Programajánló – márc. 19., szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kis herceg animációs film – Programajánló hétvégére

Programajánló egy igazi pezsgő tavaszi hétvégére Pici Piaccal, húsvétváró, kézműves, kreatív és szuper könyvekkel kapcsolatos foglalkozásokkal, nyílt napokkal és családi rendezvényekkel, sok-sok zenével és mesével, a Föld Órájával és még sok minden mással. Válogassatok! 🙂

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

foldoraja

Föld Órája – Müpa, április 19-20. (ingyenes)
Március 19-én egy órára sötétbe borul Budapest a Föld Órája alkalmából. A WWF Magyarország akcióját támogatva a Müpa lesz a helyszíne azoknak az eseményeknek, amelyek a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdéseire hívják fel a figyelmet. A kétnapos programsorozatot koncertek, gyermekfoglalkozások, KIK CliMates workshop, a WWF Zöld generációja és az Élő Duna turné színesítik. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar esti koncertjét a Föld Órájának ajánlja, a koncert szólistája meglepetés ráadás számát sötétben, csak zongora-világítással fogja eljátszani. Részletes program itt.

pici_piac_larus_etterem

Pici Piac – LARUS Étterem és Rendezvényközpont, április 19-20. (ingyenes)
A tavaszi Pici Piac 2 napos lesz, március 19-én szombaton a kismamák és kisbabák kedvében járnak majd,
március 20-án vasárnap pedig a kisgyerekes, gyerekes családoknak való programokkal és kiállítókkal készülnek. A vásárra a belépés ingyenes!

kockafeszt

Kockafeszt – Óbuda, Békásmegyeri Közösségi Ház, március 19-20., 10:00-18:00
Kockafeszt a Klikk LEGO rajongói klub csapatával, amikor minden a műanyag kockákról szól. Budapesten most először bemutatott terepasztalok, játszóház rengeteg építőelemmel és óriás mozaikfallal. Jegyek a helyszínen, a rendezvény napján kaphatók, és egyszeri belépésre jogosítanak. Jegyárak: gyermek (14 éves korig): 500 Ft, felnőtt: 700 Ft, családi (2 gyermek+2 felnőtt): 2000 Ft. (A belépés 1 éves kor alatt, és az értelmükben vagy mozgásukban korlátozott 18 éven aluli személyek számára ingyenes.) Felhívják látogatók figyelmét, hogy a Közösségi Ház korlátozott befogadóképessége miatt a rendezvényen létszámstop előfordulhat.

Varazslatos_Opera

Gyerekprogramok az Operában – március 19-20.
Szombaton 9 órától a Varázslatos Opera (4-10 éves korig), 10:30-tól és 12 órától Hangszervarázs az Operában (4-10 éves korig) vár benneteket. Vasárnap szintén lesz 9 órától a Varázslatos Opera, 10:30-tól és 12 órától Hangszervarázs az Operában, majd 15 órától az Operatúra Papagénóval. Részletek itt.

MÁRCIUS 19., szombat

kromoszoma_fesztival

Kromoszóma Karnevál és séta – Akvárium Klub, 10:00-15:00 (ingyenes)
A Kromoszóma Karnevál egy figyelemfelkeltő séta és egy fergeteges buli rengeteg programmal, ahol a részvételeddel Te is azt üzened, hogy az élet nem lehet más és kirekesztő azok számára sem, akik akár Down-szindrómával, akár egyéb értelmi lemaradással élnek közöttünk. Ingyenes, de támogatást elfogadnak!

nyilt_nap_francia_intezet

Nyílt nap a Francia Intézetben – Francia Intézet, szombaton 10:00-15:00
A Frankofón Fesztivál keretein belül megrendezett nyílt napon rendkívül sokszínű program várja az érdeklődőket: nyelvóra-bemutatók, filmvetítés (14 órától A kis herceg című animációs film), beszélgetés a franciaországi felsőoktatásról, előadás a Francia Intézet digitális könyvtárának használatáról, közös sütés a Café Dumas szakácsával, találkozó Grégoire Polet belga íróval, könyvajánló a Latitudes Könyvesboltban, a Visart hallgatóinak plakátkiállítása a frankofóniáról, továbbá kóstoló francia termékekből a Le Gourmet de Bordeaux jóvoltából. Minden program ingyenes!

mesekonyv-borito-afrika-columbia.indd

Mese habbal családi nap + Veronaki lemezbemutató – Jurányi, szombaton 10:00-13:00
A mesés koncert hangulata a színpadra hozza Afrika forró sivatagi vándorútjait, a Lappföld hófödte csúcsain vágtázó rénszarvasok bőgését, Pakisztán törzsi sátrainak titkos félhomályát, indiai hercegnők csörgő lépteit palotájuk márvány kövén, festői szépségű magyar tájak madárcsiripelését és még sok különleges érzést, hangot és hangulatot a világ különböző pontjairól. A koncert mellett lesz még játék a Mocorgóval, foglalkozás a Parányi Műhellyel, pagonyos könyvek és sok minden más. Részletek itt. Jegyár: 1000 Ft/fő.

