Programajánló, avagy hurrá tavaszi szünet! – 2016. márc. 24-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Programajánló a tavaszi szünetre

A tavaszi szünet rengeteg izgalmas programot tartogat: találtok nálunk koncerteket, kiállításokat, tábort, szabadtéri és benti programokat, kirándulást, kreatív ötleteket is. Nézzétek meg 20 szuper családi program húsvétra és kreatív ötletek válogatásunkat is! Nagyon kellemes időtöltést és sok közös programot kívánunk mindenkinek, akár esik az eső, akár süt a nap. 🙂

KONCERT

kolompos_zenekar

Várkert Bazár Húsvét – koncertek, március 26., szombaton 10:30-tól (ingyenes)
Március 26-án, szombaton 10:30-tól a Várkert Bazárban fellép majd a Kolompos, 14:30-tól Szalóki Ági, 16 órától Korzenszky Klára Szerelemcsütörtök, dobszerda című interaktív családi koncertjét hallgathatjátok meg. Ingyenes!

Zenehajó_Hajós_András

ZeneHajó Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával – BMC, március 27., vasárnap 11:00
Tavaszi Zenehajó Hajós Andrással. Sonka, tojás, nyuszik és csoki csibék – egy átlagos húsvét vasárnap reggelén, de náluk muzsikaszó, dalszerzés, vidámság és zenebona lesz! Rendhagyó tavaszi ZeneHajó koncertre várnak benneteket, hogy igazán különlegesen induljon az ünnep! A ZeneHajó fedélzetén a Modern Art Orchestra legénysége, Fekete-Kovács Kornél kormányzásával és Hajós András iránymutatásával! Jegyek: 1500 (normál jegy) és 4500 (családi jegy: 2 felnőtt és 2 gyerek részére) forintos áron kaphatók a helyszínen

KREATÍV

oltoztessuk_fel_a_fakat

Öltöztesd fel a Múzeum kerti fákat – Magyar Nemzeti Múzeum, március 22., kedden 17:00
Vigyetek egy általatok készített horgolt és/vagy kötött mintadarabot a Nemzeti Múzeumba! Ha nem tudtok horgolni vagy nincs otthon alapanyag? Menjetek el a foglalkozásra, ahol megtanítják az alapokat. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Elérhetőségek: muzeumpedagogia@hnm.hu, 06 1 327 77 00/262.

hiv_a_duna

Víz Világnapja a Mindspace-szel – Kopaszi-gát, március 22., kedden
Március 22-én, a Víz Világnapján a Mindspace szeretettel vár kicsiket és nagyokat a Kopaszi-gátra, ahol – többek között – a Csíkszerda kórus néhány tagját is meghallgathatják az érdeklődők, a bátrabbak pedig be is kapcsolódhatnak a közös vízparti éneklésbe. Az este folyamán ünneplőbe öltözik a Duna: a Mindspace csapatának tagjaival közösen a vállalkozó kedvűek lebomló anyagokból készített, úszó mécseseket engedhetnek az öböl vizére.

tavaszi_pop_up_kisladik

Tavaszi mesés pop-up foglalkozás a Kisladikkal – Két Egér Könyvesbolt, március 26., 11:00
Egyik kedvenc könyvesboltunkban másik kedvencünk, a Kisladik tart majd foglalkozást. Biztos valami igazán izgalmas dologgal készülnek a tavasz jegyében.

husveti_keszulodes_mesemuzeum

Húsvéti készülődés – Mesemúzeum, március 26., 11:00
Végre itt a tavasz, és közeledik a húsvét. Jöjjenek a fiúk, lányok, apukák, anyukák készülődni, tojást díszíteni, asztaldíszt készíteni. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Csaladi Delelott_Keznyomok_LUDWIG MuZEUM.

Családi Délelőtt: Kéznyomok – Ludwig Múzeum, március 26., 10:30-12:30
Márciusban a Családi Délelőttök a VisszaElőretekintés. Érmezei Zoltán életmű-kiállítása című időszaki kiállításhoz kapcsolódnak. A gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot a programot megelőző napon 17 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. A foglalkozáson maximum 20 gyermeket tudnak fogadni. Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel az 2. emeleti VisszaElőretekintés. Érmezei Zoltán életmű-kiállítása című kiállítást. A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

lilaeper_fotos_animacios

Lilaeper fotós animációs foglalkozás – AndersonArt, március 26.,10:30-13:00
Fotós-animációs foglalkozások gyerekek számára, 6-12 és 12-18 évesek számára, bontott csoportokban.
Kreatív fejlesztés, feltöltődés gyerekeknek, ahol a különböző művészeti területeket összekapcsolják, összehangolják és ezzel az interdiszciplináris gondolkodással segítik az önkifejezést. Jegyár: 4000 Ft/alkalom. Jelentkezés: info@andersonartlab.hu, + 36 30 494 4769, lilaepertabor@gmail.com, + 36 70 225 3470

