Szabadtéri koripályák 2013/2014.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Városligeti Műjégpálya

Összegyűjtöttünk nektek pár lehetőséget, hol lehet az idei évadban a szabadban korizni Budapesten, Szentendrén, a Velencei-tónál és a Balatonon, ha csak a közelbe mennétek vagy kirándulással is egybekötnétek.

PEST

Városligeti Műjégpálya

Az idei szezontól a 6 év alatti gyermekek ingyenesen látogathatják a Városligeti Műjégpályát.  A diákok hétköznap 1000, hétvégén 1500 Ft-ért korcsolyázhatnak, a felnőttek belépője hétköznap 1500, hétvégén 2000 Ft-ba kerül. A belépőkártya letéti díja 500 Ft. Működik korszerű kártyás beléptető rendszer, a belépőkártyákkal szekrényes öltöző igénybevételére is lehetőség nyílik. Korcsolyát kölcsönözni 700 Ft-ért lehet óránként, a korcsolya élezésért 1500 Ft-ot kell fizetni, az 50 perces oktatásért 600 Ft-ot kérnek. A pálya hétfőn és kedden 9-13 és 17-21, szerdától péntekig 9-13 és 16-20, szombaton és vasárnap 10-14 és 16-20-ig tart nyitva.

arena_jegterasz

Aréna Jégterasz

Minden hónap első hétfőjén 15 órától 21 óráig ingyenes a korizás az Aréna Jégteraszon. Nyitva tartás minden nap 9-14 óráig és 15-től 21 óráig, pénteken és szombaton 22-ig. 1 órára 600 Ft a bérlés. A Jégterasz Korisuli az idei tanévben kilencedik éve indul útjára, azonban ettől az évtől kezdve egyedülálló kezdeményezésként ingyen vállalja szervezett körülmények között, óvodai és általános iskolai csoportok korcsolya oktatását jégpályán. Belépőárak itt.

eiffel_jegpalya_01

Eiffel téri jégpálya

Idén negyedik alkalommal nyitja meg kapuit az Eiffel téri jégpálya. A Nyugati Pályaudvar és a Postahivatal épülete között 600nm-en várják a kicsiket és a nagyokat. Korcsolya-kölcsönzésre, saját korcsolya élezésére és oktatásra is van lehetőség. A napijegy 700 Ft, diákoknak 600 Ft. Egyéb árak itt. Az V. kerületi állandó lakcímmel rendelkező lakosok és a kerületi oktatási intézmények diákjai a napi belépőjegy árából 30% árkedvezményt kapnak. Belépéskor a helyszínen érvényes lakcím és diákigazolvány szükséges.

bazilika_jegpalya

Advent a Bazilikánál – Bezárt!

Minden héten, pénteken, szombaton és vasárnap napközben az Advent a Bazilikánál rendezvényen lehetősége nyílik a 4-14 éves korosztálynak arra, hogy ingyenesen részt vegyen korcsolya oktatáson. Emellett hétköznaponként is várják az óvodákat és általános iskolás osztályokat, hiszen hétköznap is ingyenes a korcsolyapálya használata. Bérlésre is lehetőség van, a legkisebb kori 26-os.

Szent István tér – Újpest

Az ingyenes újpesti jégpálya február 15-éig tart nyitva. Korcsolya itt is bérelhető. A Szent István téren február 8-án 16 órától jelmezversenyt is tartanak. Kesztyű használata kötelező!

BUDA

obuda_koripalya_02

Óbudai Fő tér – Meghosszabbítva március 2-ig!

Február 2-áig reggel 8 és este 8 között az óbudai Fő térre várják a korizni vágyókat. Az ingyenes pálya mellett egy korcsolyakölcsönző, öltöző és büfé sátor működik. Korcsolyabérlés díja felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft. A legkisebb kori 25-ös. Kesztyű használata kötelező!

Budai jégpálya

A sátorral fedett jégpálya a Széna téren található a buszpályaudvar és a régi városfal között. A pálya melletti büfében csomagolt élelmiszereket, üdítőt és teát árulnak. A pályán egyszerre legfeljebb 50-en tartózkodhatnak. A szabad korcsolyázási időszakokat érdemes nyomon követni az oldalukon. Az amatőr jéghokisoknak kapukat biztosítanak. A pálya melletti egykori lövölde épületben fűtött, zárható öltözők és zuhanyzó található. Kölcsönözhetők férfi és női korcsolyák 26-tól 47-esig, felnőtteknek 1100 Ft, gyerekeknek 700 Ft.
Korcsolyaélezést is vállalnak. 14 év alatt 990 Ft a belépő, felnőtteknek 1400 Ft, diákoknak 1200 Ft.

Zugliget Niche Camping – Megnyílt!

Egy igazán szép helyen korcsolyázhatunk majd, ha beköszönt az igazi hideg. A zugligeti Niche Camping pályáján évek óta 800 Ft a napi felnőtt belépő, de mivel nem működik semmiféle fagyasztó rendszer náluk, erre még várnunk kell. Megjött a hideg, január 31-én megnyitottak. Infókat itt találtok.

Szentendre

Idén első alkalommal Szentendrén, a Lázár cár téren január 7-ig tart nyitva a jégpálya. A 10×20 méteres, 200 nm felületű  pálya reggel 8 órától este 8 óráig várja majd a sportolni vágyókat A szentendrei gyermekek számára minden nap 14 óráig ingyenes korcsolyázási lehetőséget biztosítanak, mely kedvezményt a gyermekek lakcímkártyájuk vagy diákigazolványuk felmutatásával vehetik igénybe. Tanítási időszakban várják az osztályok vagy csoportok előzetes bejelentkezését a Tourinform irodában (317-965), a torlódások elkerülése érdekében. 14 órától a belépés egységesen 350 Ft alkalmanként, és ugyanennyiért lehet korcsolyát is bérelni a helyszínen.

korcsolyazas_balaton2

Balaton, Velencei-tó

Ha megérkezik majd az igazi tél, érdemes ellátogatni a Velencei-tóhoz vagy a Balatonhoz, de csak akkor, ha a hivatalos szervek úgy ítélik meg, hogy a jég kellően vastag és biztonságos. A Velencei-tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályája az agárdi Pop Strandon nyitják majd meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni. A másik népszerű célpont Gárdonyban a Sport Beach. A Balatonon is bőven találunk lehetőséget a téli sportoláshoz. Itt és ezen a facebook oldalon érdemes a jéghelyzetről és a helyszínekről tájékozódni.

2014/2015-ös budapesti szabadtéri koripálya válogatásunk itt!

Nem szeretnétek lemaradni a a legjobb hétvégi és adventi programokról, interjúkról, ajánlókról és válogatásainkról? Akkor látogassatok el a Minimatinéra és csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz!