Programajánló – nov. 19-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

jo_ha_van_mome_anim

Ezen a hétvégén denevéres programokkal várnak benneteket a Természettudományi Múzeumban, expóval a Sportarénában és szombaton ingyenes családi nappal a Bálnában. Több szuper könyvbemutató is lesz a Két Egérben, a Mesemúzeumban és a Jurányiban. Akik már a télre hangolódnának, azoknak a Városligeti Műjégpályát és a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt ajánljuk, akik pedig fáznak, találnak művészeti foglalkozást és színházi előadást is a programajánlóban. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN:

Denevér Gála és forgatag – Természettudományi Múzeum, november 18-20.

dengala_ad

November 18-19-20-án rendezik meg a Természettudományi Múzeumban a „2016. Év Emlőse a denevér” programsorozat zárórendezvényét. A hétvégén a fergeteges denevér forgatagon a Vadonleső program és a hazai nemzeti parkok szervezésében hálójáték, meseolvasás, lufidenevér-készítés, arcfestés és nyeremények is vár benneteket. Fellép Róka Szabolcs, Kardos-Horváth János, Navratil Andrea, Varga-Fogarasi Szilvia. A szervezők extra ajándékkal kedveskednek annak, aki denevéres ruhában jön el a múzeumba. Belépődíj: 300 Ft/fő (A programon a kiállításokra megváltott belépőjeggyel is részt lehet venni, kivéve a Dinókert belépőjegyét.)

Baba-mama Expo és KidExpo – Sportaréna, november 18-20.

kidexpo_3

Idén is vár benneteket a Budapest Sportarénában november 18. és 20. között hazánk legnagyobb családi expója, ahol szombaton az Alma, vasárnap pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél majd. Felnőtt jegy: 2200 Ft, 12 év alatt ingyenes!

Új tanösvény a Városligetben

20161115_154717

A héten egy új madaras tanösvényén is jártunk, amelyet érdemes felkeresni, ha a Városligetben sétáltok.

Karácsonyi vásár – Vörösmarty tér, január 1-jéig (ingyenes)

budapest_christmas_fair

A Vörösmarty téren a karácsonyi vásár már a múlt héten megnyitotta kapuit, és hamarosan sorra nyílik a többi adventi vásár is sok színes programmal. Szombaton 10 órától a MASZK Bábszínház előadását, vasárnap 10 órától Bartha Tóni bábszínházát nézhetitek meg. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

Megnyílt a Városligeti Műjégpálya és a jövő héttől több szabadtéri koripálya is vár benneteket!

varosligeti_mujegpalya_02

Budapesti szabadtéri jégpályakörkép hasznos információkkal, illetve néhány fedett pálya, amely szintén nyitott bizonyos időpontokban a nagyközönség számára is. Részletek itt.

NOVEMBER 19. szombat

Szamóca Kiskertész-tanoda: Hófehérke és a mérgezett alma – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

mesehosok

Hófehérke almáját mivel mérgezhette meg a gonosz boszorka? Gyertek el, és kiderül a válasz.. Alma is lesz (nem mérgezett)…Kertészkedj kedvenc mesehősöddel: ültess egy katicalánnyal, keresd meg az örökké termő fát egy mókussal, szüretelj tündérekkel, csodáld meg egy virág szépségét, ahogy a kis herceg tette. Belépünk a mesék birodalmába, hogy a mesehősökkel együtt tapasztaljuk meg azt a csodát, hogy hogyan lesz egy pici magból, egy égig érő paszuly. Előzetes jelentkezés szükséges! Belépő: 1500 Ft/gyerek + szülőknek füvészkerti belépő.

Mome animációs válogatás – Puskin, szombaton 10:00

puskin_kucko

Kiváló, izgalmas kisfilmek a jövő animációs reménységeitől. Változatos stílusban, izgalmas figurákkal, sokszor igen egyedi történetekkel, hangulatokkal. Jegyár: 800 Ft.

BVA BudapestKids családi nap – Bálna, szombaton 9 órától (ingyenes)

csaladi_nap

Egész napos, ingyenes gyermekprogramok: koncertek (Szalóki Ági 15:30-tól, Alma 10:30-tól, Kovácsovics Fruzsina 11:30-tól), bábelőadás, játékok, hangszerbemutató és népzene, fotókiállítás és még sok minden más a BudapestKids első családi napján a Bálnában. Fb esemény itt. Ingyenes!

