Programajánló – okt. 4., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

cellux_csoport

Vasárnap folytatódik az ingyenes Csinnadratta Fesztivál szuper bábos programokkal az óbudai Csobánka téren, a Design Hét programjaként Cellux Piknik lesz a Fekete Kutyában, az Állatok Világnapja vár benneteket a Noé Állatotthonban, de emellett még lesz több könyvbemutató és vásár is városszerte. Ha kirándulnátok, akkor irány a Vácrátóti Botanikuskert családi napja vagy a Dinnyési Madárkavalkád. Programok vasárnapra a Minimatinétól!

Állatok Világnapja – Noé Állatotthon0669_2

Állatok Világnapja – Noé Állatotthon, 10:00-16:00 (gyerekeknek ingyenes)
Újra egy igazi állatos, gyerekes, környezettudatos családi napra várják az állatbarátokat a Noénál. Természetesen most is elsősorban minden az állatok körül forog majd, de ehhez csatlakozik a környezettudatos szemléletformálás, a vegetarianizmus és az erőszakmentes szemlélet és életmód bemutatása. Felnőtt belépő: 500 Ft, amit a NOÉ Állatotthon MiniMenhely projekt kenneljeinek felújítására fordítanak!

cellux_csoport

Cellux Piknik – Fekete Kutya, 10:00-17:00 (ingyenes)
Idén is megrendezésre kerül a Cellux Piknik, ami a Cellux Csoport különböző tevékenységeinek és éppen folyamatban lévő projektjeinek kulisszatitkaiba avatja be az érdeklődőket. Az egész napos programból nem maradhat ki a gyerekfoglalkozás, a szakmai előadás és az aktuális design projektek bemutatása- így a MAACRAFTtal elindult közös munka bemutatása sem. A kiállításon Kismarty-Lechner Zita illusztrációit tekinthetitek meg. Ingyenes!

hangvadaszat

Hangvadászat – Csopa, egész nap
Október 4-én a zene világnapja alkalmából a dallam, a ritmus és a hangok játsszák a főszerepet a Csodák Palotájában. Egész nap a zenéhez kapcsolódó játékos feladványokkal, foglalkozásokkal és hangtani kísérletekkel várnak benneteket. Tedd láthatóvá a láthatatlant, készíts hangszert, zenélj a konyhában! Hegyezd a füled, s kövesd a különös zajokat az Öveges termi bemutatókon és indulj hangvadászatra a kiállítótérben! A programok nem felárasak, azaz Csodák Palotája belépőjeggyel látogathatók.

wamp_iparmuveszeti_muzeum

WAMP – Iparművészeti Múzeum, 10:00-18:00
Budapest kedvenc dizájnvására már a kezdetektől részt vesz a Design Héten. A WAMP október 4-én, az eseménysor utolsó napján egy igazán impozáns helyszínről, az Iparművészeti Múzeumból jelentkezik. A különleges alkalomhoz, különleges tartalom is dukál ezért a szervezők a szokásos kínálat mellett egy speciális, kifejezetten erre az alkalomra készült installációval is várják az érdeklődőket. A közel száz dizájner között szinte minden kreatív iparág képviselteti magát, divattervezők, bőrösök, ékszerészek, keramikusok, textiltervezők, grafikusok, sőt a gasztroszcéna néhány jeles képviselőjének finomságai is ott lesznek a múzeumban. A belépő 500 forint, amely teljes egészében levásárolható.

foldijavak_vacratot

Földi javak asztalunkon – Vácrátóti Botanikuskert, 10:00-17:00
Folyamatos programok: korongozás (a Kerámiaműhely standján), kézműves műhely a MABOSZ standján (magkép ragasztás, kitűző készítés), kopasz őszirózsa (Gerebcsin) fajtabemutató és terménybemutató a rendszertani gyűjteményben, madarász vetélkedők és játékok az MME standján, séták és bemutatók szerepelnek a Vácrátóti Botanikus Kert családi napjának programjában. Eső esetén a program elmarad. Családi jegy: 2400 Ft.

Dinnyési Madárkavalkád

Dinnyési Madárkavalkád – Dinnyés, Templomkert, 10:00-16:00 (ingyenes)
Madármegfigyelés, sétahajózás, lovaskocsikázás. Imádjuk Dinnyést, próbáljátok ki, ha kirándulni lenne kedvetek ezen a szép őszi hétvégén és/vagy tekerjétek körbe a tavat 🙂 Ingyenes!

