Programajánló – szept. 25., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

csopa_20_eves

A hét utolsó napján folytatódik a Desig Hét városszerte, a Csopa 20. születésnapja, bringás nap lesz sokféle programmal az Iparművészeti Múzeumban, de a szelíd és kisebb „motorosok”, illetve bringások is tekerhetnek a Hősök tere körül. Gryllus Vilmos a Puskinban koncertezik, a Cifra Palota francia programokkal, a Hahó Együttes évnyitóval, a Jurányi pedig bohócokkal vár benneteket. Válogassatok a vasárnapi programajánló kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Design Hét – városszerte, szeptember 23. – november 2. (a legtöbb program ingyenes)

designhetbudapest2016-06

Magyarország legrangosabb design eseménye, a több mint százhúsz programot kínáló Design Hét Budapesthez a korábbi évek hagyományait követve Pécs és Sopron városa is csatlakozik szeptember 23. és október 2. között. Az idei év címadó tematikája, a Design Anatomy ember és környezetének kapcsolatát járja körül. Részletek itt.

20 éves a Csodák Palotája – Csopa, szeptember 24-25.

csopa

Az idén 20 éves Csodák Palotája 20 kísérletbemutatóval ünnepel! Nyitástól zárásig, minden órában egy újabb érdekes kísérlet sorozatba kezdenek, melyeket az elmúlt 20 év kedvenc kísérleteiből válogattak. Részletek itt.

ESZME Fesztivál – StúdióK, szeptember 23-25.

42_157387a6bd44cb

Az Európai Szabadúszó Művészek Szövetsége 2016-ban ismét megrendezi az ESZME Fesztivált szeptember 23. és 25. között a Stúdió K-ban. Az érdeklődők gyerek- és felnőtt előadásokat, illetve egy kiállítást is megtekinthetnek, a hétvégi családi előadások után pedig kézműves-foglalkozással, kakaóval és kaláccsal várják a nézőket. Jegyárak itt.

Kerekdomb Fesztivál – Tállya, szeptember 23-25.

A Zempléni-hegység templomai, udvarai, kastélytermei, nemesi kúriái, dűlői és egyszerű parasztházai néhány napra fesztiválhelyszínekké avanzsálnak Tállyán. Ami Nyugat-Magyarországnak a Művészetek Völgye, az kíván lenni a kelet-magyarországi régió számára a Kerekdomb Fesztivál. Egy olyan hiánypótló közösségi esemény, amely minőségi kulturális, zenei, turisztikai és borélményt nyújt, s teszi mindezt magas színvonalon, a falunapokon és szüreti vigasságokon messze túlmutató programkínálattal, az összművészetiség gondolatát középpontba állítva. Napijegyek helyszínen 4.000 Ft. Három napos, hétvégi bérlet helyszínen 10.000 Ft, tállyai lakosoknak a programok ingyenesen látogathatóak.

Dániel András könyvéből készült rajzfilmek bemutatója – az m2 csatornán, szeptember 24-25., 9:15

kufli_sorozat_focim

Szombaton és vasárnap mielőtt elindulnátok valamilyen jó programra, megnézhetitek egyik kedvenc mesekönyvünkből készült új rajzfilmeket az m2 mesecsatornán. Az Egy kupac kufli első két része támogatást nyert a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán, rendezője Pálfi Szabolcs, készítője a KEDD Animációs Stúdió. Szombaton Egy kupac az Elhagyott réten, vasárnap pedig a Sose együnk gombát reggelire című filmeket nézhetitek meg.

SZEPTEMBER 25., vasárnap

Szelíd motoros felvonulás – Hősök tere, 9:30-11:30 (ingyenes)

szelid_motorosok

Harmadik alkalommal rendezi meg a Levegő Munkacsoport a Szelíd motoros felvonulást a lezárt Hősök tere körüli autóúton. A felvonulás végén ajándék gyermekkoncerttel szeretnék emlékezetessé tenni ezt a napot. 9 órától lehet gyülekezni, a felvonulás 10:10 perckor veszi kezdetét, majd várhatóan 10:40 perckor a Gyerek Zenekar rövid koncertjét hallgathatjátok meg. Várnak minden 0-7 év közötti gyermeket, akik lábbal hajthatós kismotorjaikkal, futóbiciklijeikkel, rollerjaikkal, vagy kerekesszékkel érkeznek. A Hősök tere körül 4 kört tesznek meg. A szülők kísérhetik gyermekeiket, de a bátrabbakat egyedül is útnak engedhetik, hiszen a felvonulás alatt gépjármű forgalom nem lesz. Ingyenes!

