Programok a téli szünetre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nyughatatlan_mico_02

Ha már lezajlottak a rokonlátogatások és mindenki kipihente magát, akkor van néhány ötletünk, hogyan tölthetitek a téli szünet további napjait. Egészen január 4-éig válogattunk a fázósabbaknak benti, a szabadtéri programokat kedvelőknek pedig kinti programokat. És azt is eláruljuk, hogy már csak néhány nap van hátra szülinapi játékunkig, hogy igazán szuper ajándékokkal indulhasson az új esztendő. 🙂

KONCERT

kovacsovics_fruzsina

December 27-én 11 órától Kovácsovics Fruzsi koncertezik a Mesemúzeumban. Néhány héttel a Mikulás látogatása és csak pár nappal karácsony ünnepe után máris az évvége harmadik nagy eseményére készülünk, a Szilveszterre. Nem is akárhogyan: közösen, kéz a kézben „táncolunk át” a 2015-ös évbe egy vadonatúj dal segítségével! Emellett persze lesz mesélés, közös mondóka és felhangzik néhány Fruzsi legkedveltebb dalai közül is…Ajánlott korosztály: 4-10 éves korig. Jegyár: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

SZÍNHÁZ

nyughatatlan_mico_03

December 28-án a BJC Szeleburdi Vasárnapján Nyughatatlan Micóval találkozhattok, aki igazi mesei környezetben él az Üveghegy tetején. Micó, nevéhez méltóan nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét. Az előadás 50 perces. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

https://www.youtube.com/watch?v=fqW0aGZ09F8

December 28-án 11 órától és 15 órától a Tökvárost nézhetitek meg a Hátsó Kapuban. Az előadás során élőzene, interaktív színház és daltanulás várja a 4 és 10 év közötti gyermekeket és szüleiket. Jegyár: 1000 Ft.

tipego_topogo

Egy újabb esztendő repült el „malacszárnyon”, így ismét az évbúcsúztató Szárnyas Malac Napokra invitálja a Bóbita Bábszínház a pécsi aprónépet és a nagyra nőtteket december 27-én és 28-án. A legkisebbek csecsemőszínházi előadásokon találkozhatnak mesékkel, mondókákkal, dalokkal, az ovis és iskoláskorú gyerekeket bóbitás bábelőadásokkal mulattatják, furfangosságukat és ügyességüket a meseországi Kalandjátékban és a Lovagi tornán. Természetesen a felnőttekre is vár némi esti meglepetés.

teli_mese

Január 4-én 11 órától a BJC-ben a Szamárfül Projekt Téli meséjét láthatjátok a Szamárfül Projekt előadásában. Nemcsak egy, hanem mindjárt két mesét is láthattok majd. Az egyik a Holle anyó, amit nyilván sokan ismertek, a másik pedig egy kortárs mese,  Az elfelejtett lények boltja. Az utóbbi fõszereplõje egy karácsonyi angyal, aki véletlenül megleli a nagyvárosban az Elfelejtett lények boltját. Hogy mi történik ott? Legyen ez meglepetés…Az előadás 50 perces. 4-10 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

KIÁLLÍTÁS

rembrandt

December 26-ától ismét nyitva tart a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete című kiállítás a Szépművészetiben. A részletes nyitvatartást és a fontos infókat itt találjátok.

Anarchia. Utópia. Forradalom

Még január 11-éig nézhetitek meg az . című kiállítást a Ludwig Múzeumban. Az időben a nyolcvanas évektől egészen napjainkig ívelő időszakot átfogó, térben pedig döntően Kelet-Közép-Európára fókuszáló kiállítás a címében megfogalmazott forradalmi gondolatot a kortárs képzőművészet egyes markáns pozícióin keresztül igyekszik feldolgozni. Jegyárak itt.

csodak_palotaja_tapado_korong

December 27. és 30. között a Csodák Palotája vár benneteket, majd január 2-án nyitnak újra.

kozlekedesi_muzeum_09

December 28-án, a hónap utolsó vasárnapján ingyenes a Közlekedési Múzeum a családoknak. Január 4-én pedig a Természettudományi Múzeum állandó kiállításait nézhetik meg a 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozó.

miniversum_MG_1264_

A Miniversum is nyitva tart december 27-étől minden nap, csak december 31-én zárnak 17 órakor.

