Pünkösdi programok az egész családnak

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

skanzen_punkosd

Válogatásunkban több budapesti, fővároshoz közeli, illetve távolabbi célpontot is találtok, ha pünkösdöléssel és kirándulással töltenétek a következő hétvégét. Programok a család minden tagjának! Hamarosan érkezünk a részletes hétvégi ajánlóval és vakációváró játékunkkal is.

BUDAPEST

Pünkösd a Budai Várban – Budai Vár, május 15-16. (ingyenes)

punkosd_budai_var

Hagyományőrző programok, népzenei koncertek, bábelőadások, pünkösdi népi étkeket készítő látványkonyhák, hungarikumok, Míves műhely: Kárpát-medence kézműves mestereinek bemutatói, Életfa – Kő Boldizsár iparművész alkotása, Világfa – regélő meselabirintus, Pergő Sárkányverő, pünkösdi királyavató játékok, kosaras körhinta, közösségi virágszőnyeg szövés és pünkösdi virágtündér műhely vár rátok. Részletek itt. Ingyenes!

Miénk a Vár Fesztivál – Bp., Városliget, Vajdahunyadvár, május 14-16. (ingyenes)

varfesztival

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelmi a kalandok, a játékok iránt érdeklődő, értékes szórakozást kedvelő közönséget. A fesztivál látogatói megismerkedhetnek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé. A rendezvény díszvendége a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566. Emlékév”. Ingyenes!

Pünkösdi királyság – Bp., Tabán, Mesemúzeum, május 16. (ingyenes)

Markus-Babszinhaz-egig-ero-fa

Pünkösd hétfőn egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben. Koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva gála, családi társasjáték – csupán néhány program a színes forgatagból. Ingyenes!

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Pünkösdi Örökség Fesztivál – Szentendre, május 15-16.

szennapunkosd

Május 15-én és 16-án több száz gyerek mutatja be a pünkösdölés szokását a Skanzenben, és összegyűlnek az országból a szellemi kulturális örökségüket példásan őrző közösségek, így a matyók, busók, kalocsaiak is. Külföldi vendégeink is érkeznek Lettországból. Részletes program itt. Emellett mindenképp próbáljátok ki az új Mesekert játszóteret és a további élménypontokat.

26. Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd, május 14-15. (ingyenes)

pakozd_sarkany

Mit kínál a fesztivál? Sárkányokat minden mennyiségben és formában. A dombról a kilátás páratlan, a hangulat garantált! Vigyetek magatokkal egy pokrócot, némi elemózsiát és töltsetek el egy napot a szél jegyében. Ingyenes!

ORSZÁGOS

Pünkösdölés Hollókőn – május 15-16.

punkosd_holloko

Hollókőn megelevenednek a pünkösdi népszokások az Ófaluban Pünkösd Vásárnap. A Pünkösdi Várjáték a végvári időszakot és a kuruc-labanc korszakot idézi fel Hollókő egyedülálló középkori vásárban Pünkösd Hétfőn. Részletek itt.

Várfesztivál Szigliget – május 15-16.

szigligeti_var

Bemutatókkal, hagyományőrző programokkal, apród avatással, színpadi és zenei programokkal várnak benneteket május 15-16-án a csodaszép Szigligeten.

Nyitott Balaton – május 16-ig

kalozhajo_siofok

A Nyitott Balaton célja: megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem az tavaszi időszakban is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni: pl. kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai, zenés élmények, gyermekprogramok, vagy csak gondtalan napfürdőzés a tavaszi melengető napfényben a Balaton-parton. Egészen május 16-áig kedvezményes belépőkkel, szolgáltatásokkal várnak benneteket.

Bringával a Velencei-tó körül

velencei_to_bringaut

Minden évben körbetekerjük a Velencei-tavat, így lesz ez idén is, nektek is szeretettel ajánljuk, szuper 1 napos program. Beszámolónk itt.

+ 1 kisvasutak Pünkösdkor

almamellek_kisvasut_nap

Május 14-én egész napos családi program – tanösvényi szakvezetések, solymász bemutató, íjászat, kézműves játszóház, bábszínház, tombolasorsolás – várja a kisvasút szerelmeseit Almamelléken.
Pünkösdi vidám zenés, táncos vonatozásra vár minden érdeklődőt 2016. május 15-én a Pálházi Állami Erdei Vasút.
Emellett az ország többi kisvasútja is a szokásos menetrendekkel vár benneteket.

További programok a hétvégére itt.

jatek_a_minimatineval

Elindul a Minimatiné nagy Vakációváró játéka szuper nyereményekért! Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz.