Programajánló – jún. 7., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

PjulcsY

Vasárnap folytatódik az autómentes Ligetért Fesztivál, a FőzdeFeszt és Street Food Show, a Belvárosi Fesztiválon délelőtt, a Gyerek Szigeten délután Halász Judit koncertezik, az Ünnepi Könyvhéten további jó koncertekkel (Bíró Eszter, Kaláka) és könyvbemutatókkal várnak rátok (a fesztiválokról bővebben a szombati ajánlóban olvashattok). Nem hagyjuk ki az első alkalommal megrendezésre kerülő Pici Piacot a Király utcában, ahol ott lesz a Szamóca-kiskertész tanoda csapata, a Nokedli Mesék, Borisz és még sok más kedvencünk is, délután pedig pár sarokkal arrébb rendezik meg a MagikMe kampányzáró buliját. A Millenárison a BFZ tart családi pikniket, de lesz még Pöttömkert, Családi Akvárium, Tilos Maraton családi nap, Napfényes Fesztivál és könyvbemutató is. Programajánló vasárnapra a Minimatinétól!

pici_piac

Pici Piac – Central Passage, Király utca, 10:00-16:00 (ingyenes)
Most vasárnap 10 és 16 óra között debütál a Pici Piac, ami egy igazi baba-mama-gyerek dizájn vásár a Central Passage árkádjai alatt a Király utcában. A Pici Piacra olyan magyar tervezőket hívtak meg, akik kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, családoknak készítenek minőségi termékeket (baba ruhák, cipők, játékok, könyvek, babaszoba dekoráció, baba-mama kiegészítők, ajándékok, bio és öko termékek) vagy kínálnak szolgáltatásokat, valamint a vásárt további érdekes programokkal is színesítik, hogy a Pici Piac egy igazi családi program legyen. Pl. lesz Beszélő babakezek előadás, Nokedli mesék, Szamóca-kiskertész tanoda és még sok izgalmas program. Ingyenes!

BFZ_2

Családi piknik a Fesztiválzenekarral – Millenáris 10:00 (a legtöbb program ingyenes)
A Fesztiválzenekar egy nagy, közös nappalivá varázsolja és zenével tölti meg a Millenárist. Kicsik és nagyok, nagypapák és unokák, távoli unokatestvérek és rég nem látott nagynénik mind szívesen látott vendégek. Családi Pikniken számtalan ingyenes programmal várják az érdeklődőket. Lesz Hangszerkóstoló és Zenehallgató Sarok, mesterkurzusok és kézműves foglalkozások (természetesen ezek is a zenéhez kötődnek majd), filmes workshop és persze koncertek. Ezen a napon még a vajas dobozból is lehet hangszer egy szimfonikus zenekarban. A Fesztiválzenekar éves programjának elmaradhatatlan részét képezik a Kakaókoncertek és az iskolaoperák, ezért ezekből sem lesz hiány. A Kakaókoncerten és az Aki igent mond című ifjúsági operán való részvételhez jegy váltandó, melynek ára 990 Ft. A egyéb programokon való részvétel ingyenes.

pottom_kert

Pöttömkert – Budapest Park, 9:00-15:00 (ingyenes)
A Budapest Park idén még 4 alkalommal alakul át Pöttömkertté. Ezen a vasárnapon is jógával, népi hangszerekkel, foglalkozásokkal, tanulóbiciklikkel, tűzoltóautóval, jótékonysági akcióval és 11 órától az Eszter-lánc Mesezenekarral várnak benneteket. Ingyenes!

Napfényes Fesztivál – Petőfi Csarnok, 10:00-20:00
Idén utoljára – a megszokott helyen, a Petőfi Csarnokban várja látogatóit a testi-lelki-szellemi egészség egyik legnagyobb rendezvénye. Reggeltől estig párhuzamosan több helyszínen is zajlanak a programok. A Napfényes Fesztivál családbarát rendezvény, amíg a szülő egy személyes konzultáción vagy egy workshop-on vesz részt, addig gyermeke elhelyezéséről gondoskodnak, és közben sok közös programmal is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A csemeték szórakozásáról idén a Rózsapiros bábcsoport, az Eszter-lánc Mesezenekar (15:35-től), Bussy Gábor, Méhes Csaba (13:50-től) és a Tintaló Cirkusz gondoskodnak. Nagy Molnár Dávid több rangos nemzetközi díjat nyert bűvész a gyermekeknek is készül egy sor varázslattal. Részletes program itt. Belépő: 2500 Ft, 7-14 éves korig 500 Ft, 7 év alatt ingyenes.

