Programajánló – máj. 6-7., péntek-szombat

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

langaleta_garabonciasok

Ezen a hétvégén a Bartók Béla úttól az Olimpia Parkig, a Kazinczy utcától a Kincsem Parkig, Óbudától Budaörsig, a Műegyetem rakparttól a Bálnáig mindenhol belefuthattok valami jó programba. Koncertek, kreatív programok, bábelőadás, design vásár, gasztro fesztivál, kisvasút és sárkányhajó is szerepel a szombati ajánlóban. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

12512543_965092650204417_1192961753448192007_n

Eleven Tavasz – Bartók Béla út, május 6-8. (ingyenes)
Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat. Az idei kiemelt tematika Portugália, így többek között portugál művészek kiállításaival, novelláival, filmjeivel, könyveivel és nem utolsó sorban az ország gasztronómiai különlegességeivel ismerkedhetnek meg a részvevők! Emellett mindig gyerekprogramokkal is készülnek a B32 Galériában és a Gellért téri Pagonyban. Ingyenes!

food_truck_show_kincsem

Food Truck Show – Kincsem Park, május 6-8. (ingyenes)
A hazai lóversenysport mellett a guruló gasztronómia képviselőinek krémje egy helyen 3 napon keresztül! Lóversenyfutamok, agárverseny, gyerekprogramok, utcazenészek, artisták és több mint 50 Food Truck. A hétvége alatt felállításra kerül az ország legnagyobb körhintája, melyet majd díjmentesen használhattok. A rendezvény ideje alatt egy 50 fős amerikai iskolabusz közlekedik majd a Deák tér és a Kincsem Park között. A járat minden óra egészkor indul a Deák téri CBA elől és minden óra félkor a Kincsem Park főbejáratától. A transzfer igénybevétele díjmentes.18 éven aluliaknak a belépés díjtalan! A belépő ára 900 Ft, melyből 300 Ft lefogadható a ló- és agárversenyeken. Belépőjegy váltása kizárólag a lóversenyfutamok végéig szükséges (péntek 16:00- 20:30 szombat 12:00-18:30 vasárnap 12:00-18:30). Részletek itt.

Kalaka_Foto_Lili Productions

Budaörsi Fesztivál – Budaörs, május 4-8. (A legtöbb program ingyenes.)
A fesztiválon szombaton fellép 10 órától a Kaláka, 11 órától a Langaléta Garabonciások, majd 12 órától a MintaPinty zenekar. Vasárnap megnyitja kapuit a Borarti Alkotó Tér is.

szekelyfesztival

Székely Fesztivál – Millenáris, május 6-8. (10 év alatt ingyenes)
A gasztrokulturális majális célja bemutatni a mai Székelyföldet, minden értékével együtt. Pénteken, szombaton és vasárnap a kultúra, a gasztronómia és a kézművesek mutatják meg értékeiket. Részletek itt. Támogatói belépőjegy ára: 1000 Ft, 10 éves kor alatt díjtalan.

MÁJUS 6., péntek

indianlanyok_rutkai_borival

Indiánlányok és Indiánok foglalkozás Rutkai Borival – Székesfehérvár, Pagony, 17:00 (ingyenes, regisztráció)
Kedves Pizsamás Indiánlányok és Indiánok! Május 6-án délután együtt készíthettek mesés fejdíszeket, Rutkai Borival közben zenét hallgathattok. Mindezt pedig pizsamában tehetitek, hisz nemrég jelent meg Bori Pizsamátor című könyve. A program ingyenes, de regisztráljatok a fehervaripagony@gmail.com vagy a 06 30 9946748-as számon.

gellert_pagony

Buszmegálló mese – Gellért téri Pagony, 16:00-18:30 (ingyenes)
Meseolvasás a bolt előtt, kényelmes fotelekben! Menjetek el, válasszatok egy könyvet, olvassatok együtt meséket, és igyatok egy finom kakaót a Pagony Caféban. Ingyenes!

MÁJUS 7., szombat

2015.10.03_Csaladi-nap-az-Olimpa-Parkban-44

Családi Piknik – Olimpia Park, 10:00-18:00 (ingyenes)
Óriási szülinappal készülnek a 2 éves Olimpia Parkban. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő családi napon fellép a Kolompos Együttes, valamint megtekinthetőek többek között a Ringató és a Kompánia Társulat zenés produkciói, de ott lesz még többek között a Tintaló Társulás és a Bab Társulat, Danny és Vig Balázs mesél majd nektek, a Cellux Csoporttal pedig kézműveskedhettek, sőt Belvárosi Kutyafesztivállal is várnak benneteket. Ingyenes!

