Segíts te is a döntésben! – Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a kislajhár neve?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A nagyközönség szavazhatja meg az Állatkert honlapján, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a Pálmaházban cseperedő kislajhár neve. Lili, az anyaállat már több kölyköt is sikeresen felnevelt, sőt, ő maga is Budapesten született.

A Budapesti Állatkert Pálmaházban lakó kétujjú lajhárok (Choloepus didactylus) családi életéről akár folytatásos családregényt is lehetne írni, hiszen rendszeresen megörvendeztetik a látogatókat újabb és újabb kölykökkel. A legutóbbi jövevény még júliusban született, de az első hetekben, hónapokban még nem sokat láthatott belőle a nagyközönség. Mostanra egy kis szerencsével már jól meg lehet figyelni, sőt, az Állatkert nemrégiben egy kisfilmet is közzétett a most már csaknem három hónapos apróságról. A kicsi még mindig anyja hasán csimpaszkodva viteti magát, de már szilárd táplálékot is fogyaszt.

Lili, az anyaállat, aki már fél tucat kölyköt nevelt fel sikeresen, maga is a Budapesti Állatkertben jött a világra, sőt mi több, még az ő anyukája, vagyis a mostani kicsi nagymamája, a 29 éves Banya is tagja a csoportnak. Az apukát Zippónak hívják, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.

A kölyökről már az is kiderült, hogy kisfiú, nevet azonban csak néhány nap múlva fog kapni. Az Állatkert még a múlt héten szavazást indított, hogy Diego, Mateo vagy Nico legyen-e a kislajhár neve. A voksokat 2022. szeptember 28-a, szerdán éjfélig várják az Állatkert honlapján, az eredményt pedig a csütörtöki napon teszik majd közzé. Itt tudtok szavazni!

A Fővárosi Állat- és Növénykert különleges figyelmet fordít az úgynevezett vendégízületesek, tehát az emlősök azon csoportjának a bemutatására, ahová a hangyászok, az övesállatok és a lajhárok is tartoznak. A nagyközönség már most is láthat sörényes hangyászokat, nagy szőröstatukat, matakókat, illetve a kétujjú lajhárokat is. Az Állatkert szándékain szerint a közeljövőben egy újabb érdekes fajjal gazdagítják a bemutatott vendégízületesek körét.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert