Programajánló – november 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

sundor-es-niru_105

Az őszi szünet utolsó hétvégéjére is jut még bőven program. Használjátok még ki ezt a pár napot, hiszen vasútmodell kiállítást, vásárt és börzét, ingyenes Állatkerti programokat, diafilmeket, bábelőadást, családi túrákat, koncerteket is is ajánlunk az elkövetkezendő napokra. Érdemes megnézni még kedvenc játszótér készítőink valamelyik remek helyét vagy legújabb kirándulós válogatásunkat is. Programajánló a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Játszóterek

mesekert_jatszoter_skanzen_MG_8983_

A következő csapatok az elmúlt évben nagyon sokat tettek azért, hogy egyedi és különleges játszóterek épüljenek az ország számos pontján. Ismerjétek meg őket, és fedezzétek fel a legjobb helyeket! Kedvenc játszótereink készítői egy válogatásban.

Vasútmodell kiállítás – Kultúrkúria, november 4-6.

vasutmodell_kiallitas_kulturkuria

A kiállításon látható lesz: 35 méter hosszú, H0-s méretarányú terepasztal vasút, villamos és autóbusz közlekedéssel, éjszakai vonatozás, LEGO város működő vasutakkal, RC helikopter bemutató, de interaktív játszóházzal is készülnek irányítható H0-s Thomas vasúttal, tologatható Thomas vasúttal és mozdonyokkal. Belépő: felnőtt 700 Ft, gyerek (2 éves kortól) 500 Ft.

Tarisznyás túrák – Természettudományi Múzeum, november 6-ig

tarisznyas_tura

Október 29. és november 6. között a Természettudományi Múzeumban gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt indulhatnak el az épület kincseinek, érdekességeinek felkutatására, a Bálnától a bárkáig, A magyar dinók nyomában vagy az Idősebbek is elkezdhetik útvonalakon. A múzeumi tarisznyában megtalálják a felfedező úthoz szükséges kellékeket, pl. távcsövet, nagyítót, mérőszalagot, és a játéklapot. Múzeumi belépővel látogatható.

Ingyenes múzeumok hétvégén 

obudai_jatekkiallitas

Ingyenes a belépés a 26 év alattiaknak, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozónak minden hónap első szombatján, tehát november 5-én az Óbudai Múzeum, illetve a hónap első vasárnapján, azaz november 6-án a Néprajzi Múzeum, a Természettudományi Múzeum és a Terror Háza Múzeum állandó kiállításaira.

14 év alatt ingyenes az Állatkert, nyugdíjasoknak 1000 Ft a belépés

szurikatak

Még ezen a hétvégén is ingyenesen mehetnek be a gyerekek (14 év alatt) az Állatkertbe, ahol rengeteg programmal készülnek.

NOVEMBER 5., szombat

Baba-mama börze – Aranytíz Kultúrház, szombaton 9:00-13:00 (ingyenes)

baba_mama_borze_osz_2016

November 5-én kisgyermekes családok cserélhetnek, adhatnak és vehetnek használt baba-, kismama- és gyerekruhákat, játékokat, mesekönyveket, babafelszereléseket. Az asztalok ingyenesen állnak rendelkezésre az V. kerületiek számára, éppen úgy mint a helyszínen a gyermekmegőrző, de a vásárlásra mindenkinek lesz lehetősége. A vásárral egy időben jótékonysági baba-, gyerekruha, gyereklábbeli és játékgyűjtést is szerveznek. Ingyenes!

Pici Piac – Larus Étterem (a MOM-nál) – szombaton 9:00-18:00 (ingyenes)

picipiac

Ismét vár benneteket a PICI PIAC november 5-én szombaton 9-18-ig dizájner baba-mama-gyerek vásárral és magyar tervezők hazai termékeivel kifejezetten kismamák, gyerekek, családok számára. Ingyenes!

Legyél te is szerkesztő! családi nap – Kassák Múzeum, szombaton 10:00-13:00

legyel_te_is_szerkeszto_kassak_muzeum

Montázs, festés, kivágás technikával avantgárd lapozót készíthet a kicsikkel, kollázsokkal, szövegekkel folyóiratot szerkeszthettek a nagyobbakkal. Az elkészült lapokat egyszerű könyvkötési technikákkal fűzhetitek egybe. Az egyéni alkotás mellett egy közös óriáskollázst is tervezhettek, mely a foglalkozás végéig folyamatosan egészülne ki új elemekkel. A foglalkozást tartja: Matuz Edit, múzeumpedagógus és Csóka Heléna. Belépődíj: 600 Ft/fő, családi jegy: 1800 Ft.

Legkisebbek mozija: Bogyó és Babóca – Puskin, szombaton 10:00

bogyo_es_baboca

Bogyó és Babóca a legkisebbek kedvencei ezen a szombaton a Puskin moziban. Jegyár: 800 Ft.

Liszt-kukacok Akadémiája és jazz játszótér – Zeneakadémia, 10:00

Lisztkukacok_zeneakadémia

A kiscsoportos beavató foglalkozások továbbra is az általános iskola 1-4. osztályosainak szólnak, és idén is pecsételő füzetet nyomnak a gyerekek kezébe: ha összegyűjtik a megfelelő számú pecsétet, ajándékot kapnak.Jegyár: 900 Ft. 11 órától a nagyobbakat jazz játszótérrel várják. A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. Jegyár: 1200 Ft.

