Programajánló – okt. 30. – nov. 1.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stampa

Ez egy régi, már nem aktuális ajánló, 2019-es programok itt. Tökös programok minden mennyiségben a faragástól az éjszakai túrákon át a zenés mulatságokig, a Természettudományi Múzeum születésnapja, Kisherceg hétvége a Miniversumban, szezonzáró napok a Holnemvolt Parkban, a Vasúttörténeti Parkban és a Titokzatos szavanna kiállításon a Mezőgazdaságiban, 1956-os villamos járatok, Varró Dani és barátai a Nyitott Műhelyben, DJ-óvoda a Két Egérben, diafilmek, Holland Halloween a Kisladikkal és a Rutkai Bori Bandával. Ezeket ajánljuk a hétvégére!

Ez egy régi, már nem aktuális ajánló, 2019-es programok itt.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

szulinap

Szülinapi események – Természettudományi Múzeum, október 29-31.
213 éves. Kicsit bogaras, 2.725.000 van belőle leltárban. Tízmilliós gyűjtemény. Legyen ásvány, kőzet, őslény, növény, állat vagy ember – nevén nevez mindent. Félmilliárd év tekint vele a jövőbe. Kulcsszó: természet, tapasztalat, találkozás. Mi az? A Magyar Természettudományi Múzeum. Aki ilyen koros már, az megérdemel születésnapjára egy háromnapos ünneplést. A három nap alatt  beleshettek gyűjteményeikbe, kutatóik munkájába, tudományos életünkbe,megismerkedhettek kalandos útjaikkal, játszhattok, elleshettek ismeretterjesztői praktikákat, csatlakozhattok tárlatvezetésekhez, részesei lehettek egy villámkiállítás rendezésének. Október 29-én a múzeum féláron látogatható, azaz felnőtteknek 800 Ft, gyerekeknek 400 Ft, 6 év alatt ingyenes.

Szellemvonat

Szellemvonatok – Királyrét
2015 őszén ismét elindulnak a Szellemvonatok Kismaros és Királyrét között, amelynek során a szerelvények mozgó nézőtérré változva zakatolnak végig egy zenés-táncos és rémes, de szórakoztató élőszereplőkkel teli izgalmas programon. Indulás 18 órakor, érkezés 20 órakor. Időpontok: október: 30-31., november: 6-7., 13-14., 20-21. Érdemes előre jegyet foglalni (regisztráció szükséges!), mert hamar betelnek a vonatok. Jegyár: 2000 Ft, 4 éves kortól 1400 Ft. Október 31-éig hétköznap is közlekedik a kisvasút. Menetrend itt.

Szavanna_002_F_exhibition

Titokzatos szavanna – Mezőgazdasági Múzeum (november 1-jéig)
November 1-jéig látogatható a Titokzatos szavanna interaktív kiállítás, ahol a látogatók egy afrikai kalandtúrába csöppennek, tudásukat és ügyességüket próbára téve készíthetik el a bűvös talizmánjukat. Belépőjegyek, árak: felnőtt 1650 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2 vagy 3 gyermek) 5490 Ft. A kiállítás október 23-án és november 1-jén is nyitva 10 és 17 óra között, hétfőn zárva!

vasuttorteneti_park

Vasúttörténeti Park
Még november 1-jéig tart nyitva a Vasúttörténeti Park (hétfőnként zárva).

kis_herceg_hetvege_miniversum

Kisherceg hétvége – Miniversum
November 5-én kerül a mozikba Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A kis herceg filmadaptációja. A történet varázslatos világát most elhozzák nektek a Miniversumba október 30-án, 31-én és november 1-jén. Várunk mindenkit, aki szeretne részese lenni egy új kalandnak! Izgalom lesz bőven, s a játszóház is megújul erre a hétvégére! Részletek itt.

2624_villamos

Villamos különjáratok
A Honvédelmi Minisztérium szervezésében még október 31-én és november 1-jén is járnak az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezve különjárati villamosok: a GANZ UV-k a 6-os és a 2-es villamos vonalán közlekednek. A megemlékezés része az tíz villamosmegállóban megtekinthető installáció, amelyek pontos helyéről a FUTÁR kijelzők segítségével hangos tájékoztatás is lesz. Ezeken a járműveken díjmentesen lehet utazni! Mi éppen elcsíptük az egyiket a múlt hétvégén a 2-es vonalán 🙂

OKTÓBER 30., péntek

Mocorgó buli – Pozsonyi úti Pagony

Mocorgó buli – Pozsonyi úti Pagony, 16 órától (ingyenes)
Pénteken, 16 órától a Pozsonyi úti Pagony előtt a Mocorgós fiúkkal bulizhattok. Kalimpa, gólyaláb, óriásbuborékok várnak, keressétek a lámpásokat a bolt előtt is. Ingyenes!

puszirablokKalóztanya – Pestszentimrei Könyvtár, 17:30 (ingyenes)
Interaktív mesekönyv bemutató Vig Balázs író és kalózkapitánnyal a Puszirablók című könyve nyomán az 5-12 év közötti korosztálynak. Aki jelmezben vagy kalózos rajzzal érkezik az apró jutalmat kap. A belépés ingyenes!

