Programajánló – okt. 9., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

peter_es_a_farkas_diafilm

Meseösvény a Hárs-hegyen, Könyves vasárnap programok városszerte bábelőadásokkal, foglalkozásokkal és ingyenes beiratkozási lehetőséggel, régi diafilmek az Art&Cinemában, Erdei Piac, Hahó Együttes koncert és sok-sok őszi foglalkozás a Müpában. Válogassatok a Minimatiné vasárnapi programajánlójából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Állatszeretet Fesztivál – Állatkert, október 4-9.

allatszeretet_fesztival

Az eseménysorozat az Állatok Világnapja köré épül, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc napján ünnepelnek. Számos ismeretterjesztő és egyben szórakoztató programon vehettek részt, ha ellátogattok hozzájuk. Részletek itt. Állatkerti belépővel látogatható! A nyugdíjasok október 1. és november 30. között 1000 Ft-ért mehetnek be az Állatkertbe, úgyhogy érdemes nagyival és nagypapával menni.

Kürtőskalács Fesztivál – Vajdahunyadvára, október 7-9. (ingyenes)

kurtoskalacs_fesztival

A fesztivál célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzájuk látogatók számára. A hagyományos ízek mellett lesz málnás, csokicseppes, citrusos, gyömbéres és még sorolhatnák az izgalmasabbnál izgalmasabb ízeket, a hagyományos „óriás” méret mellett lesz kicsi, mini és normál méretű kürtőskalács, ugyanakkor a kürtőskalácsból készült desszert különlegességek sorát is bővítik: a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes, Kürtős Fondue, Kürtős Cake, Kürtős Karika és Kürtős Fagyi mellett újabb meglepetéssel készülnek. Nem marad ki a sorból a teljeskiőrlésű lisztből, vagy a glutén- és laktózmentes alapanyagokból készült kürtőskalács sem. A sok-sok szabadtéri játék mellett szombaton 14:30-tól fellép az Apacuka, vasárnap 13 órától a Kolompos, 18 órától pedig Palya Bea. Ingyenes!

Erdők Hete – országszerte, október 9-éig

erdok_hete

A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett erdei koncert, sportverseny, nyílt nap és különféle akciók is színesítik az idei kínálatot. Részletes programok itt. A Budakeszi Vadasparknál például szarvasbőgés túra vár rátok.

OKTÓBER 9., vasárnap

Gyere, sárkány! Égen-földön, tűzön-vízen át! – Sárkányos Gyerekkönyvtár, Szabó Ervin tér, vasárnap 11:00 (ingyenes)

rutkai_bori_MG_8179_

Kézműveskedés Rutkai Borival, könyvtári programok és ingyenes beiratkozás is lesz ezen a napon a Sárkányos Gyerekkönyvtárban. Ingyenes!

További Könyves vasárnap programok városszerte (ingyenes programok)

A Kelenföldi Könyvtárban (1119 Budapest, Etele út 55.) 10 órától Ravaszdi mester – tárgybábos mesét láthattok a Batyu színház előadásában, az Ugocsa utcai könyvtárban (1126 Budapest, Ugocsa u. 10.) 11 órától A király nyulai c. előadást nézhetitek meg a Majorka Színház előadásában. A Király utcai könyvtárban (1042 Budapest, Király u. 5.) 11 órától Legyen minden kufli – író-olvasó találkozó lesz, ahol a vendég nem más, mint Dániel András író, grafikus. A Dagály utcai könyvtár (1138 Budapest, Dagály u. 9.) pedig 10 órától közös történetjátszásra hívja a gyerekekkel a Fantáziamalom Családi Színház segítségével. A Kőbányai Könyvtár (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.) kifejezetten nem látóknak készült játékokkal készül, illetve 12 órától vendég a Puli Space csapata (az egyedi kialakítású űrpuli prototípusának bemutatása). A Lőrinci Nagykönyvtárban (1183 Budapest, Thököly út 5.) 11 órától Csernik Szende székely lábbábos előadását nézhetitek meg. A Könyves Vasárnap alkalmából 2016. december 31-ig szóló ingyenes próbatagság váltására van lehetőség a fenti könyvtárakban.

