Programajánló a pünkösdi hétvégére – június 3-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június első hosszú hétvégéjére pünkösdi fesztiválokat, sárkányeresztő találkozót, arborétumos kiruccanást, LEGO kiállítást, várakat, a Gyerek Sziget programjait és nosztalgia járatokat is ajánlunk nektek.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN (JÚNIUS 3-4.)

Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozó – Pákozd,  június 3-4. (ingyenes)

A helyszínen a kicsiknek a Mondragó játszóház tartogat meglepetéseket, a vállalkozó kedvűek sárkányt építhetnek, amit rögtön ki is próbálhatnak. Részletek itt. Ingyenes!

Arbofeszt – Gödöllői Erdészeti Arborétum, június 3-4. (ingyenes)

Könnyed, lombok alatti Piknikre hívnak benneteket Gödöllőre, ahol a fókuszt a zenére és a táncra helyezik majd, de nagy hagyjátok otthon a piknik takarót sem. Ingyenes!

GyerekSziget – Hajógyári-sziget, június 3-25., minden szombaton és vasárnap 9:00-18:00 (ingyenes)

Idén is 4 hétvégén át koncertekkel, előadásokkal, különböző foglalkozásokkal, játékokkal vár benneteket a GyerekSziget. További tudnivalók és a legjobb programokat itt találtok, illetve majd a hétvégi ajánlókban is, melyet mindig csütörtökönként teszünk ki. Az első szombaton 11 órától fellép Kovácsovics Fruzsina, majd 16:30-tól Halász Judit. Ingyenes!

LEGO kiállítás – Millenáris, június 3-4.

Idén is több millió LEGO kockával, a legismertebb és legnépszerűbb LEGO játékokkal várják a rajongókat. A tavalyi évhez hasonlóan a rengeteg LEGO program mellett a millenáris területén sport programok is lesznek. Napijegy: 999 Ft, 3 év alatt ingyenes!

5. MIÉNK A VÁR! Várfesztivál – Városliget, Vajdahunyadvár, június 3-5. (ingyenes)

A Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a pünkösdi hétvégén az eddigi évekhez hasonlóan ismét várják a hagyományok, a történelem, a kalandok, a játékok iránt érdeklődő közönséget. Megismerkedhettek várainkkal, kulturális és történelmi hagyományainkkal, emellett viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, lovagi játék, zene, tánc, bábszínház vár rátok. Részletek ittIngyenes!

Újra megnyit az Aeropark!

A pünkösdi hétvégén újra megnyitja kapuit Budapest repülőmúzeuma, mely az elmúlt hónapokban egy kicsit arrébb költözött. Még zajlanak az utolsó simítások, de ettől az időponttól már az új helyszínről indulnak a reptérlátogatások is. 10%-os belépési kedvezményt adnak a hivatalos megnyitóig, amely június 24-én, a Múzeumok Éjszakáján lesz. Részletek itt.

Varázskastély Fesztivál – Nagykovácsi, Kastélypark, június 3-4. (ingyenes)

Két napos fesztivállal ünnepelnek a nagykovácsi kastélyban, ahol szombaton 11 órától fellép Bíró Eszter, 12:15-től a Belvárosi Betyárok, 13 órától a Bab Társulat. Vasárnap 11 órától élőzenés táncház, 15 órától Kajárpéci Vízirevü, 17:30-tól a Csík Zenekar koncertje vár rátok. Részletes program ittIngyenes!

JÚNIUS 3., szombat

Pünkösdi piac a Rómain – Nánási-udvar, szombaton 8:00-14:00 (ingyenes)

Lesz most is mi szem-szájnak ingere, mangalica, sertés, szürkemarha kolbászok, szörpök, gyümölcslevek, szószok, krémek, érik az eper, cseresznye, de lesz gomba is és tökmagolaj a piacon. Ezen a szombaton Bodai Vera keramikus tart kézműves bemutatót, hogyan lehet agyagból laptechnikával tárgyakat formázni, a hangulatról pedig népzenészek gondoskodnak. Ingyenes!

Tündérkertek és focipályák. Korhatár nélkül családi nap – Műcsarnok, szombaton 10:30-13:00

Kerek erdő és halastó, fű, fa, bokor és illatozó virágok. Mekkora kertet szeretnél, és milyen alakú legyen a városi tó? Tervezzetek együtt! Gondolatok és álomtervek a zöld fontosságáról, a kert hétköznapi varázslatáról az épített környezetben Sajó István kiállításán. A szombati „Korhatár nélkül” vendége Ocztos István építész, képzőművész. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt a részvétel ingyenes.

