Programajánló – május 31., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyereknap_2014

Vasárnap is folytatódik a Fővárosi Gyereknap a Városligetben, a Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen, a Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérvárott, a PlayKID Gyereknap a Millenárison és a kisvasutak is várnak benneteket országszerte. Emellett rengeteg jó gyereknapi programot ajánlunk a Müpától kezdve a Vasúttörténeti Parkon át az Alcsúti Arborétumig, de a Margitszigetre is érdemes lesz ellátogatni, a Hív a Duna! gyereknapra és a hétvége lezárásaként a Briósban találkozhattok Borisszal. Válogassatok a vasárnapi ajánlóból és nézzétek meg gyereknapi válogatásunkat is!

Kerti Vasút Vasúttörténeti Park

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban – Vasúttörténeti Park, 10:00-18:00 (14 év alatt ingyenes)
Május 31-e megint a gyerekeké a Vasúttörténeti Parkban. Természetesen az interaktív programok is kipróbálhatóak, így a nagymozdonyon utazás, a hajtányozás, a kerti vasút, a lóvasút és a csajka sínautó. 14 órakor az Alma koncertezik, és a hagyományokhoz híven ezen a napon 14 év alattiaknak ingyenes a belépés! Felnőtteknek: 1400 Ft. A Parkról készült beszámolóinkat itt és itt olvashatjátok.

bugocsiga_zenede_02

Gyereknapi Cifra Palota – Müpa, 10:00-15:00 (ingyenes)
Tavaly a Müpa gyereknapi programját választottuk és nem bántuk meg. Május 31-én a rendhagyó Cifra Palotán még több koncerttel, kézműves foglalkozással és aktív programmal várnak benneteket. Fellép majd a Búgócsiga zenede, a DRUMS, a Kompánia Társulat, Farkasházi Réka és a Tintanyúl és még sokan mások. Eső esetén a programokat az épületben tartják meg. Ingyenes! A tavalyi rendezvényről képeket itt találtok.

danubeflow

Hív a Duna! gyereknap – Margitsziget, a Holdudvar, 10:00-16:00 (ingyenes)
Immár 4. alkalommal rendezi meg a MindSpace csapata a Hív a Duna! gyereknapot 10 és 16 óra között a Margitszigeten, a Holdudvarban. Lesz: kultúrAktív Egyesület az Urbanity közösségi játékkal, Bíró Gyuri kvízshow-ja délben, klasszikus játékok: Duna térkép, Duna-dobaló, rengeteg új játék: save the sailor, touch the Danube, irodalom – Dunáról szóló gyerekversek Kadlót Niki kortárs költővel és természetesen Jaskó Bálint egy vízcsepp élete előadása. Ingyenes!

Tour-de-Óbuda

Tour de Óbuda – Óbuda, Fő tér, 9 órától (ingyenes, de regisztrációhoz kötött)
Vasárnap a hagyományos óbudai kerékpáros napra, a Tour de Óbudára invitálják a családokat és baráti társaságokat, ahol a 15 km-es vagy a 38 km-es táv megtétele után gyerekprogramokkal várnak benneteket a Fő téren. A Tour de Óbuda kerékpáros napon a távok szinte bármilyen kerékpárral, minimális kerékpáros tudással is teljesíthetőek, hiszen a túra útvonala végig a kiépített, biciklis úton halad. Tekerés közben érdemes időt szakítani a táj és a Duna-part különleges szépségére is. Ingyenes, regisztráció a helyszínen!

Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája Gyereknap – Zeneakadémia, 10:00-14:00 (ingyenes)
Először rendez a Zeneakadémia gyereknapi programsorozatot: a szecessziós épület megnyitja kapuit a legkisebbek (a kicsit nagyobbak), és persze szüleik, nagyszüleik előtt. A 10 és 14 óra között zajló programok között felső tagozatos általános iskolásoknak szóló matinékoncertek éppúgy lesznek, mint alsósoknak szóló kiscsoportos foglalkozások. A Liszt Ferenc téren kézműves foglalkozások, a Népzene Tanszék gyerektáncháza, és zeneakadémisták rézfúvós bemutatója várja az érdeklődőket, az épületben pedig – az alább részletezett koncerteken túl – zenés kincskeresésben és vezetett épületbejáró túrákon vehetnek részt. A belépés valamennyi programra ingyenes.

obudai_autobuszgarazs

100 éves buszok ünnepe – Óbudai buszgarázs, 10:00-16:00 (ingyenes)
Az Óbudai buszgarázsban május 31-én 10 és 16 óra között várnak benneteket a 100 éves buszok ünnepével és gyerekprogramokkal. Ingyenes!

