Programajánló – június 23-25.

Igazán meleg hétvége elé nézünk, ezért biztos, hogy ellátogatunk az egyik vizezős játszótérre vagy strandra. Emellett persze hűsítő koncertek, bábelőadások és fesztiválok is várnak rátok városszerte. A Várkert Bazárban hangszereket lehet kipróbálni, a Füvészkertben kertészkedni, utolsó hétvégéjéhez érkezett a Gyereksziget, és természetesen a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódva is ajánlunk több jó gyerekprogramot. Válogassatok!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Szent László Napok – Kőbánya, Szent László tér, június 23-25. (ingyenes)

Háromnapos fesztivállal ünnepel Kőbánya, ahol fellép majd többek között a Zabszalma Együttes (szombaton 11:00) és Szalóki Ági (vasárnap 11:00), de még rengeteg koncerttel, játékkal és programmal várják az érdeklődőket. Ingyenes!

JÚNIUS 23., péntek

Hangszert a kézbe és Cseh Tamás Program – Várkert Bazár, június 21-24. (ingyenes)

Zene, buli, tánc, fesztivál. Bemutatkoznak az NKA Cseh Tamás Programban támogatást nyert zenekarok, és közben rengeteg hangszert is kipróbálhatnak a helyszínen a látogatók hétköznap 14:00-21:00-ig, szombaton 14:00-00:00-ig. Ingyenes!

Nosztalgia a fogaskerekűn – pénteken 15 órától

A budapesti fogaskerekűt 1874. június 24-én adták át a forgalomnak. Az évforduló alkalmából június 23-án nosztalgia vonat közlekedik a vonalon: a Városmajorból 15:09, 16:09, 17:09 és 18:09, a Széchenyi-hegyről 15:37, 16:37, 17:37 és 18:37 a vonat indulása. A szerelvény a két végállomás között nem áll meg le- és felszállás céljából. A menetdíj irányonként 500 Ft, gyerekeknek 300 Ft6 év alatt és 65 év felett ingyenes. Részletek itt.

JÚNIUS 24., szombat

Ratha-yātrā: Szekérfesztivál 2017 – Jóga, mantra, India – Városliget, szombaton 10:00-21:00 (ingyenes)

Budapest legszínesebb indiai karneválja június 24-én, szombaton, az Andrássy úton át a Városligetig tart majd, ahol bemutatókkal, vásárral és indiai finomságokkal is készülnek. A Szekérfesztivál a Vörösmarty térről indul délelőtt 10 órakor és kb. 13:00 órakor érkezik meg a Városligetbe, ahol egészen 21 óráig várják az érdeklődőket. Ingyenes!

Szent Iván-napi mesterségbemutató – Ócsai Tájház, szombat 14:00-19:00

14:00 és 19:00 között mesterségbemutatókkal, táncházzal, gyerekfoglalkozásokkal, népi játszóudvarral és gyógyfüves praktikákkal készülnek az Ócsai Tájházban. Részletek itt.

Szamóca Kiskertész tanoda: Hűsítő kertészkedés Elzával és Annával – Füvészkert, szombaton 10:00 és 11:15

Hűsítő kertészkedés a kánikulában, kedvenc Jégvarázsos rajzfilmhősökkel. A Mesehősök növényei program célja, hogy közelebb hozza a gyerekeket a természethez. Játékosan, észrevétlenül tanulnak a gyerekek, a növényekről, élővilágról tapasztalás útján. Most csak 10-től kezdődik foglalkozás, amely 1 órát tart. Ára 1800 Ft/gyerek (3-10 éveseknek ajánlott), felnőtteknek füvészkerti belépő. Részletek itt.

Marica Bábszínháza: Cipőmese – zenés-bábos heje-huja – Margitsziget, Szabadtéri Színpadnál, szombaton 10:30 (ingyenes)

Mese a szerelemről, barátságról, három próbáról, Topánka királykisasszony és Bakancs Bandi nagy találkozásáról és arról, hogy bárkiből lehet (Mese)hős. Hiszen mindannyian egy cipőben járunk: keressük a párunk. Különleges animáció tárgyakkal, bábokkal, zenével és szerelemmel fűszerezve. Nem csak gyerekeknek! Részletek itt. Ingyenes!

Gyereksziget szombati programok – Hajógyári-sziget (ingyenes)

Utolsó hétvégéjéhez érkezett a Gyereksziget, ahol szombaton 11 órától fellép a Hahó Együttes, majd 14:30-tól görög táncház és 16:30-tól Korpás Éva koncertje vár rátok a sok egyéb program mellett. Ingyenes!

Tündérfesztivál – Sopron, szombaton egész nap (ingyenes)

A 10. Soproni Tündérfesztivál délelőtt 10-től este 7-ig játékokkal, különféle foglakozásokkal, produkciókkal várja a gyerekeket, tündéreket és manókat. Fellép Pályi János Bábszínháza, a Rutkai Bori Banda, a soproni Drazsé zenekar, a Mozgás Ritmus Lendület Club és ismét lesz Viseletverseny, ahol a legkülönlegesebb tündéri vagy manós viseleteket mutathatják be a résztvevők. Részletek ittIngyenes!

