Programok hétvégére – 2024. február 10-11.

A farsang a végéhez közeledik, így még érdemes elmerülni az ünnepi forgatagban, álarcot készíteni vagy éppen kisze bábot égetni, de a legjobb jelmezeket is bemutathatjuk a Szépművészeti Múzeumban. A Biodómban a Vadak Ura, a Nemzeti Táncszínházban a 80 nap alatt a Föld körül vár ránk, de lehet még madárgyűrűző bemutatókra, koncertekre és moziba is menni. Programok hétvégére a Minimatiné válogatásában.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Vadak Ura a Biodómban (x)

 

Hatalmas kalandnak lehetünk részesei az új magyar musicalben és a korábbi hasonló előadásokból már ismert nagyszabású showt sem kell nélkülöznünk. Gyönyörű, fülbemászó dalokra, szeretnivaló, izgalmas történetre és lebilincselő látványra számíthatunk. A briliáns alkotóstáb Egressy Zoltán, író, Sebestyén Áron, zeneszerző és Müller Péter dalszövegíró (Sziámi) neve már maga is garancia a feledhetetlen élményre, mindezt Pataki András, rendezése, illetve Vona Tibor kreatív ötletei páratlan, egyedi előadássá formálják. A zenés darab izgalmas hangulatát fokozza a helyszín, amely először és egyedi jelleggel a Biodóm látogatóközpontja lesz. Érdemes tehát megragadni a lehetőséget és felkészülni a családi szórakozásra, feltöltődésre élményekben gazdag kikapcsolódásra.

Időpontok:

  • 2024. február 10. (szombat) 14:00
  • 2024. február 10. (szombat) 17:30
  • 2024. február 11. (vasárnap) 11:00
  • 2024. február 11. (vasárnap) 15:00

Weboldal: vadakura.zoobudapest.com

 

Busójárás – Mohács, 2024. február 8-13.

Mohácsi Busójárás

Fotó: Mohácsi Busójárás

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A szokásokhoz hűen idén is Farsang utolsó csütörtökén a gyermekek öltöznek maskarába. 2024-ben február 8-13-ig tart majd a rendezvény.

 

Cirque du Soleil: OVO – MVM Dome, február 8-11., több időpontban

Izgalmas Cirque du Soleil élményként az OVO betekintést nyújt a rovarok életének egy napjába; az energiával és a mozgással teli, megállás nélküli forrongásba. A látványos akrobatikán keresztül kiemeli a különböző rovarok egyedi személyiségét és képességeit, megmutatva a biológiai sokféleség szépségét, annak minden kontrasztjával és vibrálásával. Részletek itt. Jegyár: 18.300 Ft-tól.

 

Gryllus Vilmos: Maszkabál – szombaton és vasárnap 10 órától

Szombaton 10 órától a Kelenföld Montázs Központban, vasárnap 10 órától a Villányi Úti Konferencia Központban koncertezik Gryllus Vilmos.

 

Emma és a fekete jaguár – premieres film

Az Amazonas esőerdejében felnövő Emmának a világ legritkább barátsága adatott meg, amikor rátalált az elveszett, bűbájos jaguárbébire, akit Hope-nak nevezett el. Egy váratlan és tragikus esemény miatt azonban Emmának el kell hagynia az erdőt és barátját, hogy az ismeretlen nagyvárosban, New Yorkban folytassa életét. Éveken át ábrándozik arról, hogy visszatér a dzsungelbe. Amikor a tinédzser Emma megtudja, hogy régi otthonát és Hope-ot vadorzók fenyegetik, elhatározza, hogy visszatér a dzsungelbe szeretett jaguárjához. Anja, Emma biológiatanára sikertelenül próbálja lebeszélni őt a vakmerő utazásról, ezért végül elkíséri, hogy a harcos tini az esőerdő és a benne élő állatok védelmére kelhessen. 6 éves kortól.

 

FEBRUÁR 10., SZOMBAT

Madárgyűrűzés – Királyrét, Hiúz Ház, szombaton 9:00 (regisztrációs)

Madárgyűrűzés Királyréten

Madárgyűrűzés Királyréten (Fotó: Sevcsik András)

Ezen a délelőttön lehetőséget kínálnak különböző madárfajok kézbeli tanulmányozására, a gyűrűzés, mint kutatási eszköz megismerésére. Részletek ittElőzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 1000-1800 Ft.

Farsangi mulatság – Budapest Garden, szombaton 10:00

Február 10-én izgalmas programokkal és ajándékkal várják a jelmezbe öltözött gyerekeket egy felejthetetlen farsangi mókára. Lesz bábszínház, kézműves sarok, álarckészítés, arcfestés, sőt a Garden tombolán még értékes ajándékokat is nyerhettek, miközben az animátorok vidám játékokkal szórakoztatják majd a gyerekeket. Részletek itt. Jegyár: 5000 Ft/gyermek, a felnőttek számára kísérő jegy nem szükséges.

