Programajánló – november 29., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

sicc_afrikaban_diafilm

Ne csak az első gyertyát gyújtsátok meg az adventi koszorún ezen a napon, hanem ne hagyjátok ki a jobbnál jobb programokat sem 🙂 A Barabás Villában régi diafilmeket tekernek, a Jurányiban téli meséket láthattok, a Nemzeti Színházban kezdetét veszi a négy vasárnapon át tartó Kölyök Fesztivál, a Mimi és Liza című animációs filmet vetítik a Puskinban, sőt a karácsonyi vásárok is megnyitottak, több helyen jégpályával, ezekről jövő héten bővebben is írunk 🙂 Programajánló Advent első vasárnapjára!

NOVEMBER 29., vasárnap

BÓBITA BÁBSZÍNHÁZ előadása-Menjünk_menjünk_Betlehembe_7756

Adventi Kölyöknapok – Nemzeti Színház, 10:00-13:00 (ingyenes)
Színház, koncert gyerekeknek, családoknak mind a négy adventi vasárnapon! A földszinti előcsarnokban pedig karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására a Néprajzi Múzeum, a Hagyományok Háza és a Litea könyvesbolt munkatársai vezetésével. A programok 10 órakor kezdődnek és 13 óráig tartanak. Ezen a vasárnapon a Bóbita Bábszínház előadását láthatjátok és a Fonó zenekar húzza a talpalávalót! Részletek itt. Ingyenes!

gryllus_vilmos

Gryllus Vilmos: Nótás Mikulás – Puskin, 10:00 és 12:00
A Nótás Mikulás c. műsorban a tél és a téli ünnepek énekei szerepelnek, elsősorban persze Mikulás és Télapó dalai. Mikulással a névnapján, december 6-án találkozhatunk, de énekelünk a Karácsonyról, az Újesztendőről és a farsangról is, hiszen Télapó szolgálata csak ekkor, a tavasz kezdetén ér véget. Jegyár: 2000 Ft.

cifra-palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota eheti témája a lovagkor és a reneszánsz. Lesz még Kerekítő, interaktív játék, koncert és sok foglalkozás is. Ingyenes!

kolompos_zenekar

Kolompos karácsonyváró koncertje – Erzsébetligeti Színház, 10:30
A Kolompos ezen a vasárnapon karácsonyváró koncerttel készül kicsiknek és nagyoknak. Ajánlott korosztály: 2-8 év. Jegyár: 1200 Ft, családi jegy: 3900 Ft (2 felnőtt+ 2 gyerek).

nagy_dia_nap

A Nagy Dia Nap – Barabás Villa, 11:00 (ingyenes)
A Nagy Dia (hó)Nap hivatalos zárórendezvényén gyerekkorunk kedvenc meséiből válogatnak: A só (írta: Petrolay Margit, rajzolta: Jankovics Marcell rajzfilmje alapján Hegedűs László és Debreczeni Katalin); Boribon, a játékmackó (írta és rajzolta: Marék Veronika); Mazsola fürdik (írta: Bálint Ágnes, Bródy Vera bábjaival); Sicc Afrikában (írta: Kámán Jenő, rajzolta: Tankó Béla) + egy meglepetés diafilm, amit Ti választhattok ki. Ingyenes!

teli_mese

Téli mesék – Jurányi Inkubátorház, 11:00
Ebben az előadásban nem csak egy, hanem mindjárt két mesét is láthattok. Az egyik a Holle anyó, amit nyilván sokan ismertek, a másik pedig egy kortárs mese, Az elfelejtett lények boltja. A Holle anyó történetét a lusta lány szájából hallhatjuk, aki hol is töltené ideje nagy részét, mint az ágyban. Meséje közben megelevenedik az ágy, és benne a párnák, a lepedők, a takarók új életre kelnek. Mire mondókájának végére ér, azonban nagy változáson megy keresztül. A másik történet főszereplője egy karácsonyi angyal. De nem csak egy a sok közül, hanem az utolsó karácsonyi angyal, Ariella, aki véletlenül megleli a nagyvárosban az Elfelejtett lények boltját. Ez a bolt telis-tele van különlegesebbnél különlegesebb lényekkel, de mind közül a legfurcsább maga a bolt tulajdonosa, Gubanc, egykori ködmanó.
És hogy mi történik velük? Ez legyen meglepetés… Jegyár: 1000 Ft.

ringató_mesék_A gazdi zenész

Karácsonyi Ringató – Városháza tér, 11:00 (ingyenes)
Ringató a legkisebbeknek ezen a délelőttön közös énekléssel a Városháza tér fűtött üvegházában. Legújabb interjúnkat Gáll Viktória Emsével a Ringató mesékről itt olvashatjátok. Ingyenes!

VarkertBazar_Advent

Várkert Bazár adventi programsorozat (kísérőprogramok ingyenesek)
Idén első alkalommal rendezik meg az adventi programsorozatot a Várkert Bazárban november 29. és december 24. között számos program várja majd a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében a kicsiket (kézműves foglalkozás, táncház, gyerekműsorok) és nagyobbakat. Egyedi látnivalót kínál majd a Várkert Bazár előtt felállított, a Hello Wood nemzetközi művészeti program által, erre az alkalomra készített, ünnepi gigantikus installációja. A kísérőprogramok ingyenesek. Az esti koncertekre és a Táncszínház jegyet vagy bérletet lehet vásárolni.
Sőt november 28. és 2016. január 10. között, a hét minden napján 10 és 20 óra között a Citadellán is lesz karácsonyi vásár. Főbb programok: november 29., december 6., 13., 20.

mimi és liza

Mimi és Líza – Puskin, 11:00
Az Anilogue fesztivál 11 órakor a Puskin moziban a legkisebbeket várja! A Mimi és Líza című rajzfilmben hat kis történetet láthatunk, melyekben Mimi, a félénk, vakkislány és barátnője, a nyughatatlan Líza együtt fedezik fel a világot: Líza szinte mágikus képességével, amivel folyton valami furcsa és vicces helyzetbe hozza őket, Mimi pedig a „csukottszemek” világában tökélyre fejlesztett, különleges adottságai és képességei segítségével tájékozódik. A vetítéseket a gyerekeknek egy bábművész mesélő fordítja.

kuruttyolo_bekakiraly

Tarján Veronika – Mogyoró Kornél: Kuruttyoló Békakirály – Vörösmarty tér, 11:00 (ingyenes)
A Budapesti Karácsonyi Vásár színpadán ezen a délelőttön Tarján Veronika és Mogyoró Kornél zenél majd. Ingyenes!

Gyors és könnyű megoldások, ha még nem készítettetek volna adventi naptárat és néhány belevaló ötlet itt.
A legjobb karácsonyi vásárok összegyűjtve itt.

Szombati programok itt.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Era kedvencei: A Nagy Dia Nap a Babarás Villában, Adventi Kölyöknapok a Nemzetiben, Téli mesék a Jurányiban, Mimi és Liza a Puskinban (Anilogue)
Rozi kedvencei: A Nagy Dia Nap a Babarás Villában, Téli mesék a Jurányiban, Mimi és Liza a Puskinban (Anilogue)