Programajánló – május 29-30., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

foto_minimatine.hu_MG_8514

Gyereknapi válogatásunk után még mindig soroljuk a programokat a hétvégére. A pénteki két jó könyves rendezvény mellett a Mutatványosok Éjszakájával várnak benneteket a Holnemvolt Parkban. Szombaton pedig kertészkedhettek a Szamócásokkal, kreatívkodhattok a Mesemúzeumban, a Műcsarnokban, sőt a PagonyFeszten is, ahol sok jó könyvet is bemutatnak. Már a hétvége első napjára is találhattok gyermeknapi programokat, hiszen a Margitszigeten skandináv bulival, a Deák 17-ben a BOXI sorozattal, a Szatyorban szülinappal, a Piros Kakaó csapata pedig ottalvós bulival várja a kicsiket és a nagyokat. És ez még csak a kezdet… 🙂

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

gyereknap_varosliget

Fővárosi Gyereknap – Városliget, május 30-31. (ingyenes)
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Fővárosi Önkormányzattal közösen már 1990 óta évente megrendezi ingyenes gyermeknapi rendezvényét a budapesti Városligetben május 30-31-én, ahol idén is lesz Nemzetek Utcája, Dog CHOW KutyaSport Majális, koncertek, sport és rengeteg játék. A részletes programot innen tölthetitek le. Aki ide menne, készüljön fel a nagy tömegre. Ingyenes!

balint_agnes_mesefesztival

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés, május 30-31. (ingyenes)
Újra Mesefesztivált rendeznek Vecsésen, ahol változatos programokkal, matricagyűjtéssel és ajándékokkal várnak mindenkit. Lesz többek között Vitéz László bábjáték automata és Rutkai Bori Banda (május 31-én 16:30) koncert is.

foto_minimatine.hu_IMG_8554

Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérvár – május 30-31. (ingyenes)
Székesfehérvár belvárosa óriási játszótérré változik május 30-31-én, a Hetedhét Játékmúzeum pedig valóságos játékgyárrá, ahol a gyerekek maguk is játékkészítők lehetnek, vagy kedvükre választhatnak az elmélyülős, alkotós, lazítós, vagy pörgős, nyüzsgős programok közül. Idén 3. alkalommal várnak benneteket a Hetedhét Játékfesztiválra. Ott lesz a Tintaló Társulás, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Brass in the Five, Pályi János és még sokan mások. Ingyenes!

playkid_gyereknap

PlayKID Gyereknap – Millenáris, május 30-31.
A PlayKID Gyermeknapot május utolsó hétvégéjén Budapest egyik központi helyszínén, a Millenárison rendezik meg. Több mint 50 program, érdekes előadások, és sok-sok játék várja a gyerekeket és a szülőket szombaton és vasárnap. Fellép Halász Judit, Gryllus Vilmos, Kovácsovics Fruzsina és az Alma együttes. A részletes programot itt olvashatjátok. A különböző belépő kombinációkat itt találjátok.

Felsőtárkányi Erdei Vasút_foto_Chikan_gabor

Kisvasutak országszerte – május 30-31.
Ha kirándulnátok gyermeknap alkalmából, akkor az ország kisvasútjai is várnak benneteket. Programokat itt találtok.

MÁJUS 29., péntek

Gyereknap a Pest Megyei Könyvtárban

Gyereknap a Pest Megyei Könyvtárban – Szentendre, Pest Megyei Könyvtár (ingyenes)
Délután 15 órától 18 óráig várnak benneteket a könyvtárból átalakult könyvtérre, ahol lesz: könyvcserélde (hozz magaddal 5 könyvet, és választhatsz helyette 5 másikat); társasjátékok; gumikarkötő készítés, kavicsfestés; babzsákfotel az olvasáshoz , papírszínház (16:30-17:00); szörp és pattogatott kukorica. Ingyenes!