Halász Judit

Gyerek Sziget 2. nap – Hajógyári-sziget, 10:00-18:00 (ingyenes)
Június 7-én 11 órától a Kalimpa Színház Az égig érő fa című mesekoncert hallgathatjátok meg Benedek Elek meséje nyomán magyar népdalokkal fűszerezve. 14:30-tól a Göncöl Táncegyüttessel és a Bazseva zenekar táncolhattok, majd 16:30-kor kezdődik Halász Judit koncertje. További programok itt.

Iszkiri_zenekar

Családi Akvárium: Iszkiri zenekar – Akvárium Klub, 11:00
Az ISZKIRI tagjai gyakorló apukák, akik főállásban is gyermekekkel foglalkoznak. Ugyanakkor évtizedek óta profi zenészként is működnek, a legkülönfélébb zenei stílusokban.2011 tavaszán döntöttek úgy, hogy civil foglalkozásukat és legfontosabb hobbijukat összekötik. Így alakult meg az ISZKIRI gyerekzenekar. A koncert előtt és után játékokkal várnak benneteket. Jegyár: 700 Ft, 3 éves korig ingyenes.

JEMball

Tilos Maraton családi nap – Dürer-kert, 14:00 (ingyenes)
A vasárnapi nap 14 órától a családoké lesz a Tilos Maratonon. A kertben Tóth Ágival agyagozhattok, a JEMball zsonglőrködni tanít, a Müszi mesemondó hangjátékkal készül, valamint Ungváry Fanni kreatív műhelye is jelen lesz. A kisteremben kb. 17 órától Roland Bűvész varázsolja el a kicsiket és nagyokat. Ingyenes!

kalaka_koncert

Bíró Eszter és Kaláka koncert az Ünnepi Könyvhéten – Vörösmarty tér 15:00 (ingyenes)
15 órától Bíró Eszter, 19 órától a Kaláka koncertezik majd a Vörösmarty téren.

MagikMe

MagikMe kampányzáró buli – ANKert, 16:00 (ingyenes)
A MagikMe csapata vár benneteket kampányzáró zsúrjára, melyet azon alkalomból rendeznek, hogy sikerült összegyűjteni egy libikókára valót. Ezzel szeretnék nektek megköszönni, és veletek együtt megünnepelni, hogy ez a szuper kezdeményezés elindulhat. A gyerekeknek 16 órától a Cellux Csoport tart kézműves és főzős foglalkozást, 18 órától pedig Eszter-lánc Mesezenekar koncertezik. A helyszín akadálymentes, lesz kényelmes hentergő terület, és a foglalkozásokat is természetesen úgy találták ki, hogy a speciális gyerekek is részt tudjanak venni. Ingyenes!

dr_gyurko_szilvia

Könyvbemutató a Margó Fesztiválon – PIM, 16:00 (ingyenes)
Gyurkó Szilvia, Rám is gondoljatok – A gyerekközpontú válás lépései című könyvét mutatja be a szerző, D. Tóth Krisztával és Bartsch Katával a PIM Dísztermében 16 órától.

A szombati ajánlót itt olvashatjátok.

Az Ünnepi Könyvhétről bővebben itt olvashattok.
A Gyerek Sziget programjait bővebben itt találjátok.
Nézzétek meg 15 kihagyhatatlan júniusi fesztivál válogatásunkat is.

Era kedvencei: Pici Piac a Central Passage-ban (Király utca), MagikMe kampányzáró buli az ANKertben, Napfényes Fesztivál a Petőfi Csarnokban
Rozi kedvencei: Napfényes Fesztivál, Pici Piac a Central Passage-ban (Király utca), MagikMe kampányzáró buli az ANKertben