Programajánló – nov. 27., Advent 1. vasárnapja

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

pat-a-mat_animacio

Kiskertpiac a DIY jegyében, vetítős Pizsamátor buli az Urániában, Szalóki Ági családi koncertje a Müpában, Kétbalkezesek filmvetítés és ingyenes ünnepi programok várnak rátok a Nemzeti Színház Adventi Kölyöknapján, a Városháza parkban, a Várkert Bazárban és még számos helyszínen advent 1. vasárnapján.

NOVEMBER 27., vasárnap

Kiskertpiac – Anker’t, vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes)

borarti_haziko

Vasárnap jó hangulattal és sok izgalmas alkotós programmal vár rátok a Kiskertpiac, ahova a Borarti alkotóműhely is kitelepül. Raklapból készíthettek kis házikót az újrahasznosítás, DIY, szabad alkotás jegyében, és lesz még Furagura játszótér is.

Pizsamátor: Rutkai Bori Banda vetítős koncertje (Anilogue) – Uránia, vasárnap 10:30-11:30

rutkai_bori_banda

Különleges koncert az Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztiválon, amely során Bori festett, színpompás képeiből és a zenekari klipekből vett jelenetekből Kiss Ákos vj keveri a dekoratív hátteret. Elővételben 1100 Ft, helyszínen 1400 Ft.

Hahó Együttes – MOM, vasárnap 10:30

Haho_Egyuttes

A Hahó Együttes egyedi hangvételű dalainak témái a jelenkor kihívásai: a környezetvédelem, a tágabban értelmezett ökológiai és zöld gondolkodás. A dalok játékos, interaktív formában, közvetlen hangon a legkisebbeknek is segítenek megérteni, mi is az a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság, miért és kinek rossz a globális felmelegedés, mitől lesz egészséges a táplálkozás és tudatos a vásárlás, miért fontos a testi-lelki egészség és egymás elfogadása. Jegyár: 500 Ft, 300 Ft/kísérő.

40 éves a Kassák Múzeum – vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

kassak_muzeum_40

A Kassák Múzeum látogatóit november 27-én ingyenes belépéssel, és egy MA képeslappal ajándékozza meg 40. születésnapja alkalmából. Ingyenes!

Cifra Palota és Szalóki Ági koncert – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

szaloki_agi

A szokásos alkotós és színpadi programok mellett ez vasárnapon meghallgathatjátok 11 órától Szalóki Ági Körforgás című családi koncertjét. A Körforgás szövegei is sokfélék: a gyerekek és felnőttek számára ismerős élethelyzetekről szólnak (utazás a négyes-hatos villamoson, mi történik, ha lefagy a számítógép), de lehetőséget adnak a szerelemről, a születésről, a családról és az elmúlásról szóló beszélgetésekre is. Ingyenes!

Kétbalkezesek (Anilogue) – Puskin, vasárnap 14:30

pat_a_mat

A slapstick humorú, dialógus nélküli bábanimációt leginkább a gyerekek fogják élvezni a főhősök lehetetlen balszerencséinek folyamatos halmozása miatt, amik közt egy elszabadult szobakerékpár, egy megállíthatatlan fűrész és több félresikerült otthoni DIY-megoldás is szerepel.

Egy csepp világnap – BOK Csarnok (volt Syma), vasárnap 10:00-18:00 (ingyenes)

egy_csepp

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes családi egészségnapján a népszerű fellépőkön kívül táncbemutatók, gyerekfoglalkozások, ugrálóvárak garantálják a jó hangulatot. A Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából Egészségpiaccal, ingyenes szűrésekkel, szakmai előadásokkal, diabétesz sétával és tanácsadás is várják a látogatókat. Ingyenes!

MárkuSzínház: Mátyás király szárnyai – Várkert Bazár, vasárnap 16:00

matyas_kiraly_markus_szinhaz

Szilágyi Erzsébet és Hunyadi János emlékezik vissza nagy királyunk gyermekkorára, győztes csatáira, és lelkének égbe szállására…. Akkor még angyalok töltötték meg az eget, a kapukban sárkányok tisztelegve fújták a tüzet…Részletek itt. Belépő: 500 Ft.

Rutkai Bori kiállításának megnyitója – If Kávézó, vasárnap 17:00, megtekinthető:  december 3-ig (ingyenes)

rutkai_bori_banda_naptar

Vasárnap délután az If kávézóban, a Ráday utcában a naptárhoz készült meseképekből és más Bori-festményekből nyílik (3 szinten!) kiállítás és egy kis zene is lesz. Ingyenes!

Adventi bolhapiac és csere-bere – Margitutcakilenc, vasárnap 10:00-17:00 (ingyenes)

Margitutca9

Felnőtt és gyermek ruha, játékok, könyv és sok egyéb használt izgalmas tárgy cserélhet gazdát ezen a napon. Hideg és meleg ételek, hazai kézműves sörök, borok, pálinkák kaphatóak a helyszínen üzemelő bisztróban, és 12 órától élőzenés mulatság is lesz. Részletek itt. Ingyenes!

ADVENTI PROGRAMOK

Adventi Kölyöknapok – Nemzeti Színház, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

labita_szinhaz

Karácsonyi kézműves műhelyek, mézeskalács készítés, makettkivágó-hajtogató, gyermekkönyvek vására – mind a négy adventi vasárnapon 10.00-13.00-ig vár rátok a Nemzeti Színházban a Néprajzi Múzeum, A Hagyományok Háza, és a Litea könyvesbolt munkatársaival. 11 órától a Lábita Színház előadását nézhetitek meg, 12 órától pedig a Góbé zenél majd. Az előadásokra korlátozott a férőhely. Ingyenes!

Eszter-lánc Mesezenekar – Városháza park, vasárnap 11:00 (ingyenes)

eszter_lanc

Az Eszter-lánc Mesezenekar mese-erdő közepébe hív minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet. A sűrű téli erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt, és a havas mesében talán a Mikulás nyomaival is találkozunk. Mire átérünk az erdőn, telerakjuk a puttonyunkat sok zenével, dallal és nevetéssel.Ingyenes!

Várkert Bazár programok, vasárnap 15:00-19:00 (ingyenes)

advent-a-varkert-bazarban

Vasárnaponként 15 és 19 óra között apró ajándékok készítésével, Manókonyhával (mézeskalács díszítés, szaloncukor készítés), Környei Alice interaktív gyermekjátszójával, ügyességi játékokkal, interaktív előadásokkal készülnek a Várkert Bazár ünnepi programsorozatán. Ingyenes!

A legjobb adventi vásárok városszerte

advent_varoshaza

Ezen a hétvégén már várnak benneteket az adventi vásárok városszerte rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, bábelőadással, több helyen korcsolyázási lehetőséggel, kürtőskaláccsal és még sok minden mással, és mindenhol meggyújtják a első gyertyát is. Nézzétek meg a legjobbakat!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
A szombati programokat itt találjátok.

Era kedvencei: Kiskertpiac, adventi gyertyagyújtás és fényfestés a Bazilikánál, Anilogue
Rozi kedvencei: Kiskertpiac, Kétbalkezesek a Puskinban, Advent a Várkert Bazárnál