Amikor a nő hajtja a kerékpárt – Iparművészeti Múzeum, vasárnap 10:00-17:00

hoevding_01_foto_hann

Tematikus nap az Iparművészeti Múzeum és a Közlekedési Múzeum közös Bringológia kiállításához kapcsolódóan. Szereld meg, próbáld ki, készítsd el! Női bringás design, egyedi kiegészítők és számos biciklis program, nem csak hölgyeknek gyerekprogramokkal, tárlatvezetéssel és foglalkozásokkal. Múzeumi belépővel látogatható, 6 év alatt ingyenes!

Gryllus Vilmos: A természetről – Puskin, vasárnap 10:00

A Kuckó egyik leghűségesebb vendége, a közönség egyik nagy kedvence most a természetről, az erdőről, a vizekről és kedvenc állatairól: a harkályról, a gólyáról, a szalakótáról, a borzról, a pókokról, a sündisznóról, a tücsökről, a teknősbékáról énekel a gyerekeknek. Jegyár: 2000 Ft.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

cifrapalota_mupa

A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ezen a héten Franciaország vendégeskedik náluk. Ingyenes!

Vasárnapi Nyitott KörTe: Jobbeset – Jurányi, vasárnap 10:00

vasarnapi-nyitott-korte-jobbeset-original-83681Fogas szeretne magánéleti okokból (szerelmes és randevúra készül!) kimenni az utcára és ehhez szeretne gyalogos jogosítványt, hogy biztosan ne történjen semmi baj. Megkeresi a legjobb közlekedési professzort, akinél szeretne vizsgázni, de a professzor nem jön. Pedig most lenne a vizsga! Megérkezik viszont Tiptop, aki felajánlja segítségét, hogy a gyakorlati vizsgára felkészíti az aggódó Fogast. De ki tudja jól a szabályokat, hogy hogyan kell átkelni az úttesten? Vagy hogyan kell viselkedni a tömegközlekedési eszközökön? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Fogas és Tiptop – a gyerekek és a kísérők segítségével. Nevelési célú bohóc-színház a biztonságos közlekedésről 5-10 éveseknek.

Családi vasárnapok Évadnyitó a Hahó Együttessel – Óbuda, ÓKK, vasárnap 10:00

Haho_Egyuttes

Zene-móka, játszva tanulás kicsiknek és nagyoknak – ökotudatosan a Hahó Együttessel, illetve 10 órától népi ügyességi játékok mellett kukoricás játszó is várja az érdeklődőket, ahol a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a kukorica feldolgozás folyamatával. Ingyenes!

Családi Mosolyszüret – II. János Pál pápa téri játszótér, 14 órától (ingyenes)

KALÁKA- HÁROM SZÉKLÁB

Ezen a délutánon 14:30-tól fellép a Kaláka, 16 órától a Ringató csapata, 17:15-től pedig az Alma koncertezik majd. Emellett aszfalt rajzverseny, játékok és kézműves programok várnak rátok. Ingyenes!

Kakaókoncert – BFZ Próbaterme, vasárnap 14:30 és 16:30

kakao_koncert

A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Kakaókoncert-sorozat otthonos, mesélős, a zene világába beavató délutánokat ígér 5 és 12 év közötti gyerekeknek – és persze szüleiknek, nagyszüleiknek. Idén is szeretettel várják a családokat kötetlen interaktív koncertjeikre, utána pedig, amikor lecseng a muzsika, a pöttyös bögrékben gőzölgő kakaóra. Jegyárak: 2700 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
A szombati programokat itt találjátok!

Era kedvencei: bringás nap az Iparművészetiben, Hahó Együttes Óbudán
Rozi kedvencei: Gryllus Vilmos a Puskinban, ESZME fesztivál