Ilyen lett az új repülős játszótér a Hármashatár-hegyen

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Pilisi Parkerdőhöz tartozó területen, a Guckler Károly-kilátó szomszédságában 2021 decemberében adták át a legújabb, repülős tematikájú játszóteret. A téma a Hármashatár-hegyi repülőtér miatt adta magát, sőt az itt található turistaház is felvette Rotter Lajos, a világhírű vitorlázórepülő nevét.

 

A játszóteret a kapolcsi Ilona-malom Műhely csapata készítette, és a repülős tematika mellett a környék élővilága is visszaköszön a játékokon. A mászókákon az itt élő rovarokkal és madarakkal is találkozhattok. A rugós repülőgépek mellett – amely között akad vadászgép, tűzoltó repülő is –, nagy kedvencünk volt a fából készült vitorlázórepülő, amelybe be lehet ülni. A légcsavaros repülő mászókáról egy kisebb csőcsúszdán keresztül juthatnak le a gyerekek, de emellett van még kötélhinta, forgó és mini, forgatható kirakó, valamint léghajóra emlékeztető mászóka is.

Eddig is nagyon szerettük a Hármashatár-hegyi Erdei iskola környékét, amelyen az Országos Kék Túra útvonala is áthalad, de a játszótér még vonzóbb célponttá tette a környéket a családok számára. A játszótértől 5 percre találjátok a Guckler Károly-kilátót, amely akár babakocsival is megközelíthető, csak néhány szélesebb lépcső van felfelé.

Megközelítés:

A 65-ös busz nem jön fel idáig, csak a Fenyőgyöngyéig közlekedik, innen az aszfaltozott úttal párhuzamosan kanyarog felfelé a túraút, amelyen körülbelül fél óra gyalogosan feljutni a hegyre. Autóval is fel tudtok menni, a fent található parkolót kibővítették. A parkolóból a Hangár Bistro felé indulva, aszfaltos úton babakocsival, futóbringával is kényelmesen el lehet jutni a játszótérig 5 perc alatt.

A közelben találjátok még:

Nemrég megújult a szintén repülős Hangár Bistro is a játszótér szomszédságában, ahol szuper gyereksarok is van, sőt szülinapokat is lehet tartani. Meleg ételeket, desszerteket is kínálnak. Hétfőn és kedden zárva tartanak.
Az Erdő Ajándéka Erdei Iskolában pedig az iskolai szünetekben táborokat szerveznek, de gyakoriak a hétvégi családi túrák is.
A közelben több remek útvonal is található például a kissé lentebbről induló Guckler Károly tanösvény. Ha a végén rákanyarodtok a kék túra útvonalára a Virágos-nyeregnél, akkor egészen a Guckler Károly-kilátóig juthattok (ez babakocsival nem járható, meredekebb útvonal).

További ötleteket Játszótér rovatunkban találtok.

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.