Programozz! – robotika, 3D nyomtatás és programozás gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest School – programozás gyerekeknek

Kütyüépítés, programozás, robotika, 3D nyomtatás, vagyis 9 igazán izgalmas élményközpontú foglalkozást gyűjtöttünk össze, amelyek 2017 őszén indulnak óvodáskortól a kamaszokig, lányoknak és fiúknak egyaránt. Ez a cikk több mint 1 éve készült, a benne szereplő információk már nem pontosak!

Budapest School

Októberben indulnak el a Budapest School programozós foglalkozásai a Pozsonyi úton és a Római Parton most nyíló új iskolájukban. Robotika, programozás, 3D nyomtatás, kütyüépítés, ahol a kézművességet és a barkácsolást ötvözhetitek high-tech dolgokkal, elektronikai eszközökkel és digitális alkatrészekkel. A pozsonyin 6-9 és 10-13 éveseknek szóló csoportok indulnak, a rómaira pedig 8-12 éveseket várják. További workshopok itt.
Időpont: októbertől 3-tól, heti egyszeri 2 óras alkalom hétköznap és a 3 hónap alatt 2 szombati 2 órás alkalom, amikor a szülők is csatlakozhatnak
Helyszín: Pozsonyi út 10. és Nánási út 97.
Ár: 29.500 Ft/hó (a tanfolyam 3 hónapos)
Nyílt nap: 2017. szeptember 30., Fb esemény itt.

Logiscool

2014 januárjában Budaörsön indult el az első Logiscool, ma már 7 országban, 40+ helyszínen tanítanak programozást kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt, kiscsoportokban, élményszerűen. A programozást bármikor érdemes elkezdeni, náluk 6 évesek a legkisebbek.
Időpont: szeptember 18-tól (indulás után még 3 hétig lehet csatlakozni!) és 2018. február 5-étől
Helyszín: itt a részletes lista
Ár: 13.000 Ft/ hó (a tanfolyamok félévesek)

Makerspace

Nemrég Nagykovácsiból Budapestre, pontosabban a Grundra költözött az ország első digitális alkotóműhelye. „A makerspace-ek szakosodhatnak elektronikára, robotikára, famegmunkálásra, varrásra, lézervágásra, programozásra vagy ezek különböző kombinációjára.” – Ezek mind megtalálhatók a Makerspace.hu alkotóműhelyében. Hétvégi pár órás workshopoktól kezdve a szakkörökig többféle foglalkozással készülnek.
Időpont: 2017. szeptember 20-ától
Helyszín: VIII. ker, Grund, Nagytemplom utca 30.
Ár: szakkörtől függően változó, 24.900 Ft-29.500 Ft/hó (a szakkörök teljes időtartama 16 hét)

Kódgarázs

Olyan 10-12 és 12-15 év közötti lányok és fiúk jelentkezését várják a 8 alkalmas mobilalkalmazás-fejlesztő foglalkozásra, akik szívesen terveznének, készítenének mobiltelefonra saját applikációkat. Fejlesszetek együtt játékokat, rajzolóprogramot, fordítógépet, kvízt és még sok mást, amit közösen megálmodtok.
Mikor: 2017. október 3-ától, keddenként 16.30-17.30 óra között
Helyszín: V. kerület, KódGarázs HQ, Fehér Hajó utca
Ár: 29.990 Ft/8 alkalom

Edu and Fun

Az EDU & FUN Digitális Élményközpontban a gyerekek és diákok a LEGO® Education oktatási segédcsomagok, 3D nyomtatók és más digitális eszközök segítségével kóstolhatnak bele a programozásba. Bővebben itt.
Mikor: minden kedden 16:45-től 18:15-ig LEGO® Education szakkör (LEGO robot építés és programozás 12-16 éveseknek). Jelentkezés október 3-ig.
Helyszín: VIII. kerület, Új Hidegkuti Nándor Stadion, Salgótarjáni út 12-14.
Ár: 18 000 Ft/4 alkalom (a szakkör teljes időtartama 12 alkalom)

Abacusan Stúdió

Az Abacusan programok a nemzetközi pedagógiai szóhasználatban a STEAM rövidítéssel jelölt – természettudományos, informatikai, technikai, matematikai és művészeti – területre fókuszálnak, ugyanakkor hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvekre és a humán- és társadalomtudományokra is. A Stúdió Robotika szakkörére olyan 8-15 éves diákokat várnak, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás, a robotika.
Mikor: több időpont, részletesen itt.
Helyszín: több kerületben is, részletesen itt.
Ár: 40.000 Ft/félév

Hubra (Robotépítők Magyarországi Egyesülete)

Az általában szombati tanfolyam során összerakhattok egy kisebbfajta rajzoló robotot, és be is programozhatjátok, hogy mindenféle ábrát rajzoljon. Ha haza is szeretnétek vinni, akkor 18.000 Ft-ba kerül. Saját laptop szükséges, de bérelni is lehet. A programot 8 éves kortól ajánlják.
Mikor: 2017. október 28-tól, 10:00-16:00 (gyülekező 9:30)
Helyszín: XI. kerület, Hotel Griff ***, Bartók Béla út 152.
Ár: 20.000 Ft, testvérkedvezmény 50%

Dr. Code Óbuda

Lego® figurák építése és játékos ismerkedés a programozással már 5 éves kortól, saját 3D számítógépes játék készítése és programozása 1-2. osztályosoknak és 7-14 éveseknek, applikáció tervezése, készítése 18 éves korig, sőt felnőtteknek is Óbudán. Szeptember végén bemutatókkal is készülnek, még lehet jelentkezni!
Mikor: órák hetente egyszer, 3×30 perc időtartamban, 
Helyszín: III. ker, Csillagvár Üzletközpont, Rákóczi u. 36.
Ár: 13.000 Ft/hó (a tanfolyam 18 alkalomból áll)
Bemutató órák: 2017. szeptember 29-30.

Skool

A Skool 8-18 éves korú lányoknak nyújt ingyenes technológiai foglalkozásokat újszerű oktatási formában. Meggyőződésük, hogy a programozás nemektől független tevékenység, vagyis nyitottság, érdeklődés és szorgalom kérdése, ezért a fiatal lányoknak lehetőséget adnak arra, hogy kipróbálják magukat ezen a területen.
Időpont: meghirdetett időpontokban
Helyszín: változó helyszíneken
Ár: ingyenes

+1 program
DOKK – Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás – szeptember 29-30.
A téma iránt érdeklődök az eseményen első kézből értesülhetnek a hazai digitális oktatás helyzetéről és jövőjéről. A kiállításon bemutató órák mellett módszertani workshopokon, eszközbemutatókon és további programokon vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvényen való részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

A pontos árakról, időpontokról, jelentkezési határidőkről mindig érdeklődjetek az adott tanfolyam weboldalán, elérhetőségein!

Hétről hétre elhozzuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.