OKTÓBER 31., szombat

csopa_2

Halloween a CsoPában – Csodák Palotája, egész nap
Október 31-én Halloween bulival készülnek a Csodák Palotájában. Sejtelmes ködbe burkolózik az Öveges terem és a félhomályban izzanak a vigyorgó töklámpások.

TÚRA-A-BŐREGEREK-NYOMÁBAN-KIRÁLYRÉTEN

Túra a bőregerek nyomában – Királyrét, 9:30
A Királyréti tanösvényen haladva bepillantást nyerhettek az erdő késő őszi életébe, és megkereshetitek a denevérek pihenőhelyeit. Fejlámpa kötelező! Előzetes bejelentkezés szükséges! A csoportlétszám korlátozott, max. 30 fő. Találkozás: 9.30, Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpont (Szokolya – Királyrét). Túra hossza, időtartama: 3 km, 3 óra. Részvételi díj: teljes árú: 1000 Ft/fő, kedvezményes: 650 Ft/fő. Információ: Sevcsik András, +36 30 238 0063, sevcsik.andras@dinpig.hu.

töklampas_keszites

Tökfaragás – Füvészkert, Szamóca tanoda, 10:00 és 11:15
Szeretettel várnak benneteket október 31-én a töklámpás készítő műhelybe a Füvészkertbe. Ára 1500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak, regisztráció szükséges). Bérletek, kedvezmények a weblapon: www.gyerekkertesz.hu. A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni.

Little Bits – Nagykovácsi, 9:00-15:30
A littleBits játék és tanulás egyszerre – szokták a Legóhoz is hasonlítani –, egy olyan készségfejlesztő, amiben felnőttek és gyerekek is örömüket lelik. A Nagykovácsiban alakuló alkotópedagógiai központ idén szeptembertől indította el littleBits képzéseit, amelyek havonta új és új oldalát mutatják be a színes áramköröknek. 10-12 éveseknek ajánlott program. Következő időpontok: október 31. 9:00-10:30, 11:00-12:30 és 14:00-15:30. A szakkör díja 4000 Ft/gyerek.

halloween_noe

Halloween a Noéban – Noé Állatotthon, 10:00-14:00
Tökös kézműves foglalkozások, arcfestés, jótékonysági MacsKávézó és MacsKakaózó, valamint menhelyi körséta várja a kicsiket és a nagyokat szombaton 10 és 14 között a Noéban. Részletek itt.

A kockásfülű nyúl

A kockásfülú nyúl – Puskin, 10:00
A kockásfülű nyúl fülét összetekeri, odarepül ahol baj van és ahol tud, segít. Most hétvégén 10 órától a Puskinban várják a legkisebbeket nyitott ajtóval, csökkentett hangerővel. Jegyár: 700 Ft.

lumu_csaladi_nap

Családi Délelőtt – Mouse Museum – Ludwig Múzeum, 10:30-12:30
Október 10-től a Családi Délelőtt programja a Ludwig Goes Pop + The East Side Story című kiállításhoz kapcsolódik. Rengeteg tárgy vesz körül minket. Manapság egy óvodásnak több tárgy van a tulajdonában, mint amennyit néhány száz éve egy átlagember egész élete során birtokolt. A foglalkozás során számba vehetitek a saját tárgyaitokat, és a hétköznapi tárgyaktól eljuthattok a kortárs művészetben megjelenő tárgyakig. Felidézhetünk majd néhányat a legkedvesebb otthoni tárgyaink közül és megpróbáljuk pontosan, de mégis, valahogy máshogy elkészíteni őket. Kivitelezésükhöz ötletet kaphattok a pop art kiállítás egyes műveiből és megismerjük Claes Oldenburg Mouse Museumát is. Belépő: 600 Ft. A részvételi szándékot, kérik, a programot megelőző napon 17 óráig jelezzétek a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Mi múlt héten kipróbáltuk és szuper volt, ugyan a tárlatvezetésre nem jutottunk el, de a bátrabb és nagyobb gyereket ott is lehet hagyni a foglalkozáson egy órára, közben a szülőknek tárlatvezetést tartanak.