Pünkösdi kézműveskedés – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Készítsetek pünkösdi királyoknak, és királylányoknak való koszorút, galambdíszt és  galamb nyakláncot dióból, rontás ellen díszített zöld ágat. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig.

Nosztalgia járatok

Ezen a szombaton is elindul a Duna villamos és a Hófehérke nosztalgiahajó is. Részletek és menetrendek itt.

JÚNIUS 4., vasárnap

Mocorgó – Óriásbuborék Flashmob – Margitsziget, Nagyrét, vasárnap 10:00-12:00 (ingyenes)

Ünnepeljétek közösen a nyár érkezését és a vakációt egy Óriásbuborék bulival a Mocorgók csapatával! Vigyetek buborékfújokat, játszóruhát és sok vizet. Várnak mindenkit nagy szeretettel a Margitszigeti Nagyréten! Ha eltévedtetek, hívjatok őket telefonon: +36203400340.

Pünkösd – Budai Vár, június 4-5. (ingyenes)

A hagyományőrző pünkösdi rendezvényen kézműves és gasztronómiai vásár, mesterség bemutatók, játszóházak és családi attrakciók várják a közönséget reggeltől, az idei esztendőben már késő estébe nyúló programokkal. A nagyszínpadon a világzene, népzene, néptánc is lesz. Részletes program itt. Ingyenes!

Pünkösdi Örökség Ünnep – Skanzen, június 4-5.

Pünkösdkor az idén 50 éves Skanzen portáin közel 30 szellemi kulturális örökséget őrző közösség mutatkozik be szórakoztató programokkal, bemutatókkal, zenével, tánccal. Jegyár: felnőtt 2000 Ft, gyerek 6 éves korig ingyenes.

Pünkösdölés és Várjáték – Hollókő, június 4-5.

Pünkösdkor megelevenednek a régi pünkösdi népszokások az Ófaluban. A Pünkösd vasárnapi ingyenes rendezvényen az Ófalu udvaraiban jókedv, táncház, népi koncert és gasztronómiai ínyencségek várják a falu lakóit és látogatóit. Részletek itt.

Gyereksziget vasárnapi programok

Kabóca Bábszínház: Zöld Marci

11 órától a Kabóca Bábszínház előadásával, 14:30-tól a Belvárosi Betyárok koncertjével, 16:30-tól pedig Mihályi Réka interaktív koncertjével várnak benneteket a Hajógyári-szigeten a rengeteg egyéb program mellett. Hasznos információk és részletes program itt. Ingyenes!

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30 (ingyenes)

A Park nem csak a felnőtteké! A Pöttömkert az állandó foglalkozások (arcfestés, életnagyságú társasjáték, Mini Disco, lovaglás, trambulin) mellett június 4-én Csukás István – Pom Pom meséjét adja elő az Aranyszamár Bábszínház 13 órától és 11 órától színpadra lép a Kolompos (a Rutkai Bori Banda helyet, akik sajnos betegség miatt nem lehetnek ott) is.

Pünkösd vasárnap a Cinkotai Tájházban – XVI. Batthyány Ilona u. 16., vasárnap 15:00-19:00 (ingyenes)

Ügyességi és sorversenyek, népi játékok, koncertek (15 órától a Málna zenekar, 17:30-tól Kolompos koncert), bemutatók várnak rátok ezen a délutánon Cinkotán. Részletek itt. Ingyenes!

JÚNIUS 5., hétfő

Pünkösdi királyság – Tabán, június 5., hétfő (ingyenes)

Próbák, Kézművesek utcája, Ízek utcája, Legapróbbak utcája, Pünkösdi piactér: állatsimogató, póni lovaglás, fakörhinta, arcfestés és emellett koncertek várnak rátok a Pünkösdi Királyság rendezvényén. 11 órától fellép a Kolompos Együttes, 13 órától a Nefelejcs Bábszínház, 15 órától Kovácsovics Fruzsina, majd 18 órától a Muzsikás Együttes. Ingyenes!

Hétfőn folytatódnak a programok a Szentendrei Skanzenben, Hollókőn és a Budai Várban is.

Era kedvencei: Pünkösdi Királyság a Tabánban, Sárkányeresztő Találkozó Pákozdon, Arbofeszt Gödöllőn
Rozi kedvencei: Pünkösdi Királyság a Tabánban