Programajánló – nov. 26., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ma-vie-de-courgette

Ezen a hétvégén kezdődnek az adventi vásárok, ahol hétről hétre több jó programot is kiemelünk majd a koncertektől kezdve a bábelőadásokon át a workshopokig. Biztos, hogy nem hagyjuk ki az Anilogue egyik szuper gyerekprogramját, de kertészkedhettek mesehősökkel, kalandozhattok Portugáliában, jó könyvek társaságában tölthetitek a délelőttöt a Pagonyfeszten, valamint alkotós programokat, könyv- és lemezbemutatót is ajánlunk. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Anilogue Filmfesztivál – Uránia, Puskin, Art&Cinema, november 27-éig

a-voros-teknos

Budapest leggazdagabb animációs filmprogramjával, koncertekkel, workshopokkal jön az Anilogue. Nem csak haladó rajongóknak, hanem úgy általában azoknak, akik szeretik az animációs filmeket. Több gyerekprogrammal is készülnek, melyeket megtaláltok a szombati és vasárnapi ajánlóban részletesen is.

NOVEMBER 26., szombat

Világjáró gyerekek – Portugália – Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, szombaton 9:30-12:00 (ingyenes)

vilagjaro_gyerekek_portugalia

Az idei évben utoljára „mehettek világgá”. Ezúttal Portugáliába „utazhattok” és sok-sok finomsággal várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt a Deák17-ben. Fb esemény itt. Ingyenes!

Redesign adventi foglalkozás – Humusz Ház, szombaton 9:30-12:00

adventi_foglalkozas_humusz

Várják a kézműves programokat kedvelő óvodásokat, iskolásokat, anyukákat és kreatív felnőtteket redizájn adventi naptár- és ajtódíszkészítő foglalkozás. Az anyagokat, eszközöket biztosítják, gyakorlott kézműves foglalkozásvezetők segítik a munkát. Hozzájárulás: 900 Ft/fő.

Nézd, ez én vagyok! könyvbemutató – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

nezd_ez_vagyok_en

Mi múlt vasárnap voltunk a könyvbemutatón a Jurányiban, ami nagyon jól volt. Ha akkor lemaradtatok, akkor most érdemes a Két Egérben bepótolni 11 órától. Belépő: 500 Ft.

Matinée (Anilogue) – Art&Cinema, 11:00

a-farkas-megfazik

Az Anilogue, kifejezetten a kisgyerekekre gondolva rakott össze egy dialógusmentes, animációs blokkot. A szövegben nem, de képekben annál inkább bővelkedő filmek látogatása 4 éves kortól ajánlott. Fb esemény itt.

Az örökké termő fa Misi Mókussal – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

mesehosok

„Gyertek, lépjetek be kedvenc mesétekbe, segítsetek a főszereplőknek vetni, locsolni, kincset keresni, és cserébe egy olyan kalandokkal tarkított utazásra viszünk, mely végigvezet a dzsungeltől a pusztáig, idegen bolygókat, és a holdat is érintve.” Ára: 1500 Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeket várnak). Bejelentkezés szükséges! A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bejönni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a gyerekeket.

Téli Pagonyfeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum, szombaton 10:00-14:00

teli_pagonyfeszt

Sok mese, új könyvek, Eszter-lánc Mesezenekar koncert, Graffaló barátai filmvetítés, Mikulásvárás, társasozás, színház és állomásos játék is lesz most szombaton a Pagonyfeszten. Gyerek belépő (0-14 éves korig): 800Ft, felnőtt belépő: 1200Ft, családi belépő (2 felnőtt és kiskorú gyermekeik): 2500 Ft.

Pandala-szigetek workshop – Manzart, szombaton 10:00-13:00

pandala_workshop

A workshopon készíthettek kavicsmágnest, nyakláncot, és mivel közelegnek az ünnepek, akár karácsonyfadíszt is Parádi Orsival. Mintául ott lesznek veletek a Mikuláspandala és Mikulásbagoly, na és a fenyőfa, a karácsonyfa és a hópehely.

Kétbalkezesek (Anilogue) – Uránia, szombaton 11:00

pat_a_mat

A slapstick humorú, dialógus nélküli bábanimációt leginkább a gyerekek fogják élvezni a főhősök lehetetlen balszerencséinek folyamatos halmozása miatt, amik közt egy elszabadult szobakerékpár, egy megállíthatatlan fűrész és több félresikerült otthoni DIY-megoldás is szerepel.