KIRÁNDULÁS / SZABADTÉRI PROGRAM

gyerekvasut

Kiránduljatok egyet a Széchenyi-hegyen a Gyermekvasúttal. December 29-e, hétfő kivételével minden nap utazhattok. A december eleji ónos eső miatt azonban néhány helye nem áll meg a vonat, és több turistaút is le van zárva. A részletes menetrendet itt találjátok.

allatkert_kisantilop

Szintén minden nap nyitva találjátok az Állatkertet. Csak december 31-én zárnak be hamarabb (13 órakor).

varosligeti-mujegpalya

A szabadtéri jégpályákra is érdemes ellátogatni. Mi már kipróbáltuk az óbudait, a Fő téren, ahol igazi jég van, ingyenes a használat, a bérlés pedig 400 Ft/óra (34-es korcsolyáig), 600 Ft (35-ös koritól).

dobogoko2012_2013

Sajnos a jégkárok miatt még mindig részlegesen látogatható Dobogókő. Itt tudtok tájékozódni a turistautak állapotáról.

alcsúti arborétum

December 27-én és 28-án az Alcsúti Arborétum, nagyobb gyerekekkel a Pál-völgyi-barlang is látogatható.

Nagy Ragadozó Nap – Budakeszi Vadaspark

Az ünnepi időszak utolsó szabad szombatján egyedülálló programmal várnak mindenkit a Budakeszi Vadasparkba. Január 3-án a Nagy Ragadozó Napon látogatók egy különleges program keretében ismerhetik meg a Magyarországon őshonos nagyragadozókat. A parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz az előadások főszereplője, a szakvezetések is ezekről a csodálatos vadakról szólnak majd. Emellett látványetetésekkel is várnak benneteket 10 és 14 óra között. Jegyárak itt.

EGYÉB

raptormese_02

December 27-én és 28-án 16 órától a Sufniban (Katona József Színház) diafilmeket vetítenek. A szombati részletes programot itt, a vasárnapi vetítésről bővebben itt olvashattok. Jegyár: 1000 Ft.

godollo

A karácsonyi varázslat tovább folytatódik december 29-én, a Királyi Kastély Gödöllőn talányokkal és feladványokkal népesül be és várja a különleges kalandokra vágyó családokat. A megoldásra vállalkozók a játék során bejárják a kastély kiállításait, találkozhatnak Erzsébet királyné hasonmásával, megtekinthetik a kastély történetét bemutató 3D kisfilmet, koronát díszíthetnek, és ügyességi játékokban tehetik próbára magukat a lovardában. A vendégek délután táncot tanulhatnak a Company Canario táncmestereivel, majd a kisorsolják a legtöbb pecsétet gyűjtők közül a nyerteseket. A legszerencsésebbek a királyné és udvarhölgye mellől nézhetik a délutáni mesét. A részleteket itt olvashatjátok.

Január 3-án 11 órától a Mesemúzeumban Játékból játékba címmel drámajátékkal várják a kicsiket és nagyokat. Ami a játékhoz kell: leleményesség, jókedv, bátorság. Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig.

a-hobbit

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan, „Egy Rég Várt Utazás” címmel fesztivált szervez J. R. R. Tolkien 123. születésnapja és a hamarosan a mozikba kerülő „A hobbit” film harmadik része előtt tisztelegve január 3-án 9 és 19 óra között az Uránia moziban. Napközben a felnőtteket előadásokkal, beszélgetésekkel, a kisebbeket játékokkal várják. A nap fáklyás felvonulással ér véget. A részletes programot itt találjátok.

gozsdu_antik_market

Január 3-án délelőtt 10 órától jelentkezik a Gozsdu Antik Market. Az első alkalommal, e hét végén újévi ajándékkal várják a szervezők az érdeklődőket, különös tekintettel a könyvbarátokra: A Gozsdu udvar Dob utcai bejáratánál szombaton 10 órától este 8 óráig ingyenes könyv-bolhapiacot tartanak, melynek során több ezer könyv közül válogathatnak a látogatók – ingyen!

fenyvillamos

Január 6-áig még kipróbálhatjátok a fényvillamos és fénytrolit is. Normál jeggyel és bérlettel utazhattok rajta.