Programajánló – okt. 2-3., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mazsola és Tádé – az Ametist Bábszínház bábjátéka

Hétvégén az Állatok Világnapját ünnepeljük, ezért több helyszínen állatos programokkal várnak benneteket. Szombaton az Olimpia Parkban rengeteg izgalmas és ingyenes előadással és foglalkozással készülnek, ráadásul szép napos időt ígérnek, piknikezni is lehet majd. Elkezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja, emellett bábos programokat, művészeti foglalkozásokat is találtok a pénteki-szombati ajánlóban. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

design_het_2015

Design hét – városszerte, szeptember 25.-október 4.
A Design Hét Budapesten idén különösen nagy szerepet kapnak a gasztronómia és design kölcsönhatását vizsgáló, bemutató programok. A díszvendég pedig Spanyolország lesz.

Múzeumok Őszi Fesztiválja_2015

Múzeumok Őszi Fesztiválja – országszerte, szeptember 28. – november 15.
A Nagy Rajzolás, bringás és gyalogos túrák, régi mesterségek, őszbúcsúztató rendezvények, rendhagyó múzeumlátogatások. Szeptember 28-tól november 15-ig az ország 80 településén rengeteg izgalmas programmal várnak benneteket. A Múzeumok Őszi Fesztiválja idei jelmondata – Kapcsolódjunk ki, be, össze! – arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy az iskolák és a múzeumok összefogásával létrejött programok egyszerre alkalmasak szórakozásra, tanulásra és közösségépítésre.

pulcinella-kerteszkedik

Csinnadratta – Zenés hűhó – Óbuda, Csobánka tér, október 3-4. (ingyenes)
Utcaszínházak a Csobánka téren, kicsi és felnőtt hűhók, mindkét napon 15.00-20.00 Bábautomata, Circus Mechanicus pavilon a Tintaló Társulással és sok izgalmas előadás a Csobánka téren. Részletek itt. Ingyenes!

Allatszeretet

Állatszeretet Fesztivál – Fővárosi Állat- és Növénykert, október 1-6.
Csütörtöktől keddig tart az Állatszeretet Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol programok és látnivalók sokaságával várják az érdeklődőket. Szombaton pedagógus nyílt nap, vasárnap pedig a nevelőszülők napja lesz. Emellett az ősz hátralévő részében jelentős kedvezményekkel várják a nyugdíjas látogatókat. Október 1-től november 30-ig az 1800 forintos nyugdíjasjegy helyett 1000 forintos jeggyel látogathatják a nyugdíjasok a kertet, sőt, lesz kedvezményes nyugdíjas+unoka párosjegy is, 2500 forintos áron.

OKTÓBER 2., péntek

nyul_peter

Nyúl Péter – Budapest Bábszínház, 15:00 (minden jegy elkelt)
Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén – Nyúlmama határozott tiltása ellenére – átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá. A több évet felölelő történetben Péter testvérei felnőnek és családot alapítanak, de vajon a rosszcsont nyúlfinak benő valaha a feje lágya? (Nem.) Vajon felnőttként is épp olyan lesz, mint gyerekként? (Persze. Sőt.) A Nyúl Péter című előadást október 1-jén mutatják be a színházban. A legközelebbi előadás, amire jegyek kaphatók: október 24., 16:00.

hol_laknak_tunderek

Hol laknak a tündérek? – Hellóanyu, 16:30-17:30 (ingyenes próbaóra)
Hol laknak a tündérek? Ezt tudhatjuk meg a csudás mesebőrönd lakóitól, akik izgatottan várják, hogy a lelkes gyerekkezek szorgosan bekopogjanak házukon és feltárják mesés titkaikat. Kiránduljatok a mesék és versek varázslatos erdejébe, ahol izgalmas kalandok várnak rátok arany hangtálakkal, tündéri hangszerek csodálatos hangjával. A foglalkozások egyik kiemelt célja a Peter Hess-féle hangtálak jótékony hatásának, mindennapi hasznosságának megismertetése a játék által. A foglalkozást vezeti: Józsa Boglárka. 4-8 éves gyerekeknek ajánlott. Ingyenes próbaóra!

OKTÓBER 3., szombat

OlimpiaPark_Csaladi_nap_2015_okt_3

Családi Nap – Olimpia Park, 10:00-18:00 (ingyenes)
Ismét családi nappal vár benneteket a Belvárosi Közösségi Tér az Olimpia Parkban, ahol ott lesz a Kompánia Társulat, a Kabóca Bábszínház, a Bab Társulat, a Ringató, Dániel András, Máray Mariann, Nyitrai Szilvia, Szalma Edit, Győrfy Csaba és még sokan mások. Részletes program itt. Ingyenes!

