Programajánló – május 6-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hétvégén ünnepeljük a Madarak és Fák napját több helyszínen, például a Kazinczy utcában és a Jókai-kertben. Rengeteg fesztivál lesz a városban, úgyhogy koncerteket és előadásokat is találtok bőven az Olimpia parktól a Szabadság téren át Óbudáig, nem beszélve a sok remek piactól, amely szintén vár benneteket. Emellett adunk néhány ötletet Anyák napjára is, hogy hova mehettek közösen vagy hol készíthettek valamilyen kisebb ajándékot.

Egész hétvégén

Óbuda Napja – Óbuda, több helyszínen, május 5-6. (ingyenes)

Óbuda Napján történelmi nevezetességekkel, gasztronómiai különlegességekkel, helyi civil szervezetekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket szinte minden óbudai téren és kulturális helyszínen. Szombaton a Fő téren fellép majd Halász Judit, majd a Langaléta Garabonciások. Csillaghegyen 10-tól Szalóki Ági koncertezik, 13:15-től pedig Fabók Mancsi bábelődását nézhetitek meg. Békásmegyeren 10:30-tól katasztrófavédelmi bemutatót tartanak, 15:15-től órásbábos bemutató lesz. Minden program ingyenes, a kerületieknek a múzeumok is. Részletes műsornaptár itt.

V. Food Truck Show Budapest – Kincsem Park, május 5-6.

A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a kilátogatókat. Részletek itt. Belépő: 900 Ft.

Budaörsi Fesztivál – Budaörs, több helyszínen, május 3-7. (ingyenes)

Színházi nyílt próba, kert-koncert, könyvbemutatók, koncertek, Színházak utcája, Vurstli utca,  közösségi alkotások és rengeteg más program is vár rátok, ha ezekben a napokban Budaörsre látogattok.  Szombaton 10 órától Bennünk van a kutyavér címmel a Ghymes gyerek koncertjét hallgathatjátok meg, majd 11 órától fellépnek a Langaléta Garabonciások, délben pedig Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lép a színpadra. Az esemény bababarát, így mobil pelenkázót is találtok a helyszínen. Vasárnap délelőtt pedig a meséké és az alkotás lesz a főszerep. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

Elindulnak a budapesti nosztalgia járatok

Ha május, akkor újra elindulnak a fővárosi nosztalgia járatok. Szombaton favázas villamossal utazhattok a 2-es vonalán vagy felpattanhattok a Hófehérke hajóra, vasárnap pedig a budai oldalon jár az acélvázas villamos. Részletek itt.

MÁJUS 6., szombat

Belvárosi Családi Piknik – Olimpia park, szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

Idén is ott leszünk az Olimpia park születésnapján május 6-án, ahol fellép majd a Rutkai Bori Banda, a MárkusZínház, az Eszter-lánc Mesezenekar, Danny Bain, Vig Balázs, a Ringató csapata, Bartha Tóni, a Langaléta Garabonciások, a Cellux Csoport és Sálálá bohóc is. Emellett kézműves foglalkozásokkal is készülnek. Minden program ingyenes!

Madarak és fák napja – Kazinczy utca, szombaton 10:00-20:00 (ingyenes)

Évről évre összefognak a Kazinczy utcában működő vendéglátóhelyek, hogy a környéket élhetőbbé és zöldebbé tegyék. A Kazinczy utcába reggel 10-től egészen este 8 óráig rengeteg programmal és sétálóutcával várnak benneteket. 13 órától bringás bolhapiac is lesz a Szimplában. Ingyenes!

A Királyréti Erdei Vasúton közlekedik a Morgó – Királyrét-Szokolya, szombaton egész nap

Május 6-án ismét elindul a Királyréti Erdei Vasút „Morgó” nevű gőzmozdonya. A nosztalgiavonatok menetrendje eltér a hagyományos dízelvonatokétól és drágább a jegy is. A gőzös csak megfelelő időjárási viszonyok mellett közlekedik, úgyhogy mindenképp nézzétek meg a weboldalukat/Fb oldalukat indulás előtt.

2. Szerszámszombat – Bringa tuning – Cyclonomia Műhely, szombaton 10:00-13:00

Igazi apás program lesz most szombaton a Cyclonomiában. Fékbeállítás, kerék belső/külső csere, láncbeállítás, és minden, amire tavasszal is szükség lehet. Jelentkezni itt tudtok. Programjegy ára: 3.500 Ft/apa+fia (2fő)

Anyák napi készülődés és piac – Czakó Piacz, szombaton 10 órától

Friss, ropogós tavaszi zöldségek, gyümölcsök, frissen sült kenyér, csodaszép virágok, valamint füstölt és nyers húsfélék, méz, sajtok, és sok más finomság várnak rátok a standokon. A Francia Cukrásziskola workshopján pedig szuper meglepetést készíthettek a kis-, nagy és már felnőtt gyerekek az édesanyáknak, nagymamáknak. Részletek itt.

Papa-baba workshop – Odu, szombaton 10:00-12:00

Készítsetek egyedi ajándékot anyunak, nagyinak ezen a délelőttön. A program minimum 3 család jelentkezése esetén indul. Regisztráció: info@maszatvilag.hu. Ára: 5900 Ft/család.

Vendég a háznál! – 25 éves születésnap – Magyar Rádió, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes, regisztráció szükséges)

Van egy szuper műsor a Kossuth Rádión minden hétköznap 11.35-től, a Vendég a háznál. Keresztes Ilona és munkatársai immár 25 éve segítik tanácsaikkal az anyukákat, apukákat, nagyszülőket. Programjuk ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Madarak és Fák napja – Jókai-kert, II. ker., Költő utca, szombaton 10:00-17:00 (ingyenes)

Idén is megrendezi az MME, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Petőfi Irodalmi Múzeum a Madarak és Fák napját a Jókai-kertben. Idén az esemény kiegészül az Év Fajai Fesztivállal is, valamint természetismereti vetélkedőkkel és programokkal is várnak benneteket. Ingyenes!