rutkai_bori_banda

KönyvMegálló átadás – Óbuda, Huszti úti Máltai játszótér, 15:00 (ingyenes)
2015. május 29-én 15 órakor átadják Óbudán a 3. KönyvMegállót, majd a Rutkai Bori Banda szórakoztatja a gyerekeket. Ingyenes!

mutatvanyosok_ejszakaja

Mutatványosok Éjszakája – Holnemvolt Park, 19:00-24:00
Az Állatkert a Holnemvolt parkban (volt vidámparki terület) május 29-én este (idén először hagyományteremtő szándékkal) megrendezi a Mutatványosok éjszakáját 19 óra és éjfél között, ahol felelevenítik a városligeti Vurstli varázslatos világát, és a gyerekek körében nagyon népszerű fellépők is a vendégeik lesznek: Pályi János Vitéz László bábjátékkal jön, a Szeredás együttes egy speciális mókás cirkuszi műsorral, Sarkadi Bence bábművész pedig marionett bábokkal. A hangulatról gólyalábasok, kikiáltók, verklis és Liliom, a hintáslegény gondoskodik. Az összes játéküzem működni fog, és egy igazi meglepetéssel is készülünk: éjszakai hullámvasutazás a kivilágított pályán. A program elemeit úgy állították össze, hogy 4-14 éves korig mindenki megtalálja az életkorának megfelelő szórakozást az este folyamán. Belépő: 500 Ft.

MÁJUS 30., szombat

boxi

Szombat délelőtti Matiné – Deák 17 Galéria, 10:00 (ingyenes)
Gyereknapi különkiadás a most Szombati Matinén: a BOXI sorozat pár részét vetítik le, ahol hajtogatott kartonpapírból elevenednek meg Klingl Béla mesefigurái. Ingyenes!

pillango_kert

Szamóca Kiskertész-tanoda – Füvészkert, 10:00 és 11:15 (regisztráció szükséges)
10 órától és 11:15-től vár rátok ismét a Szamóca Kiskertész-tanoda a Füvészkertben a Pillangókerttel. Milyen virágokat ültessél, hogy pillangókkal legyen teli a kerted, teraszod? Megtudhatod szombaton tőlük. Belépő: 1500 Ft, szülőknek füvészkerti belépő.

Varazslatos_Opera

Gyerekprogramok – Opera, délelőtt
9 órától, 10:30-tól és 12 órától a Hangszervarázs (1200 Ft), 9:30-tól pedig a Színházi látogatás balerinákkal programjai várnak rátok szombat délelőtt az Operában.

szaloki_agi

Ferencvárosi gyereknap – Ferencvárosi Művelődési Központ, 10:00 (ingyenes)
Ezen a napon 10 órától Gyermeknapi kavalkáddal várnak benneteket a Ferencvárosban is. 10 órától a Fabula Bábszínház előadását láthatjátok, majd 11 órától Szalóki Ági lép a színpadra, de lesz még banyamesék, verskoncert és Ókori Cimbora Játszóház. Minden program ingyenes!

varosi_gerilla_kerteszkedes

Gerilla városi kertészkedés – Kassák Múzeum, 10:00-13:00
Gerilla városi kertészkedésre hívnak mindenkit 10 órától Óbudára. Magbomba készítés a legkisebbekkel és a sárgombóc gyúrás kedvelőivel, időzített kert, a Zichy-kastély udvarán virágágyás ácsolás és növény ültetés Kaszás Tamással. Mit vigyetek magatokkal? Tojástartót és virágcserép készítéshez megfelelő, öblös tönkrement vagy leselejtezett használati tárgyakat. Ajánlott ruházat: játszóruha és kényelmes cipő. Jegyár: 600 Ft, családi jegy: 1800 Ft.