panda

Színes Egér: Hangszersimogató és DJ-óvoda – Két Egér, 11:00
Hangszersimogató és DJ-óvoda nem csak óvodásoknak DJ Pandával ezen a szombaton 11 órától a Két Egérben. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

tokvaros

Tökváros – Müpa,11:00
Jó kedélyű Legénykénk a daloláson kívül leginkább csibészkedni szeret. Kalandozásai során találkozik egy kedves öregasszonnyal, ám ahelyett, hogy segítene neki, komisz csínytevéseivel megnehezíti az életét. Az anyóka elérkezettnek látja az időt, hogy a legényt móresre tanítsa: egy jókora tököt ad neki útravalóul, amelytől addig nem szabadulhat, amíg Tökvárosba nem ér. A fiúcska hiába próbálkozik több módon is, nem tud megválni a töktől, az bizony hozzáragadt. Úgy tűnik, nincs más megoldás, el kell jutnia Tökvárosba. Hosszú az út, a legénynek sok próbát kell kiállnia, s újabb tököket is kap csibészségeiért. Vajon merre találja Tökvárost, és elnyeri-e a tökből előbújó csodaszép királykisasszony kezét? Jegyár: 1000 Ft.

sarkanyos_konyvtar

Mesedélelőtt – Sárkányos Gyerekkönyvtár, 11:00-12:00
Mesedélelőtt az ősz jegyében. Szombaton, 11 és 12 óra között egy varázsos mesevilágba hívják a családokat, ahol Dienes Éva mesékkel Pataki Fruzsina kézműves foglalkozással (lámpás készítés) várja az érdeklődőket. Ingyenes!

madarhaz_DSC00517

Madárház – StúdióK, 11:00
A XX. század különös bécsi művészének, Hundertwassernek képi világát idézi ez a négytől tízéves gyerekek részére készült zenés animációs játék. Bábok, árnyak, színes ruhákba öltöztetett labdák játszanak el egy történetet, amely az ismert krétakör-mondára, a próbatételek izgalmára, a madarak titkaira, a barátság és hűség kérdéseire épül. Jegyár: 1500 Ft.

a_só_diafilm

Diafilmek – Mesemúzeum, 11:00
Ezeket a filmemeket vetítik ezen a délelőttön a Mesemúzeumban: A só, A kis gömböc, Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj. Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig.

Skool foglalkozások

Skool foglalkozások – Nokia (regisztráció szükséges)
A Nokiánál egy egynapos Scratch foglalkozásra vár a Skool olyan 12-14 éves lányokat, akik szeretnének többet tudni a játékfejlesztésről. Az október 31-ei műhelyfoglalkozás során a játékokból ismert világok és karakterek segítségével ismerhetitek meg a programozás alapjait, miközben elkészíted saját játékodat Scratch-ben, amit a foglalkozás végén bemutathatsz a többieknek. Jelentkezés szükséges, ingyenes!

nemezeles

Halloween Party nemezeléssel – Anderson Art Lab, 14:00-16:00
Az Anderson Art Lab nemezelő foglalkozással várja a 3 -12 éveseket október 31-én 14 órától 16 óráig. Készíthettek nemez labdát, nemez tököt, gyertyatartót fekete papír macskával és ijesztő fákkal. A foglalkozást vezeti: Teodorescu Tímea nemezműves. Belépő: gyerekenként 2500 Ft, testvérkedvezmény van.

bat-time

Denevérgyár a Két Egérben – Két Egér Könyvesbolt, 15:00-17:00 (ingyenes)
Rémisztő repülő denevéreket és denevér-árnybábokat készíthettek a Két Egérben szombat délután. Közben, előtte, utána: borzongató és szívmelengető mesék a sötétben. Részletek itt. Ingyenes!

fuveszkerti_halloween

Halloween a Füvészkertben – Füvészkert, 17:00-21:00
A Füvészkertben október 31-én 17 és 21 óra között kézműves gyerekfoglalkozással, játékos fejtörővel a család minden tagjának, előadással a mérgező növényekről, zseblámpás szakvezetéssel a kertben, Halloween tökfaragó versennyel (beszállítási határidő: október 31., 12:00, fődíj: éves belépő a Füvészkertbe), faragott Halloween tökök kiállításával várják az érdeklődőket. Részletek itt. Belépő: felnőtt: 850 Ft, kedvezményes: 400 Ft.

