Programajánló – máj. 1., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jatszoter_skanzen

A Skanzenben Alkotónappal, Rákosmentén Eszter-lánc Mesezenekar koncerttel, az AndresonARTs Lab-ban szuper foglalkozással várnak benneteket, de megnyitja kapuit a Pöttömkert is, ahol Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik majd. Válogassatok a vasárnapi programajánlóból!

Alkoto-csaladok_-Skanzen

Alkotónap – Szentendre, Skanzen, 10:00-17:00
Május első napját alkotókedvvel köszöntik a Skanzenben, hiszen a hagyományokhoz híven idén is megrendezik, sorjában 18. alkalommal az Alkotónapot. Gyerekprogramok garmadájával készülnek, lesz szobrászkodás, batikmese, bábjáték, zene és tánc. Ezen a napon kerül sor az új gyermek-élménypontok felavatására is, amelyről hamarosan részletesen beszámolunk majd nektek.

kemence

Anyák napja a Kemencei Kisvasúton – Kemence, 9:30
Május 1-jén, vasárnap, anyák napja alkalmából kedvezményes utazással várják a gyermekeikkel érkező édesanyákat. A szokásos teljes árú jegy helyett kedvezményes jegyet válthatnak a Kemencei Erdei Múzeumvasúton. A kedvezmény csak erre a napra szól az édesanyáknak és csak abban az esetben, ha gyermekükkel érkeznek!

gepmajalis

VIII. Gépmajális – XVIII.kerület, Tündérkert, 10:00-17:00
Immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Tündérkert étterem parkjában a Gépmajálist, ahol veterán traktorok felvonulásával, korabeli cséplési bemutatóval, felvonulással, szabadtéri tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.

matravasut

Születésnapi járattal a mátrafüredi Betyárbazárba – Mátrafüred
Május 1-jén ünnepli a Mátravasút a személyszállítás megkezdésének 90. évfordulóját. Április végén különleges díszbe öltöztek a mozdonyok és a szerelvények, amelyeket a Felsővárosi Általános Iskola tanárai és diákjai készítettek. A mátrafüredi végállomás közelében vasúti makett-kiállítás várja az érdeklődőket.

diorama vilagok

Diorama világok – AndresonARTs Lab, 10:00-12:00 (regisztráció szükséges)
Készítsetek közösen assemblage diorámát! „Állítsd össze a saját dobozba zárt varázslatos világod különböző anyagok, különféle tárgyak, képek, növénykék egymáshoz illesztésével, halmozásával. Térbeli tárgykollázs újrahasznosított anyagokból, re-desing szemlélettel, játék a terekkel, kompozíciókkal.” A foglalkozás első a 2 órás bemutatkozó foglalkozások közül a Babra csapatával, többek között, dioráma, re-design, leporelló készítés, növény ültetés, tunnel-book és más technikák megismerésére lesz lehetőség. Lehetőség a Babrás foglalkozások kipróbálására heti két alkalommal 2 órában, 8-14 éves éveseknek. Részvételi díj: 3000 Ft/fő. Regisztráció szükséges: info@andersonartlab.hu vagy +36 30 494 4769.

Eszter_lanc mesezenekar

Eszter-lánc mesezenekar (Rákosmente majális) – Rákosmente, Pesti út – Ferihegyi út kereszteződésénél lezárt terület, 11:00 (ingyenes)
Az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje mellett rendőr- és tűzoltó bemutatóval, civil szervezetek bemutatkozásával, vásárral is várják az érdeklődőket a majálison. Ingyenes!

FarkashaziReka_Tintanyul

Pöttömkert – Budapest Park, 9:15-14:00 (ingyenes)
Május 1-jén beindul a Mizo-Pöttömkert, ahol a nyár folyamán a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a jógán át a gipszszobrászkodásig számtalan, állandó és havonta megújuló program várja a gyermekeket. Ezen a vasárnapon 9:15-től napindító jógával, 10:15-től Ringató foglalkozással, 11 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncerttel, 12:30-tól Csodák Palotája kísérletek bemutatójával várnak benneteket. Emellett lesznek még környezettudatos játékok, kézműves foglalkozás, társasjátékok, kisállat simogató, tanulóbiciklik, kismotorok, kukásautó és sok minden más. Ingyenes!

presto_kamaraegyuttes_mupa

Cifra Palota – Müpa, 10.00-13:00 (ingyenes)
A Cifra Palota azokat a családokat várja, amelyek aktívan, kreatívan, tartalmas programokkal szeretnék eltölteni az időt. A színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadások, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozások, készségfejlesztő programok és játékok kapcsolódnak a programsorozat heti témájához és a Müpa más előadásaihoz. Ingyenes!

Szombatra itt találtok programokat.
Időpont szerinti keresés a Napibontóban!
Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, májusban sok meglepetéssel készülünk! 🙂

Era kedvencei: Alkotónap a Skanzenben
Rozi kedvencei: Alkotónap a Skanzenben, Diorama világok AndresonARTs Labban