Gyerekprogramok május utolsó hétvégéjére – május 27-28.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Legyen akár tűzoltós, vonatos, kirándulós, alkotós, piknikezős vagy bulizós programhoz kedvetek, az ajánlóban biztos találtok majd kedvetekre valót erre a hétvégére is, sőt egy új játszóteret is bemutatunk hamarosan.

Gyereknap mindenhol!

Összegyűjtöttük nektek a legjobb budapesti, illetve környékbeli gyerekprogramokat a kisebb, családiasabb rendezvényektől az óriási, gigantikus bulikig, de távolabbi eseményeket is választottunk, a lényeg, hogy ingyenesek vagy gyerekeknek kedvezményesen látogathatók, hogy több maradjon egy finom fagyira.

Budapesti kirándulások

Aki szívesen tölteni inkább zöldebb környezetben a hétvégét, érdemes megnézni múlt heti válogatásunkat is.

Új játszótér nyílt a héten a Benczúr-kertben!

Kő Boldizsárral a helyszínen beszélgettük, de természetesen nem maradgat el az új Benczúr-kerti játszótér bemutatása sem, amelyet hamarosan olvashattok.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

A Belvárosi Fesztivál – több helyszínen, május 26-28. (ingyenes)

A Belvárosi Fesztiválon nemcsak remek koncertekkel várnak benneteket, amire még gyerekekkel is el lehet menni, hiszen a legtöbb délután kezdődik, hanem külön családi napot is tartanak a fesztiválon belül vasárnap, ahol délelőtt Szalóki Ági és a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget a Szabadság téren. Ingyenes!

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – Gödöllő, Királyi Kastély, május 25-28.

Több mint 100 film ingyenes vetítése, családi programok, koncertek,Trash Art Magyarország hulladékszobor-kiállítás, Varázslatos Magyarország szabadtéri fotókiállítás és Magyarország Halai egy 23 000 literes akváriumban, szelektázis játszóház, „ízek, illatok, érzékek” és még sok más program is vár rátok, ha ezen a hétvégén Gödöllőt választjátok. Részletes program itt.

MÁJUS 27., szombat

Nyitott Ház – Pesti Vigadó, szombaton 9:30-tól (ingyenes, de regisztráció szükséges )

Ismét megnyílnak a Vigadó termei és kiállításai erre a napra, de emellett Ringatóval, Góbi Rita Társulatának előadásával és táncházzal is várják a kisebbeket. A programok ingyenesek, de itt minél előbb regisztrálni kell!

Szutyoksári és a paradicsom – kertészkedés mesehősökkel – Szamóca tanoda, Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15 (regisztrációs)

Szutyoksári paradicsomlevese beterítette az egész konyhát. Paradicsomot ültethettek, hogy a terméséből megfőzzétek saját paradicsomlevesetek. (akkor majd kiderül, hogy ügyesebbek vagytok-e Szutyoksárinál). Jegyár: 1800 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkert belépő.

Nyílt nap a HEROSZ-nál – Budapesti Állatotthon, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

A HEROSZ Budapesti Állatotthon május 27-én nagy szeretettel vár minden érdeklődőt családi Nyílt Napjára, ahol többek között kutyaszépségverseny, cica- és kutyasimogató és tombola is lesz. Ingyenes!

10 éves a Platán Könyvtár – Óbuda, szombaton 11:00 (ingyenes)

Buli lesz a gyerekkönyvtárban, hiszen 10. születésnapot ünnepelnek. 11 órától a Kiskalász koncertezik majd, de egyéb meglepetésekkel is készülnek. Ingyenes!

Noé Gyereknap – Noé Állatotthon, szombat 11:00-15:00 (ingyenes)

A Noénál szombaton lesz arcfestés, kézműves foglalkozások, pontgyűjtő verseny, és természetesen sok-sok állat, akik nagyon várják a kicsi és nagyobb kezeket simogatását. Részletek itt. Ingyenes!

III. Bródy-piknik – családi és gyermeknap – Pollach Mihály tér, szombaton 14 órától (ingyenes)

Lesz gyermekrajz verseny, Palotanegyed tortája választás, kézműves foglalkozás, óriásbuborékos, verklis, konflis, épülettörténeti séta, este fényfestés is ezen a napon a Pollach Mihály téren, eső esetén a H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központban (Horánszky u. 13.). Részletek itt. Ingyenes!

