Itt jártunk – Segesvár játszótér

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

segesvar_jatszoter

A Segesvár Játszótér ugyan kimaradt a 2014-ben átadott játszóterek listájából, viszont 2015 óta, lelkes látogatói vagyunk a XVI. kerület legnagyobb játszóterének, elmondjuk, hogy miért!

20150516_191712

A Segesvár játszótér a falu-város-gyár-domb tematikára épül és azért zseniális, mert minden korosztályra gondoltak a tervezésnél, sőt az egyes korcsoportok játékait egy kicsit térben is elkülönítették egymástól. A legkisebbeknek a falu részre készítettek játékokat. A faragott juhász, a rugós malac és a bárány az Ilona-malom Műhely munkája, de találtok itt még bébihintát, kis csúszdát, forgós játékot, gomba ülőkét és házikót is.

20150516_193645

A nagyobbakat a „gyár részen” 3 méteres csőcsúszda várja, ahova a feljutás izgalmas létrákon történik. Mellette kapott helyet a drótkötélpálya, amelyet egy kisebb kerítéssel elválasztottak, hogy ne szaladgáljanak a gyerekek a csúszók elé. A játszótér másik oldalán több nagyobbaknak való mászókát, libikókát és hintát is találtok.

20150516_192906

A „város rész” főként óvodásoknak és kisiskolásoknak tartogat mindenféle jópofa játékot, mászófalat, hullám- és kanyarcsúszdát, tornaeszközöket, forgó hintát.

20150516_183531

A játszótér közepén találjátok a nem túl nagy, farönkökkel körbevett homokozót és néhány kellemes piknikasztalt, hogy a szülők is megpihenjenek.

20150516_192611

És hogy miért Segesvár? Nemcsak azért, mert a Segesvár utcában találjátok a Szentmihályi uszoda mellett, hanem mert a bejárat egy vár, amelynek a tornyába fel tudtok mászni egy falépcsőn, majd kinézni a kis kerek nyílásokon. Emellett még huszárrá is válhattok, ha kikémleltek a földszinti kisablakon. A játszóteret „várfal” is körbeveszi, ami itt-ott padként is szolgál, illetve körbe lehet kismotorral vagy egyéb mással száguldozni. Ezen a részen bringatárolót is kialakítottak.

20150516_195517

A hely legnagyobb hiányossága, hogy nem építettek mosdót, egy ekkora és ilyen jó játszótér simán elbírná, így lehet próbálkozni, hogy a szomszédos uszodába vajon be lehet-e menni. Viszont a közelben található Vári cukrászdába (megtaláljátok legjobb budapesti fagyizók válogatásunkban is), ahova érdemes betérni valami finomságra.

További szuper játszótereket itt találtok.