Programok a Föld Napjára – 2024

Kedvenc tavaszi hétvégénken olyan programokat ajánlunk nektek, ahol nemcsak jól fogjátok magatokat érezni, hanem rengeteget tanulhattok is. Természetismereti programok, vezetett túrák, közösségi események, garázsvásár és bringás felvonulás, programok a Föld Napjára.

A Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben – április 20., szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

A Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben

A Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben (Fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park)

II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal. A kőfejtő területén min. 7 állomást kell teljesíteni tetszőleges sorrendben a hétpróba menetlevéllel, amelyet a regisztrációs sátornál kapnak meg a látogatók. Emellett természetismereti játékok, civil szervezetek, vásár és rengeteg jó program is vár rátok. A rendezvény ingyenes! Részletek itt.

 

Föld Fesztivál a budapesti Állatkertben – április 19-21.

Föld Fesztivál a budapesti Állatkertben

A háromnapos rendezvény idei témája a Vissza a természetbe – ennek keretén belül fajmentéssel, vadállatvédelemmel, az év fajaival, túrázással, valamint a talaj élővilágával kapcsolatos programok lesznek. Találkozhattok a Vadállatmentő központ állataival, zoopedagógusok játékos programjaival. Állatkerti belépővel látogatható. Részletek itt.

 

18. Wekerlei Garázsvásár – Wekerle-telep szerte, április 20-21.

Wekerlei Garázsvásár

Idén tavasszal 65 wekerlei udvarban több mint 330 család várja, hogy megtaláld náluk a hőn áhított vásárfiát. Ez a hétvége az izgatott alkudozásokról, a beszélgetésekről, az összemosolygásokról szól: ha ismered Wekerlét, akkor tudod, hogy náluk egy hétköznapi séta is élmény, de a garázsvásárkor az utcák megtelnek nyüzsgéssel, a máskor rejtve maradó kertekbe is bekukkanthatsz, ráadásul izgalmas holmikra is szert tehetsz. Igazi újrahasznosító program, hiszen ami másnak már nem kell, neked kincs lehet. Részletek itt.

 

Szent György napi kihajtás Dinnyésen – 2024. április 20., szombaton 9:00 (regisztrációs)

Szent György napi kihajtás Dinnyésen

Szent György napi kihajtás Dinnyésen

Rackák, kecskék, magyar szürke marhák hagyományos kihajtása a tanösvény-menti legelőre. Megismerkedhetünk a jószágtartás előnyeivel. Megtudhatjuk, hogy milyen kapcsolat van a jószág és a gyógynövények között. Közeli ismeretséget lehet kötni néhány háziállattal (simogatás, kecskefejés, rackanyírás). A visszaúton gyógynövényekkel ismerkedhetünk. Előzetes bejelentkezés szükséges, ha nem vesztek előre jegyet, előzetes jegyvásárlással viszont olcsóbb! Jegyár: 1600-2600 Ft. Részletek itt.

 

Föld Napja a Kökörcsin Háznál – Esztergom, Strázsa-hegy, 2024. április 20., szombaton 9:00-12:00 (ingyenes)

Föld Napja a Kökörcsin Háznál

Az ingyenes családi rendezvényen lesz madárgyűrűzés, udvari népi játékok, vadismereti bemutató, ásványbemutató, birkasimogató, tanösvénytúra és kilátó mászás is. Részletek itt. Ingyenes! 

 

Vadrezervátum 2. szülinap – Székesfehérvár, Sóstó, 2024. április 21., vasárnap 10:00-16:00

Vadrezervátum születésnap

A 2. születésnapi nyílt nap egy  igazi családi program lesz sok-sok érdekességgel és izgalmas eseménnyel. Érdemes a napot összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvény meglátogatásával is, mert sok csodás dolgot láthatunk, mi nagyon szeretjük, itt írtunk róla részletesebben. Részletes program itt. Ingyenes!

 

I bike Budapest és I bike Mini – Népliget, április 20., szombaton 15:00 (ingyenes)

I bike Budapest és I bike Budapest Mini (Fotó: Pozsonyi Roland)

Tekerj át úgy a városon, ahogy máskor nem lehet! I bike Budapest nem csupán egy bringás felvonulás, azért bringáznak át több ezren a városon, hogy olyan város legyen Budapestből, ahol mindenki bringára mer ülni. ÚTVONAL: Népliget – Üllői út – Ferenc körút – Petőfi híd – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Városliget, Napozórét (bringaemelés 17 órakor). Az I bike Mini gyerek résztvevői külön rendezői kísérettel, a nekik fenntartott szervizúton tekerhetnek ki a Városligetbe, amikor a nagy menet odaér, kb. 16 óra után az Oktogonról. Részletek itt.

 

Országos szemétszedési akció záróhétvége, április 22-éig (ingyenes)

Tavaszi Nagytakarítás

Tavaszi Nagytakarítás

A Tavaszi Nagytakarítás záróhétvégéjén is számos helyszínen tisztíthatjátok meg az erdőket-mezőket. További programok itt

 

További programok: