Programajánló – máj. 10., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_5496

Vasárnap folytatódik a Food Truck Show a Dürer Parkban, a Palánta Fesztivál a Vácrátóti Botanikus Kertben, a Budaörsi Napok, a Gizella Fesztivál Veszprémben és a Playmobil kiállítás. Ismét lezárják egy napra a Kazinczy utcát a Madarak és Fák Napja alkalmából, ezer anya énekel majd a Millenárison a Ringató rendezvényén. A képregényrajongók a Dürerbe menjenek, a legkisebbeket a Bábkoffer Társulat várja a Müpában. A Városligetben délelőtt „faismereti séta” lesz, délután pedig nagy össznépi bringás buli, ezúttal a gyerekeknek felvonulással, Rutkai Bori Banda koncerttel és mindenféle jóval. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

Madarak és Fák Napja – Kazinczy utca, egész nap (ingyenes)
Idén is megrendezik a Madarak és Fák Napját a Kazinczy utcában, ahol tavaly nagyon jól éreztük magunkat (beszámoló itt). Május 10-én az utca teljes hosszában családi- , gyerek-, gasztronómiai és egyéb izgalmas programok várnak mindenkit, aki szeretne egy kicsit lazítani a város közepén. A Menedék Egyesület „Sokszínvilág” projektje keretében családi programokat szervez a kulturális sokszínűség jegyében. Bábelőadások, koncertek, kézműves foglalkozások, népek játékai, népek konyhája, mesesarok, kvízek, beszélgetések, bazár és más izgalmas programok várják a családokat a Kőleves kertben és több helyen a Kazinczy utcában. 10 órától a TESLA.rar-ban fellép a Bélaműhely és a HelloAnyu is kitelepül játszóházzal a Szimpla elé. Ingyenes!

Ringato_foto_Minimatine_MG_0211

Ezer anya énekel – Millenáris 10:00-16:00 (ingyenes)
Ha kisgyereketek van és ismeritek a Ringatót, akkor azért, ha még nem akkor azért ott a helyetek a 2015. legnagyobb Ringató ünnepén. A család minden tagját várják az ingyenes rendezvényen május 10-én a Millenárison, hogy ti is átéljétek a közös éneklés erejét. Ott lesz még Herczku Ágnes, Bognár Szilvi és Palya Bea is. A velük készült interjút itt olvashatjátok. Ingyenes!

Babkoffer_picicirkusz_MG_0258

Cifra Palota – Müpa, 10:00-13:00 (ingyenes)
10 órakor ismét Cifra Palota lesz a Müpában, amit most a legkisebbeknek ajánlunk, hiszen 11 órától fellép a Bábkoffer Társulat a Picirkusz című előadással, de zenél majd a Presto Kamaraegyüttes és a Máthé Evelin Quartet is. Ingyenes!

Ligeti séta – 56-osok tere, 10:00-12:00 (ingyenes)
Sétát rendeznek 10 órától a Madarak és Fák Napja alkalmából, melyben bemutatják a különleges és idős fákat a Városligetben. Találkozó 10 órakor az 56-osok terén, az 56-os emlékmű előtt. Van narancssárga gyökerű fa? Hol él? Miért ne igyekezz szimmetrikus leveleket rajzolni? Miért élnek meg jól a száraz városban a vízparti növények? Vannak-e fa-házaspárok? Hol folyt a Városligeti patak? és még ezer érdekes titokra derül fény. Kényelmes sétálós ruhában, cipőben menjetek. A programnak 12 óra körül lesz vége. A sétát vezeti: Garay Klára. Ingyenes!

Ziránó Színház_Pulcinella kertészkedik

Mesekert – Marczi, 10:00-13:00
Az Aventinus udvar megtelik mesével, muzsikával, finom illatokkal és kopácsolással. A kézműves műhelyekben a mesékhez kapcsolódó foglalkozásokkal várunk: hímzéssel és kötélveréssel, koszorúfonással, hamuba sült pogácsával, fából készülő madaras játékkal. Az apróságok pedig mesét hallgathatnak a kert zugaiban. A Mesekert vendége a Magyar Madártani Egyesület. Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartják meg. Jegyár: 800 Ft.

Hol laknak a tündérek

Hol laknak a tündérek? – Eötvös10, 10:00
Hol laknak a tündérek? Ezt tudhatjuk meg a csudás mesebőrönd lakóitól. Énekszóval, tánccal, zenével, hangos nevetéssel, ha hiszed, ha nem, könnyen játékra bírhatunk ezernyi tündért, na meg téged! Gyertek és kiránduljunk a mesék és versek varázslatos erdejébe, ahol izgalmas kalandok várnak rátok arany hangtálakkal, tündéri hangszerek csodálatos hangjával. Mesélő: Józsa Boglárka. 11 órától szabad játék. Jegyár: 600 Ft.

https://www.youtube.com/watch?t=35&v=4ZK8fZouC5I

Sali buli – Akvárium Klub, 10:00 (gyerekeknek ingyenes)
Május 10-én, vasárnap 10 órától az Akvárium Klubban a Sali bulin program-kavalkáddal és szórakoztató játékokkal találkozhatnak a családok, mindezt a zöldségek izgalmas világával fűszerezve. Az esemény gyermekeknek ingyenes, míg a szülők (jót)evői jegyára 1000 Ft. A teljes bevételt a Bátor Tábor munkájának támogatására fordítja a szervező.