rajzologep_mucsarnok

Rajzológép – Műcsarnok, 10:30-13:00
A programra érkező családok olyan eszközöket találhatnak ki és készíthetnek el, amelyek segítik, vagy éppen hátráltatják a rajzolást. A szerkezetek segítségével képeket alkothattok, versenyezve és küzdve a géppel, hogy melyikünk irányítja a ceruzát, ki készíti a rajzot. Meghívott művész: Lévay Jenő. A családi programokon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni. Hétéves kor alatti gyerekeknek, valamint fogyatékkal élő látogatóknak és kísérőiknek nem kell jegyet váltani.

mesemuzeum_gyereknap

Gyereknap a Mesemúzeumban – Mesemúzeum és Várkert környéke, 10:00
Ezen a szombaton könyvforgatóval és GYIK majálissal vár benneteket a Mesemúzeum. Vigyétek el otthonról a megunt, „kinőtt” vagy egyszerűen csak feleslegessé vált könyveidet és vigyél helyette másikat, amelyeket még nem olvastatok! Emellett lesz még kreatív foglalkozás és interaktív családi koncert is. Részletes program itt.

gryllus_vilmos_02

Nyári PagonyFeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum és kertje, 10:00-18:00
Gryllus Vilmos koncert, új Bogyó és Babóca kötet, rengeteg új könyv és sok családi program. A Nyári PagonyFeszt a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében ezen a szombaton megnyitja kapuit. Egész nap, ebédszünet nélkül, változatos kreatív, alkotós, rajzolós, vágós és maszatolós foglalkozások, játékok, piknik, fényképezkedés mesehősökkel és még számos izgalmas program. Jegyár: felnőtt 800 Ft, gyerek: 400 Ft, családi 1900 Ft.

savoya_park_gyereknap

Kocka-kiállítás megnyitó és gyereknap – Savoya Park 10:00-18:00 (ingyenes)
Ingyenes gyereknapi programsorozat várják azokat, akik május 30-án 10 és 18 óra között a Savoya Park programját választják. A látogatók egy különleges világba csöppenhetnek: megküzdhetnek a Sárkánnyal, s megmutathatják bátorságukat egy hétpróbás ügyességi vetélkedő keretében; különböző kézműves foglalkozásokon maradandó ajándékot készíthetnek; aki pedig inkább a csendes szemlélődés híve lenne, számukra 11 órától az Űr-Zűr produkció, illetve 15 órától Szalóki Ági fellépése nyújt majd kikapcsolódást. A május 30-a egyben a Kocka-kiállítás megnyitó napja is, ami két héten keresztül lesz megtekinthető ingyenesen a bevásárló központban, s melyen kalózos, vikinges LEGO installációkat lehet testközelből megtekinteni, de akár a jól ismert Toy Story rajzfilmből Woody életnagyságú LEGO figurájával is kezet foghatnak a gyerekek. A kiállítás időtartama alatt minden héten szombaton KOCKA-játszóház működik. Ingyenes!

csillaghegy_gyereknap_csodak_palotaja

Gyereknap – Csillaghegyi Közösségi Ház, 10:00
A Csillaghegyi Közösségi Házban a Csodák Palotája Öveges termének színpadán 10 órától show-vá varázsolják a tudományt, látványos kísérletekkel egészítik ki a kiállításon szerzett élményeket. Majd 11 órától családi táncház lesz Csiki Katalin és Csiki Gergely vezetésével.

kisgomos_gyereknapi_alkoto_delelott

Kisgombos foglalkozás – Biatorbágy, Füzes patak partja, 10:00 (ingyenes)
A Kisgombos idén is csatlakozik a városi gyereknapi rendezvénysorozathoz, mely a Füzes patak partján kerül megrendezésre, Állati jó mesepart címmel, színes, izgalmas programokkal. A Kisgombos patakparti sátrában 10 órától délig vendégük lesz Simonyi Cili illusztrátor, akivel egy állatöltöztető kreatív játék keretében szőrös-bőrös-tollas-pikkelyes viseletekbe bújtatnak majd különféle állatokat. Ingyenes!

