Programajánló – márc. 5-6.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mirr Murr, a kandúr – Minimatiné programajánló

Szombaton egész nap ingyenes programokkal vár benneteket a szülinapos Néprajzi Múzeum, tavaszi virágokat kereshettek a Füvészkertben, az Operában háromféle foglalkozás lesz, ökotudatos délelőttel készülnek a Marcziban, tavaszi mesékkel a Puskinban, jazz-játszótérrel a Zeneakadémián, hangszersimogatóval a 3k-ban és családi délutánnal a Kultúrkúriában. Brub, a zokni keresi párját a Jurányiban, és megérkezik a várva várt Pizsamátor, melyet délután a Libri Meseboltban mutat be a Rutkai Bori Banda. Vasárnap a Természettudományi Múzeumot látogathatják ingyenesen a családok, emellett szuper workshopok lesznek Nagykovácsiban, kreatív foglalkozás a Hátsó Kapuban, valamint több koncert is. Válogassatok a programajánló kínálatából, és ne feledkezzetek meg vasárnapig tartó két játékunkról sem! 🙂

MÁRCIUS 5., szombat

05_62808

A Néprajzi Múzeum Napja – Néprajzi Múzeum, egész nap (ingyenes)
A Néprajzi Múzeum Napja március 5-én egy egész napos, ingyenes, nyitott rendezvény, ahol színes programokon keresztül tekinthettek be az intézmény szakmai munkájának eredményeibe és kulisszatitkaiba. Kiállításmegnyitók, előadások, tárlatvezetések, kézműves foglalkozások, koncert – szeretettel várják a látogatókat, ünnepeljetek velük. Minden program ingyenes!

operatura_papagenoval

Opera gyerekprogramok
Szombaton 9 órától a Varázslatos Opera (4-10 éves korig), 10:30-tól és 12 órától Hangszervarázs az Operában (4-10 éves korig), majd 15 órától az Operatúra Papagénóval című programokkal várnak benneteket az Operában.

Babozd zoldre az otthonod

Bábozd zöldre az otthonod! – Marczi, 9:00-12:00
Kicsik és nagyok öko-játszóházi programokon vehetnek részt a zöld gondolkodás jegyében. A kézműves foglalkozáson újrahasznosított játékokat készíthettek. Papírból, bőrhulladékból, fonalmaradékból készülnek kis kedvencek, amiket a gyerekek természetesen hazavihetnek. A délelőtt folyamán óriásbábok is szórakoztatják a látogatókat, és ott lesz Mimó és Csipek is. Részletek itt. Jegyár egész délelőttre: 800 Ft/fő.

tavaszkereso

Szamóca Kiskertész-tanoda: Tavaszkereső – Füvészkert, 10:00 és 11:15
Nyílnak már az első tavaszi virágok, keressétek meg együtt a Füvészkertben. Elmúlt a farsang, elkergettük a telet, csalogassuk elő a tavaszt. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. A foglalkozás nagy része az üvegházban és a tanteremben zajlik. Ára 1500 Ft/gyerek (3-12 éves gyerekeket várnak). Előzetes jelentkezés szükséges! A szülők belépővel tudnak a Füvészkertbe bejutni, de a nagyobbakat ott lehet hagyni a foglalkozás idejére.

A-legkisebb-Ugrifules-Rokonlatogatas

Tavaszi meseválogatás – Puskin, 10:00
Mirr-Murr, a kandúr, A legkisebb ugrifüles, Pom pom meséi és A kockásfülű nyúl szerepel ezen a délelőttön A legkisebbek mozija kínálatában a Puskinban. Jegyár: 700 Ft.

2015.05.31.Zeneakadémia, Gyermeknap, Lisztkukacok

Liszt-kukacok Akadémiája, jazz játszótér – Zeneakadémia, 11:00
A jazzjátszótéren nincs hinta, nincs csúszda, nincs mászóka és nincs homokozó. Hogy akkor mivel lehet ott játszani? Gondolatokkal, érzésekkel és mindenekelőtt: hangokkal meg ritmusokkal. No és persze egymással, ahogy arra Dés András, Bacsó Kristóf és Fenyvesi Márton mutat példát. Mert számukra a közös rögtönzés, mint minden igazán komoly játék, elsősorban a figyelemről és az odafigyelésről szól. A három nagyszerű muzsikus együtt találja ki a gyerekekkel a rögtönzések témáját és együtt építik fel a zenét. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Jegyár: 1200 Ft.

