Segíts a békáknak!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március elején ismét elkezdődött a békamentési időszak. Most ajánlunk néhány helyet, ahol mindig elkél a segítség és kicsit jobban megismerhetitek a békákat, segíthetitek átjutásukat a nehezebb terepeken is. A programokra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges!

Békamentés Farmoson – egész márciusban

Március 1-jén kezdetét veszi a békamentési időszak. A munka a békaterelő kerítések megépítésével indul, innentől kezdve pedig béka béka hátán, elkél minden segítő kéz. A Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai minden érdeklődő számára lehetőséget biztosítanak, hogy bekapcsolódjanak hazánk egyik legsikeresebb közúti kétéltű mentési akciójába. Március 11-én külön családi nappal is készülnek, ahol rengeteg izgalmas programmal is várnak benneteket. A békák mentéséhez mindenképp érdemes előre bejelentkezni, és 9 órára odaérni a helyszínre, de egész hónapban várják a lelkes önkénteseket. Információ: Németh András, +36 30 236 8351, nemeth.andras@dinpig.hu

Tardos, Tarján és Tata külterületén – március 11. – április 9.

A program kezdése és a vége időjárásfüggő. Előre bejelentkezett csoportoknak szakvezetést biztosítunk a teljes mentési intervallumban.Előzetes bejelentkezés szükséges, további részletekért érdeklődni itt lehet: Csonka Péter, +36 30 663 4659.
Találkozó az előre egyeztetett időpontban: Tardos (Malom-völgy), Tarján (Szúnyog-tó), Tata (Remeteségi út)

Békaterelő építése a Garancsi-tónál – március 11.

A Varangy Akciócsoport Egyesület kétéltűterelő kerítés építéséhez vár 2017. március 11-én délelőtt önkénteseket a Garancsi-tóhoz. A terelőhálóból, karókból és ládákból/vödrökből álló rendszer építése 10 órakor kezdődik.Szükséges felszerelés: a munkához szükséges eszközök (ásó, lapát, kalapács, kapa, csípőfogó, esetleg gereblye), fényvisszaverő mellény. Részletek itt.

Még néhány szervezet, program és információ:

Békamentés Sikondán
Szász Völgy Természetvédelmi Egyesület
Békamentés Börzsönyben
Ásóbéka blog
A Vértes élővilága

Fotók: Duna-Ipoly Nemzet Park, Farmosi Békamentők

Az aktuális hétvégi családi programokat itt olvashatjátok.

Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról és válogatásainkról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk!