Régi és új szabadtéri jégpályák Budapesten

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

varosligeti-mujegpalya

A 2015/2016-os évadban sajnos több jégpálya nem nyit ki, de összegyűjtöttük az idei kínálatot is itt.
Idén több új szabadtéri korcsolyapályával is várnak benneteket városszerte. A már régebb óta működő nagy slágerek mellett mint a Városligeti Műjégpálya, az Eiffel téri Jégpálya és az Aréna Jégterasz, itt vannak az újabbak a Müpánál a Ludwig Múzeum terasza előtt, a KIOSK előtt a Március 15. téren, a Rombusz Teraszon a Rádayban, a Bálna előtt, illetve az adventi vásárokhoz kapcsolódóan is van pár jó lehetőség a Bazilikánál, a Városháza parkban, Óbudán és Újpesten is. Budapesti szabadtéri jégpályakörkép hasznos információkkal.

Budapest legnagyobb jégpályája a Városligetben idén is megnyitotta kapuit november végén. A hétfő és kedd kedvezményes nap, ekkor a diákjegy 800 Ft-ba, a felnőtt jegy 1000 Ft-ba kerül, 6 éves kor alatt továbbra is ingyenes. A nyitva tartásról, árakról és bérelésről bővebb információt a Városligeti Műjégpálya oldalán találtok. Február 26-án bezárt!

rombusz_terasz_jegpalya

A Ráday utca Kálvin térhez közel eső részén találjátok a Rombusz Teraszt, amely ezen a télen korcsolyapályaként funkcionál. Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes a használata. Felnőtteknek 1200 Ft/2óra, a diák/gyerek/nyugdíjas jegy 800 Ft/2 óra, 3000 Ft a családi kedvezmény 2 felnőtt/2gyerek/2 óra. Korcsolyát 2 órára 800 Ft-ért tudtok bérelni, az élezés szintén 800 Ft.

mupa

BEZÁRT! A Művészetek Palotája is megnyitotta jégpályáját december 6. és január 4. között az épület előtti téren. A színes fényekkel kivilágított Müpa Jégpálya az intézmény egy érvényes belépőjegyével az előadás napjáig egy alkalommal, két órára ingyenesen látogatható, amúgy 500 Ft a belépő. A valódi jéggel borított területen egyszerre százan tudnak korcsolyázni, miközben a zene a hamarosan induló Müpa online rádióhoz hasonlóan, az intézmény műfaji sokszínűségének megfelelően szórakoztatja az idelátogatókat. A csúszkálni vágyók korlátozott számban korcsolyát is bérelhetnek. 8 év alatt csak felnőtt kísérettel használható a pálya.

kiosk_jegkorszak

kioszk_jegkorszak

A Március 15. téren vár benneteket egészen a tél végéig a Kiosk Jégkorszak. A több mint 200 négyzetméteres ingyenes jégpálya mellett egy szép körhintát is felállítottak. Emellett a Menedékház Alapítványnak gyűjtenek adományokat.

balna

A város egyik legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája nyílt meg Budapesten a Bálna előtti teraszon. A Fővárosi Önkormányzat jóvoltából ingyenesen használható korcsolyapálya egészen február végéig várja a téli sport kedvelőit. Korcsolyabérlésre is van lehetőség. A korcsolyapálya a Bálna nyitva tartási ideje alatt várja a látogatókat: pénteken és szombaton reggel 10:00–22:00 között, a hét többi napján 10:00–20:00-ig.

MGB_1649.jpg

BEZÁRT! Idén is ingyenes koripálya vár benneteket az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvényen. Pénteken, szombaton és vasárnap a 4-14 éves korosztály korcsolya oktatáson vehet részt. Ahogyan a pálya használata, az oktatás is ingyenes számukra. Emellett hétköznapokon az óvodás csoportokat és általános iskolás osztályokat fogadnak. A koripálya nyitva tartása: pénteken 14:00-20:00, szombaton 10:00-18:00 és vasárnap 10:00-13:00 óráig.

obuda_jegpalya

bekas_jegpalya

Érdemes ellátogatni az óbudai Fő térre is. Az Advent Óbudán rendezvényén a jégpálya használata ingyenes, és már 26-os lábra is bérelhettek korcsolyát. Első korizásra és egy kis gyakorlásra remek helyszín. A bérlés felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft/óra. Az idei évtől a Csobánka téren is felállítottak egy jégpályát ugyanezekkel a bérlési feltételekkel. Kesztyű használata kötelező!

BEZÁRT! Az Advent Budapesten idei újdonsága a 200 négyzetméteres korcsolyapálya, melyet díjmentesen vehetnek birtokba a gyerekek. A Városháza téren található műanyag korcsolyapálya mérete 10×20 m. A pálya mellett lehetőség van 15-20 pár különböző méretű korcsolya ingyenes kölcsönzésére, valamint ezek és a saját korcsolyacipők díjmentes élezésére is. Igény esetén, játékokat is szerveznek, például jégkorongozást, melyet 4 fős csapatok játszhatnak, csapatonként 2 fő cserével. A játékosok floorball ütővel és labdával mérkőznek. A műanyag korcsolyapálya az igazi jéghez képes kb. 75%-os jégérzetet tud biztosítani. Nyitva tartás: november 28-tól december 28-ig, minden nap 11 órától 19 óráig.

eiffel_ter_jegpalya

Idén 5. alkalommal nyitja meg kapuit az Eiffel téri Jégpálya. A Nyugati Pályaudvar és a Postahivatal épülete között 600 négyzetméter várják a kicsiket és a nagyokat. Korcsolya-kölcsönzésre, saját korcsolya élezésére és oktatásra is van lehetőség. December 9-e körül várható a nyitás, akkor már az árakról is többet tudunk majd.

arena_jegterasz

Egészen február végéig tart majd nyitva az Aréna Pláza előtti Jégterasz. Pénteken és szombaton 23 óráig tart nyitva a pálya. Hétköznap felnőtteknek 1200 Ft, hétvégén 1500 Ft a belépő. Egyéb árakat itt találtok.

ujpesti_koripalya

Az ingyenes Újpesti jégpálya idén is vár benneteket az újpesti Szent István téren. Korcsolya itt is bérelhető, kesztyű használata kötelező! December 20-án 15 és 21 óra között kívánságműsor, január 17-én jelmezverseny, január 23-án, pénteken 14 órától újpesti iskolások ügyességi versenye vár benneteket.

A 2015/2016-os évadban sajnos több jégpálya nem nyit ki, ezért figyeljétek a Minimatinét, jövünk majd az aktuális szabadtéri helyekkel hamarosan!