Programajánló – június 16-19.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Die-Gatschpletzn-Mudjumping

Itt a vakáció és egy igazán meleg, pezsgő hétvége elé nézünk Dunapest fesztivállal és Gyerek Sziget születésnappal, szabadtéri bábelőadásokkal és koncertekkel, művészeti foglalkozásokkal és hűsítő szentjánosbogár túrákkal. Esernyőt és naptejet mindenki vigyen magával! 😉

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Dunapest – Városszerte, június 16-19. (ingyenes)

dunapest

Őrült bringázós utcaszínház a Március 15. téren, kukucskáló dobozok a Ludwignál, Dunai expedíció a Cellux Csoporttal, városi felfedező séták, vizes workshopok a Bölcs Kaviccsal és a GYIK Műhellyel. Igazi hűsölős, dunaparti-dunapesti programok egy igazán meleg hétvégére naná, hogy gyerekekkel és még ingyenes is! Részletek itt.

Gyerek Sziget 3. hétvége – Hajógyári-sziget, június 18-19. (ingyenes)

gyereksziget02

A Gyerek Sziget 3. hétvégéjén szombaton fellép a Kabóca Bábszínház (11:00), a Kiskalász Zenekar (15:30), valamint óriási szülinapi buli lesz 18 órától a Langaléta Garabonciásokkal, 19 órától Szalóki Ágival. Vasárnap 11 órától Gryllus Vilmos, majd 16:30-tól a Rutkai Bori Banda koncertezik. Részletek itt. Ingyenes!

„Élmény? Természetesen!” Duna-Ipoly Nemzeti Park – Sas-hegyi Látogatóközpont, június 13-19.

sashegy

Ezen a héten nem csak a Sas-hegyet és élővilágát ismerhetitek meg a vezetett túrákon, hanem bemutatják a Duna-Ipoly Nemzeti Parkot és a többi hazai nemzeti park tevékenységét is. Részletek itt.

Szentjánosbogaras séták – Királyrét, június 17-27.

szentjanosbogarrajzas

Az esti sétákon a szentjánosbogarak nászrepülésében, a sötétben is világító erdőben gyönyörködhettek. Ezen a túrán nem csak bogarászhattok, hanem „rávilágítanak” az éjszakai lények túlélési trükkjeire is. Előzetes bejelentkezés szükséges! A csoportlétszám max. 25 fő. Szabad helyek itt. Inkább nagyobb gyerekekkel ajánljuk a 2-3 órás esti kirándulást. További szentjánosbogár túrák és események itt.

Budapest A Cappella Fesztivál 2016. – Várkert Bazár, június 17-19.

Abagar_bulgaria

A Hangvető a Várkert Bazár együttműködésével második alkalommal rendezi meg a Budapest A Cappella fesztivált a Dunapest részeként, ahol idén is találkozhattok a hangszer nélküli csoportos éneklés legizgalmasabb magyar és nemzetközi fellépőivel. Idén kibővített, 3 napos programmal várnak benneteket a Várkert Bazár Öntőház Udvarán, ahol tradicionális és kortárs a cappella formációk mutatkoznak be. Belépő: 1200-2200 Ft.

Budavári Művelődési Ház Jubileumi Fesztivál – BEM6, június 16-18. (ingyenes)

palya_bea

A Budavári Művelődési Ház fennállásának 50. évfordulóját június 16-18-ig nagyszabású programsorozattal ünneplik meg. Június 16-án az egykori Andrássy-palotában működő intézmény jelenlegi programkínálatába nyerhetnek betekintést: gyermek- és családi programok, ifjúsági- és felnőtt programok várják az érdeklődőket. Június 18-án, szombaton délelőtt a Pala utcában felállított szabadtéri színpadon a gyerekeké lesz a főszerep: az évtizedekkel korábban a művelődési házban szárnyait bontogató Levente Péter (9:30) előadását követően Palya Bea gyerekkoncertje (11:30) zárja a délelőtti programot, miközben játékos- és kézműves foglalkozással a történelmi játszóház várja majd a tanulni vágyókat. Ingyenes!

