Gyerekprogramok a hétvégére – szept. 16-17.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén készüljetek rá, hogy több helyszín is le lesz zárva a városban, hiszen rengeteg ingyenes rendezvényt tartanak az Autómentes naptól a Kazinczy utcán keresztül a Nemzeti Vágtáig. Emellett megnyílnak a Kulturális Örökség Napján a közönség számára ritkán látogatható helyszínek, mini mozdonyok lepik el a Vasúttörténeti Parkot, átadják a zugligeti Lóvasút új épületét, a Károlyi-kertben Családi Piknik lesz, és jó szívvel ajánljuk többek között a Zebegényi Sárkányfesztivált. Lesz miből válogatni!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Autómentes nap és Mobilitási Hét – Andrássy út, szeptember 16-17. (ingyenes)

Idén szeptember 16. és 22. között tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, melynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A lezárt Andrássy úton egész hétvégén családi- és színpadi programokkal is készülnek. Lesznek koncertek, jármű bemutató, Terézvárosi Korzó és még sok minden más is. Részletes program ittIngyenes!

Nemzeti Vágta – Hősök tere, szeptember 15-17.

Országkonyha, Nemzeti Vágta futamok, táncház, szüreti felvonulás is vár rátok, ha a hétvégén a Hősök tere környékén jártok. Részletes program itt! Jegyeket csak a lelátókra kell váltani, a többi program ingyenes!

25 éves a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség – Városliget, Napozórét és Hősök tere, szeptember 16-17. (ingyenes)

huszár

A Szövetség 25 éves évfordulója alkalmából jubileumi díszszemlét, alaki és harcászati bemutatókat tekinthetnek meg az érdeklődők a 10 éves Nemzeti Vágta programjához kapcsolódóan 2017. szeptember 16-17-én, Budapesten, a városligeti Napozóréten (illetve a Hősök terén). Részletes program itt. Ingyenes!

Kulturális Örökség Napjai – országszerte, szeptember 16-17. (ingyenes)

Kőbányai víztározó medence

Lakóházak, parkok, szakrális helyek, várak, tájházak és múzeumok várnak rátok országszerte. Ezeken a napokon olyan helyszínekre is bemehettek, amely a nagyközönség számára máskor nem látogatható. Itt tudtok programtípus és kerületek szerint keresni. Részletek itt. Ingyenes!

Európai Kerti Vasutak Találkozója – Vasúttörténeti Park, szeptember 16-17.

A rendezvény minden évben nagy sikert arat a látogatók körében, ugyanis a környező országok dízel-, elektromos-, és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. A program különlegessége, hogy a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbe utazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti vasúti pályát. Belépőjegy árak: felnőtt belépő 1700 Ft,  nyugdíjas belépő 1000 Ft, gyerek belépő 800 Ft (4 éves kortól), családi belépő 4000 Ft. Kerti vasút 600 Ft/fő/kör, sínautó 400 Ft/fő, fordítókorong ingyenes.

Zebegényi Sárkányfesztivál – Zebegény, Sárkány-domb, szeptember 16-17. (ingyenes)

Szeptember 16-17-én ismét megtelik a sárkányok kedvelőivel a zebegényi Sárkány domb. Szuper kilátás, sok színes sárkány és igazán barátságos hangulat vár rátok. Parkolni a főút mentén lehet, onnan kb. 20 perc gyalogosan a domb, de kisgyerekekkel is vállalható. tavaly még a papírsárkánykészítést is kitanultuk a helyszínen. Ingyenes!

Édes Napok – Bazilika előtt, Szent István tér, szeptember 15-17. (ingyenes)

Több mint 70 kiállító, kézműves csokoládék, díjnyertes cukrászdák, mindenmentes készítmények, streetfood és jazz zene édesíti meg ezt a szeptemberi hétvégét. Ingyenes!

Piczinke Szüret – Piczinke Póniudvar, szeptember 16-17.

Lesz a Piczinke Póniudvarban must préselés, élmény lovaglás, állatsimogató, kézműveskedés, pirítós kenyér, búzaőrlés, kukorica fürdő, szőlő puzzle, kukorica konyha, gólyaláb, traktorozás. Belépő: 2000 Ft, 2 év alatt ingyenes

SZEPTEMBER 16., szombat

Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér – új helyszínen: Aranytíz Kultúrház, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A Belvárosi Családi Piknik – Kortárs Gyermekirodalmi Játszóteret biztos nem hagyjuk ki ebben az évben sem. Szuper programok a város szívében, ráadásul ingyenes a belépés. MárkusZínház, Kompánia Színház, Vig Balázs, Kabóca Bábszínház, Ringató koncert, Szalóki Ági, illusztrátorok az Aranytízben. Ingyenes!

Három királyfi, három királylány családi nap – Klauzál Gábor MK, szombaton 9:30-tól (ingyenes)

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Budafok-Tétényi Önkormányzattal közösen családi napot szervez a Klauzál Házban. Előadásokkal, beszélgetésekkel várják a családokat: népi játszótér, vásár, Apacuka koncert, Maszatvilág gyermekfoglalkozás, Ringató, táncház, baba-mama szoba, Kádár Annamária előadása, workshopok. Ingyenes!