minikertem_husvetra

Minikertem – kis kertészeknek – AndersonArt, március 26.,15:00-16:30
Minikertem Húsvétra workshop kertimádó gyerekeknek a Bloom-mal. Hogy milyen is a húsvéti nyúl kertje? – készítsétek el együtt! Szabad alkotás mohákkal, barkával, pozsgás növényekkel, hagymás virágokkal és persze a húsvéti nyúllal és barátaival: báránykával és a csibékkel, na meg tojásokkal. Vidd magaddal kedvenc figurádat, hogy találhassanak neki is helyet/kuckót a kertben! 6 éves kortól ajánlott. Ár: anyagköltség 3.000 Ft/ gyerek + 2.000 Ft/fő részvételi díj.

SZÍNHÁZ

A legkisebb boszorkany

Bábu Fesztivál – Budapest Bábszínház, március 21-24.
Március 21. és 24. között hat Lázár Ervin-mese bábszínpadi feldolgozását láthatja a közönség, és sor kerül egy szakmai napra is, amelynek keretében a színházi nevelés témáját járják körül. Ugyan a tavaszi szünet első napján vége a Bábu Fesztiválnak, de nem hagyhattuk ki.

KIÁLLÍTÁS, MÚZEUMI PROGRAM

Kazimir-Malevics-Szuprematizmus_1915

Tárlatvezetés gyerekeknek – Nemzeti Galéria, március 24., 11:00-11:45
Le a gravitációval! – Szuprematista űrutazás kicsiknek és nagyoknak az Orosz avantgárd kiállításban. Találkozási pont: „C” épület, információs pult. A tárlatvezetéseken a kiállításra váltott belépővel lehet részt venni. Maximális létszám 20 fő, regisztráció az információs pultnál érkezési sorrendben. A programot általános iskolás korú gyerekeknek javasolják.

Sárkányok mindig lesznek – Petőfi Irodalmi Múzeum

Sárkányok mindig lesznek – Petőfi Irodalmi Múzeum, március 7-étől november 16-áig
A sárkányok évezredek óta foglalkoztatják az emberek fantáziáját. A PIM új kiállítása arra vállalkozott, hogy felvázolja a különböző kultúrkörök sárkányértelmezéseit, bemutatják a „tudományos” leírásukra tett kísérleteket, érzékeltetik rendkívül termékeny jelenlétüket a képzőművészetben, de mindenekelőtt az irodalom sárkányait ajánlják a kisebb és nagyobb látogatóik figyelmébe. Az eredeti műtárgyak mellett kipróbálható másolatok, kreatív játékok is gazdagítják a kiállítási teret. Belépőjegy: felnőtt 800 Ft, gyerek 400 Ft, családi jegy (2 felnőtt, 1 gyerek): 1500 Ft.

toronytuta_vajdahunyad_vara

Toronytúrák újra! – Mezőgazdasági Múzeum
A Mezőgazdasági Múzeum két, korábban zárt épületrészt nyitott meg a nagyközönség előtt 2015 tavaszán. Ettől kezdve állandó jelleggel, hosszabb nyitva tartással olyan helyszínekre engednek bepillantást nyerni, melyeket eddig csak néhányan láthattak. A tornyok ismét nyitva tartanak. Kaputorony + Apostolok tornya: 700 Ft / fő. Gyerekeknek 6 éves korig ingyenes! A múzeumban nemrég nyitották meg a Varázskastély kiállítást is, amely egész húsvétkor nyitva tart, és 4-99 éves korig ajánlott.

biharimarna_hnp_hu

A Víz Hete – Természettudományi Múzeum, március 23-27.
Hogyan fedezték fel az új halfajt, a bihari márnát? Hol él? Hogy néz ki? Ismerjétek meg közelebbről! A Víz Hetén, március 23-tól 27-ig naponta 10-től 14 óráig, az év halával, a compóval, az év hüllőjével a kockás siklóval és más vízi állatokkal is találkozhattok. Hétvégén kézműves foglalkozással is várják a vendégeket. Március 25-ig látható a Varázslatos Magyarország fotópályázat lélegzetelállítóan szép képeiből összeállított kiállítása, mely híven tükrözi, hogy a hazai nemzeti parkok állat- és növényvilága páratlan ritkaságokban bővelkedik. Múzeumi belépővel látogatható.csopa_magnes