Családi délelőtt: Bartók szobája – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30

lumu_bartok

„Hallottad már a Bartók nevet? Szerintem biztos. És hallhattál már olyan zenét is, amit ő szerzett. És láttad-e már az ágyát? Azt valószínűleg még nem. Most megnézzük a kiállítótérben, milyennek is gondolta ezt a bútordarabot egy kortárs művész. De – igaz, csak csak fotókon – megnézzük Bartók eredeti bútorait is. A mostani foglalkozáson a Bartókot életében körülvevő vizuális motívumokkal ismerkedünk és ezeket felhasználva megfestjük Bartók szobáját.”
A gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot a programot megelőző napon 17 óráig jelezzék a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. Jegyár: 600 Ft/fő.

Anup és a csodálatos tűzhely – könyvbemutató a Mórával – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

anup

Megismerkedhettek Anup történetével, majd együtt alkothattok Bodonyi Pannival. Levezetésképpen indiai édességek is lesznek. Vendég a szerző, Vajda Éva és az illusztrátor, Bodonyi Panni.

A rézerdő lakói és Brass Cirkusz – Thália, szombaton 11:00 és 15:00

brass_cirkusz

A rézerdő lakói zene, játék, kacagás. Az előadás elsősorban az óvodás és a kisiskolás korúakat célozza meg, de eddig mindenkit „eltalált”. A program 3 éves kortól ajánlott. 15 órától és 6 éves kortól ajánlott a csapat másik előadása, a Brass Cirkusz szintén a Tháliában. Zene zendül, harsona harsan, dob dönög – egy lendületes indulóra bevonul a zenekar: öt rézfúvós és egy dobos. Jegyár: 2000 Ft/fő.

Majoros Nóra: Bolygóvadászok könyvbemutató a Kolibrivel – Mesemúzeum, szombaton 14 órától (ingyenes)

bolygovadaszok

A Bolygóvadászokból kiderül, mi kell ahhoz, hogy útra keljünk egy galaxisban… Például egy különc milliárdos (igazából csilliárdos), aki fejébe veszi, hogy a pénz helyett a jövőben égitesteket gyűjt. Valamint egy különleges űrhajó, melynek hajtóművét sokáig senki sem képes működésre bírni…Az esemény ingyenes. A helyszínen a kötet 20% kedvezménnyel vásárolható meg. Ingyenes!

NOVEMBER 20., vasárnap

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

bugocsiga_zenede

Ismét megnyitja kapuit a Cifra Palota a Müpában Búgócsiga Zenedével, Kerekítővel és drámafoglalkozással. Ingyenes!

Szenvedélyem: a dal – Palya Bea – Müpa, vasárnap 11:00

palya_bea

„Ebben az előadásban azt szeretném megmutatni a gyerekeknek és családjaiknak, hogyan dolgozom, hogyan születik a dal, szeretném őket bevonni a dalszerzés izgalmas, mágikus világába. Az utóbbi húsz évben rendszeresen tartok rendhagyó énekórákat, dolgozom ezzel a korosztállyal is, az így szerzett tapasztalataimat használom majd. A hangulat oldott lesz a színpadon, megtelik élettel, hangokkal és szavakkal. A Müpa nagyterme akusztikus játszótérré alakul át, a dal, a ritmus, a szavak hidat vernek közöttünk. Azt is meg szeretném mutatni, hogy milyen hatalmas öröm rejlik az alkotásban, milyen izgalmas dolog, amikor valami éppen megszületik.” A program 10 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft.

ZeneHajó – BMC, vasárnap 11:00

zenehajo-hajos-andras

A Modern Art Orchestra és Hajós András közös délelőttje egy önfeledt és interaktív zenefoglalkozás, amellyel a MAO célja egyrészt szórakoztatni a gyerekeket és a szülőket, illetve egy misszió is a zenekar számára, a jazz zenét, mint műfajt, sok játékkal, humorral, igazi közösségi élményként szeretnék közelebb vinni a gyerekekhez. Jegyár: 1500 Ft, családi 4500 Ft.

Könyvbemutató és kreatív gyerekfoglalkozás – Jurányi, vasárnap 15:00 (ingyenes)

nezd_ez_en_vagyok

Bemutatkozik a „Nézd, ez én vagyok!” foglalkoztató könyv, kreatív foglalkozás is lesz az alkotókkal. A bemutató ideje alatt a könyv 20% kedvezménnyel megvásárolható a helyszínen. A részvétel ingyenes!

Kucok – Jurányi, vasárnap 15:30 és 17:00

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak. Jegyár: gyerek 1400 Ft, felnőtt 1000 Ft.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Nézzétek meg legújabb válogatásunkat is, melyben többféle mikulás programot találtok!

Era kedvencei: Mome animációs válogatás a Puskinban, „Nézd, ez én vagyok!” foglalkoztató könyv bemutatója, Kucok a Jurányiban, Denevér forgatag a Természettudományi Múzeumban
Rozi kedvencei: Mome animációs válogatás a Puskinban, „Nézd, ez én vagyok!” foglalkoztató könyv bemutatója, Kucok a Jurányiban