sanyiésbrub

Brub – egy zokni aminek párja nincs – Jurányi, 11:00
„Brub vagyok. Félpár zokni. Mondhatnám, hogy páratlan. Barátaimmal- Trappal, Kexszel és Uppival – Ábel szobájában lakunk. Ha neked is van félpár zoknid, akkor bizonyára tudod, hogy nekünk, ellentétben páros társainkkal, nagyon kalandos életünk van…” – A Szamárfül Projekt előadása 3-10 éveseknek. Jegyár: 1000 Ft.

hamisitas

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
„Találtunk egy halom régi, megsárgult papírt, ezeket most szombaton hamisításra használjuk: készítünk álrégi dokumentumokat, rajzokat, térképeket. (Talán elkészítjük a Két Egér alapító okiratát 1766-ból…)”  Ezen a szombat délelőttön nem tilos hamisítan a Színes Egér foglalkozáson. Belépő: 500 Ft, ami levásárolható.

sun_ebresztgeto

Sün ébresztgető – Óbuda, Platán Könyvtár, 11:00 (ingyenes)
Tavaszváró fabrikáló lesz 11 órától, ahol a könyvtárban tüskés barátokat készíthettek papírból, fonalból, magvakból. Ingyenes!

gyik_klub_festeszeti workshop

GYIK Klub – Dísz tér 17., 14:30-16:30
A havonta egyszer megrendezésre kerülő hétvégi program a kortárs képzőművészekkel való találkozást hivatott létrehozni. Minden alkalommal más meghívott művész tart foglalkozást, amely ezúttal egy izgalmas festészeti workshop lesz Csoma Gábor festőművésszel. Infó és jelentkezés: gyikmuhely.klub@gmail.com.

pizsamator

Rutkai Bori Banda zenés könyvbemutatója – Libri Mesebolt, Duna Pláza, 15:00-17:00 (ingyenes)
Március 5-én egy felejthetetlen zenés-könyves kalanddal várnak mindenkit! Rutkai Bori elhozza mindenkinek a Pizsamátort! Egy órán át tartó zenés és felolvasós programokkal készülnek, ahol régi és új Rutkai Bori Banda számokat egyaránt hallhattok. Ingyenes!

Szépenszóló Fütyöri

Szélkiáltó csiribiri családi délután – Kultúrkúria, 15 órától
Szépenszóló Fütyöri – az Álomzug Társulás előadása, Szélkiáltó dalok – a Szélkiáltó zenekar gyermekkoncertje és kézműves játszóház is lesz a Kultúrkúria szombat délutáni családi programján. Jegyár: 700 Ft.

barsony_balint_hangszersimogato

Hangszersimogató Klub – 3K, 16:00
Bársony Bálint és zenekara interaktív foglalkozása és mini koncertje gyerekeknek. A Hangszersimogató célja a hangszerek hangjának megismertetése, az együtt zenélés és éneklés örömének átadása kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A foglalkozás énekes vezetője: Korzenszky Klára, a Makám együttes énekesnője. Jegyár: 800 Ft.

MÁRCIUS 6., vasárnap

termeszettudomanyi_muzeum

Ingyenes a Természettudományi Múzeum a családoknak
Mivel a hónap első vasárnapja van, ezért ingyenes a belépés a 18 év alatti gyerekeket kísérő családoknak az állandó kiállításokra. További ingyenes múzeumi napokat itt találtok.

Magyar Filmhét – családi nap – MOM Cinema City
Március 6-án, vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban. Ki ne emlékezne Matulára és a két kamaszra, Tutajosra és Bütyökre? Újra megnézhetjük a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és sok-sok animációt olyan neves rendezőktől, mint Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy Gauder Áron! A felnőttek számára többek között olyan kuriózumokat kínál a filmes mustra utolsó napja, mint Mispál AttilaPilinszky Jánosról készített dokumentumfilmje. Bővebb infók itt.

Gimme-Jazz_interaktiv-eloadas

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Minden, ami művészet. Mozgásművészet Bognár Annával, Gimme Jazz! az Smárton Trió interaktív zenei előadása, az Apró Színház drámafoglalkozása, kreatív foglalkozások ezen a vasárnapon is a Müpában. Részletes program itt. Ingyenes!

mesekuckó_villa_berek

Mesekuckó – Barabás Villa, 10:00 (ingyenes)
Interaktív foglalkozás és diavetítés a legszebb klasszikus mesékből kicsiknek és kicsit nagyobbaknak, 3–6 éves korosztálynak Dömök Edina vezetésével. A belépés díjtalan!