Állatok Világnapja – Rex Állatsziget

Állatok Világnapja – Rex Állatsziget, 10:00-17:00 (ingyenes)
A Rex Kutyaotthon Alapítvány Állatszigetén ismét megrendezésre kerül az Állatok Világnapja.Többek közt koncertekkel (11:00 Huzella Péter, 16:00 Hahó Együttes), kisállat kiállításokkal, bemutatókkal, kézműves programokkal és Ebathlon versennyel is készülnek. Ingyenes!

mosomedve_latvanyetetes

Állatok Világnapja – Budakeszi Vadaspark, 9:00-16:00
Október 3-án a Budakeszi Vadasparkban minden az állatokról szól majd. Természetesen az év többi napján is így van ez, de október első szombatja mégis más lesz, egy kicsit több állattal, annál is több programmal és rengeteg izgalmas újdonsággal. Az Állatok Világnapján lesz többek között mozgó piac termelői finomságokkal, látványetetések és kirándulás is. Belépő: felnőtt 1300 Ft, gyerek 650 Ft, 2 év alatt ingyenes!

vizipok_csodapok

A legkisebbek mozija: Vizipók-csodapók – Puskin, 10:00
A kicsik (3-9 év) számára a hétvégi vetítések 10 órától indulnak gyermekbarát környezetben (csökkentett hangerő, kis jelzőfény) nyitott ajtók mellett, biztosítva így, hogy a gyerekek komfortosan érezzék magukat a vetítés ideje alatt. Jegyár: 700 Ft.

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, 10:00
Ismét vár benneteket a Zeneakadémia 6-10 éveseknek szóló ismeretterjesztő sorozata a Liszt-kukacok Akadémiája. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. Jegyár: 900 Ft.

ludwig_muzeum_csaladi_delelott

Családi délelőtt – Ludwig Múzeum, 10:30-12:30
Szombatonként 10:30 és 12:30 között tartalmas és változatos programmal várja a családokat a Ludwig Múzeum aktuális kiállítása, ahol a gyerekek nemcsak a kortárs művészettel, hanem az alkotás örömével is megismerkedhetnek 3-70 éves korig. Részletek itt. Belépő: 600 Ft/fő.

kivancsi_kiselefant_StudioK

A kíváncsi kiselefánt – StúdióK, 11:00
A „leporelló képeskönyvek”– technikáján alapuló, Henri Rousseau-t idéző festői dzsungelvilág megidézése élő zenével. Az előadás után a gyerekek Németh Ilonával képzőművészeti formában dolgozhatják fel élményeiket. Óvodásoknak ajánlott! Jegyár: 1500 Ft.

fanni_szines_eger_foglalkozás

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
A Színes egér vendége Vesztl Fanni. Ezúttal nem hullanak a levelek… épp ellenkezőleg. Magatok készíthettek gyönyörű őszi leveleket, majd felöltöztethetitek a fát a galéria falán. Belépő: 500 Ft, levásárolható.

mesemuzeum_mesetanc

Mesetánc – Mesemúzeum, 11:00
A tigris és az antilop meséje Borneo szigetére röpít bennünket. Fákká válunk, léggyökereket eresztünk és a mese után eljárjuk a szigetlakók táncát. A foglalkozást Götz Andrea táncpedagógus vezeti. Ajánlott korosztály: 4-8 éves korig. Múzeumi belépővel látogatható: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

Mazsola és Tádé – az Ametist Bábszínház bábjátéka_05

Mazsola családi délután – Kultúrkúria, 15:00
Mazsola és Tádé – az Ametist Bábszínház bábjátéka, Mazsolakirály – a Palinta Társulat zenés műsora és kézműves játszóház vár benneteket ezen a délutánon a Mazsola családi délutánon Kultúrkúriában. Belépő: 600 Ft.

barsony_balint_hangszersimogato

Hangszersimogató – Óbuda, 3K, 16:00
Bársony Bálint és zenekarának interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Jegyár: 800 Ft

Ha már ilyen szép őszi időt ígérnek, íme még néhány kirándulós ötlet, jó játszóterek itt, a legújabb, Bóbita Irodalmi Játszótér itt  és a Budavári Mátyás király játszótér ismét vár benneteket!
Érdemes hírlevelünkre is feliratkozni itt, hiszen a jövő héten jó könyvekkel és diafilmekkel, izgalmas programokkal érkezünk. Tartsatok velünk!

Programokat vasárnapra itt találtok!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Hol laknak a tündérek? a HellóAnyuban, Családi nap az Olimpia Parkban, Csinnadratta a Csobánka téren, Mazsola délután a Kultúrkúriában
Rozi kedvencei: Családi nap az Olimpia Parkban, Csinnadratta a Csobánka téren, Hangszersimogató a 3K-ban