Programajánló – márc. 11-12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezen a hétvégén ismét több tavaszi kirándulást ajánlunk a közelben és távolabbi helyszíneken, de a művészeti és múzeumi foglalkozások kedvelői, a városi kertészek és az ücsörgős programokra vágyók is találhatnak kedvükre valót a szombati és vasárnapi események között.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Kockajáték Club LEGO® Alkotások Kiállítása – Akvárium Klub, egész hétvégén 10:00-20:00

Több mint 1 millió LEGO® kocka, City, Star Wars™, Fantasy és történelmi témákban, város működő vonatokkal, terepasztalok és egyedi részletgazdag kreációk. Animátorok segítségével, konkrét – irányított építési feladatot kell teljesítenetek a válogatott alkatrészekből. A feladattól függően egy prototípus alapján kell megépítenetek, vagy az adott alkatrészeket felhasználva szabad építésben kell elkészíteni az alkotásokat. Az elkészült művet haza is vihetitek. A programzseton ára: 800 Ft. Jegyárak: gyerek 1200 Ft, felnőtt 1500 Ft, családi 4000 Ft (2 felnőtt + 2 fő 18 éven aluli gyerek. 4 éves kor alatt a belépés ingyenes!

MÁRCIUS 11., szombat

Békamentő-gólyaváró családi nap – Farmos, szombaton 9 órától (ingyenes)

Ha március, akkor farmosi békamentés. A sokéves múltra visszatekintő programsorozathoz kapcsolódva idén is megrendezik békamentő családi napját, ahol a gyerekek és a játékos kedvű felnőttek is izgalmas programokon vehetnek részt. Ingyenes! További békás programok itt.

Szamóca Kiskertész tanoda: Pöttöm Panna virága – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Pöttöm Panna egy virágból született. A kora tavaszi hagymások egy egy virágtündért rejtenek a bimbójukban. Megkereshetitek a tavasz első jeleit és ültethettek is egy virágot, hogy meglessétek a bimbóban lakó tündért. A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. Ára: 1800 Ft/gyerek (3-10 éves gyerekeknek ajánlott). A Füvészkertbe a felnőtt kísérő belépőjegy megvásárlásával tud bemenni. A foglalkozás időtartama 1 óra, melyre ott lehet hagyni a nagyobb gyerekeket.

Legkisebbek mozija: Bábfilmsorozat-válogatás – Puskin, szombaton 10:00

Misi mókus kalandjai, Futrinka utca, Süni és barátai, Mazsola és Tádé, A legkisebb ugrifüles és Mirr-murr, a kandúr kalandjai forognak a legkisebbeknek a Puskin moziban ezen a délelőttön. Jegyár: 800 Ft.

Családi Délelőtt: Mentett látkép – Ludwig Múzeum, szombaton 10:30-12:30

„A róluk készült fényképeket, videó- vagy hangfelvételeket dokumentációnak nevezzük. A mostani foglalkozáson ezeket a műfajokat járjuk körbe úgy, hogy mi is megvalósítunk egy kisebb akciót, utána pedig olyan alkotást hozunk létre, amely az összes résztvevő egyéni művéből áll össze egy egésszé. Amikor elkészül, akkor lefényképezve, dokumentálva hazaviheted, és így mindenkinek megmarad a műalkotás egészben.” Márciusban a Családi Délelőttök a „Mentés másként…” – Mi marad az újmédia-művészetből? című kiállításhoz kapcsolódnak. A részvételi szándékot a programot megelőző napon 17 óráig kell jelezni a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen. A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

Lúdas Matyi – Müpa, szombaton 11:00

A történet most Balogh Sándor zenéje segítségével elevenedik meg. A zenekar hangszerei együtt mesélnek a mesemondóval, segítenek mélyebben átélni és megérteni a mesét. Az előadás első részében a szereplőkkel, vagyis a hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek, a második részben pedig magával a történettel, amelyet szöveg és zene együttesében követhetnek.Ajánlott korosztály: 3-8 év. Jegyár:1000 Ft.

Családi nap Királyréten: A hóvirág nyomában – Királyrét, szombaton 11:00

„Megkeressük a virágokat s társaikat, rövid terepi séta után pedig mikroszkóppal merülünk el az aprók világában. Kézműveskedés, észtorna, rejtvények, fejtörők várnak minden korosztályt.” Előzetes bejelentkezés szükséges, lehetőség szerint előző nap délután 15 óráig. Ez alkalommal csak egy program indul a távolság miatt.Túra hossza, időtartama: 4 km és 3 óra. Jegyár: 2000 Ft /család.

