Programajánló – máj.24-25., vasárnap-hétfő

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

skanzen_punkosd

Ha Budapesten töltenétek a vasárnapot, akkor a Dürer Parkban Pünkösdi Piknikkel, az Akváriumban Rutkai Bori Banda koncerttel, a Műcsarnokban művészeti foglalkozással várnak benneteket, de a már jól bevált Cifra Palota is megnyitja kapuit a Müpában. Folytatódik a Gourmet Fesztivál a Millenárison és a Miénk a vár! fesztivál a Városligetben. Ha  hétfőn inkább kirándulnátok, akkor a Pünkösdi Örökség Fesztivál Szentendrén vagy a Pünkösdi Várjáték Hollókőn is jó programnak ígérkezik. Programok vasárnapra és hétfőre a Minimatinétól!

MÁJUS 24., vasárnap

punkosd_piknik

Pünkösdi Piknik – Dürer Park, május 24. (ingyenes)
A Dürer rendezvényház a NoSalty közreműködésével rendezi meg idén a már hagyománynak számító adománygyűjtő bográcsbalhét, a Pünkösd Pikniket, május 24-én a Dürer Parkban. A vendéglátóhelyek, zenekarok, szervező- és sportcsapatok, munkahelyek valamint civil szervezetek küzdenek majd meg a vándorkupáért, melynek sorsáról idén is nagynevű zsúri dönt majd, Bereznay Tamás (Metro Séfakadémia, A Konyha Ördöge) Bagdi Gréta (NoSalty) és Boros Regina (Gasztrobizarr) szakmai vezetésével. A vendégeket a gasztroélmény mellett kiegészítő programokkal, kirakodóvásárral, zenei programmal, az apróságokat műbikasimogatóval, játékokkal és kézműves foglalkozásokkal várják. Ingyenes!

mupa_cifra_palota

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
Ismét kinyitja kapuit a Cifra Palota, ahol 0-tól 12 éves korig mindenki találhat magának elfoglaltságot, és természetesen a szülők sem fognak unatkozni. Ingyenes!

mucsarnok_csaladi_vasarnap_IMG_1813

Ezt nem hiszem el… – Műcsarnok, 10:30-13:00
Mozgásművészeti foglalkozás a családi vasárnap keretében. Hihetetlen anyagok, formák és érzelmek felfedezése gesztusokkal és mozdulatokkal a kiállítás szoborműveiben. A foglalkozás végén meglepetésprodukció. A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti. Múzeumi belépővel látogatható, 7 év alatt ingyenes!

ruttkai_bori_banda

Rutkai Bori Banda – Akvárium, 11:00
A Rutkai Bori Banda várja a gyerekeket és a felnőtteket is egy nagy közös zenélésre és táncolásra 11 órától a Családi Akváriumra a Bookline támogatásával. Vigyetek magatokkal csörgőbörgő ritmushangszereket, vagy bármilyen eszközt, amivel lehet zenélni, dobolni, csörögni, zörögni, hangokat varázsolni. Előtte és utána játszóház is lesz. Jegyár: 700 Ft.

nosztalgia_busz

Nosztalgia busz Szentendrére – Deák tér, 10:00, 12:30, 15:00
Nosztalgia busszal utazhattok Szentendrére ezen a vasárnapon. A járaton nosztalgia díjszabás érvényes, a bérletek és a Budapest-kártya nem érvényes.
Az egy utazásra érvényes nosztalgia menetjegy díja 500 Ft, 3-14 éves kor között 300 Ft, 3 éves kor alatt díjmentes. Az autóbuszra Budapest közigazgatási határán kívül helyközi nosztalgiajegyet is kell váltani, melynek ára megegyezik a Budapesten belüli jegy árával.

KITEKINTŐ

szennapunkosd

Pünkösdi Örökség Fesztivál – Szentendre, Skanzen, május 24-25.
Magyarország szellemi kulturális örökségei egy helyen! Száz apró táncossal pünkösdi király-választás és királyné-járás, kirakodóvásár, népzene-, néptánc forgatag várja a látogatókat a pünkösdi hétvégén Szentendrén.

punkosdi_varjatekok_holloko

Pünkösdi Várjáték – Hollókő, május 25.
Az elmúlt évek egyik legnagyobb hollókői várjátéka a középkorba repíti vissza az érdeklődőket, ahol a gyalogos bandériumok lakják be mind a várat, mind pedig a falut. Lesz itt középkori muzsika, mesejáték, ítélőszék, zászlóforgatás és lakoma is.

További országos programokat a szombati ajánlóban is találtok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Era kedvencei: Pünkösdi Örökség Fesztivál a Skanzenben, Pünkösdi Várjáték Hollókőn, Pünkösdi Piknik a Dürer Parkban, Rutkai Bori Banda az Akváriumban
Rozi kedvencei: Pünkösdi Örökség Fesztivál a Skanzenban, Pünkösdi Piknik a Dürer Parkban
JÁTÉK!

Könyvet könyvért! Még május 31-ig ajánlhattok könyvet!
Ismét több kedvencünk szerepel a Bookline és az Unicef
„Szívünk rajta” kampányának tavaszi listájában, de ha nektek is hiányzik még néhány jó könyv, töltsétek fel május 31-ig az „Én is ajánlok könyvet” részéhez, írjátok oda az indoklásba, hogy Minimatiné, és nyerjetek egy Bookline könyvcsomagot gyerekeknek és felnőtteknek szóló könyvekkel, Bookline notesszal és táskával 7000 Ft értékben.

A játék menete:
• Töltsétek fel a http://bookline.hu/szivunkrajta „Én is ajánlok könyvet” menüpont alatt kedvenceteket!
• A Miért ajánlom ezt a könyvet? rész elejére mindenképp írjátok oda azt is, hogy Minimatiné, mert így tudtok részt venni a játékban! (lásd a lenti képen)

Kerüljenek be a ti kedvenceitek is a következő listába (akár több könyvet is ajánlhattok)! Sorsolás június 1-jén!

bookline_kitoltes