CSOPA programok – Csodák Palotája, új kiállítás: A mágnesek világa; Rügyező tudomány; húsvéti programok
Január 19-től ismét egy új világba szeretnének meghívni titeket: ez alkalommal a vonzások és taszítások, azaz a mágnesesség birodalmába. A mágnes szó hallatán legtöbbünknek van egy kép a fejében: többnyire egy patkó vagy rúd alakú vas (acél) tárgy jut eszünkbe, ami magához vonzza a közelébe tett, vasból készült tárgyakat.A mágnesek világa azonban sokkal többet rejteget magában annál, mint amit általánosságban tudunk róluk. Rügyező tudomány címmel új időszakos kiállítás is nyílt március közepén. Húsvét alkalmából a tojások körül forog majd a világ. A hagyományostól eltérően náluk nem tojásfestés lesz, hanem rendhagyó módon tojással mutatnak be nektek izgalmas kísérleteket, valamint Meséből Tudomány c. előadásukkal kedveskedünk a legkisebbeknek. Öveges termi kísérletbemutatók: március 27-én 13, 15 és 17 órakor, március 28-án 11, 13, 15, 17 órakor. Családi jegy: 6900 Ft (2 felnőtt és max. 3 gyerek).

KIRÁNDULÁS

mini magyarorszag szarvas

Érdemes ismét megnézni Budapest környéki és távolabbi kirándulási ötleteinket, mert a legtöbb hely már nyitva tart, többek között a Szarvasi Arborétumban a Mini Magyarország, ahol Húsvét hétvégéjén nyuszikkal, bárányokkal, fáramászás tanítással és kreatív játékokkal várják a családokat.

KISVASUTAK ORSZÁGSZERTE

kisvasut

Lassan elindulnak az ország kisvasútjai, viszont a legtöbb helyen még csak hétvégén és ünnepekkor járnak vonatok: Debrecenben a Zsuzsi-vasút, Gyöngyösön a Mátravasút, a Királyréti Erdei Vasút, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Szilvásváradi Erdei Vasút, a Börzsönyi Kisvasút. A részleteket, menetrendet megtaláljátok a linkeknél. A többi vonalon április 4-e körül indulnak el a járatok. A budapesti Gyermekvasút is közlekedik!

hajokirandulas

Szezonnyitó a Velencei-tónál és a Balatonon
Március 26-án Agárdon tartanak szezonnyitó hajózást, illetve a Balatonon is kifutnak az első hajók a kikötőből. Megnyílt kedvenc bringakölcsönzőnk is Agárdon, úgyhogy ajánljuk ismét a tó körbetekerését, amelyről bővebben itt írtunk.

farmosi_bekamentok

Békamentés Farmoson – március 31-ig
Szuper tavaszi szünetes program a békák kedvelőinek. Részvételi díj: ingyenes, információ: Németh András, +36 30 236 8351, nemeth.andras@dinpig.hu. Fb oldal itt.

szemlohegyi_barlang

Barlangolás – föld alatti világ a főváros alatt – Szemlő-hegyi barlang, március 25., 11:00-13:00 és 13:00-15:00
A Szemlő-hegyi-barlang egész tavaszi szünetben (kivéve kedd) vár benneteket, Húsvét hétfőn is. 10 és 15 óra között minden órában vezetett túrák indulnak.Március 25-én két további túrával is készülnek. Felnőtt belépő: 1300 Ft, gyerek 1000 Ft, 3 év alatt ingyenes. A barlang állandó hőmérséklete 12 C.

sashegy

Meteorológia Világnap – Sas-hegy, március 26., 11:00-12:00 és 13:00-14:00
A Meteorológia Világnapja alkalmából két vezetett túrával is készülnek a Sas-hegyi Látogatóközpontban. Részletek itt.

SZABADTÉRI PROGRAMOK

budavari_matyas_kiraly_jatszoter_MG_5501_

A játszóteres szezonra íme a legújabb összefoglalónk a tavalyi évről és egy régebbi a 2014-es kedvencekről és megnyitókról. Fedezzétek fel mindegyiket! 😉

tarzan_park_MG_5110

Tarzan Park
A szezonnyitó hétvége után a tavaszi szünetben végig vár benneteket a Tarzan Park. Akcióval is készülnek:
a tavaszi szünet ideje alatt egy gyerekbelépő mellé egy kísérőknek ingyenes a belépés.

