Programajánló – okt. 18., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szamar-a-torony-tetejen

Vasárnap folytatódik a Terézvárosi Búcsú, ahol 15 órától a Kaláka lép a színpadra, a Babahordozó Hét Zuglóban és a műtermek is nyílt programokkal várnak rátok. Emellett lesz még a szokásos vasárnapi Cifra Palota, irodalmi gyerekkonyha a Celluxosokkal, hangszersimogató, családi séta a Budai Várban, papírszínház és a volt Örökmozgóban (jelenleg Art&Cinema a neve) diafilmek is. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

mupa_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ezen a vasárnapon lesz többek között Kerekítő és Búgócsiga Zenede is. Korosztály: 0-12 év. Ingyenes!

cellux_gyerekkonyha

Faljuk a könyveket – Irodalmi Gyerekkonyha foglalkozás a Cellux Csoporttal – Mesemúzeum, 11:00
A Cellux Gyerekkonyha ezúttal a mesék világába kalauzolja a kis kuktákat. A foglalkozáson csupa egészséges finomságot készíthettek, a Mesemúzeum aktuális kiállításából ihletet nyerve. A gyerekek kedvenc meséikhez kapcsolódva a főzés örömeivel ismerkedhetnek meg, s az elkészülő finomságokhoz kapcsolódó receptfüzet elkészítésére is marad idő. Ajánlott korosztály: 6-12 éves korig.

barsony_balint_hangszersimogato

Hangszersimogató – MOM, 10:30-12:00
A Hangszersimogató egy szabad zenei foglalkozás gyerekeknek és szüleiknek. Interaktív közös játék a hangszerekkel. A foglalkozások célja a hangszerek hangjának megismertetése és az együttzenélés, együtténeklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Foglalkozás vezetői: Korzenszky Klára és Bársony Bálint. Jegyár: 500 Ft, kísérőknek 300 Ft.

art_moments_fesztival

Budapest mesél, csak böngéssz velünk! séta – Budai Vár, 11:00 (ingyenes, de regisztráció szükséges)
Családi séta az Art Moments keretében a Budavári Palotában a Kolibri Kiadó könyveihez kapcsolódóan Mátyás kútjától a Mátyás-templomig. Tudod-e, mit rejt a Várhegy gyomra? Miért van hét tornya a Halászbástyának? Ha mindezt, és még ennél is sokkal több érdekességet szeretnél megtudni gyönyörű fővárosunkról, akkor feltétlenül hallgasd meg, miről „mesél” Budapest. A Kolibri Kiadó két szerzőjének – Tittel Kinga (Mesélő Budapest) és Schmal Rozi (Budapesti böngésző) – segítségével ezen a sétán feltárul a Budavári Palota eddig rejtett arca.Találkozó a Budavári Palota Hunyadi udvarában található Mátyás kútjánál 11-órakor! A séta időtartama kb. 60 perc, a részvétel ingyenes, de regisztráció szükséges itt: hello@lskiado.hu.

papírszínház3

Batyu Színház: Csimota varázslatos doboza – Barabás Villa, 11:00
Vajon mit rejthet ez a varázslatos doboz? Rejtély. Egyik ajtó, másik ajtó, harmadik, sorra kinyílnak és feltárul előttünk egy keretbe foglalt szép kép. Csoda. A kép lassan csúszik, miközben a mesélő hangját halljuk, majd egy újabb kép következik és egy újabb. A japán kamishibai szó szerinti fordítása színházi játék papírból. A képek egy történetet mesélnek el, minden illusztráció a mese egy-egy elemét eleveníti fel. Mesék: Bertalan és Barnabás, A róka és a gólya, A brémai muzsikusok. 3-6 éveseknek ajánlott. Belépő: 500 Ft.

bartos_erika_diafilmjei

Bartos Erika diafilmjei – Art&Cinema (volt Örökmozgó), 11:00
A legnépszerűbb diafilmszerző, Bartos Erika filmjeivel indul újra a „Mozog is, meg nem is” – vetítéssorozat az új néven futó (Art&Cinema) Örökmozgóban: Bogyó és Babóca – A szivárvány, Kisvonat a Mohavölgyben, Bogyó és Babóca rokonai, Nagypapa születésnapja, Bogyó és Babóca – mesefilm. Közreműködik: Bíró Ferenc, diafilmgyűjtő. Mesélő: Vágó Piros. A belépőjegy ára: 600 Ft.

szamar-a-torony-tetejen-a-studio-k-szinhaz

Zalán Tibor: Szamár a torony tetején – StúdióK, 11:00
Élő-zenés mesejáték bábokkal, 6 éves kortól Marc Chagall képeinek ihletéséből. Merre induljon el Boldizsár, a nyughatatlan? Vajon megtalálja-e a holdat, ahol régen látott anyja lakik? Legalább is a Nagypapa, aki éjjel-nappal a tetőn ücsörög, ezt állítja. Csakhogy idegen városokon keresztül vezet oda az út. Előbb a veszedelmes szalmaboglya, azután egy tátott szájú kút, elveszejtő láp közepén sok-sok lidérc lakik, folyó felett hídpénzt szednek, mögötte a nagyváros! A hold bizony a város tornyán fészkel, mint egy fényes nagy madár, onnan indul útra, fel a magas égbe, s a magasból ki tudja… vissza a hajnalba. De addig még sok-sok veszély leselkedik Boldizsárra és hűséges bölcs szamarára, Zebulondra! 6 éves kortól ajánlott. Felnőtt: 2900 Ft, gyerek: 1500 Ft.

A szombati programokat itt találjátok!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Családi séta a Budai Várban, Papírszínház a Barabás Villában, Cellux Konyha a Mesemúzeumban
Rozi kedvencei: Cellux Konyha a Mesemúzeumban, Szamár a torony tetején a StúdióKban