Programok advent 4. hétvégéjére – dec. 21-23.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Advent utolsó hétvégéjén még magatokba szívhattok egy kis karácsonyi hangulatot, hiszen a különböző vásárokban sokféle programmal, koncerttel, bábelőadással, kézműves programmal készülnek.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Adventi vásárok Budapesten és a főváros környékén

Még érdemes ezen a hétvégén a kisebb és nagyobb vásárokba ellátogatni Budapesten és környékén, korcsolyázni, és talán a hegyekben még szánkózáshoz is marad hó.

Édes hétvége a Nagytétényi Kastélyban, december 22-23.

Kosztümös séta, a Levendula Játszóház édes foglalkoztatója, vasárnap 11-től kakaó koncert és még számos program vár rátok a Nagytétényi Kastélyban ezen a hétvégén. Belépő: családi 4000 Ft.

JÁTÉK

Játsszatok velünk december 23-áig és nyerjetek dedikált példányt kedvenc detektívregényünkből. Megjelent a BerGer Szimat Szolgálat legújabb kalandja! Íme a részletek!

DECEMBER 21., péntek

Ha betér az Égi Király – Fabók Mancsi Bábszínháza – Óbuda, Fő tér, pénteken 16:00 (ingyenes)

Érdemes Fabók Mancsi Bábszínházával kezdeni az utolsó adventi hétvégét az óbudai Fő téren. Ha lemaradtatok, vasárnap 11-kor szintén megnézhetitek a Hegyvidéki Adventen. Ingyenes!

DECEMBER 22., szombat

Legkisebbek mozija: Hihetetlen történet az óriáskörtéről – Puskin mozi, szombaton 10:00

Mitcho és Sebastian egy szép napon palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a korábban eltűnt polgármesterük bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva. Mitcho és Sebastian útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak. A szuper dán animációs film a Puskin műsorán. Jegyár: 800 Ft/fő.

Neonkréta – Jótevő manók-karácsonyi árnyjáték – galeria neon, Nagymező 47. II. em., szombaton 10:00-11:30 (regisztrációs, ingyenes)

A karácsony előtti workshop alkalmával Haász Katalin: Leplek sorozatára reflektálhattok. A mostani alkalom a kiállított művekből és a közelgő karácsonyból inspirálódva ismét egy izgalmas alkotófeladat lehetőségét kínálja. Elképzeljük és megtervezzük Grimm testvérek: A suszter manói című mese hőseit, melyek árnyszínház főszereplői lesznek, de karácsonyfa díszekként is használhatók. A workshopra csak 7-12 éves gyerekeket várnak. A részvétel ingyenes! Regisztrálni az alábbi email címen tudtok december 20-ig: evafreund0@gmail.com.

Muzsikáló Matiné-interaktív zenés téli utazás – Városháza park, fűtött sátor, szombaton 11:00 (ingyenes)

Endrődi Ági, színművész interaktív zenés műsorán angyalokkal, dalocskákkal, csengettyűkkel, manócskákkal és egy csodálatos karácsonyi varázslattal hangolódhatnak rá kicsik-nagyok a közelgő ünnepre. A mesés téli utazáson sok-sok gyermekdalon, versen és mesén keresztül idézik meg együtt a meghitt karácsony hangulatát! A  műsor után karácsonyi kézműves foglalkozásra is várják a gyerekeket. Ingyenes!

Karácsonyi készülődés – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Készíts különböző ajándékkísérő kártyákat, hajtogass karácsonyi papírzacskót és lepd meg szeretteidet egy kis csomag saját készítésű teakeverékkel. Rengeteg alapanyagból választhatsz, szabadon engedheted a fantáziádat Farkas Réka iparművésszel.

Belvárosi Betyárok – Óbuda, Fő tér, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Belvárosi Betyárok szombaton 15 órakor lépnek az óbudai Fő tér színpadára. Ingyenes!

DECEMBER 23., vasárnap

A nagy ho-ho-ho horgász – Puskin mozi, vasárnap 10:00

Csukás István és Dargay Attila rajzfilmsorozatának hőse a mindenre elszánt horgász és barátja, aki ki más lehetne, mint a csali. Jegyár: 800 Ft/fő.

WAMP 12.23. Semmi pánik! – Millenáris, vasárnap 10:00-18:00

Semmi pánik, december 23-án is várnak kedvenc hazai tervezőitek a WAMP harmadik karácsonyi vásárán a Millenáris B csarnokában, így még biztosan minőségi ajándékokat tudtok beszerezni az utolsó pillanatban is! Belépő: 500 Ft.

Vasárnapi családi programok – Várkert Bazár, vasárnap 11:00-18:00 (ingyenes)

11 órától a Grimm-busz Színház: Mikor lesz már Karácsony?, 15 órától a Maszk Bábszínház Betlehemi történet című előadását nézhetitek meg. 11 és 18 óra között kézműves foglalkozások is várnak rátok, illetve minden fél órában élő betlehem is van a neoreneszánsz kertben. Részletek itt. Ingyenes!

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Hóhullásban – Városháza park, fűtött sátor, vasárnap 11:00 (ingyenes)

Az Eszter-lánc mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozunk.Utána kézműves foglalkozás is lesz. Ingyenes!

Gryllus Vilmos, Kaláka, Szent Efrém Férfikar – Óbuda, Fő tér, vasárnap 15 órától (ingyenes)

Ha igazán karácsonyi hangulatba szeretnétek kerülni, akkor mindhárom koncertet ajánljuk nektek. 15 órától Gryllus Vilmos Karácsonyi angyalok című műsorát hallgathatjátok meg, majd 17 órától fellép a Szent Efrém férfikar, majd 18 órától a hagyományos Kaláka koncert zárja az Óbudai Advent programsorozatát (szombaton 15 órakor a Hegyvidéki Adventen is fellépnek). A jégpálya még februárig viszont ott marad. Ingyenes!

Ünnepi hangoló: Kis karácsonyi történet – Noha Stúdió, vasárnap 15:00

Vasárnap délutáni hangolódás kézműveskedéssel, bábszínházzal, finom sütikkel és meleg teával vasárnap a Nohában. Belépő: 1500 Ft.

Magyar Népmese Színház: „Üdvösségünk égi ország” – interaktív karácsonyi bábos betlehemes – Városháza park, fűtött sátor, vasárnap 16:00 (ingyenes)

A Magyar Népmese Színház interaktív karácsonyi betlehemes játéka egy tradicionális marosvásárhelyi bábos betlehemes alapjaira épül, mely Jézuska születését idézi meg, a szállás kereséstől egészen az ajándékozásig. Az előadás különlegessége az ajándékozás után, Jézuska mulattatására szolgáló bábjáték. A betlehemezésbe bevonják a gyerekeket és a játékos felnőtteket, így az egész család együtt énekelve és játszva élheti át Jézus születésének csodálatos misztériumát. Utána kézműves foglalkozás is lesz. Ingyenes!

Era kedvencei: Várkert Bazár vasárnapi családi programok, Hihetetlen történet az óriáskörtéről a Puskinban, Kaláka koncert Óbudán
Rozi kedvencei: Kaláka koncert Óbudán