Vegan Food Fest – Alle melletti sétálóutca, június 16-19. (ingyenes)

Vegan Food Fest_alle

Kíváncsi vagy, milyen íze lehet egy tisztán növényi alapanyagokból készült hamburgernek? Érdekel hogyan lehet jól lakni egy vegán hot doggal? Esetleg elgondolkodtál már azon, hogy milyen lehet egy nyers vegán töltött káposzta, vagy egy növényi rántott sajt és hogy ezek miből készülhetnek? Hát a superfood zöldturmixok érdekelnek? Vagy csak simán ennél egy zöldséges-magvas egytálételt? Egészséges és finom ételek az I. Vegan Food Festen. Ingyenes!

Vakáció, kánikula – irány a strand!

romai_strand

Frissítettük strandos válogatásunkat is. Az árak vagy nem változtak vagy 100 Ft-tal emelkedtek, de maradtak az akciós napok több helyen is.

JÚNIUS 17., péntek

Cyclist (lengyel utcaszínház) – Kiosk terasz (Március 15. tér) – Vigadó, június 17., pénteken 16:00 (ingyenes)

TheBodySnatchersTheatre

Groteszk és abszurd parádé, amelyben egy csapat őrült karakter esküvői násznépként randalírozza végig a várost extrán felspécizett kerékpárokon. A menyasszony két keréken szökik az ajándékokkal a vőlegénye elől. A program a Lengyel Intézettel közös szervezésben valósul meg. Részletek itt.

Mesehősök nyomában – Bartók Pagony, június 17., pénteken 17:30-18:30 (ingyenes)

konyvforgato_united_way

Meseolvasással, mesehallgatással és kézműves foglalkozással vár benneteket ezen a délutánon a United Way Alapítvány a Pagonyban. Még június 22-éig tart Könyvforgató programjuk is, melyben hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtenek könyveket a város több pontján! Ingyenes!

JÚNIUS 18., SZOMBAT

Land Art (Deák 17 Galéria) – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 18.,szombaton 10:00 (regisztrációs, ingyenes)

land_art_deak17

Inspirálódj a természetből és hozd létre saját land art alkotásodat! Családok és baráti társaságok jelentkezését is várják. Az elkészült művekért izgalmas városi titkokat kapnak cserébe a résztvevők, a közönségdíj nyertese pedig értékes nyereménnyel lesz gazdagabb. A turnusok óránként indulnak az egész nap folyamán.A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció itt.

Minden, ami víz a GYIK Műhellyel – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 18., szombaton 10:00-12:00 (ingyenes)

minden_ami_viz_gyik_muhely

A reneszánsz és barokk kertekben látható szökőkutak vízköpői elevenednek meg agyagból, amelyet akár saját vízarchitektúraként is használhatnak a gyerekek. A szobrocska aranyszín és spriccelő tusfestéssel egészül ki. A programon való részvétel ingyenes! Részletek itt.

A Bölcs Kavics Víz workshop – Ludwig Múzeum, június 18., szombaton 10:30-12:00 (regisztrációs)

bolcs_kavics

Fenn is van, lenn is van, kinn is van, benn is van, néma is, zenél is, lágy is és kemény is, fehér is, szürke is, lomha is, fürge is. Mi az? Biztosan sokféle formában találkoztál már vízzel: láttál havat és esőt, ittál jégkását és lubickoltál tóban. Ha érdekel mire lehet a vizet, mint közvetítő közeget használni, hogyan lehet vízcseppből mikroszkóp lencsét készíteni, és hogyan érdemes egy halra szigonnyal célozni – merülj alá a Bölcs kavics szervezőivel hogy a tudomány és a művészet segítségével válaszokat halássz a tudástengerből!  A foglalkozáson sok kísérlettel és kreatív alkotófeladattal várják a 8-12 éves gyerekeket! Létszám: 20 fő. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés: bolcskavics@gmail.com.

