Programok július utolsó hétvégéjére – júl. 29-30.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétvégére visszatér a meleg, úgyhogy majd lehet nézni jó előadásokat a Margitszigeten és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, fesztiválozni a Balatonnál és Diósgyőrben, nyomozni a Palatinuson és felkeresni a legújabb játszótereket. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Művészetek Völgye – Káli-medence, július 21-30.

A Művészetek Völgye idén is egy igazi családbarát rendezvény, ahol szinte minden udvarban és faluban találtok gyerekbarát programokat a koncertektől kezdve a bábelőadásokon át a foglalkozásokig. A programokra a belépés 6 éves korig ingyenes. Gyermekprogram helyszíni napijegy (felnőtt kísérő számára váltható délelőtti gyerekprogramokra) csak helyszínen: 1500 Ft.

ARTPlacc – Tihany, július 21. – augusztus 24.

Itt biztosan nem találjátok majd meg a szokásos nyári fesztiválok gyerekprogramos felhozatalát a csillám tetkótól kezdve a légvárakig. Amit viszont biztosan lesz, az a kellemes helyek, szuper kiállítások, művészeti foglalkozások és a minden évszakban gyönyörű Tihanyt. Részletek itt.

Középkori Forgatag – Diósgyőri vár, július 29-30.

A Diósgyőri vár ezen a hétvégén egy nyüzsgő középkori udvarrá változik, a Lovagi Tornák Terén pedig izgalmas lovagi előadásokat láthatnak az idelátogatók, amelyen a harc „első vérig” zajlik.

Gellért-téri csúszdapark és Pólós játszótér a Margitszigeten (ingyenes)

Ha a hétvégét Budapesten töltenétek, érdemes felkeresni a két legújabb játszóteret a Gellért-téri csúszdaparkot és a margitszigeti Pólós játszóteret. Mindkettő bármikor ingyenesen látogatható, mert egyik sincs körbe kerítve.

JÚLIUS 28., péntek

Aranycsont küldetés – detektívjáték – Palatinus strand, pénteken 10:00-17:00

A Strandok Éjszakájához kapcsolódóan izgalmas detektívjátékkal készülnek a Palatinus Strandon. Belépő: strandos belépő. Részletek itt.

JÚLIUS 29., szombat

Maszk Bábszínház: Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj – Margitsziget, Szabadtéri Színpad, szombaton 10:30 (ingyenes)

Nyakigláb, Csupaháj meg Málészáj a népszerű magyar népmese alapján készült. A vidám történet az aranyszóró szamárról, a „terülj-terülj-asztalkámról”, az „üssed-üssed-botocskámról” és három ügyefogyott fiúról szól, akik elindulnak világot látni. Részletek itt.

Nosztalgia járatok

Ezen a szombaton is elindul a Duna villamos és a Hófehérke nosztalgiahajó is. Részletek és menetrendek itt.

Esti kedvezmény a Miniversumban – szombaton 19:00-21:00

Egészen a nyári szünet végéig pénteken és vasárnap este 19 és 21 óra között 50% kedvezmény jár a felnőtt és gyerek belépőkre a Miniversumban. Teljes belépőárak itt.

JÚLIUS 30., vasárnap

BonBon Matiné: Fehérlófia – kortárs zenei mesejáték – Városmajori Szabadtéri Színpad, vasárnap 10:30

A Fehérlófia az egyik legismertebb és egyben legarchaikusabb magyar népmese, mely immár évszázadok óta száll szájról szájra, és sok olyan bölcsességet, tudást rögzít, ami koroktól függetlenül érdekes és érvényes mindenki számára.

Vaskakas Bábszínház: Pulcinella és a varázskút – bábelőadás – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Pulcinella az olasz vásári hős, Vitéz László talján rokona aludni szeret a legjobban. Meg enni szeret a legjobban. Meg énekelni szeret a legjobban. De a legeslegjobban azt szereti, ha kedvére táncolhat, amikor csak akar. És ha az Ördöggel, vagy magával a Halállal találja szembe magát, akkor még őket is megtáncoltatja. Részletek itt.

Era kedvencei: Aranycsont küldetés a Palatinuson, Vaskakas Bábszínház a Margitszigeten + új játszótér a Hajós Alfréd Uszoda mellett.
Rozi kedvencei: Vaskakas Bábszínház a Margitszigeten, Nosztalgia járatok