Programajánló – máj. 8., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

az_ordog_aranyhajszala_ciroka_babaszinhaz

Vasárnap folytatódnak a fesztiválok városszerte: az Eleven Tavasz, a Food Truck Show és a Székely Fesztivál a Millenárison. A Margitszigeten 11 órától fellép a Rutkai Bori Banda és Kovácsovics Fruzsina az Európa-napon, lesz még Erdei piac, Cifra Palota és Hetedhét Táncház a Müpában, Pünkösdi Kölyöknap a Nemzeti Színházban, biciklizős dalok a Puskinban, alkotótér megnyitó Budaörsön, Minimax hajó és még sok-sok napsütés! 🙂

erdei_piac

Erdei piac – Budakeszi, 8:00-15:00 (ingyenes)
A piac Budakeszi felől Telki felé menet jobb kéz felé található (a Széna térről induló 794, 795-ös busz pont itt áll meg). Itt többek között megkóstolhatjátok az erdő- mező kincseit és egyben kellemes családi programot kerekíthettek, szalonnasütéssel, kirándulással, kézműveskedéssel,  melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok adalékanyagmentes kistermelői és őstermelői termékeket, bográcsételeket fogyaszthattok és egy felhőtlen napot tölthettek a szabadban! A zenét az Aranyalma Páros biztosítja! Ingyenes!

apacuka_zenekar

Minimax hajó: Apacuka koncert – I. ker. Budapest, Batthyány tér 1. számú kikötő, Budapest hajó, 9:45-12:00
Új helyszínen, megújult programokkal, koncertekkel és számtalan meglepetéssel várbak benneteket a Budapest hajó fedélzetén. Május 8-án fellép az Apacuka. Jegyár: gyerek 2390 Ft (1 éves kor felett), felnőtt 2690 Ft (14 éves kortól), 1 éves kor alatt ingyenes.

rutkai_bori_banda

Európa-nap – Margitszigeti Atlétikai Centrum, 10:00-21:00 (ingyenes)
Május 8-án nagyszabású fesztivállal ünnepeljük az Európa-napot és Magyarország uniós csatlakozásának 12. évfordulóját. A reggel 10.00-től este 21.00-ig tartó rendezvényen a szervezők gyermek- és szabadidős műsorokkal, könnyűzenei koncertekkel, illetve EU-s információkkal várják a Margitszigetre kilátogatókat. Az egész napos ingyenes programsorozaton fellép 11 órától a Rutkai Bori Banda, 12:30-tól lesz papírszínház, 17:15-től pedig Kovácsovics Fruzsina lép színpadra. A napot 19:30-tól Rúzsa Magdi esti koncertje zárja. Ingyenes!

jokai_kert

Madarak és Fák Napja – Jókai-kert, 10:00-17:00 (ingyenes)
Vasárnap ingyenes családi nappal várnak benneteket a Jókai Kertben, ahol a sok-sok érdekes program mellett érdemes saját bögrét is vinni. 🙂

hetedhet_tanchaz

Cifra Palota és Hetedhét Táncház – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ezúttal 11 órától a Hetedhét Táncház is vár benneteket. Minden program ingyenes!

Gryllus

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok, Puskin, 10:00 és 12:00
„Egy szép nyári reggelen biciklizni in­dultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta: – Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: „Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…

az_ordog_aranyhajszala_01

Pünkösdi Kölyöknap – Nemzeti Színház, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Nemzeti Színház szeretné, ha a Pünkösd hagyományai sem felejtődnének el, ezért a Kölyöknapot ennek jegyében rendezik meg. Táncra, éneklésre, a fiúkat ügyességi játékra, a lányokat hajat ékesítő koszorú készítésére csábítják. Természetesen a bábszínház sem maradhat el, 10:30-tól Az ördög három aranyhajszála című előadást nézhetitek meg a kecskeméti Ciróka Bábszínház előadásában! Ingyenes!

borarti

Alkotó-tér és Műhely megnyitó – Budaörs, Ébner György köz, 11:00-18:00 (ingyenes)
Megnyitja kapuit a Borarti Alkotó Tér és Műhely! Egész nap nyitott műhellyel várnak benneteket a Budaörs Fesztivál keretében közös alkotásra, hogy megtapasztaljátok milyen is a szabad alkotás. A Borarti Alkotó Tér környezettudatos tér. Alapanyagaik kiválasztásánál, és a foglalkozások tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugó.

amadinda-csaladi

Dobpergés – az Amadinda családi koncertje – MOM, 11:00 és 15:30
„Családi koncertsorozatunkat – ahogy címe is mutatja – nem kizárólag gyermekek részére állítottuk össze. Úgy gondoljuk, hogy egy felfedezőút az ütőhangszerek világába felnőttek számára épp olyan szórakoztató lehet, mint a legfiatalabbaknak, ezért szeretettel várunk kicsit, nagyot és legnagyobbat a „Dobpergés” előadásain.” Jegyár: 1250 Ft.

rutkai_bori_MG_8179_

Rutkai Bori Banda – Kincsem Park, 15:00
Akik a délelőtti koncertről lemaradtak, délután pótolhatják a Food Truck Shown, a Kincsem Parkban. Belépő: felnőtt 900 Ft.

hoppart_csunya_kacsa

HOPPart Társulat & Vaskakas Bábszínház: A csúnya kacsa – Jurányi, 15:00 (ELMARAD!)
Hans Christian Andersen A rút kiskacsa című meséje nyomán, Kolozsi Angéla szövegkönyvének felhasználásával láthatjátok a HOPPart Társulat & Vaskakas Bábszínház előadását. Mit tehet egy kacsa, ha másnak születik, mint a többiek? Mit tehet egy kacsa, ha elveszti a családját? Mit tehet egy kacsa, ha nem találja a helyét a a világban? Jegyár: 1500 Ft. Az előadás elmarad!

csengo_bongo_delutan_opera

Csengő-bongó délután – Opera, 15:30 és 17:00
A Csengő-bongó előadásokon közvetlen közelségből, egy-egy hangszert és azok kisebb és nagyobb testvéreit ismerhetitek meg. A különleges szépségű Székely Bertalan-terem elrendezése lehetővé teszi, hogy az interaktív program a gyerekektől karnyújtásnyira zajlódjék. Az előadás gyermeki nyelvezettel ugyan, de még a felnőtteknek is sok újdonságot nyújt a hangszerek világáról. Jegyár: 1200 Ft.

Programokat szombatra itt találtok!
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
Nézzétek meg májusi fesztiválos válogatásunkat, illetve legújabb játszóteres beszámolónkat is!

Era kedvencei: Erdei piac, Borarti alkotótér megnyitó, Madara és Fák Napja a Jókai-kertben
Rozi kedvencei: Borarti alkotótér megnyitó, Madara és Fák Napja a Jókai-kertben