MG_5496

Madara és Fák Napja – Kazinczy utca, 10:00-20:00 (ingyenes)
Idén is megrendezik a Madarak és Fák Napját a Kazinczy utcában. Május 7-én, szombaton az utca teljes hosszában családi- , gyerek-, gasztronómiai és egyéb remek programok várnak mindenkit, aki csak szeretne egy kicsit lazítani a város közepén. Az utcában működő vendéglátóhelyek újra összefognak egy élhetőbb, zöldebb, madárcsicsergősebb, és párbeszédalapúbb belváros létrehozásáért. További Madara és Fák Napja eseményeket találtok majd a hétvégi ajánlóban is. Ingyenes!

ezer_anya_enekel

Ezer család énekel – Bálna, május 7., 10:00-18:00 (ingyenes)
Az év egyik legnagyobb Ringató rendezvényére várják a családokat ezen a szombaton a Bálnában, amelyet hatodik alkalommal rendeznek meg. Közös énekléssel, a legújabb Ringató könyv bemutatójával, Varázspálca szakszerviz interaktív foglalkozással, bábelőadással és rengeteg más programmal is várnak benneteket. Ingyenes!

Vitéz László Bábautomata

Óbuda Napja – Óbuda minden szegletében, május 6-7. (ingyenes)
Óbuda, Békásmegyer, Csillaghegy, Aquincum, Kaszásdűlő, Ófalu és városrészünk megannyi zuga mind egy-egy felfedezésre érdemes pontja Óbudának. Koncertekkel, gyerekprogramokkal, vásárokkal és rengeteg programmal várnak benneteket a fesztiválon. Szombaton 10 órától a Szentlélek téren fellép Halász Judit, a Fő téren ott lesz a Tintaló Társulás és a Vitéz László Bábautomata, Csillaghegyen 10 órakor a Kiskalász koncertezik, a Csobánka téren 16:15-kor fellép az Alma. Ingyenes!

kiralyret_morgó

Királyréti Erdei Vasút napja – Királyrét
Május 7-én, szombaton megrendezésre kerül a Királyréti Erdei Vasút napja, melynek keretében számos programlehetőséggel és nosztalgiavonatok közlekedésével várják az utasokat. Egész hétvégén, vagyis május 7-én a Kisvasúti napon, valamint május 8-án vasárnap, ha az időjárási és műszaki feltételek lehetővé teszik, gőzvontatású nosztalgiavonatok közlekednek Kismaros és Királyrét között. Átadásra kerül a természetszerető kerékpárosok részére a börzsönyi kerékpárutakat körbezáró, a Királyrét – Nógrád kerékpározható makadámút.

deak17_nagybritannia

Világjáró gyerekek: Nagy-Britannia – Deák 17 Galéria, 9:30-12:30 (ingyenes)
A „Világjáró Gyerekek Klubjának” ajtaja mindenki előtt nyitva áll, aki szeretne új kultúrákat megismerni. A házigazda nemzet gyermekeit szeretettel invitálják meg programra, ahol ők maguk is megismertethetik társaikat kedvenc, nagyszüleiktől és szüleiktől tanult autentikus játékukkal. Ingyenes!

biri es bruno barkacs mesei

Buszmegálló mese – Gellért téri Pagony, 10:00-13:00 (ingyenes)
Meseolvasás a bolt előtt, kényelmes fotelekben az Eleven Design Hétvége keretében. Menjetek el, válasszatok egy könyvet, olvassatok együtt meséket! 11 és 13 óra között újrahasznosított tárgyakat készíthettek parafából a Cellux Csoporttal, ismerkedhettek a Biri és Brúnó barkácsmeséi című könyvvel, amit mi is nagyon szeretünk. 🙂 Részletek itt. Ingyenes!

fiok_IMG_9710

Papírbolti Bábszínház alapító ülése és ünnepélyes megnyitója – Fiók Műhely, 10:00-13:00
A Fiók Műhely májusban szombat délelőttönként a gyerekeké! Lesz színház, dráma, építészet és fényképészet! A most szombati bábfoglalkozást az Átváltozó Egyesület fiatal művészei tartják. A bábszínház-igazgató közleménye: „Csak olyan darabokat játszunk, amit még senki sem látott, ehhez teljes őszinteség, mély átélés és elhivatottság kell!” A program 5 éves kortól ajánlott, felső korhatár nincs! Belépő: 3500 Ft (500 Ft levásárolható a boltban).

tudos_nok

Nők a munkában, nők a tudományban Családi nap – Műszaki Tanulmánytár, 10:00-14:00
Mit hozott az egyenjogúság, hogyan lett előbb az írógép, később a traktor is a nők munkaeszköze? Hogyan formálta a divatot a varrógépek megjelenése, vagy a kor szépségről alkotott képét az 1900-as évek hajszárítói, dauergépei? Ez alkalommal a múlt és a jövő női feltalálóival, kutatóival foglalkoznak, a gyűjteményből pedig megmutatják a 20. századi nőkép változásában szerepet játszó szépségipari és háztartási eszközöket is, amelyek közül néhányat a gyerekek is kipróbálhatnak, emellett lesz még múzeumpedagógiai műhely és érdekes műtárgyakat bemutató kultúrtörténeti tárlatvezetés. Jegyárak: teljes árú jegy: 800 Ft, kedvezményes jegy: 400 Ft. Ajánlott korosztály: 4-től 99 éves korig.Lisztkukacok_zeneakadémia

