Programajánló – nov. 15., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Renata Rippl Illustration_KakaókatonaésTejhercegnő

Ezen a napon folytatódik a Baba-mama Expo, valamint a Marcziban (a Gyermek- és Ifjúsági Szemle keretében) megnézhetitek A tíz emelet boldogság című bábelőadást. Az Egy Csepp Figyelem családi napja vár benneteket a Symában, a Cifra Palota a Müpában, a Kaláka a Puskinban, az Eszter-lánc Mesezenekar a Klauzál Házban, hangszerekkel ismerkedhettek az Operában, a legújabb kolibris könyvekkel (köztük az általunk tesztelt Bendegúz, aludj el! című sikerkönyvvel) a Katonában és Ökoanyu új könyvét is bemutatják majd a Szimpla Háztáji piacán. Nagyon jó vasárnapot mindenkinek! 🙂

egy_csepp

Egy Csepp Figyelem családi nap – SYMA Csarnok, 10:00-18:00 (ingyenes)
November 14-e a Diabétesz Világnap. Ehhez kapcsolódóan november 15-én, 10-18 óra között Budapesten, a SYMA Csarnokban rendezi az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hagyományos ingyenes családi egészségnapját. A jubileumi, 10. Egy Csepp Világnap gazdag programot ígér gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Fellép majd többek között a Kolompos, a Csillagszemű Táncegyüttes és lesznek meglepetésvendégek is. Egész nap különféle ingyenes egészségügyi szűrésekre is lesz lehetőség. Ingyenes!

videos_071

GAMERella Budapesten, Game Jam gyerekekkel, DIY videojáték – Hátsó Kapu, egész nap (ingyenes, regisztráció szükséges)
Szeretettel várnak minden gyereket akár szülővel, nagyszülővel közös videó-játék alkotásra. Jöhetnek kezdők és videó-játékban nem jártasak is. Legegyszerűbb laptop is megteszi, csak internet kapcsolat legyen rajta. Ingyenes, csak regisztrálni kell és előzetes szoftver-áttekintő rövid műhelyen részt venni (otthonról felkészülés lehetséges, kezdő workshop angolul linkről elérhető lesz). Ha érdekel a maker mozgalom, DIY kultúra, az indie games világ is a Tiéd lehet! További infók itt. Regisztációt, a gyerek életkorával emailben várnak: ungvaryfanni@gmail.com, javasolt korosztály: 10-17 évesek.

mupa_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. 0 és 12 éves kor között ajánlott. Ingyenes!

KALÁKA- HÁROM SZÉKLÁB

Kaláka: Három székláb – Puskin, 10:00
A Kaláka gyereklemezeinek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll ez a műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, és a gyerekek megismerik a Kaláka különleges, érdekes hangszereit. Jegyár: 2000 Ft.

eszterlánc

Eszter-lánc Mesezenekar – Klauzál Ház, 10:00
A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. Mese-erdő közepébe hívnak minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, ahol megelevenedik a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel. Gyerekdalok, népdalok, kortárs költők megzenésített versei kísérnek minket utunkon, aminek a végére új zenekari tagokat is találnak a gyerekek körében, akik beszállnak a közös muzsikálásba. Kézművesség az előtérben 9 órától. Részletek itt. Jegyár: 800 Ft.

10_emelet_boldogsag_02

Budapest Bábszínház-Mesebolt Bábszínház: Tíz emelet boldogság – Marczi, 10:30
„Tízemeletesekbe zárt óriáshőseink szerelmesek, ami rengeteg kalamajkához vezet. Óriási nevetések és óriási könnycseppek kísérik történetüket. Szerelmes házakban lakni nem mindig kényelmes dolog, hiszen rengeteg váratlan esemény történhet a lakókkal: az óriások könnye ugyanis csőtörés, szívdobogásuk liftmegállás… Vajon egymásra talál-e Jankó, az angyalföldi óriásfiú, és Etelka, az óbudai óriáslány?” Az előadás kisiskolás kortól ajánlott. Jegyár: 1500 Ft.