Nyitott Ház – Vigadó nyílt nap – szombaton 10:00-19:00 (ingyenes)

2017. szeptember 16-án ismét szélesre tárja kapuit a Pesti Vigadó. Az épület és a kiállítások ingyenes látogatása mellett színes programok várják az érdeklődőket. Az épülettörténeti séták ugyan beteltek, de lesz még bábelőadás, táncház, kézműves foglalkozások is lesznek. Ingyenes!

Jókai-kert családi nap – Jókai-kert, Költő utca, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Családi napot tart a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Petőfi Irodalmi Múzeum szombaton 10 és 17 óra között. A nap folyamán előadások, izgalmas természetismereti vetélkedő, totyogós játszóház, élő társasjáték, ingyenes tárlatvezetés a Jókai Emlékszobában, vezetett irodalomtörténeti és odúismereti séták, Cincér piac, MME Bolt és az irodalmi apróságok vására várja a látogatókat. Ingyenes!

Sétáló Kazinczy utca – Kazinczy utca, szombaton egész nap (ingyenes)

A Kazinczy utcát ezen a napon biciklisek, sétálni vágyók, és a családosok lepik el. Lesz utcazene bőséggel, gyermek- és felnőtt programok, megújulás, illetve nem utolsó sorban végtelen jókedv. Ingyenes!

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, szombaton 10:00

Ismét elindul a Zeneakadémia beavató foglalkozása 6-10 éves gyerekek számára. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, jegyár: 900 Ft.

Színes Egér: Egyszer volt… – máshogy volt! – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Ezen a szombaton bemutatkozik Krasznahorkai Ági mesékre épülő improvizációs drámafoglalkozása, amelyre péntek délutánonként rendszeresen lehet majd járni a Két Egérbe. A foglalkozásra iskolás korúakat várnak.

Színházak Éjszakája – városszerte, szeptember 16-17.

2017. szeptember 16-án érkezik a VI. Színházak Éjszakája 35 színházzal és programjaikkal. Több helyszínen gyerekprogramokkal is készülnek, többek között a Budapest Bábszínházban, a Kolibriben és a Hatszín Teátrumban, melyről részletesebben is írunk majd. A karszalag felnőtteknek 2700 Ft, 10 éves kor felett 1500 Ft, 10 éves korig 500 Ft.

SZEPTEMBER 17., vasárnap

Lóvasút megnyitó ünnepség és családi programok – vasárnap 10:00-19:00 (ingyenes)

Lovaskocsikázás a Lóvasúttól a Libegőig, múzeumpedagógiai foglalkozások, játékok, Vitéz László bábautomata, verkli, kézműves vásár is vár rátok, hiszen vasárnap a nagyközönség előtt is megnyílik a Zugligeti Lóvasút felújított épülete. Részletes program itt. Ingyenes!

Római Fesztivál – Flórián tér, vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

Szeptember 17-én minden érdeklődő részese lehet az időutazásnak, ugyanis ezen a napon életre kel az ókori Aquincum katonavárosa. Nemcsak a római polgárok életébe kóstolhatunk bele, de bepillantást nyerhetünk egy valódi legió tábor életébe, vagy akár egy gladiátorküzdelembe is. Ingyenes!

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A Cifra Palota a Müpában ismét megnyitja kapuit, ezúttal Spanyolország vendégeskedik náluk, és lesz 11 órától Hetedhét Táncház is. Minden program ingyenes!

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok – Puskin, vasárnap 10:00

„Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott…” Gryllus Vilmos ezen a vasárnapon a Puskinban koncertezik. Jegyár: 2000 Ft/fő.

Diafilmszemle – A legújabb diafilmek premiervetítése – Art+Cinema, vasárnap 10:30

diafilmek

Két blokkban vetítenek ezen a délelőttön új diafilmeket az Art+Cinemában. Kisebbek a Kicsi Mimi nagytesó lesz, Böbe Baba a papírkosárban, A nagyhatalmú Sündisznócska és a Boribon, a bajnok nézhetik meg. A nagyobbak az Egy kupac kufli, a Bucó, Szetti, Tacsi – A drónok harca, a Nap és a Hold / Az okos anya (cigány mesék), Népmesekincstár diasorozat, illetve a Süsü 2. (Süsü, a rettentő) meséket láthatják. Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel)

Vitéz László menyecskét keres – Hatszín Teátrum, vasárnap 15:00

Vitéz László történetét vasárnap 15 órától nézhetitek meg a Hatszín Teátrumban. Jegyár: 1200-1600 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
További ötletek esős időjárás esetén
itt!

Ha időben szeretnétek értesülni a legjobb programokról, a legújabb helyekről és gyerekkönyvekről, kirándulós ötleteket kerestek, érdemes a hetente 1 alkalommal (csütörtökönként) kiküldött hírlevelünkre feliratkozni!

Era kedvencei: Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér a Károlyi-kertben, Zebegényi Sárkányfesztivál, Színházak Éjszakája, Lovasút családi nap
Rozi kedvencei: Kortárs Gyermekirodalmi Játszótér a Károlyi-kertben, Zebegényi Sárkányfesztivál, Lovasút családi nap