Apa ma játssz te is! – Csili MK, szombaton 17:00

Egy olyan Ringató foglalkozásra hívnak benneteket, ahova végre az apukák is eljuthatnak a hétvégén, illetve a nagyobb tesóknak is lesz utána közös éneklés és játék.

MÁJUS 28., vasárnap

Az ingyenes vagy kedvezményes gyereknapi programokat ebben a válogatásban találjátok meg. Vagy érdemes a Napibontóban is nézelődni.

Gyereknap az Arborétumban – Budakeszi Arborétum, vasárnap 9:00-18:00

Az Erdei Piac is az Arborétumba költözik erre a napa, de emellett ugrálóvár, állatsimogató, erdei manó ösvény,  kézműveskedés is vár rátok. Takarót, piknikkosarat és focilabdát is érdemes vinni. 🙂 Belépő: családi 2100 Ft.

Madárdalos gyereknap – Katalinpuszta, vasárnap 10 órától

Idén is lesz odú madarakat bemutató kirándulás vasárnap egyik nagy kedvencünkön a Gyadai tanösvényen, amelyről itt írtunk bővebben! Az odúk ellenőrzése során szakember segítségével betekintés nyerhettek az ott költő madaraink életébe. Megtudhatjátok azt is, miért és hová szükséges mesterséges odúkat kihelyezni, valamint milyen más állatok használják ezeket a mesterséges odúkat. Kisebbeknek és nagyobbaknak is indul vezetett séta, melyre előzetes jelentkezés szükséges, és akár saját odút is készíthettek a helyszínen. A vezetett túrák 14 év alatt ingyenesek, felnőtteknek 700 Ft, de a kirándulóközpont látogatása ingyenes (kivéve a napi parkolási díjat). Részletek itt.

Gyermekelőadások az Inspirálban: Ember tenyerében – Inspirál Cirkuszközpont, vasárnap 11:00

Az Ember tenyerében… az előadók által közösen megalkotott tündérmese. Gyerekek által jól ismert klasszikus mesei motívumokból építkezik, mint a királyfi és a tündérlány szerelme, az elvarázsolt kastély vagy a három próba és ezt beszéd nélkül, a cirkusz és a fizikai színház nyelvén mondja el. A színész, artista, táncos képzettségű előadócsapat az egyetlen hosszú textilfolyamba összevarrt díszletet sokoldalúan felhasználva varázslatos világot elevenít meg a gyerekek szeme láttára. A produkció 50 perces. Jegyár: 1100 Ft.

Szatyor szülinap – Szatyor bolt, vasárnap 14 órától (ingyenes)

5 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Szatyorbolt és azóta töretlenül hirdeti és segíti a tudatos életmódot. Ezen a  szülinapi délutánon nagy ünnepséggel készülnek: fotókiállítás, finom harapnivalók, előadások, gyerekprogramok is várnak rátok. Ingyenes!

Játékos ismerkedés a hangtálak világával – MOMKult, vasárnap 16:00

Ha a hétvége végén megpihennétek, akkor a MOM jó választás lehet, ahol a hangtálakkal ismerkedhettek. Belépő: gyerek 800 Ft, kísérő 500 Ft.

Városi Ökobandázás – Dürer-kert, vasárnap (ingyenes, de adományt elfogadnak)

Előadások, beszélgetések, műhelyek, workshopok, kézművesek, családi programok, élőzene, kultúra és tánc a környezettudatosság jegyében vasárnap a Dürerben. 12 órától Tücsök Szabi szórakoztatja majd a legkisebbeket, de lesz még ökocserebere és egyéb okos programok is. Ingyenes!

Moritz Eis Gyereknap – Hajós u. 7., 10:00–21:00

Aszfalt rajzversennyel, meglepetésekkel, játékokkal, és természetesen finom fagyival várnak bennetek ezen a napon is a Hajós utcában. Részletek itt.

Tarzan Park gyereknap, vasárnap egész nap

A Tarzan Park is vár benneteket ezen a napon, ráadásul a KreatívJáték.hu is sok meglepetéssel készül a helyszínen, és már a placcs placc is megnyitott, úgyhogy váltóruhát vigyetek!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Katalinpuszta, Gödöllői Természetfilm Fesztivál, új játszótér a Benczúr-kertben
Rozi kedvencei: Moritz Eis Gyereknap, új játszótér a Benczúr-kertben