Programajánló – március 4-5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén a tavasz mellett már néhány kedves télre bezárt helyünket is újra köszönthetjük, de lesznek még mesék és diafilmek, közös családi alkotóprogramok, koncertek, hangszersimogató, múzeumi események és természetesen kirándulni is fogunk. Tartsatok velünk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Nyílik a Sas-hegyi Tanösvény – Sas-hegyi Látogatóközpont, szombaton és vasárnap 11:00 és 13:00

Végre márciusban ismét megnyílik a Sas-hegyi Látogatóközpont, és március 4-én és 5-én a tavasz első virágait köszöntik.  A túrák mindkét nap 11 és 13 órakor indulnak. Belépő: teljes árú: 1100 Ft/fő, kedvezményes/családi: 850 Ft/fő, gyermek: 700 Ft/fő. Részletek itt.

Nyílik a kalandpark a Budakeszi Vadasparkban – március 4-étől

A Kalandpark erdei környezetben, öt különböző nehézségű pályával várja a mászni, csüngeni, lógni, függeni és csusszanni vágyókat. Emellett persze érdemes sétálni egyet a Vadasparkban is, felfedezi a tanösvényt, illetve kipróbálni a játszóteret. Részletek itt.

Hóvirágünnep – Alcsúti Arborétum, március 3-16.

Megérkeztek a tavasz első hírnökei, vagyis hétvégétől már nyílnak a hóvirágok az Alcsúti Arborétumban, melyet akár kisvasúttal is megközelíthettek. Fb eseményükben folyamatos tájékoztatást adnak a virágokról, de számítsatok arra, hogy hétvégén biztosan sokan lesznek. Teljes árú felnőtt belépőjegy: 1050 Ft, kedvezményes 700 Ft, 3 év alatt ingyenes. További szuper tavaszi kirándulásokat itt találtok, illetve elindult a Barlangok hónapja is.

Kedvenc játszóteres ajánlóinkat itt, itt és itt olvashatjátok!

MÁRCIUS 4., szombat

Legkisebbek mozija: Tavaszi meseválogatás – Puskin, szombaton 10:00

Igazi tavaszi mesék ezen a szombaton a Puskin műsorán: Mirr-Murr, a kandúr, A legkisebb ugrifüles és Pom Pom meséi. Belépő: 800 Ft.

Liszt-Kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, szombaton 10:00

2017 tavaszán is tartanak kiscsoportos Liszt-kukac foglalkozásokat a Zeneakadémia Liszt Ferenc téri épületében, szombatonként 10 órától 6-10 éveseknek. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Jegyár: 900 Ft.

Utazz bálnabusszal! könyvbemutató – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00 (ingyenes)

Ismerkedjetek meg egy 100%-ban egeres böngészővel! Vendég a könyv szerző-Illusztrátora, Máray Mariann és szövegírója, Dániel András. Készítsetek bálnabuszt vagy tervezzetek új állatgépeket az egereknek mindennapi használatra. Részletek itt. Egereknek és embereknek a belépés ingyenes!

Kutatás a Föld hangja után – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Zenés hangjáték foglalkozás Kliment Jankóval és Makkai Danival, a Panyigai Hangműhely vezetőivel 11 órától a Mesemúzeumban.

Keszekusza-rét meséi – Budapest Pont, szombaton 11:00

A Keszekusza-rét első meséje a békáról, a nyusziról és a légyről. A mesét írta, valamint felolvassa és lerajzolja Balázs Kitti, fiatal művész. „Ez a történet egy kis békával kezdődött, aki a Keszekusza-rét közepén élt. Nagy bánata volt szegény brekinek. Nem tudott olyan magasra ugrani, mint a többi béka.” Mese nagycsoportosoknak, kisiskolásoknak (5-6 éves kor), de bárkit szívesen látnak, hiszen a mese mindenkié – kortól függetlenül. Belépő: 600 Ft.

Családi nap – Fonó Budai Zeneház, szombaton 11 órától (ingyenes)

11 órától Ringató foglalkozással, 13 órától kreatív foglalkoztató sarokkal és ügyességi játékokkal, 14 órától a Kultúrpart hangszersimogatójával, valamint táncházzal várnak benneteket a Fonóban. A bisztróban ilyenkor gyerekmenüvel is készülnek. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Családi délután a NagyKlaudia design-nal – Margitutcakilenc, szombaton 14 órától (regisztráció szükséges)

„Le akarod kötni a gyerkőcöt egy pár órára úgy, hogy közben Te, mint szülő is tudj kicsit alkotni? A Családi délután pont erről szól! A gyerkőc többféle grafikámat tudja színezni, míg a szülők egy kiválaszott grafikámat tudják beleégetni a pirográf segítségével egy vágódeszkába. A vágódeszkát tudjátok használni a mindennapokban,a gyerkőc rajzát pedig ki tudjátok rakni emlékként a falra.” Maximális létszám: 8 felnőtt és a gyerekek. A workshop díja (ami minden anyagköltséget és segítséget tartalmaz): 5000 Ft/család.

