Programajánló – szeptembert 1-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szeptember igazán izgalmas fesztiválokkal indul. Biztos, hogy ezen a hétvégén nem hagyjuk ki a Dunapestet, a Kolibri évadnyitó rendezvényét és az Art Parkot a Városligetben, de további jó ötleteket is találtok nálunk.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Dunapest – városszerte, szeptember 1-3. (ingyenes)

Izgalmas vezetett séták, koncertek, kiállítások várnak rátok szeptember első hétvégéjén a Dunapesten több helyszínen. Mi biztos, hogy ott leszünk a gyerekprogramokon a népszigetes kabinban, ahol a Cellux csoport, a Deák 17 Galéria foglalkozásai várnak rátok. Ingyenes!

Food Truck Show – Kicsem Park, szeptember 1-3.

Péntektől vasárnapig egész napos gyerekprogramokkal, koncertekkel, Street Art Show-val, körhintával, rengeteg meglepetéssel és természetesen az ország legtöbb food truckjával várnak benneteket. 18 éven aluliaknak a belépés díjtalan. A felnőtt belépő elővételben 900 Ft, a helyszínen 1000 Ft.

Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál – Kultúrkúria, augusztus 30.-szeptember 3.

Zirano Társulat: A zöldszakállú király

Mesekert, koncertek és bábelőadások is várnak rátok ezen a hétvégén a Kultúrkúriában. A családi programokat itt találjátok.

SZEPTEMBER 2., szombat

Art Park a Városligetben – Minden Gyerek Művész! – Városliget, szeptember 2., 10:00-16:00 (ingyenes)

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum kiköltözteti egy napra a művészetet a parkba a gyerekek kedvéért. Megnézni, megérinteni, megszagolni, kipróbálni, meghallgatni, sőt mindezek által inspirálva alkotni, közös élményt szerezni. Ez a célja a Városligetben megrendezésre kerülő ArtPark rendezvénynek, amelyre 3-13 év közötti gyerekeket várnak. Szuper kezdeményezés, mi biztos nem hagyjuk ki! Ingyenes!

Gyerekprogramok a Dunapest Fesztiválon – Kabin, Népsziget, szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

Az Inspriál Cirkuszközpont, a WWF, a Deák 17 Galéria és a Cellux Csoport vár benneteket ezen a napon a Kabinba a Dunapest Fesztiválon. Minden program ingyenes!

Kolibri Évadnyitó Fesztivál – VI. ker, Jókai tér, Kolibri Színház előtt, szeptember 2., 10 órától (ingyenes)

Igazi visszajáró vendégek vagyunk a 25 éves Kolibri Színház évadnyitó ünnepségén. Szeptember 2-án ismét egész napos, ingyenes programmal, előadásokkal és vidám vásári hangulattal várják a családokat. Méhes Csaba nemzetközi hírű pantomimművész és a bolognai La Baracca gyermekszínház is vendégszerepel az eseményen. Részletes program itt. Ingyenes!

Pozsonyi Piknik – XIII. ker., az Újpesti rakpart és mellékutcái a Margit hídtól a Szent István parkig, szeptember 2., 10:00-22:00 (ingyenes)

A pozsonyi út és környéke hatalmas forgataggá alakul ezen a napon, ahol koncertek, bemutatók, gyerekprogramok és vásározók várják nem csak a lipótvárosiakat. A Gyerekpikniken, a Hatszín Teátrum Színpadán bábelőadásokat, interaktív foglalkozásokat és meséket nézhettek meg, a programot pedig 18 órától Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje zárja. Emellett ismét lesz piknik a Pagonyban, amit nem érdemes kihagyni. Ingyenes!

XX. Sárkányok Napja – Szentkirályszabadja, szombaton 10:00-20:00 (ingyenes)

Különböző formájú sárkányok és széljátékok bemutatója, sárkányos vetélkedők, cukorkadobás, sárkányos légifotózás, kedvező időjárás esetén hőlégballon bemutató, ugrálóvár a kicsiknek, „buborékfoci” B.E.S.T. módra a nagyoknak, az Úrkúti Csillagászati Klub nappali csillagászati bemutatója, íjászat, lovaskocsikázás, helyi veterán motorosok bemutatója vár rátok ezen a szombaton. Ingyenes!

Dóra a felfedező és az áfonya – Kertészkedés mesehősökkel – Füvészkert, 10:00 és 11:15

A kedvenc mesehőssel való közös kertészkedés olyan gyerekkori élmény, amire mindig emlékezni fognak. Ár: 1800 Ft /gyerek (3-10 éves gyerekeket várnak), felnőtteknek füvészkerti belépő. Bejelentkezés szükséges!

Városi gyermekszállítás, bevásárlás és kalandozások cargokkal – Városligeti KRESZ Park, szombaton 11:00-18:00 (ingyenes)

Rendszeresen mész vásárolni vagy szállítod a csemetéket a bringáddal? Van már gyermekülésed elől vagy hátul? Próbáltad már a visziklit? Hallottál már a teherbiciklikről? Gyere el a Városligetbe, hogy megnézhesd, kipróbálhasd, közlekedési és beszerzési tanácsokhoz juss a kerékpáros szállítás témájában egy családi bringás fesztivál keretein belül! Részletek itt. Ingyenes!

SZEPTEMBER 3., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-19:30 (gyerekeknek ingyenes)

Az idei év utolsó Pöttömkertjén az állandó foglalkozások mellett szeptember 3-án a gyerekek legkedveltebb dalszerzője és előadója Gryllus Vilmos lép majd fel (11 órától), és a Magyar Labdarugó Szövetség Szurkolói Faluja is jelen lesz – akik ügyességi foci játékokkal készülnek. A szeptemberi Pöttömkertre a belépő felnőttek részére 13 óráig 500 Ft, utána a belépés ingyenes. A belépőkből származó bevétel 50%-át jótékonysági célra fordítják, a Piros Orr Bohócdoktoroknak adományozzák.

Kerekítő manó és az évszakok – Hatszín Teátrum, vasárnap 11:00

Kerekítő manó és kis barátja Kacska macska kalandjait kísérhetjük végig négy évszakon keresztül, ezúttal ősszel. Az izgalmas történetek során kiderül az is, hogy milyen varázserővel bír Kerekítő manó sipkája. Az előadás hossza: 30-40 perc.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Dunapest, Art Park, Kolibri Évadnyitó Fesztivál
Rozi kedvencei: Dunapest, Art Park, Kolibri Évadnyitó Fesztivál