MB-hirdetes-husvet

Húsvéti kézműves foglalkozás – Aranytíz Kultúrház, szombaton 10:00-16:00
Szombaton a Belvárosi Közösségi Tér húsvéti kézműves foglalkozással várja a családokat 10 és 16 óra között az Aranytízben. Lesz majd tojásfestés, húsvéti fészek, ujjlenyomatos bárányka-ajtódísz, plüss csibe, fonal tojás, húsvéti képeslap készítés, valamint lufihajtogatás és arcfestés. Minden program ingyenes!

husvetvaro

Húsvétváró családi nap – Kultea, szombaton 10:00-12:00
Idén is közösen készülődhettek az ünnepre: egy régi tojásfestő technikát (berzselés) idézik fel a múzeumban, majd a nagyokkal hímes tojást színeznek növényekkel, a kisebbekkel selyempapírbárányt ragasztanak. Részletek itt. Belépő: 800 Ft/fő. Regisztráció szükséges: Miszné Korenchy Anikó; korenchy.aniko.mkvm@gmail.com; 1/375-6249 (104-es mellék).

viz_a_gepben

„Víz a gépben, gép a vízben” Családi nap – Műszaki Tanulmánytárban, szombaton 10:00-13:00
Milyen titkokat kutat a búvárrégész, hogyan működnek a gőzgépek, milyen volt az első mosógép? Kiderül a Műszaki Tanulmánytár Víz Világnapjához kapcsolódó programján. A folyók mélyének régészeti kincseit bemutató előadás, interaktív tárlatvezetés a gőzgépek birodalmában, robotmodellezés, vizes kísérletek és alkotóműhely várja a családokat.

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia,  szombaton 10:00
A Liszt Ferenc téri épületben tartott kiscsoportos foglalkozások az 1-4. osztályos általános iskolás gyerekeknek szólnak. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. Jegyár: 900 Ft. Részletek itt.

icinke_picinke_tunder

Virágvasárnapi varázslat – Wekerle,  szombaton 10:00-12:00
Március 19-én délelőtt bábszínházzal, kézműves foglalkozással és közös játékkal várja a Wekerlei Kultúrház a gyerekeket. Először az „Icinke-Picinke tündér, avagy hol lakik a varázslat?” című bábelőadást nézhetik meg Bánky Eszter és Kovács Judit előadásában. Az előadás után a kicsik tojásgyűjtő kosárkákat készíthetnek filcből, melyekbe majd az udvaron elrejtett tojásokat gyűjtögethetik, a nagyobbak pedig borostyánkoszorú ajtódíszt készíthetnek. Belépődíj gyereknek: 900 Ft/fő, felnőtteknek 1100 Ft/fő. Jegyek elővételben kaphatók!

H_2

Húsvéti készülődés – Kiscelli Múzeum, szombaton 10:30-13:00
Március 19-én, szombaton délelőtt 10.30-13.00-ig várják az alkotó kedvű gyerekeket és szüleiket immár hagyománnyá vált húsvéti készülődésre, ahol csinos flitteres tojásokat, színes papírpillangókat és képeslapokat készíthettek. A belépőjegy 4 éves kortól 800 Ft/fő, családi kedvezményes jegy: 2400 Ft/ család (nagyszülők + szülők + összes gyermek).

amig_utazunk_kiskep_rgb

Amíg utazunk – Óbuda, Platán Könyvtár, szombaton 11:00 (ingyenes)
Gévai Csilla interaktív foglalkozása, ami nem az erdőn vezet át, hanem a város dzsungelén. A kirándulásra hozz magaddal jókedvet és azt a kezedet, amivel rajzolni szeretsz! A szerzővel készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Húsvét a Galériában Családi nap – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00-14:00
Locsolás, tavaszvárás, hímes tojás – mi jut ezekről az eszetekbe? Eredj a nyúl nyomába és ismerd meg a húsvéti ünnepkört a múzeum festményeinek segítségével! Kreatív műhely, tárlatvezetés kicsiknek és nagyoknak a Magyar Nemzeti Galériában. A programon való részvétel díja gyerekeknek és kísérőiknek 900 Ft/fő.