Majoros Ági Bábszínháza: A talizmán (interaktív gyerekelőadás) – Margitsziget, Szabadtéri Színpad bejáratánál, 10:30 (ingyenes)

talizman-majoros-agi-babszinhaza_A_talizman

Hordó Henrik, Bohémia uralkodója nem akar király lenni, ezért egy másik országba költözik mint ezermester, minden bonyodalom ebből származik. A mese hőse, Henrikfia Ferdinand, nem ismerheti hercegi származását. Liftes fiúként beleszeret Telhetetlen Tóbiás király leányába, Csiperke királykisasszonyba, de a rangbeli különbség miatt senki sem néz jó szemmel a fiatalokra, megindul az udvari intrika ellenük. Henrik egyetlen kincse a talizmán, amelyet születésekor Tündérkeresztanyja tett a párnája alá. A játék során sok csodás és veszélyes kaland után kiderül, hogy segít-e a talizmán megtalálni a boldogságot. 4 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Mesehősök nyomában – Két Egér Könyvesbolt, június 18., szombaton 11:00-12:00 (ingyenes)

mesehosok

Meseolvasás, mesehallgatás és kézműves foglalkozás a United Way Alapítvánnyal. A program ingyenes, viszont örülnek, ha rászoruló gyerekek részére adományoztok könyvet a Könyvforgató programon keresztül, részletek itt.

Dunai expedíció a Cellux Csoporttal – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 18.,szombaton 14:00 (ingyenes)

Dunai-expedicio_Cellux-csoport

A folyóparton az ember kedvet kap a felfedezéshez, hogy elhajózzon távoli tájakra vagy megismerje a vízalatti titkos világot. A Cellux Csoport foglalkozásán mindenki elengedheti a fantáziáját és készíthet vízparti játékokat, amiket utána ki is próbálhat a Dunán. Lehet majd csinálni kis tutajt, pecabotot és mindenféle kelléket, ami egy kisebb-nagyobb expedícióhoz feltétlenül szükséges. Részletek itt.

A kis boszorka felolvasószínház –Libri Mesebolt, Duna Pláza, június 18., szombaton 14:15 (ingyenes)

a kis boszorka

A Torzonborz-trilógia szerzője, Otfried Preußler klasszikusát, A kis boszorkát elevenítik meg a Katona József Színház művészei, Kiss Eszter, Mészáros Blanka és Papp Endre e.h. A kis boszorka még csak százhuszonhét esztendős, így a nagy boszorkányok nem fogadják maguk közé. Ezért úgy dönt, ha egy év alatt nagy nem lehet, ő lesz a valaha volt legjobb kis boszorka. És ezzel az elhatározásával izgalmas és mulatságos kalandjai sora veszi kezdetét…Ingyenes!

JÚNIUS 19., VASÁRNAP

Városi felfedező családi séta – Deák 17 Galériától, június 19.,vasárnap 10:00 (regisztrációs, ingyenes)

varosi_felfedezo

A program részeként egy rövid városismereti sétán vehetnek részt a családok, ahol a titkos füzet egy-egy helyszínéhez kapcsolódó feladatot is megoldhatnak, sőt csak erre az alkalomra kidolgozott játékokat is kipróbálhatnak. A regisztrálók családonként egy sétacsomagot kapnak. A pontos találkozási helyszínt és útvonalat, valamint hasznos információkat a regisztrációt követően küldik el a résztvevőknek! A program 8-10 éveseknek ajánlott! Regisztráció itt: info@deak17galeria.hu (max. 30 fő). Részletek itt.

Mudjumping (Theatre Irrwisch osztrák utcaszínház) – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19., vasárnap 10:00 (ingyenes)

Theatre-Irrwisch-

Az osztrák Irrwisch 1992 óta járja a nyári fesztiválokat színes és akrobatikus színházi előadásaival. Utcaszínházi darabjaikban frenetikus humor keveredik elképesztő fizikai mutatványokkal. A Vagabondék mindig úton vannak, a bőrüket viszik vásárra az utcán, és mert ebből élnek, kihozzák magukból a maximumot: az akrobatát, a mesemondót, a dobost, a dalost. Részletek itt.

