Programajánló – okt. 17., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gombos_jim

A legjobb művészeti programokkal kezdtük ezt a hetet, és bőven maradt még a hétvégére is alkotós esemény, hiszen tart még a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melynek keretében több helyszínen különleges programokkal készülnek, többek között a Magyar Nemzeti Galériában és a Ludwig Múzeumban is. Emellett Lengyelországgal ismerkedhettek a Deák 17-ben, Székelyföld növényeivel a Szamóca tanodában, hangszerekkel a Zeneakadémián, de jó programnak ígérkezik a Katona felolvasószínháza, a Babahordozó Hét és az Apák és fiúk napja is a Millenárison. Válogassatok a programajánló kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Hutter-K_Artus_NyMDNo3_48

Nyitott műtermek délutánja – több helyszínen, október 17-18.
Érdekel a művészet, és szeretnél a galériák csöndes és olykor rideg terei mellett a kulisszák mögé is bepillantani? Kíváncsi vagy rá, hogyan születik egy-egy mű, és szívesen beszélgetnél az alkotóval is? Október 17-18-án less be a műtermekbe, és tapasztald meg te is, hogy a kortárs képzőművészet mennyire izgalmas és sokszínű terület. Tapasztald meg, hogy a művek rólunk és hozzánk szólnak, s mindannyiunkat foglalkoztató kérdésekre, témákra reflektálnak. Részletes program itt. Jegyár: 1000 Ft.

kalaka

Terézvárosi Búcsú – VI. ker., Eötvös utca-Szófia u. sarok, október 17-18. (ingyenes)
Kézműves vásárral, gasztronómiai programokkal, bemutatókkal, vezetett sétával és koncertekkel várnak benneteket ezen a hétvégén a Terézvárosi Búcsún. Szombaton 16 órától fellép a Búgócsiga zenede, vasárnap 10:30-tól az Alma, 15 órától a Kaláka. Minden program ingyenes!

DSC_9893_large

Babahordozó Hét a Válaszkész Szülők Egyesületével – Zuglói Civil Ház, október 17-18. (ingyenes)
Szoptatási- és hordozási tanácsadással, előadásokkal, Ringatóval és érdekes programokkal várják a legkisebbeket és szüleiket a Zuglói Civil Házban. Részletek itt. Ingyenes!

OKTÓBER 17., szombat

lolka_bolka

Világjáró gyerekek – Deák 17 Galéria, 9:00-12:00
A „Világjáró Gyerekek Klubjának” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne új kultúrákat megismerni. Ezúttal a házigazda Lengyelország lesz. Részletek itt. Ingyenes!

Szamóca-Kiskertész-tanoda

Szamóca Kiskertész-tanoda – Füvészkert, 10:00 és 11:15
Újra indul kedvenc kertészkedős programunk a Szamóca Kiskertész-tanoda a Füvészkertben, ahol ezúttal Székelyföld növényeivel ismerkedhettek. Regisztráció szükséges! Jegyár: 1500 Ft/gyerek, felnőtteknek füvészkerti belépő.

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, 10:00
Ismét vár benneteket a Zeneakadémia 6-10 éveseknek szóló ismeretterjesztő sorozata a Liszt-kukacok Akadémiája. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. Jegyár: 900 Ft.

lumu_csaladi_delelott

Családi délelőtt rendkívüli kiadás – Ludwig Múzeum, 10:30-15:00
A rendkívüli családi délelőttön a múzeum három szintjén, hat helyszínen, különféle foglalkozásokkal várják a családokat. A megértési nehézséggel élő gyermekeket (Down szindrómás, autista, oxigénhiánnyal született stb.) nevelő családokat szintén várják erre a napra. Jelentkezzetek be a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen, érdemes! 10:30-11:00 és 11:30-12:00 lehet majd utazni óriás lifttel a Ludwigban. A programban résztvevők megismerkedhetnek a múzeum kiállítótereivel, az aktuális időszaki kiállítással, valamint a múzeum műtárgyszállító óriásliftjével. Előzetes regisztráció szükséges (hány fővel és mely kezdőidőponttal szeretnétek részt venni – jelentkezzen a salgo.viktoria@ludwigmuseum.hu e-mail címen lehet). 12:00-13:00 Kertész leszek? Futár leszek? Kukás leszek? címmel Lackfi János és Vörös István szórakoztató irodalmi műsorát láthatjátok. Emellett rengeteg kreatív programmal várnak benneteket egészen 15 óráig.

Játék-a-papírral-origami-hajtogatás_Kultea

Családi délelőtt: Játék a papírral-origami hajtogatás – Kultea, 10:00-12:00
A programon áttekinthetitek az Életünk a játék című időszaki kiállítás kapcsolódó tárgyait, valamint origami figurákat készíthettek. Vendég: Karlócai Mariann. A programon múzeumi belépővel lehet részt venni.