Ovis mesék – Óbudai Platán Könyvtár, szombaton 11:00 (ingyenes)

ovis_mesek

A könyvtár vendége ezen a szombaton Vadadi Adrienn lesz, aki mesél és játszik majd az óvodásokkal. Ingyenes!

Mesélő Budapest könyvbemutató – Mesemúzeum, szombaton 14:00 (ingyenes)

meselo_budapest_konyvbemutato

Hallottál már a hídmesterekről és arról, mi a feladatuk? Tudod-e, ki volt Budapest vőlegénye, és miért hívták kockás bárónak? Gondoltad volna, hogy Európában azért épült elsőként nálunk földalatti, mert az Andrássy utat akkoriban gyönyörű fakocka burkolat fedte, melyet nem akarták tönkretenni a sínekkel? Tudod-e, miért van hét tornya a Halászbástyának? És miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten? A könyvbemutatón a szerzővel, Tittel Kingával és Török András művelődéstörténésszel a Kolibri Kiadó főszerkesztője Balázs Eszter Anna beszélget. A helyszínen a kötet 20% kedvezménnyel vásárolható meg. Ajánlott korosztály: 8-15 éves korig.

Katáng lemezbemutató – Aranytíz, szombaton 15:00

Megjelent Hétmadár címmel a Katáng együttes legújabb lemeze ezúttal egy mesekönyv társaságában, melyet Máray Mariann illusztrált és a Kolibri Kiadó adott ki. Lemezbemutató koncerttel is készülnek az Aranytíz Kultúrházban szombaton 15 órától. A jegyek elővételben: 1400 Ft/fő. A koncert napján 1900 Ft/fő.

Stylewalker Night – Belváros, szombaton 14 órától (ingyenes)

furagura

November 26-án, szombaton 14 órától ismét programokkal és kedvezményekkel várnak mindenkit a magyar vonatkozású design üzletek, designer showroomok a Stylewalker Night rendezvényén. A résztvevő boltok között van a Károlyi kert szomszédságában található Le Petit Design. Itt a gyerekeket a Furagura csapata kreatív játszótérrel várja, ahol Kormos Mercédesz művészetpedagógus vezetésével a megtapasztalhatják a közös, felszabadult, játékos alkotás örömét. A program 2 turnusban folyik majd: 16-17:15 és 17:45-19 óráig. Ingyenes!

Tatai Vadlúd Sokadalom – Tata, Öreg-tó, szombaton egész nap

tatai_vadlud_sokadalom

„A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk. A Tatai Vadlúd Sokadalom tehát nemcsak a vadludak sokadalma, hanem a madarászoké, természetvédőké is.” Ingyenes!

ADVENTI PROGRAMOK

A legjobb adventi vásárok városszerte

advent_obudan

Ezen a hétvégén már várnak benneteket az adventi vásárok városszerte rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, bábelőadással, több helyen korcsolyázási lehetőséggel, kürtőskaláccsal és még sok minden mással. Nézzétek meg a legjobbakat!

Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vására – Várkert Bazár, szombaton 9:00-13:00 (ingyenes)

jotekonysagi_adventi_vasar

A Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) kezdeményezésére idén első alkalommal fognak össze családos szervezetek és közéleti szereplők, hogy egy jótékonysági vásár keretében együtt segítsenek. A vásár színes családi programokat is kínál: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, lesz logikaland vetélkedő, kézműves foglalkozás, éneklés, mondókázás várja a gyerekeket Gróh Ilonával és a ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is. Ingyenes!

Bolba Éva és a Jazzterlánc – Városháza park, szombaton 11:00 (ingyenes)

Szerethető jazz muzsika kicsiknek és nagyoknak, ahol az interaktív koncertet izgalmas hangszerbemutató, közös éneklés és táncolás jellemez. Ingyenes!

Adventi forgatag – Váci Waldorf Iskola, Téglaház út (régi laktanya épülete), szombaton 10:00-16:00 (ingyenes)

adventiforgatag2016

Kézműves termékek vására, koszorú készítés, játszóház, táncszínház és mese vár rátok a váci Waldorf suliban. Ingyenes!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
Vasárnapra itt találtok programokat.

Era kedvencei: Mesélő Budapest könyvbemutató a Mesemúzeumban, Pagonyfeszt a PIM-ben, Anilogue
Rozi kedvencei: Anilogue Filmfesztivál, Mesélő Budapest könyvbemutató a Mesemúzeumban, Világjáró gyerekek – Portugália, Nézd, ez én vagyok! könyvbemutató a Két Egérben