grimaszolo_arcok_ket_eger

Grimaszoló arcok – Két Egér Könyvesbolt, 11:00
Vesztl Fannival arcokat készíthettek mozgatható részekkel, így mosolyogni, mérgelődni, megijedni vagy csodálkozni is tudnak majd, attól függően hogy hogyan állítjátok be a különböző részleteket. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

utazas_symhoniaba_rezfuvosok

Utazás Symphoniába – Rézfúvósok – Müpa, szombaton 11:00
A szimfonikus zenekar legragyogóbb megjelenésű és legfényesebb hangú csoportja a rézfúvósok kara. A virtuóz trombita, a lágy hangú vadászkürt, a tolóharsona és a dörmögő hangú tuba jellegzetes színnel járul hozzá a zenekar hangzásához. Legfontosabb közös vonásuk nem is az, hogy – amint arról nevük árulkodik – vékony fémlemezből, többnyire rézötvözetből készülnek, hanem hogy mindegyiküket tölcsér alakú fúvóka segítségével, a játékos ajkainak rezgése által lehet megszólaltatni. Velük találkozhattok ezen a délelőttön a Müpában. Korosztály: 8-12 év. Jegyár: 1000 Ft.

mondrago

Ismerd meg Mondragót és barátait! – Sárkányos Gyerekkönyvtár, szombaton, 11:00 (ingyenes)
A Mondragó című meseregény főszereplője, a 11 éves Miró nagyon boldog, amikor megkapja élete első sárkányát. De Mondragó nem olyan, mint amilyennek elképzelte: nem tud repülni, szeleburdi, folyton hatalmasakat tüsszent, miközben az orrából lángok csapnak elő. Ennek ellenére igazi kalandor, aki mindig megtalálja a módját, hogy gazdáját, Mirót kihúzza a csávából. A fordulatokban és cselszövésben bővelkedő könyvet lehetetlen letenni! A kincskeresős, rejtvényes feladatokkal teli játszóházi délelőttre 5-10 év közötti gyerekeket várnak. Érdemes időben érkezni, hiszen aki kiállja a próbát, könyvet és memóriajátékot nyerhet. A részvétel ingyenes!

magyar_nepmesek_02

Magyar népmesék – Mesemúzeum, szombaton 11:00
Március 19-én folytatódik a Mesemúzem és az Alexandra Kiadó közös programja. Szombat délelőtt a Magyar népmesék egy történetét eleveníti meg egy mesemondó, majd kézműves foglalkozáson meséhez kapcsolódó tárgyakat készíthetnek a gyerekek. Belépő: 600 Ft, gyerek 400 Ft.

uszo_mecses

Hív a Duna! – mécseskészítő workshop – Lumen Kávézó, 14:00-17:00 (ingyenes)
Különleges mécseseket bárki elkészítheti március 19-én, szombaton, 14 és 17 óra között egy ingyenes workshop keretében a Lumen Kávézóban. Március 22-én, a Víz Világnapján pedig a Mindspace szeretettel vár kicsiket és nagyokat a Kopaszi-gátra, ahol – többek között – a Csíkszerda kórus néhány tagját is meghallgathatják az érdeklődők, a bátrabbak pedig be is kapcsolódhatnak a közös vízparti éneklésbe. Az este folyamán ünneplőbe öltözik a Duna: a Mindspace csapatának tagjaival közösen a vállalkozó kedvűek lebomló anyagokból készített, úszó mécseseket engedhetnek az öböl vizére.

Gyerekmuri simaknak és forditottaknak

Gyerekmuri simáknak és fordítottaknak – Auróra, 15:00-18:00
A MagikMe a Celluxcsoport és az Auróra különleges gyerekprogrammal készülnek az Auróra Nagy Adománygyűjtő Napjára. Ezen a délutánon együtt játszhat és nevetgélhet minden gyerek, aki eljön. Nem számít, hogy gurul, botja van vagy szalad! Sőt aki szalad kipróbálhatja, hogy milyen az, ha nem megy minden olyan simán, mint amúgy.
Részletes program itt.

o_azok_a_csodalatos_allatok

Csodálatos állatvilágunk – Libri Mesebolt, 15:00 (ingyenes)
Interaktív mesevetítés Telegdi Ágnes írónő legszebb állattörténeteiből ezen a délutánon a Libri Meseboltban. Ingyenes!

titita

Tititá – Kultúrkúria, szombaton 16:00
Novák Péter, a játékmester a játék és zene, tánc mellett a gyerekek számára közérthető, interaktív módon mesél a hulladék felhasználás avagy éppen a családi, baráti kapcsolatok fontosságáról Tamkó Sirató Károly versei kapcsán, akinek művészete a 60-as évek óta meghatározó verses élményt jelent nem egy generáció számára. Partnerei muzsikusok és egy táncos pár – „Titi” és „Tá” – akikkel Ritmusországba kalandozik, a gyerekközönséget választva útitársul. Foltin Jolán Kossuth-díjas koreográfus ötlete alapján született a Tititá gyermekprodukció. Jegyár: 1200 Ft.

Programajánló vasárnapra itt!

Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Vasárnapig játék Tarzan Park családi belépőért itt.

Hírlevélre feliratkozás itt.

Era kedvencei: Utazós foglalkozás Gévai Csillával a Platán Könyvtárban, Föld Órája
Rozi kedvencei: Grimaszoló arcok foglalkozás a Két egérben, nyílt nap a Francia Intézetben