Legendák nyomában – Könyvbemutató és tematikus családi program – Műszaki Tanulmánytár, szombaton 10:00-13:00

„Te is szeretsz kalandozni, új helyeken barangolni, izgalmas eszközöket megismerni és kipróbálni? Fedezd fel, térképezd fel velünk a Műszaki Tanulmánytár színes gyűjteményét Fodor Veronika Legendák a Pannónia gőzhajó fedélzetéről című könyvének bemutatóján és az azt kísérő tematikus családi napon!” Részletek itt. 8 éves kortól ajánlott, érvényes belépővel látogatható.

Mi micsoda Klubnap – Füvészkert, szombaton 10:00-16:00

Ültessetek eleséget a madaraknak, ismerjétek meg a frissen felavatott FűFa tankertet, hallgassatok zenét a fák árnyéka alatt, törjétek a fejeteket, játsszatok szombaton a Füvészkertben a Mi Micsoda Klubnapon. Eső esetén a program elmarad! Részletek itt.

Nyílt nap az Óbudai autóbuszgarázsban – Óbuda, szombaton 10:00-15:00 (ingyenes)

Busz- és alkatrész kiállítással, csuklós buszos bemutatóval, kreatív foglalkozásokkal, közlekedésbiztonsági KRESZ pályával és Mini Mozival várnak benneteket szombaton Óbudán. Egy UAZ, valamint egy IK620-as járművel részt vehettek a telephelyi „sétajáraton”, így a buszgarázs elzárt területeit is megnézhetitek ezen a napon. Ingyenes!

Ottalvós buli a Piros Kakaóval – Ferencvárosi Helytörténeti Tárlat, szombaton 16:00-vasárnap 11:00

„Lesz városi csillag keresés és zaj hallgatás, képek között alszunk és megfigyeljük, hogyan befolyásolják álmainkat, együtt eszünk és nevetünk. Meg persze filmet is nézünk és popcornozunk is majd! A gyerekek házibuliznak, a szülők pedig mindeközben, ahol kedvük tartja!” A program 8-12 éveseknek ajánlott. Ára: 12.000 Ft.

Május 7., vasárnap

Pöttömkert – Budapest Park, vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

A Pöttömkert a nyár folyamán állandó és havonta megújuló programokkal várja idén is a kisgyermekes családokat. Most vasárnap lesz kerekítő foglalkozás, MintyPinty koncert és bábszínház is, emellett játékok is várják a kicsiket. Ingyenes!

Cifra Palota – Müpa, vasárnap 10:00-15:00

Ha biztosra mennétek, ami az időjárást illeti, akkor mindig bevethető program a Cifra Palota. Részletes program itt. Ingyenes!

Európa nap – Szabadság tér, vasárnap 10:00-20:00 (ingyenes)

Családi és gyerekprogramok, fotókiállítás és különféle játékok várnak rátok vasárnap a Szabadság téren. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: óriás társasjáték, ugrálóvár, alkotósarok, interaktív mesejáték, és meghallgathatják a Rutkai Bori Banda (15 órától), a Hahó Zenekar (11 órától) és Mintapinty koncertjét (17 órától).

A Csupakapu palota rejtélye – Korhatár nélkül családi nap – Műcsarnok, vasárnap 10:30-12:30

Rajzoljátok le az elvarázsolt tárgyak bálját a és készítsetek egy varázsjogart is; hátha egyszer elkeveredtek Csupakapu palota titokzatos dísztermébe, és segíthettek visszaváltozni annak, aki erre vágyik. A családi napok programjaira a kiállításra megvásárolt jegyek érvényesek, 7 éves kor alatt ingyenes.

Gyerünk az Operába! – Hatszín Teátrum, vasárnap 11:00

A humoros és interaktív előadáson megismerkedtek az operákkal, az operaénekesekkel, a szerepekkel, az énekléssel, a hangszerekkel és a színházi titkokkal. Megtudhatjátok, hogy mit csinál a sminkes, a jelmeztervező, a világosító és a hangmérnök. Részletek itt. 6-12 éveseknek ajánlott.

Banyamosoda – Marczi, vasárnap 16:00

A Banyamosoda egy bábos-énekes vásári komédia 5-8 éves gyerekeknek a Bohócok a Láthatáron Csoport és a Marczibányi Téri Művelődési Központ előadásában a feketelelkű boszorkányról, egy királylányról és egy királyfiról, és persze a Pucerátor 2000-ről. Belépő: 1500 Ft.

+ Vidd el anyut programok!

Eplényben az anyukák ezen a napon ingyen libegőzhetnek, valamint a Kemencei kisvasúton is ingyen utazhatnak egész nap. Az Opera mellett található Moritz Eisban kedvezménnyel és fagyinyerési lehetőséggel várnak benneteket, illetve a Normafa közelében, a Piczinke Póniudvarban is ajándékkal kedveskednek, illetve közösen is készíthettek meglepetést.

Nézzétek meg a legjobb májusi programok válogatásunkat is! Ha pedig szívesen részt vennétek egy mesei vándorúton Dr. Kádár Annamáriával, játsszatok és nyerjetek belépőt felnőtteknek szóló érzelmi intelligenciát fejlesztő meseworkshopjára május 14-ére. Részletek itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Olimpia park születésnapja, Óbuda napja, nyílt nap az Óbudai buszgarázsban
Rozi kedvencei: Olimpia park születésnapja, nyílt nap az Óbudai buszgarázsban, Banyamosoda