Halloween a Kisladikkal

Halloween a Kisladikkal – Bartók Béla úti Pagony, 15:00-19:00
15.30-18.00: Álarc- és lámpáskészítés a Kisladikkal, 16 órától JANÓ ÉS JANKA JÁTSZIK – interaktív bábelőadás Környei Alice-szal, 17 órától Rutkai Bori Banda, 18:30-tól PIM ÉS POM, A KÉT CICA – filmvetítés és meseolvasás a Gellért térnél lévő Pagony és a Kisladik Halloween buliján. A bolt befogadási képessége max. 150 fő, beengedés érkezési sorrendben!

varró_dani

Varró Dani gyerekműsora – 3K, 16:00
Varró Dániel a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. Interaktív, olvasással, vetítéssel színesített gyerekműsora a 4-10 éves korosztálynak ajánlott. Jegyár: 1000 Ft.

Válogatós óvodáskalendárium

Kézművesség-irodalom-zene Varró Danival és barátaival – Nyitott Műhely, 16:00
Minden hónap utolsó szombat délutánján 16 órától Varró Danival és vendégeivel találkozhattok a Nyitott Műhelyben. Vendégeik: Kiss Ottó költő és Nyulas Ágnes, a Válogatós óvodáskalendáriumot megjelentető Cerkabella kiadótól, valamint Bíró Eszter énekes. Gyerekfoglalkozás a kisteremben: ezúttal Varró Zsuzsi Áfonykájának egyik titokzatos szereplőjét, a Csillagszemű Malacot próbálják megidézni. Részletek itt. A családi programra a belépődíj 1200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 900 Ft, gyerekeknek 450 Ft.

SzellemParti_2

Szellemparti – Holnemvolt Park, 18:00-23:00
A Holnemvolt Park utolsó nyitvatartási napja november 1-je! Október 31-én Szellempartival záróbulival várják a kicsiket és nagyokat 18 és 23 óra között, melyre a belépő 500 Ft/fő.

halloween

Bor-Zoo-nGo – Budakeszi Vadaspark, 18:00-22:00
Rendhagyó éjszakai szakvezetés várja a vállalkozó kedvű látogatókat október 31-én, szombaton sötétedés után a Budakeszi Vadasparkban. Az éjszakai szakvezetések már régóta nagy sikernek örvendenek, hiszen záróra után, az éj leplébe burkolódzó vadaspark felfedezése, az itt élő állatok titkos életébe való betekintés már önmagában is rendkívüli izgalmakat rejt magában. A távolban „lebegő” és világító szempárok még a legfelkészültebbeket is kellemes borzongással tölti el. A programok 18:00-kor kezdődnek, gyülekező a Budakeszi Vadaspark főbejáratánál lesz (elemlámpát mindenki hozzon magával). Kapuzárás 22:00-kor. Jegyárak: kicsiknek (2-14 évig) 650 Ft, míg nagyoknak (14 éves kor felett) 1300 Ft. Jelmezben érkező látogatóknak 50% kedvezmény jár a belépőből! A programra nem szükséges előzetesen bejelentkezni.

Töklámpás Fesztivál

Töklámpás Fesztivál – Hősök tere, 19:00-21:00 (ingyenes)
A fesztiválra magatokkal vihetitek otthon faragott Halloween töklámpásaitokat. Megkérnek minden résztvevőt, hogy vigyen magával 1-3 konzervet vagy bármilyen tartós élelmiszert. Az összegyűlt ennivalót a Gyermekétkeztetési Alapítvány fogja eljuttatni rászoruló gyerekek részére. A téren elszórva bárhova le tudjátok rakni a tököket, így elkerülhető a szobor körüli csoportosulás. A szobrokra felmászni nem lehet, esemény végén pedig mindenki vigye haza a töklámpását. Fb esemény itt. Ingyenes!

NOVEMBER 1., vasárnap

Mirella macskája

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Reggeli tipegő az Apró Színházzal, Mirella macskája a Bábrakadabra Bábszínházzal, Testvérek-mesék Hajós Erika és Gregus László előadásában ezen a vasárnapon a Müpában. Emellett kreatív és zenés foglalkozásokkal is várnak benneteket a Cifra Palotán. Ingyenes!

További programokat találtok országos kirándulós és Budapest környéki kirándulós válogatásunkban. Premieres filmekről és színházi előadásokról itt olvashattok. További programok az őszi szünetre itt. Hírlevélre feliratkozás itt (gmailesek a promóciók között találják meg!).

Ez egy régi, már nem aktuális ajánló, 2019-es programok itt.

Era kedvencei: Holland Halloween a Gellért téri Pagonyban a Kisladikkal és a Rutkai Bori Bandával, tökfaragás a Szamóca tanodában, családi délelőtt a Ludwigban, Tökváros a Müpában, Varró Dani és barátai a Nyitott Műhelyben
Rozi kedvencei: Holland Halloween a Gellért téri Pagonyban a Kisladikkal és a Rutkai Bori Bandával,Varró Dani és barátai a Nyitott Műhelyben