Liszt-kukacok Akadémiája – Zeneakadémia, 10:00
A Liszt Ferenc téri épületben tartott kiscsoportos foglalkozások az 1-4. osztályos általános iskolás gyerekeknek szólnak. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg velük, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. A szülők a foglalkozásokon nem vehetnek részt, ők az aznap esti, nagytermi koncert főpróbájára ülhetnek be (amennyiben a fellépőknek ez ellen nincs kifogásuk). Belépő csak a foglalkozásokon részt vevő gyermekek számára váltandó! Jegyár: 900 Ft.

halasz_Judit_koncert

Halász Judit koncert – Óbuda, Szentlélek tér, 10:00 (ingyenes)
Az Óbuda Napja fesztivál alkalmából ismét Óbudán koncertezik Halász Judit. Ingyenes!

kucko_bunker

Minimál lakhatás: a kuckótól az űrhajóig Családi nap – Kassák Múzeum, 10:00-13:00
Kuckó és bunker építés; hátizsák (szét-) pakolás; mini lakás tervezése makett és kollázs segítségével; tárlatvezetés vár rátok ezen a délelőttön az óbudai Kassák Múzeumban. Belépődíj: 600 Ft/fő, családi jegy 4 főtől: 1800 Ft. Óbudai lakosoknak a részvétel ingyenes. A Kassák Múzeum kiállításai ezen a napon ingyenesen látogathatóak.

csaladi_delelott_Lumu

Családi Délelőtt – Ludwig Múzeum, 10:30-12:30 (regisztrációs)
Májusban a Családi Délelőttök a Szenvedély. Rajongás és művészet című kiállításhoz kapcsolódnak. Játszhattok a hangunkkal, a zeneszámokkal és a lemezborítókkal, a kiállítótérben található és kipróbálható műtárgyhangszerrel. Végül elkészíthetitek egyéni zenedobozunkat, amibe rajongói tárgyakat és hangszereket fognak elhelyezni. Olyan ruhában menjetek, amiben kényelmesen tudtok alkotni, és nem sajnáljátok, ha az alkotás nyomai rajta maradnak! A részvételi szándékot, kérjük, a programot megelőző napon 17.00 óráig kell jelezni: a dabifarkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Amíg a gyerekek alkotnak, szüleik tárlatvezetésen fedezhetik fel a 2. emeleti Szenvedély. Rajongás és művészet című kiállítást. A Családi Délelőttre érvényes programjegy ára 600 Ft/fő.

leghajo_keszites

Családi programok – B32 Galéria és Kultúrtér, 11:00-19:00 (ingyenes)
Szombaton Mini Market – design gyerekeknek és szülőknek a B32 Galériában 11 órától! Léghajókészítés, workshopok, kicsiny design tárgyak, 14 órától Fele Királyság koncerttel várnak benneteket. Ingyenes!

dunai_regatta_02

Dunai regatta – Műegyetem rakpart, 12:00-4:00 (ingyenes)
Május 7-én immáron negyedik alkalommal izgalmas evezős- és sárkányhajó futamokkal, sportprogramokkal, akrobatikus kosárlabda bemutatóval és koncertekkel várja majd az érdeklődőket a Dunai Regatta a Műegyetem rakparton, az Antall József Tudásközpont szervezésében. Ingyenes!

Barátfülek

Barátfüle délután – Libri Mesebolt, Duna Plaza, 16:00 (ingyenes)
Minden gyereket szeretettel várnak a Libri Meseboltban május 7-én 16 órától egy különleges, mesés barátfülezésre! Miklósi Annával a Barátfüle mesekönyv szerzőjével, mesefelolvasással, beszélgetéssel, rajzolással és finom barátfülével várnak minden érdeklődőt! Ingyenes!

Programok vasárnapra itt!
Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!
Nézzétek meg májusi fesztiválos válogatásunkat, illetve legújabb játszóteres beszámolónkat is!

Jövő héten jön a Minimatiné vakációváró játéka is! 😉

Era kedvencei: Eleven Tavasz a Bartók Béla úton, Belvárosi Családi Piknik az Olimpia Parkban, Ringató könyvbemutató a Bálnában
Rozi kedvencei: Belvárosi Családi Piknik az Olimpia Parkban, családi nap a Kassák Múzeumban, Óbuda Napja fesztivál