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta – felolvasószínház_Katona

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta – felolvasószínház – Katona József Színház, előcsarnok, 11:00 (ingyenes)
Jim és Lukács világgá megy Gyöngyélet Földjéről, hercegnőt szabadít és sárkányokkal küzd meg. Michael Ende klasszikusát a Katona József Színház művészei, Kiss Eszter, Mészáros Blanka és Tasnádi Bence kelti életre a K:atona Előcsarnokában. A Kolibri Kiadó programjára a belépés ingyenes!

zenel_a_vilag_sokszinu_kolumbia

Zenél a világ! – Müpa, 11:00
A sorozat főszereplői a zene „szerszámai” – a hangszerek. Velük ismerkedhetnek meg a hallgatók autentikus élő zene által, az azt megszólaltató muzsikusok segítségével. Különböző földrészek népi eredetű zenéjével és ritkán látható hangszereivel találkozhatnak a gyerekek a koncerteken és az azokat követő hangszerbemutatókon. Téma: A sokszínű Kolumbia. Korosztály: 8-12 év. Jegyár: 1000 Ft.

kuruttyolo_bekakiraly

Kuruttyuló Békakirály – Marczi, 11:00
Tarján Veronika és Mogyoró Kornél arra vállalkoztak, hogy olyan mesesorozatot indítanak el, ami kinyitja az ablakot a kicsiknek a nagyvilágra. A Kuruttyoló békakirály messzi és közeli tájak gyönyörű dallamain és történetein keresztül mutatja be a saját és más népek kultúráját, zenei világát. Meséi tele vannak csengéssel, bongással, ciripeléssel, ritmussal és minden fülnek való csodával. 3-10 éves korig ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

Hová tűnt a múmia?_CSALÁDI NAP

Hová tűnt a múmia? – Magyar Nemzeti Galéria, 11:00-14:00
Tudod, mit gondoltak az egyiptomiak az isteneikről? Ismerkedjetek meg velük és tisztelőikkel. Találkozhattok egy előkelő herceggel, az istenné vált Imhoteppel, Ptah-Szokárisz-Ozirisszal és a szent macskával – szobor alakban. Kreatív műhely: Írj hieroglifákat, készíts amulettet, színezz régi rajzokat! 11:30-tól családi tárlatvezetéssel is várnak benneteket. Helyszín: C épület, I. emelet, kupolacsarnok. A családi programon múzeumi belépővel lehet részt venni. A belépés ezen a napon (3. szombat) a gyerekek és kísérőik számára díjtalan (26 év alatti gyereket kísérő két hozzátartozó). A program 6 éves kortól ajánlott.

paradicsom_betutesztaval

Paradicsomleves betűtésztával – azaz etetős versek a menzáról – Mesemúzeum, 11:00
A Kompánia Színházi Társulat Lackfi János: Paradicsomleves betűtésztával című verses-kötetét zenésítette meg gyerekeknek s felnőtteknek egyaránt. Ki emlékszik az ovisteára? Hát a tojáslevesre? És a paradicsomos káposztára? Meg a tejbegríz-összekavarásra? Meg a mackósajt-pucolásra? Meg a kakaóscsiga-szétgöngyölésre? Meg a szilvásgombóc-magköpködésre? Meg a betűtészta-kirakósozásra? Ki ne emlékezne a legjobb ovis mulatságokra! Kis és nagy ovisok, örökovisok, ide, ide! Itt a sok ovisétel, a kedvencek, a fujjfujjok, és most senki sem tömi belétek! Jó étvágyat kívánunk nektek! Jegyár: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

gryllus_vilmos_02

Gryllus Vilmos: Őszi daloskönyv – Kőrösi Csoma Sándor K.K., 11:00
Gryllus Vilmost senkinek sem kell bemutatni, ezúttal őszi dalokat énekel majd kicsiknek és nagyoknak Kőbányán. Jegyár: elővételben 1000 Ft, a program napján 2000 Ft.

szentgyorgyi_hanna

Színes Egér: gyerekjóga – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
Október 17-én 11 órától gyerekjóga 3-tól 10 éves korig Szentgyörgyi Hannával a Két Egérben.

Hot Wheels Apák és Fiúk napja_2012

Hot Wheels – Apák és fiúk napja – Millenáris, 10:00-17:00 (ingyenes)
Október 17-én ismét kitárja kapuit a Hot Wheels világa 10 és 17 óra között a Millenárison, amely újabb izgalmas kihívásokat tartogat. Akik az Apák és fiúk napjára mennek, készüljenek fel, hogy hosszú a sor és nagy a tömeg. Ingyenes!

Vasárnapra is van pár jó ötletünk itt!
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: Rendhagyó családi nap a Ludwigban, Szamóca Kiskertész-tanoda, Felolvasószínház a Katonában
Rozi kedvencei: Világjáró Gyerekek Klubja a Deák17-ben, Rendhagyó családi nap a Ludwigban, Felolvasószínház a Katonában