Kolibri Matiné

Kolibri Matiné – Katona József Színház, 11:00 (ingyenes)
A Kolibri Kiadó téli újdonságainak bemutatója – Agócs Írisz, Bosnyák Viktória, Both Gabi, Kőhalmi Ferenc, Rippl Renáta, Szathmáry István és Szécsi Noémi közreműködésével. A matiné házigazdája Balázs Eszter Anna, a kiadó főszerkesztője. A Katona József Színház színészei keltik életre kedvenc könyvTársainkat, az Aludj el szépen, Bendegúz!-t (Carl-Johan Forssén Ehrlin– Agócs Írisz), a Kakaókatona és Tejhercegnőt (Both Gabi–Rippl Renáta), a Tetűmesét (Szécsi Noémi– Szathmáry István), a Puszedli és Habcsókot (Bosnyák Viktória–Rippl Renáta). Kőhalmi Ferenc különleges trükköt tanít, és varázslattal tölti meg a matinét, kinyitja a csodagyárát (Kőhalmi Ferenc: Feri és a csodagyár). A matinén adják át az elismerést a Kolibri Kiadó és Bosnyák Viktória által kiválasztott legújabb Tündérkönyvtárosoknak. A rendezvény után a szerzők és illusztrátorok dedikálják könyveiket, melyeket aznap 20% kedvezménnyel árusít a K:önyv és Bolt a Katonában. A matiné után a LifeGarden csapatával elkészíthetitek a saját varázspálcátokat, mely oly fontos szerepet kap Sárvári Töttős Györgyi és Győri Ildikó mesekönyvében, a Varázspálca szakszervizben. Ingyenes!

Aludj el szépen, Bendegúz!

A héten teszteltük az Aludj el szépen, Bendegúz!-t több gyereken, melyet ezen a napon mutatnak be a Katonában. Kíváncsiak vagytok, hogy elaludtak-e tőle, itt elolvashatjátok az eredményt 🙂

villa.berek

villa.berek – Barabás Villa, 11:00 (ingyenes)
Interaktív foglalkozás és diavetítés a legszebb klasszikus mesékből kicsiknek és kicsit nagyobbaknak a Barabás Villa villa.berekben ezen a vasárnapon is 11 órától. 3–6 éves korosztálynak. A foglalkozást vezeti: Dömök Edina. A belépés díjtalan!

az_obsitos_kalandjai_kodaly_hary_janos_151115_02

Játsszunk Háry Jánost! – Müpa, 11:00-13:00
Daljáték négy kalandban, elő- és utójátékkal. Kodály Zoltán daljátéka a nagyabonyi huszár világraszóló kalandjait meséli el. Az előadás előtt 9.45-10.30 óráig Ráhangoló címmel az Előadóteremben ingyenes zene- és drámapedagógiai foglalkozást tartanak, amelyre az előadásra jeggyel rendelkező csoportokat, illetve egyéni jelentkezőket várják. Előzetesen jelentkezni a csip@mupa.hu címen lehet, a résztvevők létszámának és életkorának megadásával. (A foglalkozást minimum 6 főnek tartjuk meg.) Korosztály: 10-14 év. jegyár: 1500 Ft.

maya_hajoja_studioK

Maya hajója – StúdióK, 11:00
Idén 35. alkalommal adták át a Színikritikusok díját 15 kategóriában. A legjobb gyermek- és ifjúsági előadás a StúdióK a Tatabányai Jászai Mari Színház, Népházzal közös koprodukciója, a Maya hajója lett. Az előadást legközelebb vasárnap 11 órakor láthatjátok a StúdióK-ban. Belépő: 2500 Ft.

Ökoanyu_a_konyhában

Napsütés, piac, könyvbemutató! – Szimpla, 11:00 (ingyenes)
Mindenkit szeretettel vár Ökoanyu vasárnap a Szimpla Háztáji Piacon harmadik könyvének bemutatóján! Édeskrumpli krémlevessel és egy jó hangulatú beszélgetéssel készülnek. Vigyétek a gyerekeket is, mert amíg a felnőttek a finom levest szürcsölgetik, a kicsiket lefoglalják a piac animátorai némi kézműveskedéssel. Részletek itt. Ingyenes!

csengo_bongo_delutan_opera

Csengő-bongó délután – Operaház, 15:30 és 17:00
15:30-tól és 17 órától ismét vár benneteket a Csengő-bongó délután az Operaházban. A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetjük meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-terem elrendezése lehetővé teszi, hogy az interaktív program a kis vendégektől karnyújtásnyira zajlódjék. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. 4-10 éves korig. Jegyár: 1200 Ft.

A péntek-szombati programokat itt találjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Olvassátok el legújabb interjúnkat Gáll Viktória Emesével!

Hírlevélre feliratkozás itt (gmailesek a promóciók között találják meg)!

Még tart mikulás vonatos játékunk, a nyeremény 1 db felnőtt + 2 db gyerekbelépő, indulás december 6-án 14 órakor a Nyugatiból!

Era kedvencei: Kolibri matiné a Katonában, Szimpla Háztáji piac
Rozi kedvencei: Kolibri matiné a Katonában, Szimpla Háztáji piac