év madara, a búbosbanka, az egyes hónapoknál pedig 12 további faj szerepel.

További letölthető naptárakat Pinterest oldalunkon találtok.