 

Shaun, a bárány és a farmonkívüli – Puskin, szombaton 10:00

Shaun, a bárány és barátai boldog mindennapjaikat töltik a farmon, amikor egy váratlan jövevény pottyan közéjük – egyenesen az égből. Részletek itt. Jegyár: 1950 Ft.

 

Közönségtalálkozó Varró Danival – Marczi, szombaton 10:00

Az író tolmácsolásában hallhat a közönség részleteket az új könyvből, történeteket a szereplőkről, élményeket. Vidd el kedvenc könyved és dedikáltasd! A program után a könyvekhez kapcsolódó kézműves foglalkozás az UPSZ csapatával. 4 éves kortól ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

 

Mágikus állatok iskolája kreatív meseműhely – Sárkányos Gyerekkönyvtár, szombaton 10:00 (betelt!)

Szereted az állatokat? Mit szólnál hozzá, ha lenne egy állatod, aki mindenben támogat Téged, veled van a nehéz helyzetekben és ellát jótanácsokkal is, amikor szükséged van rá. Milyen állatot választanál? Mikor lenne leginkább szükséged egy ilyen barátra? Margit Auer népszerű sorozatával, A mágikus állatok iskolája könyvsorozat első részével ismerkedünk a foglalkozáson. Talán minden kisiskolás találkozott már olyan helyzetekkel, érzésekkel, amelyekkel a történet főszereplői is; iskolaváltás, csúfolódás, bátortalanság, félénkség, otthoni konfliktusok. Csapatjátékok, állati társasjátékok és rejtvények, mókás zenés gyakorlatok várnak, amelyekkel ráhangolódhattok a történetre, amelyből film is készült már. Érdemes beiratkozni is, hiszen a felnőtteknek a regisztrációs kártya 300 Ft, gyerekeknek a kölcsönzőkártya is térítésmentes 16 éves korig. Szülő személyi igazolványa, lakcímkártyája és a gyerek lakcímkártyája (+diákigazolványa) szükséges. Részletek itt. A foglalkozás ingyenes, de regisztrációhoz között. Regisztrálni a mesezenede@gmail.com e-mail címre küldött üzenetben lehet.

Növények farsangja – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Kertészkedős foglalkozás gyerekeknek. Ismerkedés érdekes növényekkel, ültetés, alkotás fedett, beltéri helyszínen. A program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. A beltéri helyszín a főbejárattól balra levő épületben van. Részletek itt. Ára elővételben 2500 Ft/gyerek, ára az esemény előtti 24 órában 3000 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkerti belépő.

 

Méta Matiné – Húzzuk meg a farsang farkát! – Néprajzi Múzeum, szombaton 10:30

A program fókuszában az alakoskodás, a beöltözés áll. Mert maskarába bújni, zenélni, táncolni, hangoskodni mind-mind egy jó farsangi mulatság része! A kérdés csak az, hogy állatos vagy emberes, esetleg ijesztő vagy vicces legyen? A válasz eldöntéséhez megmutatják, milyen farsangi tárgyakat, történeteket őriz a múzeum, valamint kiderül mire emlékeztetnek és hogyan inspirálhatnak ezek bennünket. Kiemelt figyelemmel tekintenek az egyik legnagyobb farsangi hagyományunkra, a mohácsi busójárásra, megismerkedünk a sokácok legendájával, tárgyi vonatkozásaival és történelmi múltjával. 6-12 éves gyerekeknek és kísérőiknek ajánlott. Helyszín: Zoom című kiállító tér és a MÉTA tér (-2. szint). Részletek itt.

 

Velencei karnevál – Velencei-tó, Velence, Hauszmann Alajos Könyvtár, szombaton 14 órától (ingyenes)

A jelmezes felvonulás a Zöldliget Iskolától (Velence, Kis u. 1.) indul a Kastélyhoz, ahol egész délután programok sora szórakoztatja a közönséget. 14:45-től fellépnek a Fenevadak, vagyis Óriásbábos Komédiások, 15:20-tól Farsang farka címmel  a Holló Együttes koncertjét hallgathatjátok meg, 16:20-tól Az élet vize című farsangi játékot meséli el Écsi Gyöngyi, majd 17 órától utcabál, 18 órától tűzzsonglőrök, 18:30-tól kiszebáb elégetés várja az érdeklődőket. Részletek itt. Ingyenes!