Vasárnapi Piknik – Akvárium Klub

Vasárnapi Piknik – Akvárium Klub, Erzsébet tér, 10.00-18:00 (ingyenes)
Jóga, gyerekprogramok, könyvek és piknikezés ezen a vasárnapon is az Erzsébet téren. Részletek itt. Ingyenes!

Dolák-Saly-Róbert-én_vagyok_a-kedvenc_állatom

Zenés könyvbemutató felnőtteknek és gyerekeknek Dolák-Saly-módra – Átrium Film-Színház, 11:00
Dolák-Saly Róbert az Állatok Világnapján jelenti be hivatalosan, hogy: „Én vagyok a kedvenc állatom”. Ez ugyanis a most megjelenő verseskötetének a címe egyben. A Madáretető, a Boborján és az Agyatlantisz, avagy az ember tragédia című nagy sikerű kötetek szerzője ezzel a dalkottákat is tartalmazó új művével szeretné megtorolni a kutyák és a macskák sok évtizeden át megtapasztalt felháborító viselkedését, kibírhatatlanul aranyos megnyilvánulásait. A szerző azt ígéri, hogy lesz költeményszavalás, dalszerzemény-éneklés, diavetítés, valamint humoros jelenlét-megnyilvánulás is, feltéve, ha a hangulata engedi mindezeket. Jegyek jelképes áron, 200 Ft-ért válthatók az Átrium jegypénztárában.

manó_koncert

Manó koncert 1. rész: Hallás – Concerto Zeneház, 11:00
Lehet-e egy zene édes vagy keserű? Kifejezheti-e a muzsika a világosságot vagy a sötétséget? Honnan jön a hang? Ha csak a hallásunkra támaszkodhatunk, mi az ijesztő, mi a megnyugtató? Milyen eszközökkel éri el a zene a különböző hatásokat? Az évad során minden érzékszervünkre szükség lesz, hiszen az egyes alkalmak a Hallás, a Tapintás, a Szaglás, az Ízlelés és a Látás témáját járják körül – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és a sorozat visszatérő vendége, Méhes Csaba pantomimművész játéka is. Házigazdánk ismét Iván Gábor lesz, aki a sorozat megálmodója is egyben. Ajánlott korosztály 3-12 év. Jegyár: 1000-1300 Ft.

cifrapalota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. 0-12 éves korig. Ingyenes!

sanyiésbrub

Brub- egy zokni aminek párja nincs – Jurányi Inkubátorház, 11:00
Brub vagyok. Félpár zokni. Mondhatnám, hogy páratlan. Barátaimmal- Trappal, Kexszel és Uppival -Ábel szobájában lakunk. Ha neked is van félpár zoknid, akkor bizonyára tudod, hogy nekünk, ellentétben páros társainkkal, nagyon kalandos életünk van.
A minap például találkoztam egy náthás porszívóval, megtudtam, hogy hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor és honnan támad a kupiszörny, hogy Luke Skywalker az első űrhajós, aki fénysebességgel képes tolatni, és legfőképpen azt, hogy milyen jó, ha a zokninak igaz barátai vannak. 3-10 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000 Ft.

Máray Mariann Állatok ábécéje bemutató

Máray Mariann Állatok ábécéje bemutató – Budavári Művelődési Ház, 11:30
A könyv szeptember elején jelent meg a Scolar Kiadónál, egy időben magyar és angol nyelven is. Ezt a két kötetet szeretnék bemutatni vasárnap a Budavári Művelődési Házban, ahol a bemutató napján kiállítás is nyílik a szerző-illusztrátor munkáiból. A szerzővel Gáspár-Singer Anna, prózaíró, kritikus beszélget. A bemutató után együtt alkothatnak a gyerekek és szüleik, megpróbálhatják megeleveníteni a könyvben szereplő állatokat, illetve együtt színezhetik a könyvhöz készült színezőket. Részletek itt.

Ha már ilyen szép őszi időt ígérnek, íme még néhány kirándulós ötlet, jó játszóterek itt, a legújabb, Bóbita Irodalmi Játszótér itt  és a Budavári Mátyás király játszótér ismét vár benneteket!

Érdemes hírlevelünkre is feliratkozni itt, hiszen a jövő héten jó könyvekkel és diafilmekkel, izgalmas programokkal érkezünk. Tartsatok velünk!

Programokat péntek-szombatra itt találtok!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Állatok Világnapja a Noé Állatotthonban, Cellux Piknik a Fekete Kutyában, Dinnyési Madárkavalkád, Bóbita Irodalmi Játszótér
Rozi kedvencei: Brub- egy zokni aminek párja nincs a Jurányiban, Máray Mariann Állatok ábécéjének bemutatója, Bóbita Irodalmi Játszótér