Borbáth Péter-Bodor Panna: Sündör és Niru – Trafó, szombaton 11:00

sundor-es-niru

Sündör és Niru elveszítik, majd újra megtalálják egymást. Történetükön keresztül a barátságról, felelősségről, birtoklásról és az elérhetetlen utáni vágyról gondolkozhatunk. Végül a frizbi is megkerül. Jegyár: 800 Ft.

Családi napok – Királyrét, 11:00 és 14:00

csaladi_napok_kiralyreten

Még november 5-én is 11 és 14 órától terepi sétával, észtornával, mikrovilággal (a világ mikroszkópon át) és kézműveskedéssel várnak minden korosztályt a Családi napok – Őszi szünet Királyréten eseménye. Előzetes bejelentkezés szükséges (lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig). Belépő: 2000 Ft/család/alkalom (belépőjegyet is tartalmazza a kiállításra)

Csiribiri családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

kereplo_babszinhaz

Márton napi mese az aranytojást tojó libáról a Görömbő Kompánia zenés, táncos meséje, majd kézműves játszóház vár rátok szombaton délután a Kultúrkúriában. Jegyár: 700 Ft.

NOVEMBER 6., vasárnap

MintaPinty Zenekar: Kész MintaCirkusz – Klauzál Ház, vasárnap 9:20-13:00

mintapinty-zenekar_kesz_cirkusz

Zenés találkozás a MintaPinty Cirkusz fantasztikus fellépőivel: állatok és emberek, mindenféle szerzetek össze-vissza a porondon! Csak itt látható többek között a távoli egzotikus országból érkezett tudatlan úr és az ő (marha rosszul) idomított marhái – rögtön két felvonulásban. Előlép Ede, egy félénk vetkőzősztár, a gonosz és mindig váratlanul Lecsöppenő Kecsöp Benő, a koronázatlan fogú dívasztár, Mádmázel Parizer, a mohó ReggIguána és a Minta-Raszta Banda és még oly sok meglepetés…Móka és kacagány! És persze zene, zene! A koncert után kézműves foglalkozás is lesz az előtérben. Jegyár: 1100 Ft.

Ringató könyvek bemutatója – Magyarság Háza, vasárnap 9:30 (ingyenes)

ringato_konyvek

November 6-án 9:30-tól a Magyarság Házában mutatják be az új Ringató könyveket, melyek a Kolibri gondozásában jelentek meg. Ingyenes!

Cifra Palota és Móra könyvbemutató – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

kerekito_mano_uj_konyvek

Vasárnap a Müpa Cifra Palotáján a Móra kiadásában megjelent Kerekítő manó legújabb történeteit mutatják be 11 órától, de lesz még Kispárna koncert is. Ingyenes!

Veszprémi Kabóca Bábszínház: Álomszövők – V. Baba Art – Művészeti napok és szakmai konferencia – KMO, vasárnap 10:00

babaszinhaz_alomszovok

„A kicsik számára a világ egy nagy, színes ismeretlen birodalom, ahol reggeltől estig számtalan felfedeznivaló várja őket. Cini, cini, muzsika, táncol a kis Zsuzsika… A Bóbita Bábszínház csecsemőszínházi előadásában a csöppségek együtt fedezhetik fel a természet apró csodáit, titkait Zsuzsival és sok-sok mondókával.” Részletek itt. A babaszínházi előadás része a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házban (KMO) november 6-7-én megrendezésre kerülő V.BabaArt programsorozatnak!

Nagy Dia Nap – Art&Cinema, vasárnap 11:00

nagy_dia_nap_bogyo_es_baboca

Diavetítés kisebbeknek 10 órától, ahol Bogyó és Babóca történeteit nézhetitek meg, majd 11 órától a nagyobbak láthatják A szépséges királykisasszony, A Négyszögletű Kerek Erdő lakói, A titkos kert és a Brúnó kapitány c. diafilmeket. Tárlatvezetés a Diafilmmúzeumban (a vetítések után kb. 10.40-től és 12.00 órától). Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékben levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel). Jegyek előrendelhetőek a mozi telefonszámán: +36 20 239 1575

Palya Bea: Nappali Dalok családi koncert – Akvárium Klub, 17:00

palya_bea

A Nappali dalok nemcsak a legújabb, várva várt Palya Bea számokat bemutató lemez, hanem egy életérzést bemutató könyv is, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy a lakást családi játszótérré, a hétköznapokat pedig zenei ünneppé varázsolhassuk. Jegyár: 3 éves korig ingyenes, elővételben a családi jegy 6000 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Még vasárnapig tart Mikulás Expressz játékunk, ahol a Vasúttörténeti Parkba nyerhettek családi belépőt (2 felnőtt + 2 gyerek) december 4-ére!

telapo-expressz

Era kedvencei: Nagy Dia Nap, Legyél te is szerkesztő családi nap a Kassák Múzeumban
Rozi kedvencei: Vasútmodell kiállítás a Kultúrkúriában, Sündör és Niru bábelőadás a Trafóban