medveotthon_veresegyhaz

Húsvéti kincsvadászat – Veresegyház, Medveotthon, március 27-28.
Nyuszi mama elrejtett sok-sok „kincset” rejtő csoki tojást az állatsimogató és medvekilátó területén. Keressétek meg és mutassátok be az állatsimogató ZÖLD házikójában! Nevedet beteszik a nyuszi hátizsákjába, ami részt vesz a sorsoláson az értékes nyereményekért. Sorsolás március 27-én és 28-án 15 órakor az állatsimogatóban! A kincsvadászat húsvét vasárnap és hétfőn 10.00 órától indul. Napközben a gyerekek próbára tehetik magukat a népi játékok parkjában, ahol többek között gólyalábakon, mocsárjárókon mutathatják be ügyességüket. Természetesen a hétvégén és húsvét hétfőn is lesz farkas látványetetés a farkasok kifutója mellett 13 és 16 órakor. Emellett további programokkal is készülnek. Belépő: felnőtt 800 Ft, gyerek 400 Ft, 2 év alatt ingyenes, parkolás 300 Ft/nap.

budakeszi_vadaspark copy

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnep – Budakeszi Vadaspark, március 26.
A néphit szerint ezen a napon fogadta méhébe Szűz Mária Jézust, másfelől ekkor indul meg igazán a mezők növényeinek növekedése, ekkor oltották a gyümölcsfákat, és végezték a szemzést. Látványetetésekkel és ehető erdei növényekkel várnak benneteket a Budakeszi Vadasparkban. A hagyományos gyümölcsfa-oltási bemutató az eddigiektől eltérően egy héttel később, 2016. április 2-án kerül megrendezésre. Belépők: felnőtt 1350 Ft, gyerek 700 Ft, 2 év alatt ingyenes. Március 27-28-án pedig húsvéti programokkal várnak benneteket.

TÁBOROK

tavaszi_tabor_millipop

Millipop tábor
A tavaszi szünet alatt (2016. március 24-25. és 29.) is vár Benneteket a Millipop Játéktábora, ahol húsvétra készülődhettek sok játékkal, mókával és kacagással! Tábor díja: 6.900 Ft/nap, Időtartam: 9:00-17:00-ig. Részletekért érdeklődjetek az alábbi telefonszámon: +36 20 45 77 900.

mesemuzeum_01

Tavaszi szünetelés a Kapoccsal
Március 24-25-én és 29-én 7.30-17.00 között vár benneteket a Kapocs tavaszi szünetes tábora kirándulással,
kézműves, alkotós, játszós foglalkozásokkal. Napidíj: 6000 Ft, testvéreknek: 5000 Ft. Fb esemény itt.

husvet

Húsvéti tábor – Szülők Háza
„Elevenítsük fel együtt a húsvéti hagyományokat, töltsünk együtt a szünidőt is. Hagyományőrzés, móka, kacagás egy csokorban. Tojásfestés, kézműves foglalkozás, locsolóvers tanulás.” Időpontja: március 21-25. és március 29., Ára: egész napra (9-17 óráig): 5500 Ft, fél napra (9 – 14 óráig): 4000 Ft

EGYÉB

frakk_a_macskak_reme

Legkisebbek mozija – Puskin, március 26-27., 10:00
Szombaton és vasárnap 10 órától húsvéti mesékkel várják a legkisebbeket a Puskinban. A következő filmeket vetítik: Mirr-Murr, a kandúr: Húsvéti locsolás; Pom pom meséi: A csipogó húsvéti tojás; Kukori és Kotkoda: Tojásfesztivál; Dörmögőék kalandjai: A tojásfestők; A kockásfülű nyúl: Tulipánok a téren; Frakk, a macskák réme: Zöld erdőben jártam; Kukori és Kotkoda: Aranytojás; Dörmögőék kalandjai: A nyuszipótlók. Jegyár: 700 Ft.

libri_mesebolt_husvet

Húsvétváró szombat – Libri Mesebolt, március 26., szombaton, 14:00-16:00 (ingyenes)
Tojásvadászattal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, ékszer készítéssel és felolvasással várnak benneteket ezen a délutánon  Libri Meseboltban. Ingyenes!

nyulnyomozo_bagolyvar

Húsvéti kalandok a Nyulak szigetén – Budapest, Margitsziget, március 24-29.
Különleges élményprogramokkal várják az érdeklődőket a Margitszigeten és az Európa Házban. A tavaszi szünetben az iskolás gyerekeknek (7-15 éves korig) kalandtúrákkal készülnek, a hosszú hétvégére a családoknak  a  „Húsvéti  salátamix”  programot  kínálják,  ahol  a  különböző  korosztályú résztvevők csapatokat alkotva vesznek részt a kincskeresésekkel és nyúlfarknyi nyomozásokkal tarkított kalandtúrákon. Jegyár: 1500 Ft, 2 kísérőnek ingyenes.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.


Látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, ha nem szeretnétek lemaradni az ajánlókról, beszámolókról. Húsvéti ajánlónkat itt olvashatjátok!