 

Február 11., VASÁRNAP

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum, február 11., vasárnap 10:00-13:00

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum

Szép farsang! – Szépművészeti Múzeum

Február 11-én, vasárnap 10 és 13 óra között színes forgataggal várják azokat a gyerekeket, akik szívesen részt vesznek a télűző maszkabálon. A múzeum jelmezversenyt is hirdet, így érdemes a farsangi mulatságra saját jelmezben érkezni. Részletek itt. Részvételi díj: 2500 Ft/fő felnőtteknek, 1500 Ft/fő 18 év alattiaknak, ingyenes 2 éves kor alatt.

 

A legcsinosabb óriás – Puskin, vasárnap 10:00

Julia Donaldson világhírű mesekönyve most megelevenedik! A Legcsinosabb óriás egyáltalán nem csinos, sőt. ORMÓTLAN! BUMFORDI! Mindent felborít, mindent letapos. De hohó! Hiszen itt a gyógyír: a csudálatos RU-HA-BOLT! Részletek itt. Jegyár: 2600 Ft.

 

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10 órától (ingyenes)

Ha vasárnap, akkor Cifra Palota! A Müpa sokszínű családi sorozata kreatív és művészeti programokkal várja a kicsiket és nagyokat az épület minden szegletében. 12 órától pedig Hetedhét Táncház is lesz. Ingyenes!

 

Családi Vasárnap: Farsang az Iszkiri zenekarral – Budafok-Tétény, Klauzál Ház, február 11., vasárnap 10:30

Iszkiri zenekar

Iszkiri zenekar

Az ISZKIRI egy modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban. A zenekar saját dalok tekintetében igen termékeny. Eddig négy lemezük jelent meg, jelenleg ötödik lemezük anyagát készítik. Emellett rengeteget koncerteznek is, Magyarországon és a határon túl egyaránt. Érkezz jelmezben, de ha mégsem öltöznél be, a helyszínen arcfestéssel, csillámtetoválással várnak! Készíthettek együtt farsangi álarcot és dekorációkat is. Az első 100 látogatónknak fánkkal is kedveskednek. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

 

Duna Szimfonikus Zenekar: Állati jó hangverseny – Természettudományi Múzeum, vasárnap 11:00

A műsorban részletek hangzanak el J. Haydn, P. I. Csajkovszkij, C. Saint-Saëns, ifj. J. Strauss, Rimszkij-Korszakov és G. Rossini azon műveiből, melyekben a főszerepet az állatok játsszák. A program időtartama 60 perc. A koncert kifejezetten alkalmas kisgyermekek számára is. Részletek itt. A koncert a múzeumi belépőjegy megváltásával látogatható.

 

80 nap alatt a Föld körül – Nemzeti Táncszínház, vasárnap 11:00

A főhős, Phileas Fogg, pozitív tulajdonságai, mint a humanizmus a becsület az adott szó és az egészséges versenyszellem olyan emberi tulajdonságok melyre gyerekeinket nap mint nap tanítani kell. A föld körüli út során különböző kultúrákat, életszituációkat és változatos táncokat mutat be a darab. A mese végén győz a jó, kiderül, hogy a cél maga a megtett út és minden lehetőség közül győz a szerelem. Részletek itt. Jegyár: 3000-3500 Ft.

 

Kölyök Turbina – Turbina, vasárnap 15:00-18:00 (előzetes jegyvásárlás ajánlott)

Újból a kölyköké a főszerep február 11-én a Turbinában! Izgő-mozgó, mindenhova kúszó, vidám kölykök figyelem! Vegyétek be közösen Turbina mesés cirkuszát, és fedezzétek fel azt, vasárnap délutáni program keretében. Fontos, hogy legyen karszalagod, mert azon fogod tudni összegyűjteni a különböző állomásokon a pecséteket, melyek összegyűjtésével bekerülsz a nyereményjátékba! A programot 0-9 éves korig ajánlják. Részletek itt. Jegyár: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1000 Ft, VIII. kerületi kártyával kedvezményes.

 

A kis hableány – Bem Mozi, vasárnap 15:00

Színes, szinkronizált, amerikai animációs film 1989-ből Ron Clements és John Musker rendezésében. 6 éven aluliak számára nem ajánlott. Részletek itt. Jegyár: 2000 Ft.

 

Rutkai Bori Banda farsangi buli – MáraiKult, vasárnap 16:00 (Minden jegy elkelt!)

Rutkai Bori Banda

Gyertek el Manó apóhoz a Mesevárba farsangolni! Szálljatok be ti is a buliba; mindenképpen hozzatok magatokkal egy kézreálló ritmushangszert, és ha van kedvetek, öltözzetek be egy saját készítésű jelmezbe! A zenekar mesedalaiból ötletet is meríthetek a maskarákhoz. Részletek itt. Belépő: 1500 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 4500 Ft, kétéves korig ingyenes.

Válogassatok Toplista rovatunk ajánlóiból is!

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!