csaladi_delelott_pim

Családi délelőtt – PIM, 10:00
Szabad egy táncra? Hogyan múlathatták az időt a Károlyi grófok egy napfényes májusi napon? Kukkantsatok be a Károlyi-palota udvarára és lejtsetek velünk egy táncot! Korabeli zene- és tánctanítás a táncos lábúaknak, majd a palota rejtett zugainak felfedezése a játékos kedvűeknek. Ajánlott korosztály: 6-10 éves korig . A programon való részvételhez kérik, regisztráljatok a muzeumped@pim.hu címen. Belépőjegy: 600 Ft (felnőtt), 300 Ft (diák), 1100 Ft (családi jegy – 2 felnőtt és kiskorú gyermekeik)
.

kepregenyfesztival

Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál – Dürer kert, 10:00-18:00
10 és 18 óra között vár benneteket a Dürer kertben a 11. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál. Részletek itt.

zeneakademia

Mesélő Muzsika – Zeneakadémia, 10:30
A zenei ismeretterjesztés talán legnagyobb múltú hazai „brand”-je a Mesélő muzsika. Gyerekek generációi kerültek közelebb a klasszikus zenéhez az elmúlt évtizedekben e koncertsorozat részeként. 10:30-tól a Zeneakadémián ezúttal az Operettszínház karmestereként működő, Zeneakadémián végzett Stauróczky Balázs vezényletével szólalnak meg az elmúlt háromszáz év repertoárjából népszerű kompozíciók, mások mellett Leopold Mozart úgynevezett „gyerekszimfóniája”, fia, Wolfgang falusi muzsikusokról készített paródiája, vagy a meglepő üstdobütéséről elhíresült, rendkívül szellemes Haydn-szimfóniatétel is. Aki pedig a darabokról beszél, nem más, mint a Liszt-díjas karnagy, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, Lakner Tamás. Jegyár: 1500 Ft.

mucsarnok

Családi vasárnap – Műcsarnok, 10:30
Keltsük életre a szobrokat. Mozgásművészeti foglalkozással vár benneteket a Műcsarnok 10:30-tól a családi vasárnap keretében. Nincs korhatár: kisebbek és nagyobbak együtt belefelejtkezhetnek a Nemzeti Szalon műveinek sokféleségébe. Mozgással értelmezett szoborformák, széles gesztusok és rezdülések. A foglalkozás végén meglepetésprodukció. A foglalkozást Bán Ildikó táncpedagógus vezeti. Múzeumi belépővel látogatható, 7 év alatt ingyenes.

zenehajo

Zenehajó – BMC, 11:00
Jazzrajongó a gyermeked vagy csak úgy tesz, mintha az lenne…??? Az a helyzet, hogy minden gyerek fogékony a zenére, és ezt kétszer negyvenöt percben be is bizonyítják: megismerkedhettek a jazztörténet legjobb arcaival a BMC Házban. A Zenehajó kapitánya Hajós András, a legénység a Modern Art Orchestra fiatal zenészei közül kerül ki, akik garantáltan együtt ‘rosszalkodnak’ a gyerekekkel. Jegyár: 1500 Ft, családi 4500 Ft.

tanulo_ad_01

Gyerek bringás felvonulás, családi programok, Rutkai Bori Banda – Kertem, Városliget, 15:00-19:30
Még alig ért véget az I bike Budapest, ismét bringás felvonulásra megyünk 🙂 Május 10-én vasárnap megrendezésre kerül az első, gyerekeknek szóló, gyerekek részvételével zajló biciklis felvonulás és program-sorozat Budapesten, a Városligetben. A Kertemben a házigazda ismerteti a résztvevőkkel a fontos tudnivalókat, és felhívja a figyelmet, hogy a felvonulás után a szervezők színes és színvonalas programmal várnak mindenkit. A gyülekező 16 órától a Kertem előtt, majd 16:30-kor elindul a menet a nagyobb gyerekekkel, útközben, kijelölt pontokon csatlakoznak az egyre fiatalabb korcsoportok, majd a Hősök tere megkerülésével a menet visszatér a rajthoz (lásd alábbi térkép). A megteendő táv 1,2 km hosszú, így a legapróbbak is mehetnek. A program 15 órakor kezdődik a Kertemben, ahol a résztvevők megismerkedhetnek a Bohócdoktorokkal és munkájukkal, szerencsét próbálhatnak a tombolán, és élvezhetik a reményeink szerint napsütéses, felhőtlen tavaszi délutánt és Rutkai Bori koncertjét. Mindeközben a Kertem előtt a gyerekek kipróbálhatják a BringaAkadémia által felállított kerékpáros tanpályákat és beszélgethetnek közlekedés-biztonsági szakemberekkel! Az esemény 19:30-kor ér véget. A szervező Tanulóbicikli.hu-val készült interjúnkat itt olvashatjátok. Ingyenes!

A szombati programot itt olvashatjátok.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban.

Era kedvencei: Madarak és Fák Napja a Kazinczy utcában, gyerek bringás felvonulás és Rutkai Bori Banda koncert a Kertemben, Ezer anya énekel a Millenárison
Rozi kedvencei: Madarak és Fák Napja a Kazinczy utcában, gyerek bringás felvonulás és Rutkai Bori Banda koncert a Kertemben