Programajánló – máj. 17., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

cicas_nap

Vasárnap folytatódik a Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben, a LEGO Store Show a Millenárison, a Belvárosi Sajtfesztivál a Városligetben, a Floralia az Aquincumi Múzeumban és a Te szedd országos szemétszedési akció is (ezekről bővebben a szombati ajánlóban olvashattok). A Noé Állatotthonban Cicás Nap lesz, a Müpa Cifra Palotájának eheti témája a Vándormadarak, Kádár Annamária, a Mesepszichológia 1-2. szerzője előadását hallhatjátok Zuglóban, a Kőlevesben garázsvásárral, a belvárosban Rehab Critical Massre várnak mindenkit. Programajánló vasárnapra a Minimatiné válogatásában!


noe_cicas_nap

Noé Cicás Nap – Noé Állatotthon Alapítvány, (ingyenes)
A Noé Macskamentés csapata ismét rengeteg izgalmas és érdekes programmal, játékkal készül az idén immár V. Noé Cicás Nap alkalmából. Várnak nagy szeretettel minden gyakorló és leendő macskabolondot, kicsiket, nagyokat, családokat…

Iszkiri_zenekar

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
A Müpa eheti Cifra Palotájának témája a Vándormadarak lesz. Fészkelődő, madártan, térképészet, festőműhely, díszletkészítő műhely, énekesmadár, utazás Hangszerországba és mindenféle izgalmas és kreatív program várja a családokat. Ingyenes!

mucsarnok_csaladi_vasarnap_IMG_1798

Családi vasárnap – Műcsarnok, 10:30-13:00
10:30-tól 13 óráig mozgásművészeti foglalkozás lesz a Műcsarnokban a családi vasárnap keretében. Barangolás a Nemzeti Szalon szobrai és installációi közt. Térbeli művek ritmusa, ívek és mozdulatok, változó fények és hangok. A foglalkozás végén meglepetésprodukció. A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti. A családi programokon belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni. Hétéves kor alatti gyerekeknek, valamint fogyatékkal élő látogatóknak és kísérőiknek nem kell jegyet váltani.

kadar_annamaria_MG_1468_

Kádár Annamária előadása, Születés Hete – Zuglói Civil Ház, 11:00 (ingyenes)
11 órától Kádár Annamária előadását hallgathatjátok meg a Zuglói Civil Házban a Születés Hete eseménysorozatának részeként. Vele készített interjúnkat itt olvashatjátok. További zuglói programok a Születés Hetén a Válaszkész Szülők Egyesületének szervezésében itt. Ingyenes!

Barsony-Peter-foto-Zeneakademia-Felvegi-Andrea_junior_870

A „felesleges” brácsa – Zeneakadémia, 11:00
Miért van szükség karmesterre, ha olykor nélküle is működik egy zenekar? Mi a szerepe a kottának a klasszikus zenében, ha számos zenekultúra (népzene, jazz, gregorián stb.) el van és volt nélküle? Milyen feladatai vannak egy operarendezőnek, és vajon hiányozna-e az énekeseknek és a közönségnek, ha nem lenne? Mit csinál a zenekarban a brácsa, ha dallamot is ritkán kap, és a basszust sem ő játssza? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Zeneakadémia ifjúsági sorozata, amelynek negyedik alkalmával a Liszt-díjas brácsaművész, Bársony Péter és zeneakadémista növendéke nyújtanak bevezetést a brácsa lenyűgöző világába. 10-15 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 1200 Ft.

rehab_critical_mass

2. Rehab Critical Mass – Clark Ádám tér, Erzsébet tér, 14:00-21:00 (ingyenes)
Másképp, de mindenki képes! 14 és 21 óra között rendezik meg a 2. Rehab Critical Mass-t, amely egy közös felvonulás a fogyatékossággal élő emberek jobb életminőségéért. Gyülekező 14 órától a Clark Ádám téren, a menet 15 órakor indul az Erzsébet térre, ahol estig ingyenes koncertek, programok várnak mindenkit. Akadálymentes & családbarát program! Ingyenes!

Hősök Tere garázsvásár – Kőleves kert, 14:00 (ingyenes)
Találkozzatok személyesen a Hősök Tere csapatával a Kőlevesben 14 órától, ahol garázsvásárral, beszélgetésekkel, kincsekkel  várnak. Ezzel is támogathatod az ügyet és a kezdeményezésüket, hogy minél több ember merjen kiállni és tenni másokért a hétköznapokban. Ha van felajánlható holmitok, vigyétek el a vásárra, adományozzátok nekik. Ingyenes!

A szombati programajánlót itt olvashatjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Era kedvencei: Rehab Critical Mass Clark Ádám tértől az Erzsébet térig, Noé Cicás nap a Noé Állatotthonban, Kádár Annamária előadása
Rozi kedvencei: Noé Cicás nap a Noé Állatotthonban, Kádár Annamária előadása
JÁTÉK!

Könyvet könyvért! Ismét több kedvencünk szerepel a Bookline és az Unicef által indított Szívünk rajta” program tavaszi listájában, de ha nektek is hiányzik még néhány jó könyv, töltsétek fel május 31-ig a kampány oldalára. Ha az „Én is ajánlok könyvet” részéhez odaírjátok az indoklásba, hogy Minimatiné, akkor Bookline könyvcsomagot nyerhettek gyerekeknek és felnőtteknek szóló könyvekkel, Bookline notesszal és táskával, Könyves Magazinnal 7000 Ft értékben.

A játék menete:
• Töltsétek fel a http://bookline.hu/szivunkrajta „Én is ajánlok könyvet” menüpont alatt kedvenceteket!
• A Miért ajánlom ezt a könyvet? rész elejére mindenképp írjátok oda azt is, hogy Minimatiné, mert így tudtok részt venni a játékban! (lásd a lenti képen)

Kerüljenek be a ti kedvenceitek is a következő listába (akár több könyvet is ajánlhattok)! Sorsolás június 1-jén!

bookline_kitoltes