Programok a Föld napjára – 2023. április 22-23.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Föld napjához kapcsolódva kirándulások, természetvédelmi programok és bringás felvonulás is vár rátok, de lehet majd újrahasznosított anyagokból alkotni és szemetet szedni. További programokat hétvégi ajánlónkban találtok!

A Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben – április 22., szombat 10:00-17:00 (ingyenes)

II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat természetismereti programkavalkáddal. A kőfejtő területén min. 7 állomást kell teljesíteni tetszőleges sorrendben a hétpróba menetlevéllel, amelyet a regisztrációs sátornál kapnak meg a látogatók. A rendezvény ingyenes! Részletek itt.

Föld Fesztivál a budapesti Állatkertben – április 21-23.

A háromnapos rendezvény során találkozhatnak a Vadállatmentő Központ állataival, megtudhatjátok, miért olyan fontos a talaj és a benne élő állatok és növények. Változatos programokon keresztül igyekszünk felhívni a figyelmet a biodiverzitásra, a fenntartható értékekre és az újrahasznosítás fontosságára. Állatkerti belépővel látogatható. Részletek itt.

Szent György napi kihajtás Dinnyésen – április 22., szombaton 9:00 (regisztrációs)

Rackák, kecskék, magyar szürke marhák hagyományos kihajtása a tanösvény-menti legelőre. Megismerkedhetünk a jószágtartás előnyeivel. Megtudhatjuk, hogy milyen kapcsolat van a jószág és a gyógynövények között. Közeli ismeretséget lehet kötni néhány háziállattal (simogatás, kecskefejés, rackanyírás). Visszaúton gyógynövényekkel ismerkedhetünk. Előzetes bejelentkezés szükséges! Jegyár: 1400-2200 Ft. Részletek itt.

Vadrezervátum 1. szülinap – Székesfehérvár, Sóstó, április 23., vasárnap 9:30-16:00

Az ingyenes eseményen az érdeklődők vezetett bejáráson tekinthetik meg az 1 éves központot, miközben megismerkedhetnek annak tevékenységével is. Emellett számos szervezetet is vendégül látnak, például a Magyar Madártani Egyesületet, a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot, a Pákozdi Pagonyt. Részletek itt.

Országos szemétszedési akció záróhétvége (ingyenes)

A Tavaszi Nagytakarítás záróhétvégéjén is sok helyszínen tisztíthatjátok meg az erdőket-mezőket. Várnak benneteket többek között az Agostyáni Arborétum környékén, Dunalmáson, Horányban és a Tököli parkerdő környékén is. További programok itt.

+ 1

Tájházak Napja az Ócsai Tájháznál – április 23., vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes, regisztrációs) A tájban élőember ideája nem mese! A 19. századtól kezdve ismertetik meg látogatókat a hajdan élt ember tárgyi és szellemi kultúrájának lenyomataival. Egészen a mai korig bejárjuk ezeket az évszázadokat, annak érdekében, hogy megtudjuk miként meríthetünk a hagyományokból ötletet és inspirációt a jelenkorban is. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Részletek itt.

További programok:

További programokat hétvégi ajánlónkban találtok!

Nyitókép: Unsplash