bocik

Kritikus szem – demokráciát modellező játék és alkotóműhely – Hátsó kapu, 10:00
Cseppentő festészet és aukciós játék 6 éves kortól a Hátsó Kapuban. A cseppentő festészet egy alkotói eljárás, mely bárki számára lehetővé teszi az örömteli alkotást, elmélyülésre és örömszerzésre egyaránt alkalmas. Akvarellpapír, ragyogó színek, egyéni és közös képalkotás – minden eszközt biztosítanak. Jegyár: 1000 Ft /fő vagy 2500 Ft/család. Térítésmentes helyekre jelentkezni lehet: ungvaryfanni@gmail.com – indoklás nem szükséges, három jelentkezőnek biztosítják. Támogató jegy dupla áron a helyszínen kapható.

okoshaz

Tervezd meg a saját okosházad! Workshop 10-12 éveseknek – Nagykovácsi kastély, 11:00-12:30
„Ahelyett, hogy attól tartanánk, hogy az elektronika egy túl bonyolult dolog, és ezért a gyerekünket is távol tartjuk tőle, mi lenne, ha hagynánk, hogy játékos formában megismerje annak alapjait? Ezen a workshopon Schmidt Motor Péter képzőművész és programozó segítségével vehetnek részt 10-12 évesek egy LED-es világítással felszerelt játékház megépítésében. Később erre építve több alkatrész bevonásával, akár összetettebb áramköröket is készíthetünk, villogó tv-t, vibráló tüzet, önműködően váltó jelzőberendezést.” Magatokkal vinni nem kell semmit, mindent biztosítanak, ami a játékhoz szükséges! Részletek itt. Ára: 3000 Ft.

amadinda-csaladi

Dobpergés: az Amadinda családi programja – MOMKult, 11:00-12:15 és 15:30-16:45
A családi koncertsorozatot – ahogy címe is mutatja – nem kizárólag a gyermekek részére állították össze, ezért szeretettel várnak kicsit, nagyot és legnagyobbat a „Dobpergés” előadásain. Az „első állomáson” bemutatják a főbb ütőhangszercsoportok legfontosabb hangszereit. Jegyár: 1250 Ft.

manó_koncert

Manó sorozat: Szaglás/Ízlés – Concerto Budapest, 11:00-12:00
Lehet-e egy zene édes vagy keserű? Kifejezheti-e a muzsika a világosságot vagy a sötétséget? Honnan jön a hang? Ha csak a hallásunkra támaszkodhatunk, mi az ijesztő, mi a megnyugtató? Milyen eszközökkel éri el a zene a különböző hatásokat? Az évad során minden érzékszervetekre szükség lesz, hiszen az egyes alkalmak a Hallás, a Tapintás, a Szaglás, az Ízlelés és a Látás témáját járják körül – ezekhez kapcsolódik a játék, az előadáson elhangzó dalok és a sorozat visszatérő vendége, Méhes Csaba pantomimművész játéka is. Házigazda ismét Iván Gábor lesz, aki a sorozat megálmodója is egyben. Korosztály: 3-12 éves korig. Jegyár: gyerek 1000 Ft, felnőtt 1300 Ft.

csaladi_littlebits

Családi littleBits workshop: építs velünk céllövöldét! – Nagykovácsi kastély, Kossuth Lajos u. 2., 13:00-14:30
Folytatódnak a népszerű családi kütyüépítő foglalkozások, hogy a szülők és a kisebb gyerekek se maradjanak ki az alkotás élményéből. A holdjáró után most újra elektronikus céllövöldéket építhettek, amiket aztán tesztelhettek, és továbbfejleszthettek. A családi napra a regisztráció csapatonként történik, alsó korhatár nincs. A jelentkezés feltétele, hogy legalább egy 18 év feletti legyen a csapatban, de a családi körbe természetesen a család barátai is beleférnek. A kisebb gyerekek patronálása elsősorban a szülők feladata. A maximális csapatlétszám 4 fő. Nem kell vinni semmit, mindent biztosítanak, ami a játékhoz szükséges! Ára: 7500 Ft/csapat.

Időpont szerinti keresés a Napibontóban!

Még vasárnap éjfélig tart játékunk a Millipop családi belépőért itt és a Zootropolis filmkönyvért itt.

Legújabb játszóteres válogatásunkat itt olvashatjátok!

Era kedvencei: Könyvbemutató a Rutkai Bori Bandával a Libri Meseboltban, Bábozd zöldre az otthonod! a Marcziban, littlebits workshopok Nagykovácsiban
Rozi kedvencei: Opera gyerekprogramok, Családi littleBits workshop, Könyvbemutató a Rutkai Bori Bandával a Libri Meseboltban