Villaberek mesekuckó – Barabás Villa, vasárnap 11:00 (ingyenes)

mesekucko

Interaktív foglalkozás és diavetítés a legszebb klasszikus mesékből kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. A program 3–6 éves korosztálynak ajánlott. Ingyenes!

Erdei Piac-Kóstolj és kirándulj! – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 8:00-15:00 (ingyenes)

erdei_piac_kostolj_es_kirandulj

Október 9-én vasárnap újra Erdei Piaccal várnak benneteket a Hidegvölgyi erdészlaknál 8.00-15.00 óra között. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek szalonnasütéssel, kirándulással és kecskesimogatással, melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. A zenét az Aranyalma Páros szolgáltatja! Ingyenes!

Csókalányok meseösvény a Bailavidrummal – Hárs-hegy, vasárnap 9:30-13:00 (regisztráció szükséges)

bailavidrum_csokalanyok_meseosveny

A Bailavidrum csapata ezúttal a Hárs-hegyre hív benneteket, ahol a csókalányok meséje elevenedik majd meg az egyes állomásokon. Regisztráljatok minél előbb, mert a csoportok hamar betelnek.

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

mupa_cifra_palota

Táncolnak a falevelek…zenés torna, Ősz Tündér muzsikál, Gesztenyemese, valamint sok-sok ősszel kapcsolatos foglalkozás vár rátok ezen a vasárnapon a Müpában. Ingyenes!

Hahó Együttes: Rózsi néni, sok a szatyor! – Puskin, vasárnap 10:00

Haho_Egyuttes

Valószínűleg sok család ismeri a Földlakó című bájos gyerekslágert, mely Kardos-Horváth Jánoshoz fűződik. A fiatal apuka legújabb formációja a Hahó Együttes, melyet három másik apukával alapított. A csapat szellemes, izgalmas szerzeményeket ír, melyek annyiban térnek el a hagyományosnak nevezhető gyerekzenéktől, hogy játékos, élvezetes formában megjelenik bennük a jelenkor kihívása is. E dalok a legkisebbek számára is segítenek megérteni a természetvédelem, a környezettudatosság és egymás elfogadásának fontosságát.

Mozog is meg nem is – dia- és mesefilm vetítés – Art&Cinema, 11:00-12:00

peter_es_a_farkas_diafilm_02

A múltkori diafilmszemle folytatásaként most felújított filmeket nézhettek meg: A dzsungel meséje, Sicc az iskolában, Péter és a farkas – kis zenei bemutatóval, Dia Dani kalandja a gépemberrel, Peti és a gépember rajzfilm. Mesélő: Mezei Kitty, színművész. Közreműködik: Bíró Ferenc, diafilmszakértő. Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel). A most ősszel megjelent diafilmekről bővebben itt írtunk.

KocKaland, interaktív gyerekprogram az egész családnak – Bálint Ház, vasárnap 15:00-19:00

kockaland

Barangolás az őszi nagy ünnepek világában. Egyél almát és mézet, süssél kerek Ros Hasanai kalácsot, hallgasd meg a sófár hangját, nézd meg a Jónás és a cethal bábelőadást és készíts díszeket a szukoti sátorba és találkozz az Uspizinekkel a szukoti óriás társasjátékban.

„Játék a városban” – Varró Dániel, költő szubjektív tárlatvezetése – Óbudai Múzeum, vasárnap 15:00

jatek_a_varosban

Varró Dániel költő szemszögéből ismerhetik meg a látogatók az Óbudai Múzeum „JÁTÉK A VÁROSBAN” című új, állandó kiállítását. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges a bartok.linda@obudaimuzeum.hu email címen vagy a 061 250 10 20 telefonszámon.

Ha szombatra kerestek programokat, ide kattintsatok.

Nézzétek meg legújabb gyerekbarát kávézó válogatásunkat, kedvenc őszi fesztiváljainkat, és játsszatok velünk a Margó Fesztivál könyvcsomagjáért!

Era kedvencei: Meseösvény, Könyves vasárnap programok Rutkai Borival és Dániel Andrással, Müpa foglalkozások a Cifra Palotán
Rozi kedvencei: Meseösvény, Varró Dániel költő szubjektív tárlatvezetése az Óbudai Múzeumban