Szentjánosbogár túrák

Itt a szentjánosbogár rajzás időszaka. Itt gyűjtöttük össze, hol tartanak esti túrákat szervezett keretek között.

Múzeumok Éjszakája – Országos, június 24.

Idén is várnak benneteket a múzeumok éjszakai kalandozásra. A gyerekprogramok már délután elkezdődnek, és tényleg érdemes lesz egy kicsit tovább is fent maradni, hiszen a tárlatvezetésektől kezdve a foglalkozásokon át a koncertekig rengeteg programmal készülnek. Részletes program itt. A belépő karszalag 1700 Ft, diák 800 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Íme 10 kedvenc gyerekprogramunk a teljesség igények nélkül a Múzeumok Éjszakáján:

Az Aeroparkban szimulátor vezetéssel, vitorlázórepülő bemutatóval várnak benneteket. Részletek itt.
A Hadtörténeti Intézetben fémkatona öntöde, játékkatona készítés vár rátok. Részletek itt.
Nyitva lesz ezen az estén a Katasztrófavédelmi Múzeum is, ahol szintén sokféle izgalmas programmal készülnek. Részletek itt.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban éjszakai nyomozójáték, középkori játszóház, szerelmi varázslás és kézműves foglalkozások is lesznek. Részletek itt.
A Magyar Nemzeti Galériában barangolás a múzeumban, LEGO-s játékok és koncertek várnak rátok. Részletek itt.
A Magyar Nemzeti Múzeumban unikornisok, bárányok és pelikánok is lesznek, ráadásul egy túlvilági sétán is részt vehettek. Részletek itt.
A Magyar Természettudományi Múzeumban már délelőttől vár a pocsolya parti, ahol vizes játékokkal játszhattok egészen 18 óráig, de számos érdekességet is megtudhattok a múzeumról. Részletek itt.
Gyermekvasúton 10 órától egészen 19:30-ig nyitva tart a járműtelep, és egészen éjszaka 1 óráig lehet majd vonatozni. Részletek itt.
A Mesemúzeumban 7próba, interaktív családi koncert és versfaragás is lesz 16 és 21 óra között. Részletek itt.
A Műszaki Tanulmánytárban kincskereséssel és múzeumpedagógiai foglalkozással, az Öntödei Gyűjteményben koncerttel és kovácsmesterség bemutatóval készülnek. Részletek itt és itt.
További gyerekprogramokat a Múzeumok Éjszakájára itt találtok.

JÚNIUS 25., vasárnap

Gyereksziget vasárnapi programok – Hajógyári-sziget (ingyenes)

11 órától fellép Gryllus Vilmos, 14:30-tól a Karaván Színház, 12:15-től a Czukorborsók, majd 16:30-tól a Rutkai Bori Banda. Ingyenes! Részletek itt.

Gyerek Skanzen – Szentendre, vasárnap

Vasárnap egész nap a gyerekeké a Skanzen, ahol rengeteg játékkal és izgalmas programmal is készülnek. 11 órától fellép Bartha Tóni, 15 órától pedig a Kaláka. A rendezvényt az átlagos nyitvatartási napokon is érvényes jegyárakkal lehet látogatni, vagyis felnőtteknek 2000 Ft, diákoknak 1000 Ft, 6 év alatt ingyenes!

Aranyalma páros: Mátyás király bojtárja – zenés mesejáték – Margitsziget, Szent Margit-romok, vasárnap 10:30 (ingyenes)

Volt egyszer egy pásztorlegény, aki beállt Mátyás királyhoz szolgálni. Igen ám, de elbolyongtak a rábízott jószágok, hogyan fog elszámolni velük a királynak? A gyermekek segítségével ez a kedves, ismert történet rendhagyó, interaktív Mátyás kori mesévé kerekedik, amelyben a mese, a zene és a tánc mellett népi hangszerbemutató, a pásztorok életének bemutatása és egy igazi kecske” is helyet kap! Részletek itt. Ingyenes!

Gyerekbúcsú – Kultúrkúria, vasárnap 16 órától (ingyenes)

Hagyományos szabadtéri évadzáró gyermekmulatság, melynek zárásaként egy egyedülálló vízi bábszínházi előadással is várják a család minden tagját: 17 órakor Csizmás kandúr – a Kereplő Színház előadása, 18.30 Itt van a nyár! – a Kiskalász zenekar koncertje, közben: Pegazus mesés játéktár, Népmesék Világa játszóház, Tekergőtér új játékai, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok, 20 órakor pedig Helka, a Balaton tündére – a Kabóca Bábszínhház vízi bábszínháza szerepel a programban. Ingyenes!

Ajánljuk nektek a hétvégére még top 15 budapesti nyári program és 10 ingyenes nyári program válogatásunkat is, valamint a legújabb Gellért-hegyi csúszdaparkot, amelyet a múlt héten adtak át.

Era kedvencei: nosztalgia fogaskerekű, Múzeumok Éjszakája, Kultúrkúria Gyerekbúcsú
Rozi kedvencei: nosztalgia fogaskerekű, Gyerekbúcsú a Kultúrkúriában, Soproni Tündérfesztivál

Vélemény, hozzászólás?

Kötelező mezők *.