Régi és új kedvencek az Országos Rajzfilmünnepen! – nov. 3-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

vuk

Vuk, Pompom, a kuflik és a lengék is mind ott lesznek az idei Országos Rajzfilmünnepen! A 15 éves KEDD Animációs Stúdió nagy rajzfilmfelfordulást szervez november első hétvégéjén, amikor több helyszínen vetítik régi és új kedvenceinket. Ugye ti is jöttök?

Az országos programsorozathoz idén már több mint 50 város és 60 helyszín csatlakozott. A filmvetítések mellett a helyi szervezők más programokkal is készülnek. Többek között lesz bábjáték, színezés, rajzverseny, tánc- és színházi előadások és még ezernyi más izgalmas program.
Budapesten az Újpesti Kulturális Központban, a Gazdagréti Közösségi Házban, a Kondor Béla Közösségi Házban, a Kelenvölgyi Közösségi Házban, az Őrmezei Közösségi Házban és a Budapesti Művelődési Központban várnak benneteket. Országszerte pedig Veszprémtől Nyíregyházáig, Miskolctól Pécsig több kisebb és nagyobb településen készülnek programokkal.

A klasszikus magyar rajzfilm aranykorát fémjelző alkotók mellé, mint Macskássy Gyula, Dargay Attila, Ternovszky Béla vagy Jankovics Marcell, kezdenek felsorakozni olyan fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek, melyeknek hála a magyar rajzfilm ismét virágzását éli. 2017-ben három új, magyar gyártású, egész estés animációs film került a mozikba (Lengemesék, Salamon király kalandjai, Egy kupac kufli). Erre már hosszú évek óta nem volt példa.

A programsorozatot öt éve nevezték el Rajzfilmünnepnek, mely egynapos rendezvényből, immáron egész hétvégéssé nőtte ki magát. A rendezvény fővédnöke Bartos Erika, Pro Familiis-díjas, számos egyéb elismerése mellett a 2017-es Év Gyerekkönyve Díjat is elnyerő meseíró, többek között a nagysikerű rajzfilmsorozat, a Bogyó és Babóca írója és rajzolója.

A rajzfilmunnep.hu oldalon kiváló kereső található, melyen a programok típusára, időpontjára és helyszínére is kereshettek. A filmeket az intézmények térítésmentesen, vagy minimális jogdíjért kapják meg, ezért a programok is ingyenesek!

PÁLYÁZAT

Az eseményhez pályázat is tartozik, amelyre 14 év alatti gyerekek rajzait várják. Lerajzolhatják kedvenc mesehőseiket vagy közös mozis élményüket. A pályamunkákat november 5-éig lehet feltölteni. További részletek itt.

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Zsarnóczky Zsanettnak kedvezett. Gratulálunk! Felvesszük veled a kapcsolatot.

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a képen látható Pocoyo ajándékcsomagot! Nincs más dolgotok mint a következő kérdésre válaszolni:

Melyik filmet néznétek meg szívesen az idei Rajzfilmünnepen?

A válaszokat a jatek@minimatine.hu-ra várjuk november 5-e éjfélig, utána sorsolunk!
Az általános játékszabályzat itt olvasható.