Március 15-re készülünk – Mesemúzeum, szombaton 11:00

Többféle kokárdát készíthetnek kicsik és nagyobbak, a bátor fiúk pedig saját készítésű kis huszárral és lovacskával vágtathatnak hazafelé. A foglalkozást Farkas Réka iparművész vezeti. Ajánlott korosztály: 5-10 éves korig. Részletek itt.

Mini Textúra – Magyar Nemzeti Galéria, szombaton 11:00 és 15:00

A Mini Textúra 2017 a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria, a Budapest Bábszínház, valamint a Pozsonyi Pagony kiadó együttműködésében jött létre. Mindhárom partner elhivatott abban, hogy a felnövekvő generációk kulturális/művészeti ismereteit gazdagítsa, a különféle művészeti ágakat, műfajokat minél korábban megismertesse velük. A Mini Textúra előadását a 7-12 éves kisiskolásoknak ajánlják, teljes hossza kb. 60 perc. Belépő: 1900 Ft.

Színes Egér foglalkozás – Két Egér Könyvesbolt, szombaton 11:00

Zsebbábszínház, vagyis a Papír-paca (Babra Műhely) nyílt napja vár rátok a Két Egérben, ahol elkészíthetitek saját zseb-bábszínházatokat, amit akár a táskádban is hazavihettek, díszíthettek és saját karaktereket tervezhettek. Belépő: 500 Ft.

Hangulat Junior – Müpa, szombaton 15:00 (ingyenes)

A Hangulat Junior sorozatában ez alkalommal a Zeneakadémia növendékei, tehetséges fiatal művészek adnak koncertet. A sorozat sajátossága, hogy a műsorban moderátorként tanáruk, Fülei Balázs, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője is közreműködik. 10-16 éveseknek ajánlott. Ingyenes!

Frakk, a macskák réme – Kultúrkúria, szombaton 16:00

A Vaskakas Bábszínház és a Jászai Mari Színház közös előadását 16 órától nézhetitek meg. Jegyár: 1200 Ft.

MÁRCIUS 12., vasárnap

Fabula Bábszínház: Mazsola és Tádé, vasárnap 10:00

Mazsola, a gazdájától elkergetett induri-pinduri malac és a melegszívű Manócska felejthetetlen történetei elevenednek meg Fabuláék bábszínpadán. Az előadás Bálint Ágnes eredeti meséjéből íródott. Jegyár: 1400 Ft.

Családi nap – Magyar Nemzeti Galéria, vasárnap 11:00-14:00

Mesés, tavaszköszöntő sétára hívnak kicsiket és nagyokat. Lessetek be a fák ágai közé, és fedezzétek fel együtt a tavasz színeit, hangjait és illatát! Alkotás: 11:00-14:00 között, játékos vezetés gyerekeknek: 11:30-tól tárlatvezetés szülőknek 12.30-kor. 6-12 évesek ajánlott program. Részvételi díj:  900 Ft / alkalom / fő (gyereknek és felnőttnek egyaránt). Találkozási pont: C épület, információs pult.

Erdei Piac – Hidegvölgyi Erdészlak, vasárnap 9:00-15:00 (ingyenes)

Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek kirándulással, melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794-es és 795-ös busz pont itt áll meg). Ingyenes!

Improvizációs mesejáték kicsiknek és nem annyira kicsiknek – Szimpla Termelői Piac, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

A foglalkozás során improvizációs színházi eszközökkel építünk közös mesejátékot a gyerekekkel, ahol az egyes szereplőket maguk személyesítik meg. Kellékek: egy csomó gyerek, egy tapasztalt szakember, aki ért a gyerekek nyelvén (Füzi János), valamint a határtalan gyermeki fantázia! A program ingyenes, ajánlott életkor 6-10 éves korig, de kisebbek/nagyobbak is mehetnek.

Cifra Palota: Huszárok és hóvirágok – Müpa, vasárnap 10:00-13:00 (ingyenes)

Gyí, te lovam, Besztercére Kerekítő-Tippentő Benedek Krisztina vezetésével, A székely menyecske meg az ördög Fabók Mancsi Bábszínházában és Bognár Anna színművész drámafoglalkozása vár rátok vasárnap délelőtt a Müpában. Ingyenes!

Március 15-ére itt találtok szuper és ingyenes programokat!

Era kedvencei: Békamentő-gólyaváró családi nap, Erdei Piac
Rozi kedvencei: Legkisebbek mozija a Puskinban, Mini Textúra a Nemzeti Galériában