_MG_0446_

Szatyor 3. szülinap – Szatyorbolt – 11.00-17:00 (ingyenes)
Májusban 3. szülinapját ünnepli a Szatyorbolt. Ebből az alkalomból jó programokkal várják 11 órától a kicsiket és a nagyokat. Lesz többek között fényképes nosztalgiázás, Szatyor utánfutó avatás, Szatyor műhelyek és vezetőik bemutatása, gyerekeknek játszósarok és Kis kertem rajzos kreatív foglalkozás, palánta csere és vásár. Velük készült interjúnkat itt olvashatjátok. Boldog szülinapot kívánunk nekik! A rendezvénnyel párhuzamosan tart a közelben 15 órától a Bródy Piknik a Guttenberg téren sok-sok játékkal, óriás buborékokkal és vezetett sétával. Ingyenes!

évadzáró vikingvetélkedő

Skandináv Gyereknap – Margitsziget, öko játszótér, az Árpád-híd lábánál, 15:00-17:00 (ingyenes)
A Svéd Nagykövetség segítségével létrehozott öko játszótéren várnak minden lelkes csemetét egy izgalmas, évadzáró vikingvetélkedőre. A Skandináv Ház Alapítványnál fontosnak tartják, hogy a gyerekek közeli és baráti kapcsolatba kerüljenek a környezetükkel, a természettel. Ingyenes!

mesebolt_babszinhaz_elasott-kincs

Gyereknap a Kultúrkúriában – Kultúrkúria, 15:00 (ingyenes)
A Mesebolt Bábszínház, a Kolompos együttes, egy különleges Lovagi torna, a Tekergőtér, vagyis az izgalmas szerkezetek tere, Furfangos csudavilág – Játékos Tudomány játszóház, Gömbölődő játéktár, kézműves játszóház és hempergő várja a gyerekeket május 30-án 15 órától a Kultúrkúriában. Ingyenes!

piros_kakao

Ottalvós házibuli a Piros Kakaóval – Anderson Galéria, Ferenciek tere 4., 17:00
„Ottalvós” házibulira vár minden érdeklődőt a Piros Kakaó csapata egy különleges helyre, a város közepére (Ferenciek tere 4.). Az Anderson Galériában alszanak majd, ami már elve érdekes, hogy a képek hogyan befolyásolják álmaikat. Lesz nyomozás, mozi, esti városnézés, harang hallgatás, extra boltokkal és eladókkal való ismerkedés és csillagkeresés. Már csak pár hely van, a szülők csak másnap 11 órára mehetnek 🙂

Balatoni Minimax Hajó_gyereknap

Minimax Hajó évadnyitó – Balaton, 17:45
Idén 21 alkalommal indul útjára a Balatoni Minimax Hajó programsorozat Siófokról és Badacsonyból. A kétórás esemény alkalmával egy balatoni hajózáson vehettek részt és találkozhattok Pici Cicával és Maci Kutyával. Az idei első hajó május 30-án, szombaton 17:45-kor indul fedélzetén a Mintapinty zenekarral. Jegyár: 2390 Ft (1-14 év), felnőtt 2690 Ft.

Gyereknapi válogatásunkat itt olvashatjátok.
További programokat vasárnapra itt találtok.
Még vasárnapig tart a könyvajánló játék, ahol három ajándékcsomagot nyerhettek a Bookline-tól.

Era kedvencei: Nyári PagonyFeszt a PIM-ben, Skandináv gyereknap a Margitszigeten, KönyvMegálló átadás Óbudán, Bálint Ágnes Mesefesztivál Vecsésen, Hetedhét Játékfesztivál Székesfehérváron, Szatyor 3. szülinap és Bródy Piknik
Rozi kedvencei: Nyári PagonyFeszt a PIM-ben, Gyereknap a Kultúrkúriában, Mutatványosok Éjszakája – Holnemvolt Park