MG_4916_

Gyereknap Óbudán – Óbudai Kulturális Központ, egész nap (ingyenes)
Óbudai Kulturális Központban május 31-én ugrálóvárral, népi fakörhintával és játékparkkal, vetélkedőkkel, ügyességi és erőpróbákkal várnak rátok. Emellett lesz még pl: csirkepofozó, horgászás teknőből, hintaló, békaugrató, egérderby, lengőteke  és ne utolsó sorban magyar táncház. A program az arcfestés kivételével ingyenes!

Nyílt nap a tűzoltóságokon

Nyílt nap a tűzoltóságokon – 10:00-16:00 (ingyenes)
Május utolsó vasárnapján, a tavalyi sikeres kezdeményezést folytatva másodjára szervezi meg a katasztrófavédelem az országos katasztrófavédelmi gyermeknapot. A katasztrófavédelem a nemzetközi gyermeknap alkalmából, május 31-én nyílt napot tart az ország tűzoltólaktanyáiban 16 óráig. A családok gyermeknapon bepillanthatnak a tűzoltók életébe, hiszen a katasztrófavédelem országszerte mintegy 330 tűzoltóságon nyitott szertárkapukkal várja azokat, akik érdeklődnek a tűzoltói hivatás, vagy akár a tűzoltójárművek iránt. A pontos helyszíneket megtaláljátok a fenti linkre kattintva. Ingyenes!

ketszinu_kerek_erdo_mucsarnok

A kétszínű kerekerdő – Műcsarnok, 10:00-17:00 (12 éves kor alatt ingyenes)
Az utolsó családi napon egy titokzatos erdőből kell kiszabadulniuk a gyerekeknek, kísérőikkel együtt. Csapdák, erdei állatok, szellemek és csalfa varázslatok nehezítik szabadulásukat. Szerencsére akadnak segítők is, akik jó tanácsokkal, papírokkal és festékekkel látják el őket, hogy megtalálják a kivezető utat a rengetegből. A programon való részvétel gyereknap alkalmából 12 éves kor alatt ingyenes.

Kartonváros építés – Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ

Kartonváros építés – Budaörs, Jókai Mór Művelődési Központ, 9:45-12:45
Nagy közös kartonvárost építhettek Budaörsön, a Jókai Mór Művelődési Központban 9:45 és 12:45 között a Színtér csapatával. A gyerekek újrahasznosított alapanyagokkal ismerkedhetnek, mely megtanítják őket környezetünk tiszteletére. A konstruktív tárgyak létrehozása fejleszti önbizalmukat. A gyerekek egyéni alkotásaik a közös mű részét képezik, ezzel erősítve közösségbe tartozásukat. Az elemek díszítése festéssel és speciális kréta filctollakkal történik. Nagy felületeken dolgozva, nagy méretű képeket és tárgyakat hozhatnak létre. A nagyméretű alkotás felszabadító élmény, rajta keresztül a gyerekek kiléphetnek a hétköznapi szabványok és szabályok világából és szabadon engedhetik kreativitásukat.

hangszersimogato_02

Gyereknap a MOM-ban – MOM, 10:00-12:00 (ingyenes)
A Brémai muzsikusok, hangszersimogató és kézműves játszóház vár rátok ezen a vasárnap délelőttön a MOM-ban. Ingyenes!

vag_volgyi_zsur

I.Vál-völgyi Zsúr – Alcsúti Arborétum, 10:00-20:00 (ingyenes)
10 és 20 óra között rendezik meg az Alcsúti Arborétumban az I.Vál-völgyi Zsúrt kézműves termékek bemutatásával, kóstoltatással, árusítással, gyermekeknek és felnőtteknek szóló színpadi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal. 18 órától fellép a Kaláka. Ingyenes!

mintapinty1

Gyereknap az Éva magazinnal – Westend tetőkert, 10:00-18:00 (ingyenes)
Várnak minden gyereket és szüleiket május 31-én 10 és 18 óra között a Millennium tetőkerten az Éva Magazin! 13 órakor Palya Bea, 16.30-kor MintaPinty koncert! Lesz még autópályaszőnyeg játékokkal, fejlesztő és társasjátékok, kézműves foglalkozások, az anyukáknak asztrológus, kártyajós és ajándék testedzés a vibrációs Power Plate módszerrel. Az ÉVA magazinból kivágott kuponokkal pedig egész hétvégén kedvezményesen étkezhettek több étteremben és használhatjátok a Jump City trambulinparkot. Ingyenes!