Csiribiri tavaszváró családi délután – Kultúrkúria, szombaton 15:00

Icinke-picinke tündér, avagy hol lakik a varázslat? a Bábrándozók Társulat előadásában és a Tarkabarka dalok – a Katáng együttes zenés műsora is szerepel a Kultúrkúria szombat délutáni programjában. Jegyár: 700 Ft.

Hangszersimogató – 3K, szombaton 15:30

Minden hónap első szombatján Bársony Bálint és barátai várnak benneteket egy remek hangszersimogató programra az óbudai 3K-ba. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Belépő: 800 Ft.

Animációs blokk (Magyar Filmhét) – Cinema City Aréna, szombaton 16:00

5 magyar animációs filmet vetítenek ebben a blokkban szombaton délután az Aréna mozijában. A filmek között ugyan szerepel az Egy kupac kuflik egyik része is, viszont a többi film miatt inkább csak iskolás kortól ajánljuk a vetítést.

MÁRCIUS 5., vasárnap

Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar: Holnemvolt – Puskin, vasárnap 10:00

„Dallamok, versek, bábok, buborékok, ukulele, gitár, bőgő, furulya, dob, derbuka és társai pörögnek ezerrel. Kárász Eszter játszik, táncol, énekel, hadonász, varázsol, miközben viccesen és kedvesen vagy szomorkásan csengnek-pengnek a népdalok, a Csukások, Weöresek és Varró Danik. Jó kis koktél, dupla buborékkal, alkoholmentesen.” (Lackfi János) Részletek itt. Jegyár: 1650 Ft.

A Néprajzi Múzeum Napja – Néprajzi Múzeum, vasárnap 10:00-19:00 (ingyenes)

A Néprajzi Múzeum Napja március 5-én egy egész napos, ingyenes, nyitott rendezvény, ahol színes programokon keresztül tekinthettek be a múzeum szakmai munkájába és kulisszatitkaiba. Kiállításmegnyitó, előadások, tárlatvezetések, bábszínház, kézműves foglalkozások, koncertek várnak rátok. 11 és 13 órától a Marica Produkció Cipőmesék című előadását is megnézhetitek. Részletes program ittIngyenes!

Mátyás király és az okos lány meseösvény – Budai Vár, vasárnap délelőtt több időpontban (betelt!)

Szeretettel hívnak benneteket egy újabb  meseösvényre, aminek most egy különleges helyszín, a Budai Vár és annak lejtője ad otthont. Milyen más mese illene jobban ide, mint Mátyás király és az okos lány története?! Útközben a király furfangos kéréseit kell majd teljesítenetek, hogy eljussatok a palotába, a király színe elé. S vajon Mátyás tényleg olyan igazságos, mint ahogy mesélik róla? Vagy nekünk kell majd igazságot tennünk helyette? A mese végére az is kiderül majd, hogy a Királyi Palotában lakó királynénak mi a legkedvesebb kincse. Előzetes regisztráció szükséges. Részletek itt.

Mozog is meg nem is – dia- és mesefilmvetítés – Art&Cinema, vasárnap 11:00

Népmesék népzenei kísérettel és a Ringatósokkal. A csodakút tündére, A gulyás lánya, Melyik ér többet?, A vízitündér leánya, Az aranytulipán. Mesélő és foglalkozásvezető: Hazay Annamária. Közreműködik: Bíró Ferenc diafilmszakértő. Belépő: 600 Ft/fő (a belépőjegy teljes értékében levásárolható a helyszínen – egy diafilm vásárlásakor egy belépőjegy/kupon használható fel).

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Bécsbe és Lipcsébe kalandozhattok el a Müpa már megszokott családi napján, ahol minden program ingyenes. Részletek itt. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Symbol, vasárnap 11:00

A Symbol vasárnapi családi ebédjén ezúttal a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget. A koncertre a belépő: 1500 Ft/fő.

Ingyenes a Természettudományi Múzeum családoknak (csak az állandó kiállítások)

Mivel a hónap első vasárnapja március 5., ezért a családok (2 felnőtt kísérő és 18 év alatti gyerekek) ingyen látogathatják az állandó kiállításokat, kivéve a Dinókert.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Utazz bálnabusszal! könyvbemutató a Két Egér Könyvesboltban, Hangszersimogató a 3K-ban
Rozi kedvencei: Utazz bálnabusszal! könyvbemutató a Két Egér Könyvesboltban, Hangszersimogató a 3K-ban, Mozog is meg nem is dia- és mesefilmvetítés