Mindenki tud rajzolni – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19., vasárnap 10:00 (ingyenes)

Zsuzsa-Zsofi

Mindenki tud rajzolni foglalkozás a könyv szerzőivel: Barabás Zsófival és Moizer Zsuzsával! Rajzold meg ki győzi le a sárkányt, mit repített el a tornádó, vagy milyen lesz nyáron a Balatonban fürdeni!  A foglalkozás olyan gyerekeknek szól akik szeretnek rajzolni és olyanoknak is akik még nem! A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak szeretettel! Részletek itt. Interjúnkat a Mindenki tud rajzolni alkotóival itt olvashatjátok!

Nick Hajó – Batthyány téri Silverline kikötő, június 19., vasárnap 9:30

bugocsiga_zenede_02

Hamarosan ismét kifut a Batthyány téri kikötőből a Nickelodeon jól ismert hajója: június 19-én, vasárnap a gyerekek legnagyobb kedvenceivel, többek között SpongyaBobbal és Dórával, a felfedezővel is találkozhatnak a résztvevők. Emellett óriás memóriajáték, kézműves játékok, lufihajtogatás, arcfestés és a Búgócsiga Zenede interaktív műsora várja a látogatókat. Jegyár: felnőtt 2900 Ft, gyerek 2700 Ft, családi 10.000 Ft (2 felnőtt + 2 gyerek)

Rumini és a négy jogar – Városmajori Szabadtéri Színpad, június 19., vasárnap 10:30

Rumini-es-a-negy-jogar_vm

Berg Judit ismert, népszerű regényéből készült bábjáték Rumini, a nagyszájú, csibész kisegér kalandjait meséli el. Az előadásban az izgága bábok nagy tengeri hajózásait a matróznóták hangulatát idéző fülbemászó zene kíséri. A két felvonásos bábadaptációban a tengerész kisegerek hódokkal, fénylényekkel, kígyókkal, teknősökkel és egy gonosz cickánnyal is találkoznak, de barátságuk és bajtársiasságuk minden varázslaton győzedelmeskedik. Az előadás 100 perces, 1 szünettel, 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1200 Ft, jegyvétel itt.

Rutkai Bori Banda – Kopaszi-gát, BVA-öböl, június 19.,vasárnap 11:00 (ingyenes)

RutkaiBoriBanda_foto_MohaiBalazs

Mesekoncert gyerekeknek játékkal, tánccal, bábokkal. A Pizsamátorok köztünk élő átváltozóművészek: hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívószelídítők, olykor biciklis artisták, balatoni indiánok vagy a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Interjúnkat Rutkai Borival itt olvashatjátok! Részletek itt.

Időutazni hív a Duna (Danube Flow – Hív a Duna!) – Bakáts tér, vasárnap 15:00 (ingyenes)

idoutazni_hiv_a_duna_mindspace

A Mindspacevárosi játékokban edződött csapata meglepő és mulatságos felfedező időutazásra invitál minden érdeklődőt a Danube Flow – Hív a Duna programsorozat, valamint a Dunapest Fesztiválkeretében. Aki eddig úgy gondolta, kellőképpen ismeri a budapesti Duna-partot, június 19-én annak is bebizonyítják, bőven van még mit tanulnia Budapest kedvenc folyójáról. Fb esemény itt.

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni!

Era kedvencei: Dunapest programok a Deák17 Galériától a GYIK Műhelyen át a Cellux Csoport és a Mindenki tud rajzolni foglalkozásokig, utcaszínházi előadások, A kis boszorka felolvasószínház a Libriben, szentjánosbogár túrák, Vegan Food Fest
Rozi kedvencei: Dunapest programok, bábelőadások a Margitszigeten