Babkoffer_picicirkusz_MG_0258

Picirkusz – HellóAnyu, 10:30
Varázslatos cirkusz – kicsiben, a legkisebbeknek, ahogy két bohóc elképzeli! Fellép a kendőfülű elefánt és a félelmetes esernyő-oroszlán, de látható itt a különleges erőművész szám és a táncoló törpe is! Két bőröndből életre kel a Picirkusz – világszám! Az előadás végén a hatalmas színes porond játszótérré alakul át, ahol együtt játszhatnak a szülők és a gyerekek. Ajánlott korosztály: 0-4 éves korig. Jegyár: 1000 Ft.

noe_gyereknap

Noé Gyereknap – Noé Állatotthon, 11:00-14:00 (ingyenes)
Természetesen rengeteg állattal és sok-sok remek programmal v árnak benneteket a Noé Állatotthonban 11 és 14 óra között. Cím: Budapest, 17. kerület Csordakút utca vége. Ingyenes!

Tóbiás_Matiné

Tóbiás matiné – MR 6-os stúdió, 11:00 vagy élőben a Bartókon (ingyenes, regisztrációs)
Ha a hónap utolsó vasárnapja, akkor nem feledkezünk meg a Tóbiás matinéról, amely 4-10 éves gyerekeknek szóló játékos ismeretterjesztő sorozata az MR 6-os stúdiójában. A műsorvezető Lukácsházi Győző segítségével, hangszerekkel, zenei stílusokkal, zeneszerzőkkel ismerkedhettek, kitűnő zenészekkel találkozhattok, és közben sokat játszhattok. Ingyenes, regisztráció szükséges (a Rádió közönségszolgálatán). A Bartók Rádión élőben is követhetitek a műsort.

Stúdió_K_Rettentő görög vitéz

Rettentő görög vitéz – StúdióK, 11:00
Az évadban utoljára láthatjátok a Rettentő görög vitéz című előadást. Belépő: felnőtt 2500 Ft, gyerek: 1500 Ft.

kolompos_zenekar

Kolompos koncert – Budai Vár, Kapisztrán tér, 13:30 (ingyenes)
A Kolompos a Budai Várban, a Miénk a Vár! rendezvényén lép fel 13:30-tól, majd 17 órától a városligeti napozóréten. Ingyenes!

Fészekhagyó Gyereknap

Fészekhagyó gyereknap – Magnet Közösségi Ház, 16:00 (ingyenes)
Értelmi sérült emberek szerveznek gyereknapot ép és sérült gyerekeknek a Magyar Williams Szindróma Társaság Fészekhagyó norvég programjának keretében május 31-én 16 órától a Magnet Közösségi Házban Ringatóval, kézműves foglalkozásokkal és óriás buborékokkal.

borisz_bemutatkozik

Borisz könyvbemutató – Briós, 17:00 (ingyenes)
Már a Millenárison találkoztunk Borisszal, most vasárnap 17 órától a Briósba érkezik Radnóti Blankával, hogy elvarázsoljon kicsiket és nagyokat. Ingyenes!

nosztalgia_villamos

Nosztalgiajáratok városszerte
Ezen a vasárnapon ismét jár a nosztalgiavillamos a Jászai mari tér és a Közvágóhíd között, a nosztalgiahév Gödöllőre, nosztalgiabusz a Deák tér és a Városliget között, valamint nosztalgiatroli a 72/74-es trolik vonalán. Nosztalgia díjszabás érvényes.

Gyereknapi válogatásunkat itt olvashatjátok.
Programokat péntek-szombatra itt találtok.
Még vasárnapig tart a könyvajánló játék, ahol három ajándékcsomagot nyerhettek a Bookline-tól.

Era kedvencei: Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban és a Müpában, Vál-völgyi zsúr az Alcsúti Arborétumban, nyílt napok a tűzoltóságokon, Hív a Duna gyereknap a Holdudvarban, Borisz könyvbemutató a Briósban
Rozi kedvencei: Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban, nyílt napok a tűzoltóságokon, nosztalgiajáratok városszerte